Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

xGPS - wreszcie prawdziwy GPS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
563 odpowiedzi w tym temacie

#101 himan

himan
  • 149 postów

Napisano 10 grudnia 2008 - 20:14

okay, podlaczylem ip przez wi-fi, gdzie wrzucic plik z mapkami aby korzystac offline z xgps? ten plik xgpsmanager, to co on posiada? Skad wziasc mape Polski ? Pozdrawiam,

#102 primax

primax
  • 98 postów

Napisano 10 grudnia 2008 - 20:15

sciagnnelem ta aplikacje i kawalek trasy ktory byl mi potrzebny , niewiem czy to tylko u mnie czy u wszystkich jest tak ze jak samochod jedzie to bywa tak ze program nie dziala a jak juz zadziala to skacze strzalka z jjednego miejsca na drogie wogole to nie jest plynne , predkosci u mnie nie pokazuje zadko kiedy a jak wyswietli to 190- 240 km\h ;\ tez macie ten problem ??

#103 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 grudnia 2008 - 20:19

@primax na początku pokazuje trochę kosmiczna V ale później ok @himan map manager z wątków wcześniej pozwala Ci pobrać mapy

#104 himan

himan
  • 149 postów

Napisano 10 grudnia 2008 - 20:20

niet. byc moze masz slaby zasieg, co jest powodem do zlego okreslania tych info.

#105 Voytec

Voytec
  • 173 postów

Napisano 10 grudnia 2008 - 22:21

w sobote jade testować program od deski do deski. duza jego zaleta sa mapy, bo jest mozliwosc operacji w zaleznosci od wymagan. jadac do niemiec, sciagne trase badz dany region :) z tego co sie naczytalem, przy wyjsciu wersji 2.0 dodane zostanie nawigowanie glosowe, odliczanie do skretu, poprawienie stabilnosci jak i precyzji lokalizacji. jezeli wszystko to sie sprawdzi, to z "prawie" bedziemy mieli pelnosprawny program nawigacyjny GPS na iPhone'a. nie wiem czy bede czekal na Tom Toma :P licze na programistow xGPS bo jest ogromny potencjal. acha, jak wyjdzie wersja 2.0 z komendami glosowymi, to oglaszam pelna mobilizacje! trzeba bedzie jak najszybciej przygotowac polskie wymienniki. kto sie nie wstydzi i ma odpowiedni glos, niech nagra polecenia. prosta sprawa, a mysle ze nie bedzie problemu z podmiana plikow audio, nie?

#106 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 grudnia 2008 - 22:30

najlepiej głos kobiecy - przyzwyczajenie z AM - bardziej mi pasował niż głos Hołka ;) jak poprawią menadżera map żeby można było pobrać za jednym kliknięciem wszystkie wielkości określonego obszaru to będzie ekstra

#107 Voytec

Voytec
  • 173 postów

Napisano 11 grudnia 2008 - 00:00

Liczę jeszcze na jeden bajer, żeby można było mapę "położyć" jak obraz w Google Earth na iPhona. Choć nie jest to żadna koniecznością, to mysle ze zbliżylo by to aplikacje to TT czy AM. ;)

#108 Juno

Juno
  • 261 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 grudnia 2008 - 12:41

Dzieki Qbik. Dziala, gra i buczy. Pozdrawiam. :-)

#109 sensuel

sensuel
  • 23 postów

Napisano 11 grudnia 2008 - 17:46

witam mam pytanie udalo mi sie sciagnac mape pojego miasta ale tylko w przy pewnym zblizeniu jak zrobic zeby sciagnelo sie do pelnego zblizenia cale miasto ?? Edit ok juz sobie znalazlem

#110 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 grudnia 2008 - 17:47

witam mam pytanie
udalo mi sie sciagnac mape pojego miasta ale tylko w przy pewnym zblizeniu jak zrobic zeby sciagnelo sie do pelnego zblizenia cale miasto ??

przeczytaj kilka wcześniejszych postów, tam masz wszystko

#111 beton123

beton123
  • 8 postów

Napisano 12 grudnia 2008 - 18:53

hej prosze o szybka pomoc jak dodac do cydi [url=http://cydia.xwaves.net/]Xwaves Official Debian Repository for iPhone and iPod Touch[/url] gdzie to sie klika zebym mogl to wpisac pozdrawiam

---- Dodano 12-12-2008 o godzinie 20:56 ----
hej mam problem jak dodac do cydi jakies zrodlo ?? dzieki i pozdrawiam

#112 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 grudnia 2008 - 19:59

w cydii wybierz manage i sources tam edit i add

#113 iklosu

iklosu
  • 172 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2008 - 12:18

Co jest z tym linkiem??? wyskakuje taki dziwny błąd - pierwszy raz coś takiego widzę... "This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times. This limit is reached. To download this file, the uploader either needs to transfer this file into his/her Collector's Account, or upload the file again. The file can later be moved to a Collector's Account. The uploader just needs to click the delete link of the file to get further information."

#114 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2008 - 12:47

ok, limit został wyczerpany sorry nie mam konta premium wieczorem coś wymyślę

#115 iklosu

iklosu
  • 172 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2008 - 14:35

Ale tylko 10 razy można ściągać??? zawsze było tak, że plik był usuwany po miesiącu nieściągania... polecam przeklej.pl bo żadnych limitów nie ma i pliki nie są usuwane :)

#116 beton123

beton123
  • 8 postów

Napisano 13 grudnia 2008 - 15:47

wszystko fajnie mi działa tylko nie mogę wyznaczyć żadnej trasy wyskakuje błąd i pisze że nie może wyznaczyć trasy co robię źle ?

#117 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2008 - 22:58

ok na sendspace mapy wawy SendSpace.pl - Darmowy hosting plikĂłw

#118 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2008 - 01:16

a gdzie to wrzucić w winSCP? I mam pytanie czy nadpisze mi to plik mapy, czy będę miał tylko tą mapę, czy tą i jeszcze moje co wcześniej ściągnąłem w samym programie xgps? Pozdrawiam

#119 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2008 - 01:41

nadpisze, a gdzie to zerknij do wcześniejszych wątków

#120 miszszczu

miszszczu
  • 10 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 09:29

ok na sendspace mapy wawy [url=http://www.sendspace.pl/file/2wYQUjil/]SendSpace.pl - Darmowy hosting plikĂłw[/url]

dzięki za mapkę wawy. Mam jednak pytanko
Wcześniej ściągałem przez iphona mapę trojmiasta, ona jest oczywiście zapisana w iphonie w katalogu ktory był podawany na forum i ma ta sama nazwe co mapa wawy
w jaki sposób dograć/dorzucic ta mapę na iphona aby nie stracic wczesniej sciagnietej mapy trojmiasta?
ps. a moze ma ktos oba miasta w jednym pliku

#121 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 grudnia 2008 - 09:41

jedyny sposób jaki kojarzę to dograć te mapę samemu na komputerze za pomocą Map managera, ale to wiąże się ze ściąganiem wszystkich przybliżeń dla jednego z miast, nic innego nie przychodzi mi teraz do głowy

#122 miszszczu

miszszczu
  • 10 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 09:55

jedyny sposób jaki kojarzę to dograć te mapę samemu na komputerze za pomocą Map managera, ale to wiąże się ze ściąganiem wszystkich przybliżeń dla jednego z miast, nic innego nie przychodzi mi teraz do głowy

Chyba tak
Kazałem nadpisać plik od ciebie na plik u mnie na iphonie, objetość tego pliku się zwiększyła, natomiast w dalszym ciągu nie mogę nawigować po wawie - same siwe kwardaciki ;( no nic pokombinuje jeszcze, sprobuje dograc do wawy mape trojmiasta na managerze, nie wiem tylko czemu non stoper po sciagnieciu 100% wywala mi komunikat że nie ściagnięto prawidlowo mapy, a mapa trojmiasta zajmuje bagatela 10 MB (w iphonie nie ze wszystkimi zblizeniami 120 MB)
Moze to wina tego że w menagerze zaznaczam obszar (prawym klawiszem myszy) przy zoomie 6, bo jak chce powiekszyc mape to widze tylko siwy ekran
czy tez tak mieliscie??

#123 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 grudnia 2008 - 10:28

ja zaznaczałem obszar przy jednym zoomie tylko osobno ustawiałem z jakim zoomem ma ściągać ;) spr z najnowszym managerem? zauważyłem że nie chce wyznaczać trasy jesli nie ma połączenia z netem

#124 miszszczu

miszszczu
  • 10 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 11:09

ja zaznaczałem obszar przy jednym zoomie tylko osobno ustawiałem z jakim zoomem ma ściągać ;)
spr z najnowszym managerem?

zauważyłem że nie chce wyznaczać trasy jesli nie ma połączenia z netem

Właśnie testuję najnowszego
Wygląda że będzie ok bo do twoich 250 dograł mi 100 przy zoomie 17 teraz dociagam 16, napisze czy zadzialalo jak skoncze
Co do wyznaczania tras, na szczęście zapisują się w zakładkac i można je załadować
W jakiej skali ściagnać mapę polski aby była w miarę czytelna?tzn żeby było widać większość dróg, bez dokładnych planów miasteczek?

Działa, kurcze strasznie dużo obiętości zajmują te mapki, normalnie masakra jakas

#125 iklosu

iklosu
  • 172 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 grudnia 2008 - 22:24

ok na sendspace mapy wawy SendSpace.pl - Darmowy hosting plikĂłw

dzięki o wielki :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych