Mi się wydaje że pod względem dostępnych funkcji Nokia jest lepsza i to nie subiektywnie ale obietkywnie. Jedank przyjemność użytkowanie iP jest o klasę wyższa i to jest opinia subiektywna. Możemy się kłucić że dla mnie to albo tamta jest lepsze, ale tak naprawdę to wystarczy spojrzeć w specyfikację i nie ma już z czy dyskutować.
Uważam że przed zakupem powinno się chociaż przez chwile poużywać każdego z telefonów. Sam posiadam oba z obu jestem tak samo zadowolony, ale służą mi do czegoś zupełnie innego. Nokii głównie używam do nawigacji i do robienia zdjęć. Natomiast iPhone jest niezastąpiony jako narzędzie do przeglądania interenetu i jako świetny oddwarzać muzyki.
Wydaje mi się że rozwiązanie problemu autora tematu jest prostę zastanów się do czego prócz dzwonienia chcesz używać telefonu a na jakich funkcjach Ci absolutnie nie zależy proste ale działa.
Popieram kolege, jestem posiadaczem od dlugiegi czasu n95 a od jakiegoś czasu posiadam jeszcze iphona (kolega przysłał z usa, 2g i 3g) wiec obydwa fony sa fajne i jeden ma to co drugi niema. N95 jest bardziej funkcjonalna telefon bardziej praktyczny ale za to iphone ładniejszy, bardziej rozwiniety pod wzgledem multimediow no i ten za.... wyswietlacz, ale uzywam go mozna powiedziec jako zabawke czy tez do surfowania po necie. Gry takie same w obydwoch tel.grafa taka sama lecz lepiej widac na iphonie (wielkosc wyswietlacza) ale w nie ktore lepiej sie gra na nokii (sterowanie klawiszami)
w takim razie co wybrac??
iphone: jeżeli zalezy ci na bajerach i wygladzie
n95: jezeli zalezy ci na funkcjonalnosci
Dadam ze oba fony sa na najnowszym zlamanym sofcie.
Co do baterii to w nokii trzyma duzo dluzej ( oczywiscie testowany w czasie grania, przegladania netu itd.