Bezpieczna Ładowarka samochodowa!
Napisano 14 czerwca 2014 - 19:15
Zastanawiam się nad tymi dwoma:
i-Luv zasilacz DualPin™, Dual USB Car Charger for iPad / iPhone / iPod - iSpot Apple Premium Reseller
Ładowarka samochodowa Just Mobile Highway Duo do telefonu iPhone, iPada i iPoda - Apple Store (Polska)
Może ktoś doradzi która wybrać?
Napisano 14 czerwca 2014 - 21:50
i-Luv Energy Seal Car charger with Lightning connector - ładowarka samochodowa do iPhone 5/iPad - iSpot Apple Premium Reseller
Napisano 16 czerwca 2014 - 22:58
Potrzebuję dobrej ładowarki samochodowej, którą naładuję głównie iPhona, ale czasami może też iPada i Macbooka.
Zastanawiam się nad tymi dwoma:
i-Luv zasilacz DualPin™, Dual USB Car Charger for iPad / iPhone / iPod - iSpot Apple Premium Reseller
Ładowarka samochodowa Just Mobile Highway Duo do telefonu iPhone, iPada i iPoda - Apple Store (Polska)
Może ktoś doradzi która wybrać?
Jak lubisz wyrzucać pieniądze w błoto to czemu nie (uważam że te kabelki są zbyt drogie, nie warte swojej ceny), a laptopa i tak nie naładujesz. Kup sobie coś ze stajni np belkina z prądem przynajmniej 2.1 i 1 A , z podwójnym wyjściem usb, będziesz mógł ładować dwa urządzenia jednocześnie. Do ładowania laptopa trzeba zapewne czegoś mocniejszego i zwykła ładowareczka samochodowa raczej nie wystarczy
Napisano 17 czerwca 2014 - 16:34
Napisano 18 czerwca 2014 - 17:21
Własnie nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto.
Ile to ja w życiu miałem ładowarek samochodowych za kilka czy kilkanaście złotych. To coś nie łączy, to kable delikatne że schowkiem się przytrzaśnie i pęka, to zimą spadnie na wycieraczkę ze słoną woda i po nocy nie działa itd. Kiedyś miałem tych ładowarek całe mnóstwo, a potem kolega oddał mi swoją za która zapłacił kilkadziesiąt złotych, od tamtej chwili przestałem wyrzucać pieniądze na tanie ładowarki. Chyba wszystkie za które zapłaciłem trochę więcej działają do dzisiaj. Kiedyś zmieniały się końcówki do ładowania, więc część z nich nie była potrzebna, ale wolę żeby sobie potem leżały niż się wk... podczas drogi że trzeba naładować telefon a ładowarka znów nie działa.
Dlatego właśnie, najlepiej (przynajmniej według mnie) celować w środek, czyli nie kupować pierwszej lepszej, najtańszej no name, ale np. firmy która trzyma jakąś tam jakość jak np. wspomniania przeze mnie wcześniej ładowarka belkina. Zrobisz jak uważasz, ale ja sam zawsze wolę troszkę dopłacić i mieć coś przynajmniej "firmowego" niż "no name". Mam dwie, albo trzy ładowarki w samochodach z belikna i nie mam im nic do zarzucenia. Działają tak jak działać powinny, są fajnie wykonane, no i bajer typu podświetlenie na około, też oko cieszy

Napisano 28 czerwca 2014 - 11:50
BELKIN 2.1A Ładowarka Samochodowa iPhone 5S 5C 5 (4337300825) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
BELKIN 2.1A Ładowarka Samochodowa iPhone 5S +KABEL (4375097162) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ktoś może z was ich używa? Coś do powiedzienia na ich temat?
Napisano 28 czerwca 2014 - 14:08
Obecnie tym bardziej warto, bo cena jest co najmniej śmieszna...
PS Sam kabel kosztuje w granicach 20-30 zł.
Napisano 28 czerwca 2014 - 14:25
Napisano 28 czerwca 2014 - 16:55
Czyli wychodzi na to samo co zestaw z belkina za 50zł, a nie muszę kombinować z kupnem kabla osobno.
Nie kupuj ładowarki dedykowanej pod konkretny model (na stałe z kabelkiem) !!!, tylko kup ładowarkę z USB, z możliwością zmiany kabelka i załadowania ewentualnie telefonu innej marki, lub zmiany kabelka jeśli ulegnie uszkodzeniu. Przy kablu na stałe nie zrobisz nic, a mając ladowarke USB, bez problemu użyjesz każdego kabelka. Pamiętaj o tym

Więc jeśli już to tylko ta
BELKIN 2.1A Ładowarka Samochodowa iPhone 5S +KABEL (4375097162) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
PS. A na promocje w sklepach saturn /media markt to uważaj, bo zdarzają się tam nie zwykle rzadko i zwłaszcza za takie drobnostki jak ładowarki przełaca się tam 2-3 krotnie
Napisano 28 czerwca 2014 - 19:34
Zapominasz, że to zestaw dwóch ładowarek, z czego sieciowa posiada wymienne końcówki. A kabel masz w zestawie z telefonem.Czyli wychodzi na to samo co zestaw z belkina za 50zł, a nie muszę kombinować z kupnem kabla osobno.
Podany przeze mnie zestaw kosztował swego czasu przeszło 100 zł, więc kupując go obecnie za 19 zł ciężko mówić o przepłacaniu. Tym bardziej, że jak już wspomniałem to dwie ładowarki: USB i sieciowa.PS. A na promocje w sklepach saturn /media markt to uważaj, bo zdarzają się tam nie zwykle rzadko i zwłaszcza za takie drobnostki jak ładowarki przełaca się tam 2-3 krotnie
Napisano 29 czerwca 2014 - 12:06
Podany przeze mnie zestaw kosztował swego czasu przeszło 100 zł, więc kupując go obecnie za 19 zł ciężko mówić o przepłacaniu. Tym bardziej, że jak już wspomniałem to dwie ładowarki: USB i sieciowa.
Kiedyś było kiedyś

Napisano 03 lipca 2014 - 21:55
Zapominasz, że to zestaw dwóch ładowarek, z czego sieciowa posiada wymienne końcówki. A kabel masz w zestawie z telefonem.
W jakim celu kupowałbym ładowarkę samochodową, bez kabla? Miałbym nosić kabel od ładowarki który trzymam w domu jak będę gdzieś chciał jechać? Dla mnie oczywistą funkcją ładowarki w samochodzie jest podtrzymanie telefonu przy życiu w razie jakieś zaistniałem sytuacji gdzie AKURAT nie mam baterii. Zresztą, temat rzeka, chce mieć osobny kabel w samochodzie i koniec.
BELKIN 2.1A Ładowarka Samochodowa iPhone 5S +KABEL (4375097126) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Takie coś się godzi? Bo waham się między tym belkinem co pare postów wyzej ktoś podał (1xUSB+kabel) a tym co teraz wlepiłem.
Napisano 21 lipca 2014 - 20:21

Napisano 22 lipca 2014 - 12:48
ŁADOWARKA SAMOCHODOWA BELKIN 2.1A USB iPHONE 5s 5c (4414106496) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mysle, ze cena powyzej 30zl to nie majatek a sprzetu nie zniszczy na 100% i polecam kazdemu te ladowarki
- - - Połączono posty - - -
W jakim celu kupowałbym ładowarkę samochodową, bez kabla? Miałbym nosić kabel od ładowarki który trzymam w domu jak będę gdzieś chciał jechać? Dla mnie oczywistą funkcją ładowarki w samochodzie jest podtrzymanie telefonu przy życiu w razie jakieś zaistniałem sytuacji gdzie AKURAT nie mam baterii. Zresztą, temat rzeka, chce mieć osobny kabel w samochodzie i koniec.
BELKIN 2.1A Ładowarka Samochodowa iPhone 5S +KABEL (4375097126) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Takie coś się godzi? Bo waham się między tym belkinem co pare postów wyzej ktoś podał (1xUSB+kabel) a tym co teraz wlepiłem.
Dziwna cena ponad polowe taniej niz ladowarki normalnie chodza w sklepach. Cena producenta to 44dolce wiec ponad 150zl w PL... Dla mnie cos za tanio a wiadomo czym to smierdzi i jest znacznie bardziej odstajaca od tej co pokazalem powyzej.
Napisano 22 lipca 2014 - 16:06
Witam wszystkich jako nowy na forum
raz do roku jadę w dużą trasę po Polsce i korzystam z nawigacji, standardowo będę używał nawigacji "stacjonarnej" ale chciałbym aby mój iphone w kooperacji z yanosikiem na bieżąco informowali mnie o kontrolach, zdarzeniach i korkach na drodze. Moje pytanie jest takie, czy warto zakupować oryginalną ładowarkę jak użyję ją raz do roku? Jeśli nieoryginalną to jaką wybrać i czy będzie bezpieczna? Generalnie może być sama wtyczka ponieważ i tak zabieram za sobą kabelek od iphone.
Przy zakupie ładowarki sprawdz czy posiada certyfikat (Made for iPhone, iPod).
Tylko trzeba uważać bo zbyt niska cena będzie oznaczała,ze ładowarka takiego certyfikatu nie ma a opis to tylko ściemka.
Producenci mając certyfikowane ładowarki musza płacić Apple i dlatego tez cena jest wyzsza
Napisano 08 sierpnia 2014 - 22:52
Stąd zastanawiam się nad ładowarką samochodową (kable mam 2, więc nie potrzebuję).
Widzę, że sprzedawcy w nowych ładowarkach podają kompatybilność np. 5s, 5c, 5. A 4S już nie ma, np. tu:
ŁADOWARKA SAMOCHODOWA BELKIN 2.1A USB iPHONE 5s 5c (4496727468) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ale to przecież nie znaczy, że nie naładuje mi 4S, prawda?

Tutaj podają, że do 4S, ale 1A:
BELKIN Ładowarka Samochodowa iPhone 4 4S 3G 3GS 2G (4496766374) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ale mniemam, że ta pierwsza będzie lepsza i lepiej mieć zapas mocy? W przypadku np. kupna nowego iPhone, czy iPada?
Chyba, że przyszłościowo z dwoma wtykami:
http://allegro.pl/be...4472534815.html
A może lepiej kupić coś jeszcze innego? Nie chcę też dużo wydawać, bo będzie to używane sporadycznie na dalszą trasę (kilkaset km)
Napisano 09 sierpnia 2014 - 16:16

Napisano 09 sierpnia 2014 - 22:50
Jak chcesz, zrób ten sam błąd co ja
i kup 1A na jedno urządzenie, chociaż przy zakupie po prostu chciałem mieć ładowarkę samochodową. Dopiero gdy okazało się, że czasami potrzebuję ładować dwa urządzenia jednocześnie (telefon mojej narzeczonej), zakupiłem ładowarkę z możliwością ładowania dwóch urządzeń, oczywiście belikna i jestem z niej bardzo zadowolony. 50zł to nie są jakieś ogromne pieniądze, więc się nie zastanawiaj , bierz "przyszłościową" ładowarkę, nawet jeśli jak większość (nie licząc pracujących w samochodzie) korzysta z niej tylko okazyjnie, ale są chwile, że na prawdę się przydaje.
A co do tego opisu dotyczącego ładowania 5s, 5c itd.... to albo sprzedawca ma np kabelek w zestawie, a jeśli nie to po prostu, w czystej postaci marketing, bo przecież jest mnóstwo napaleńców, wpisujących w szukajce iphone 5s....i z automata pojawia się ładowarka w liście wyszukanych, więc pojawia się też potencjalny klient na ładowarkę.
W takim razie zamawiam tę podwójną z ostatniego linka. Mam nadzieję, że bez problemu naładuje mi iPhone, iPad i przyszłego (nowego) iPhone

Napisano 11 sierpnia 2014 - 18:46
Dodaję screen dla potomnych.
Po pierwsze kabel nie posiada certyfikatu.
Po drugie sama ładowarka jest wątpliwej jakości. Działa tylko i wyłącznie kiedy bardzo mocno przycisnę do gniazda zapalniczki i trzymam więc jest bezużyteczna. I nie jest to wina gniazda zapalniczki bo inne urządzenia jak np nawigacja GPS nie mają najmniejszego problemu.
Napisano 11 sierpnia 2014 - 19:21
Napisano 11 sierpnia 2014 - 20:00
Napisano 11 sierpnia 2014 - 21:48
No i zakupiłem ładowarkę z aukcji BELKIN 2.1A Ładowarka Samochodowa iPhone 5S +KABEL (4458084217) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Po drugie sama ładowarka jest wątpliwej jakości. Działa tylko i wyłącznie kiedy bardzo mocno przycisnę do gniazda zapalniczki i trzymam więc jest bezużyteczna. I nie jest to wina gniazda zapalniczki bo inne urządzenia jak np nawigacja GPS nie mają najmniejszego problemu.
Za taka kase certyfikowana ladowarka.
Widac,ze sciemka
- - - Połączono posty - - -
Chciałbym sporadycznie używać iPhone (4S) jako nawigacji w samochodzie (mapy Google albo Apple). Ew. AutoMapa.
Stąd zastanawiam się nad ładowarką samochodową (kable mam 2, więc nie potrzebuję).
Widzę, że sprzedawcy w nowych ładowarkach podają kompatybilność np. 5s, 5c, 5. A 4S już nie ma, np. tu:
ŁADOWARKA SAMOCHODOWA BELKIN 2.1A USB iPHONE 5s 5c (4496727468) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ale to przecież nie znaczy, że nie naładuje mi 4S, prawda?
Tutaj podają, że do 4S, ale 1A:
BELKIN Ładowarka Samochodowa iPhone 4 4S 3G 3GS 2G (4496766374) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ale mniemam, że ta pierwsza będzie lepsza i lepiej mieć zapas mocy? W przypadku np. kupna nowego iPhone, czy iPada?
http://allegro.pl/be...4472534815.html
A może lepiej kupić coś jeszcze innego? Nie chcę też dużo wydawać, bo będzie to używane sporadycznie na dalszą trasę (kilkaset km)
Jesli ma ladiwac iphone i ipada to musi miec min 2.1A
Napisano 12 sierpnia 2014 - 22:12
No i zakupiłem ładowarkę z aukcji BELKIN 2.1A Ładowarka Samochodowa iPhone 5S +KABEL (4458084217) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Dzisiaj doszedł do mnie kabel Belkina od tego sprzedawcy i wszystko jest ok.
Napisano 14 sierpnia 2014 - 21:46
http://ispot.pl/lado...,id-59378#tab_3
Napisano 19 sierpnia 2014 - 16:09
Chciałbym sporadycznie używać iPhone (4S) jako nawigacji w samochodzie (mapy Google albo Apple). Ew. AutoMapa.
(...)
BELKIN DUAL 2x2.1A Ładowarka Samochodowa PROMOCJA (4472534815) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Kupiłem tę ładowarkę i użyłem jej z moim 4S przez pierwsze 450 km.
Albo mój telefon nie dał rady, albo ładowarka

Po przejechaniu ok. 200 km wyskoczył komunikat, że telefon ma zbyt wysoką temperaturę i trzeba wyłączyć (czy coś w tym stylu). W każdym razie był mega gorący. Ładowarka nie doładowała do 100%, balansowało raz mniej, raz więcej (oczywiście przy uruchomionej mapie).
Potem przestawiłem uchwyt i nakierowałem nawiew to dojechałem, ale grzeje się skurczybyk strasznie.
Może po prostu 4S jest za słaby, albo AutoMapa utrzymuje za duże zużycie procesora i stąd te problemy. Kiedyś przejadę się na mapach Google albo Apple i zobaczę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych