Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Który router wybrać? D-Link czy Linksys

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#26 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 października 2008 - 01:24

Linksys WRT54GS v1... działa już długo długo na Tomato i nigdy nie było problemów... a DLink to shit, przynajmniej mój DI-524 taki się okazał

#27 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 14 października 2008 - 06:18

Linksys WRT54GL z Tomato - działa bez problemu z: mini, WD Mybook WE, iPhone, PC,Clamshell i MBA. Co do D-Linków to jest różnie - trzy które konfigurowałem stoją już po dwa lata i wszystko gra a ostatnio kupiony DSL-524T zdechł po dwóch tygodniach.

#28 pidipius

pidipius

iOS Developer

• 571 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 października 2008 - 06:54

Starsze linksysy - najlepszy wybór - jeszcze takie, ktore mają ciut więcej pamięci. Reszta nadaje się pod warunkiem, że nie masz za wiele jednoczesnych połączeń.

#29 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 14 października 2008 - 11:31

Bartosz, może mi powiesz czy miałeś w swoim Netgear te same ustawienia co ja? http://www.myapple.p...html#post744717

zapewne z grubsza tak. mozesz jeszcze sprawdzic pppoe zamiast pppoa - choc to raczej nie powinno miec wplywu. natomiast trzeci skrinszot nie ma tu kompletnie nic do rzeczy.

nie napisales jakiego systemu uzywasz - osx czy windows? jeden moj znajomy kiedys dziwil sie czemu neostrada go co chwile rozlacza a potem okazalo sie ze w outlooku mial zaznaczone automatyczne rozlaczanie po kazdorazowym sprawdzeniu poczty... problem czesto lezy miedzy klawiatura a oparciem krzesla.

#30 MotoGP

MotoGP
  • 244 postów

Napisano 14 października 2008 - 14:31

Dzięki, Bartek. Spróbuję zmienić to ppoa ale rezultaty będą widoczne dopiero po godzinie 18. Używam oczywiśćie maczka. Dzwoniłem do pomocy technicznej Netgear i konsultanka doradziła mi jeszcze zmienić kanał (z 11 na np. 6) i ustawić tylko łączność g. Mam nadzieję że to pomoże.

#31 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 14 października 2008 - 15:22

. Dzwoniłem do pomocy technicznej Netgear i konsultanka doradziła mi jeszcze zmienić kanał (z 11 na np. 6) i ustawić tylko łączność g.
Mam nadzieję że to pomoże.

ale to sa ustawienia wifi - a jak rozumiem ty masz problem z rozlaczaniem neo? jesli tak zmiana kanalow nic nie zmieni - chyba ze to jakies rozwiazanie magiczne z gatunku "odkrecasz kran i zapala sie swiatlo". ale wtedy to juz wrozka.pl ;)

#32 MotoGP

MotoGP
  • 244 postów

Napisano 14 października 2008 - 23:46

Dzisiaj TP zmieniło mi prędkość z 6mb na 1mb. Router mnie dzisiaj ani razu nie rozłączył! :) Teraz nie wiem czy to zasługa zmniejszenia prędkośći czy zmiany ustawień wi-fi. :rolleyes: Dziękuję kolegom za pomoc. Szkoda że nie można przyznawać punktów reputacji ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych