Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone vs. Nokia N95

• Please log in to reply
31 replies to this topic

#26 kuki4

kuki4
  • 7 posts
  • SkądKraków

Posted 04 November 2008 - 14:26

Mi się wydaje że pod względem dostępnych funkcji Nokia jest lepsza i to nie subiektywnie ale obietkywnie. Jedank przyjemność użytkowanie iP jest o klasę wyższa i to jest opinia subiektywna. Możemy się kłucić że dla mnie to albo tamta jest lepsze, ale tak naprawdę to wystarczy spojrzeć w specyfikację i nie ma już z czy dyskutować.
Uważam że przed zakupem powinno się chociaż przez chwile poużywać każdego z telefonów. Sam posiadam oba z obu jestem tak samo zadowolony, ale służą mi do czegoś zupełnie innego. Nokii głównie używam do nawigacji i do robienia zdjęć. Natomiast iPhone jest niezastąpiony jako narzędzie do przeglądania interenetu i jako świetny oddwarzać muzyki.
Wydaje mi się że rozwiązanie problemu autora tematu jest prostę zastanów się do czego prócz dzwonienia chcesz używać telefonu a na jakich funkcjach Ci absolutnie nie zależy proste ale działa.

Popieram kolege, jestem posiadaczem od dlugiegi czasu n95 a od jakiegoś czasu posiadam jeszcze iphona (kolega przysłał z usa, 2g i 3g) wiec obydwa fony sa fajne i jeden ma to co drugi niema. N95 jest bardziej funkcjonalna telefon bardziej praktyczny ale za to iphone ładniejszy, bardziej rozwiniety pod wzgledem multimediow no i ten za.... wyswietlacz, ale uzywam go mozna powiedziec jako zabawke czy tez do surfowania po necie. Gry takie same w obydwoch tel.grafa taka sama lecz lepiej widac na iphonie (wielkosc wyswietlacza) ale w nie ktore lepiej sie gra na nokii (sterowanie klawiszami)
w takim razie co wybrac??

iphone: jeżeli zalezy ci na bajerach i wygladzie
n95: jezeli zalezy ci na funkcjonalnosci

Dadam ze oba fony sa na najnowszym zlamanym sofcie.
Co do baterii to w nokii trzyma duzo dluzej ( oczywiscie testowany w czasie grania, przegladania netu itd.

#27 dario321

dario321
  • 711 posts
  • Skądok.Radom

Posted 04 November 2008 - 14:46

mialem n95,zmienilem na ipka 2G i pozbylem sie go,zawiodlem sie. wyswietlacz duzy ma ale co z tego skoro nie mozna go w pelni wykorzystac do internetu(brak flasha),brak zaczepu do smyczy,emotikonek,bluetooth,ciulowe wyjscie audio,mms'ow,brak zapisu kontaktow na sim karcie,aparat foto i caly ten iShit o kant d...y mozna potluc.chyba ze zrobi sie jalibreaka to mozna sie powstrzymac na kolejny miesiac;) ogolnie to poziom niewspolmierny do ceny. pozdro

#28 dsy

dsy
  • 633 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 November 2008 - 02:21

Gratulacje, więc może przestań pisać te brednie skoro już jesteś zadowolnym użytkownikiem Nokii. Dzięki temu ludzię nie będą musieli się przekopywać przez ten śmietnik.

#29 deck

deck
  • 85 posts

Posted 11 November 2008 - 10:54

wywalał bym takie bzdety z forum ... bo za chwile wejdzie jeszcze wiecej mało określonych intelektualnie gimnazjalistów i może być kłopot ...

#30 awbest

awbest
  • 7 posts

Posted 11 November 2008 - 11:11

deck temat to iPhone vs. Nokia N95 . Więc logiczne że wypowiadają się tutaj użytkownicy noki i ipka. Zdążyliśmy już zauważyć że bronisz iphone jak relikwi. Ja jak kupiłem iphone to też nie pozwoliłem nikomu ze znajomych powiedzieć na niego złego słowa. Ale to trwało tylko 2 miesiące . Miesiąc bez JB a pózniej z JB i wystarczyło.

#31 deck

deck
  • 85 posts

Posted 11 November 2008 - 11:21

stary .. ja zanim zdecydowałem się na iPhona to poczytałem troszkę ... w szufladzie w tej chwili mam np. P990i i HTC a moje skomputeryzowane dzieci mają "multimedialne" samsungi i motorolki ... także nieco widzę gołym okiem ... spokojnie ... nie jestem przywiązany do marki i widzę jego ograniczenia, ale tu chodzi mi o dbanie o brak głupoty na forum . Zobacz gdzie jest ten temat: MyApple.pl > iPhone/iPod > iPhone - to, że ktoś sobie zrobi temat 'NOKIA' nie oznacza, że na forum o iP pojawi się wartosciowy topik o NOKII właśnie ... a nawet jesli by sie pojawił to i tak CO TO KOGOKOLWIEK TU INTERESUJE ? Na forum nikona nie ma topików o canonie ... no bo niby po co mają być ?

#32 Aryman

Aryman
  • 678 posts
  • SkądEdinburgh

Posted 13 December 2008 - 13:03

ja też miałem taki dylemat, ale miałem wtedy ipoda touch, a samo noszenie: ipoda, kluczy, portfela i soniaka k550i sprawiało mi trudnośc , bo mi się w spodniach robił potocznie nazywając: kisiel :P wiec nei wyobrażam sobie zamienić soniaka na nokie co ma 2 cm grubosci chyba ;O wybrałem iphone i nie żałuje

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users