Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Bezpieczna Ładowarka samochodowa!

• Please log in to reply
269 replies to this topic

#151 sowalski

sowalski
  • 299 posts
  • SkądLegnica, PL

Posted 02 June 2013 - 16:30

Ja ostatnio kupiłem ładowarkę Philipsa DLP2257 (2xUSB) w biedronce za 15zł i swoje zadanie spełnia jak należy. Telefon ładowany jest szybciej niż przez fabryczny adapter (2.1A). Jeżeli o mnie chodzi to jestem w 100% usatysfakcjonowany :).

#152 dodi

dodi
  • 55 posts

Posted 06 June 2013 - 17:48

Mam pytanko , kupiłem ładowarke samochodowa Belkin 2.1A i widzę że ładuje bardzo szybko i iphone sie grzeje, obawiam sie czy nie uszkodzi baterii... Przez jakiś czas ładowałem Iphona 4 ładowarką od Ipada i zauważyłem ze bateria zaczęła krócej trzymać. Dodi

#153 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 June 2013 - 18:15

Koledzy doradźcie/polećcie ładowarkę samochodową, która będzie bezpieczna dla iphone?? Używać będę do podładowania sporadycznie przy używaniu telefonu jako nawigacji, może być sama wtyczka samochodowa. Czekam na małą pomoc.

#154 iMarekPL

iMarekPL
  • 2727 posts
  • SkądZduńska Wola

Posted 22 June 2013 - 12:53

Ja osobiście używam takiej:
Belkin Uniwersalna ładowarka samochodowa USB biała 5V 1A - Akcesoria - Komputronik notebooki, komputery i elektronika

W miarę tania, firmowa, dobrze wykonana. Zdjęcie trochę kłamie ponieważ wydaje się, że cała jest z błyszczącego plastiku. Faktycznie błyszczący jest przy gnieździe USB, reszta jest matowa.

#155 4motion

4motion
  • 337 posts
  • SkądIrlandia

Posted 23 June 2013 - 14:58

Witam poczytałem wcześniejsz strone i tylko chce się upewnić mam ładowarkę belkina od ip4 i czy wystarczy mi tylko kabel lightning

Dołączona grafika

#156 zeton

zeton
  • 55 posts
  • SkądBedford/UK

Posted 23 June 2013 - 15:23

Oczywiście, że wystarczy. W sumie każda ładowarka samochodowa z gniazdem USB będzie ok, pod warunkiem, że użyjemy ori kabelka od naszego iPhone, kiedyś miałem problemy z nieoryginalnymi kabelkami - nie doładowywały i telefon sie grzał. Ja osobiście używam takiej "GRIFFIN Dual USB": [ATTACH=CONFIG]15644[/ATTACH] Czasem w drodze, ładuję nią jednocześnie dwa iPhone-y (2xi5 lub i5 i 3GS) ale tylko z ori kabelkami i żadnych problemów nie zauważyłem.

#157 4motion

4motion
  • 337 posts
  • SkądIrlandia

Posted 23 June 2013 - 16:15

A są jakies dobre kable lightning nie applowsie a warte polecenia?

#158 zeton

zeton
  • 55 posts
  • SkądBedford/UK

Posted 23 June 2013 - 17:05

A są jakies dobre kable lightning nie applowsie a warte polecenia?

Sprawdziłem kilka, nowych i używanych i żaden nie działał jak trzeba, może poprostu takie mi się trafiły, nie wiem.
Oryginał to oryginał i nic go nie zastąpi, nawet najlepsza podróbka :) Przecież te kable nie są takie drogie...

#159 4motion

4motion
  • 337 posts
  • SkądIrlandia

Posted 23 June 2013 - 17:19

100zł za kabel to jakoś mało nie jest. Dzięki

#160 zeton

zeton
  • 55 posts
  • SkądBedford/UK

Posted 23 June 2013 - 19:06

100zł za kabel nowy czy używany ? W tej Polsce poszaleli :D Ja mieszkam w UK, za ładowarke i kabel nówka ori na ebay zapłaciłem £11 z dostawą. A Apple sprzedaje po £15 kable... Ale Ty masz podane że mieszkasz w Irlandii, tam też takie ceny ?

#161 4motion

4motion
  • 337 posts
  • SkądIrlandia

Posted 01 July 2013 - 10:03

Jesteś pewnien że to ori bo raczej wierzyć mi sie nie chce.

#162 malachm

malachm
  • 11 posts

Posted 09 July 2013 - 13:15

Ja właśnie zakupiłem sobie ładowarkę przenośną o 11200 mAh sprzęt [url=http://www.witmedia.pl/product-pol-6634-Bateria-Ladowarka-Przenosna-11200-mAh-do-Apple-iPhone-5.html]Bateria Ładowarka Przenośna 11200 mAh do Apple iPhone 5 - WITMEDIA.pl[/url]. Mam nadzieję, że mi się przyda taka moc. Miał ktoś może styczność i może coś powiedzieć na temat tej ładowarki?

#163 zeton

zeton
  • 55 posts
  • SkądBedford/UK

Posted 11 July 2013 - 23:24

Jesteś pewnien że to ori bo raczej wierzyć mi sie nie chce.

no raczej ! tylko ori kable maja napisy...

#164 miki4g

miki4g
  • 150 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 August 2013 - 09:25

Podrzuci ktoś jakiś tani adapter z wejściem USB do gniazda samochodowego na 5V/1A?

#165 wierzba123

wierzba123
  • 95 posts

Posted 14 August 2013 - 14:07

Posiadam ładowarkę samochodową jeszcze od ipod'a. Wyjście 5V-1A i podłączając iphone 5 ori kabel, telefon nie jest ładowany. Dodam, że dioda sygnalizuje, że 12V dostaje z gniazdka, może na wyjściu jest problem. Kojarzy mi się też, że coś kiedyś czytałem o ładowarkach do ip5 i że trzeba było używać autoryzowanych? Nie wiem czy dobrze kojarzę.

#166 Michaelxdd

Michaelxdd
  • 20 posts
  • SkądGdańsk

Posted 17 August 2013 - 00:56

Witam. Planuję kupić ładowarkę do zapalniczki samochodowej, aby móc ładować swojego iPhona oraz nawigację. Znalazłem dwa typy ładowarek. http://www.hurt.com....usb,p11914.html oraz tą http://www.hurt.com....usb,p11915.html Bardziej jestem za tą drugą, ponieważ, w przyszłości chciałbym kupić iPhone'a 5. Czy koledzy mogliby jakoś doradzić w wyborze? Jeżeli macie jakiejś własne propozycje to jestem otwarty na nie, bo ładowarka ma być uniwersalna i musi posiadać 2 wtyki USB.

#167 Murgal

Murgal
  • 911 posts

Posted 11 October 2013 - 18:34

Ja serdecznie polecam ładowarkę M-Life M-life – innowacyjna marka akcesoriów GSM

Sam mam już ją kilka miesięcy, jest mała, i 3.1A naprawdę daje radę, jest w stanie bez problemowo zasilać mojego galaxy s4, iP5 czy nawet iPada podczas pracy ;)

#168 Player 01

Player 01
  • 187 posts
  • SkądMiędzyrzecz

Posted 11 October 2013 - 20:01

3.1A to trochę nie za dużo? Telefon się nie gotuje? Poza tym M-Life jakoś mnie nie przekonuje. Sam szukam czegoś, co będzie miało więcej niż 1A. Mam obecnie ładowarkę Belkina, która bardzo wolno ładuje telefon, a przy korzystaniu z nawigacji iPhone zwyczajnie się rozładowuje. Tak więc te 1A to zdecydowanie za mało. Nie wiem po co takie coś wypuszczają.

#169 Murgal

Murgal
  • 911 posts

Posted 11 October 2013 - 20:08

Przecież prąd ładowania, to nie napięcie. Podstawy fizyki kolego, ona po prostu jest w stanie zagwarantować prąd jaki dane urządzenie potrzebuje, a nie podaje 3.1A cały czas ;) Równie dobrze możesz mieć ładowarkę 30A, a pobierać tylko 1A, ale zawsze warto mieć ten "zapas" mocy ;) Sprawdziłem tą ładowarke na długich trasach ( koło 1200km), podłączony na stałe Galaxy S4 a w nim nawigacja oraz kamera nagrywająca trasę, z iPhonem podobnie, ale tam tylko sama nawigacja. Trzymał cały czas 100% ładowania. Po prostu ładowarka jest w stanie zagwarantować prąd jakiego potrzebuje urządzenie ;) Polecam ja w 100%, nie jest droga, a sprawuje się świetnie. Wykonanie tez jest bardzo zwarte.

#170 Player 01

Player 01
  • 187 posts
  • SkądMiędzyrzecz

Posted 11 October 2013 - 21:35

Pytam się, bo wyczytałem, chyba nawet na tym forum, że przy 2A komuś grzał się telefon. Z kolei oryginalne ładowarki Apple niby mają 1A i nie ma z nimi problemów, więc czemu ta samochodowa Belkina nie wyrabia? Wyczytałem również, że wpływ na ładowanie ma również kabelek. Z takim dołączanym do ładowarki samochodowej może być problem i też niby najlepiej jest używać appleowskiego, ale wydaje mi się, że to są akurat bujdy. Na oku mam ładowarkę Griffina, która ma 2,1A. Jej koszt w zestawie z kabelkiem wynosi coś koło 30 zł. Cena wydaje się OK, jak na markowy produkt, chociaż na Allegro również można ją kupić za 3 zł. :) Też niby Griffina, ale tu bym nie ryzykował. ;)

#171 Murgal

Murgal
  • 911 posts

Posted 11 October 2013 - 22:26

Bo w tych Apple jest 1A, a w tych chińczykach jest pewnie około 700 mA :)

#172 Joke

Joke
  • 33 posts
  • SkądKRK

Posted 06 November 2013 - 07:39

A czy ktoś już miał styczność z ładowarkami po najniższej lini oporu tzn tego typu
Ładowarka samochodowa USB Iphone 5 dedykowana czar (3610798911) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. koszt nie cale 3 zł ??
Chodzi mi przede wszystkim o to czy tego typu ładowarki są bezpieczne dla baterii

EDIT:

Odrazu zapytam też o kable. --> http://allegro.pl/ka...3660761859.html Czy jest sens płacić iSpocie za kabel 80zł gdy to samo zadanie spełni ten za 5zł ? może się mylę ? ale poza jakością wykonania i firma to nie różni się niczym innym.

#173 emilus100

emilus100
  • 180 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 06 November 2013 - 12:06

Co do nieoryginalnego kabla to w przypadku iOS7 będziesz miał komunikat, że podłączony przewód jest niekompatybilny (nie ma certyfikatu). Sam przerabiałem temat w sklepie i sprawdzałem parę kabli za 10-30zł. Na każdym był komunikat. W końcu kupiłem oryginalny za 70zł i mam spokój. Jest też inne wyjśćie - kupno dobrego kabla innych firm takich jak Griffin czy PQI. Ale one sa w podobnych cenach co ori przewody. Poza tym chyba były przypadki (nawet na forum), że nieoryginalny przewód uszkodził iPhone'a. Także IMO nie warto oszczędzać, jeśli się ma telefon za prawie 3000PLN :) A jeśli chodzi o ładowarki samochodowe, ja używam troszkę innej (drożej bo za około 20zł) i działa. Ale czy ładowarka za 2zł będzie długo działała?

#174 Joke

Joke
  • 33 posts
  • SkądKRK

Posted 06 November 2013 - 12:39

Hmm na aukcji pisze ze kabel kompatybilny z iOS7 no nic pewnie jutro po odbiorze 5s od razu też zakupie w iSpocie kabel by być spokojnym bo jak mówisz ze komuś uszkodził tel to rzeczywiście nie warto. Co do ładowarki to za 2 zł nie wiem czy podziała długo czy nie to w końcu tylko 2zł bardziej mnie interesuje by była bezpieczna dlatego mógłbyś powiedzieć jakiej firmy masz tą ładowarkę bo skoro jej używasz to rozumiem ze jest wmiarę bezpieczna ta iPhone ;> ?

#175 Lukago

Lukago
  • 27 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 November 2013 - 15:09

Zadaj sobie pytanie co można mieć za 2zł.... Nie znasz tego powiedzenia że tanio znaczy drogo ? Z tego co napisałeś kupujesz Iphone 5S .. I zastanawiasz się nad ładowarką samochodową za 2zł ?? Byle jak najtaniej i okazyjnie , co ;-) ..??

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users