Dołączam się do grona zadowolonych posiadaczy ładowarki samochodowej Belkin miniUSB. Kupiłem ją za 65 zł w pasażu handlowym w Tesco w tej firmie:
�DOWARKA SAMOCHODOWA BELKIN iPHONE 3G / 3GS[TM] (997324875) - Aukcje internetowe Allegro
Z tego co widzę, to dzisiaj już nawet obniżyli cenę do 59 zł. Tylko na miejscu musiałem się powołać na cenę z Allegro, bo dla tych prosto z ulicy gość sprzedaje za 89 zł.
Jak na razie spisuje się idealnie. Z włączonymi wszystkimi odbiornikami (Bluetooth, WiFi, 3G, Edge) i pracującym Navigonem bardzo ładnie doładowuje bateryjkę, nawet jeśli tuż po podłączeniu jest w stanie agonalnym. Nawet w czasie krótkiej podróży można całkiem skutecznie podładować sobie telefon.
Odnośnie kabla: faktycznie jest gruby i dość sztywny, ale bez przesady.

Ja nie miałem problemu, żeby ułożyć go tak, aby nie przeszkadzał w czasie jazdy (a gniazdo zapalniczki mam tuż obok dźwigni zmiany biegów). Ale stosowanie tak grubego przewodu może mieć sens. Przy dość dużym natężeniu 1A i tak niskim napięciu 5V mogą powstawać spore straty objawiające się przegrzewaniem przewodu. Grubszy przewód to mniejsza rezystancja i mniejsza szansa, że kabelek się przepali.