Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

xGPS - wreszcie prawdziwy GPS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
563 odpowiedzi w tym temacie

#426 Aliens1

Aliens1
  • 136 postów

Napisano 04 marca 2009 - 19:18

Witam zainstalowałem sobie tego xgps wraz z map manager. Zaznaczyłem sobie mapke a zoomem 1,7 i powiem tak że środek obszaru elegancko sciągło ale już resztą częsć obszaru nie z calym określonym przezemnie zoomem ok wgraniu map do aplikacji ok ustawiłem gps dla iPhone 3g go takiego posiadam pokazał mi lokalizacje szybko tylko że oddaloną ok demnie jakieś 200m próbowałem pojechać z tą nawigacją ale mi mojemu zdziwieniu punkt który powinien sie poruszać wogóle nie drgnął a miejsca I tak do tej pory jest jestem w sąskednim mieście I dalej pokazuje tą sama pozycje nawet restart nie pomaga także dla mnie tą aplikacja jest nie warta nawet pół grosza zawiodłem się czy u was też tak sie dzieje ???

#427 himan

himan
  • 149 postów

Napisano 04 marca 2009 - 19:31

ja mialem problem z wgl. uruchomieniem aplikacji, natomiast poswiecilem sie, po czym zrobilem od nowa system, bo nic nie pomagalo i wowczas dziala dobrze:)

#428 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 04 marca 2009 - 21:42

No o wariacja wiFi to ja nic nie mówię. Jak zaczynam ściagac jaką większą mapę korzystając z WiFi z Livebox'a po prostu coś się tak zwiesza że muszę resetować pudełko :). Może ktoś ma na to jakiś sposób ??

#429 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marca 2009 - 22:18

Miałem podobnie z ruterem pomogło podpiecie kablem i poszło po wifi co chwila wywalalo mi net

#430 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 04 marca 2009 - 22:22

No właśnje to jest to, dla mnie to dziwne czemu wywala sie cały router, bo nawet iPhonem nie moge sie wtedy podlaczyc

#431 kalboy92

kalboy92
  • 458 postów
  • SkądKalisz

Napisano 04 marca 2009 - 22:29

Gorąco dziękuję za odpowiedzi jakie udzieliliscie mi na moje pytania... Ale jeszcze jeden problem mam... Mam włączona ta funkcje, żeby xGPS "mówiło" a ja jakos go nie słyszę. O co chodzi?

#432 flash608

flash608
  • 217 postów
  • SkądToruń

Napisano 04 marca 2009 - 22:57

Jakież to proste... bez urazy, ale wszystko jest napisane, więc nie wiem skąd Wy ludzie bierzecie te problemy. Aby słyszeć podpowiedzi głosowe należy jako język programu ustawić język angielski.

#433 kalboy92

kalboy92
  • 458 postów
  • SkądKalisz

Napisano 04 marca 2009 - 23:00

taki głupi nie jestem. Mam ustawiony!

#434 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 04 marca 2009 - 23:03

A można tę bazę danych xGPS (xGPS_map.db) wrzucić przez kabelek dajmy na to za pomocą DiskAid. Czy xGPS zaakceptuje tak podany plik czy też musi go jakoś przemielić podczas uploadu? Jeżeli się da, to gdzie go umieścić?

#435 flash608

flash608
  • 217 postów
  • SkądToruń

Napisano 04 marca 2009 - 23:06

@kalboy92, trasa wyznaczona? Poruszasz się? Zaznaczam, że chodzenie po domu nie ma większego sensu. Sorry, że tak pisze, ale niestety na forum jest cała masa "dzieciaków" i innego typu "agentów", którym trzeba wszystko podać na dłoni, a jak coś trzeba tłumaczyć to "po maniuniu", co i tak nie gwarantuje sukcesu. @Piotrex - można kabelkiem, to bez różnicy jak wrzucasz, za to jak wszyscy dobrze wiedzą, kabelkiem szybciej ;)

#436 kalboy92

kalboy92
  • 458 postów
  • SkądKalisz

Napisano 04 marca 2009 - 23:12

flash widze, że Ty jakiś przekozak jesteś... ;] wiec dla Twojej wiadomości... Poruszam sie, mam wyznaczoną trasę... W innym wypadku bym nie pytał ;) więc zanim do kogoś tak napiszesz zastanów się 10 razy i niech emocje opadną ;)

#437 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 marca 2009 - 00:34

U mnie wyznacza nowe trasy po opuszczeniu poprzedniej, ale dźwięki i komunikaty głosowe są bardzo ciche i ledwo je słychać przy nawet niezbyt szybkiej jeździe.

#438 qlpa

qlpa
  • 14 postów
  • SkądRzeszow

Napisano 05 marca 2009 - 06:37

U mnie wszystko działa bez zarzutu, jedyna duża wada jest dokładność map Google :/ Nie pokazuje mniejszych nawrotek, czasami potrafi wyznaczyć drogi przez chodnik itp ;D P.S. Jeśli ktoś dobrze nie zna angielskiego to może się "zagalopować" poza trasę słuchając wskazówek głosowych :D Dźwięk jest baaardzo prostym syntezatorem mowy ANGIELSKIEJ, który polskie ulice wymawia litera po literze :) heh Jeśli ktokolwiek podjąłby się wrzucenia syntezatora mowy z programu "TalkMe" byłoby o niebo lepiej :)

#439 paszek92

paszek92
  • 2 postów

Napisano 05 marca 2009 - 14:30

Panowie bo jest tak sprawa :) Niedawno dostałem iPhona 3G I jestem kompletnie zielony w tych sprawach czy ktoś może mi wytłumaczyć jak mam xGps wgrać na iPhona ??

#440 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 05 marca 2009 - 14:34

Panowie bo jest tak sprawa :) Niedawno dostałem iPhona 3G I jestem kompletnie zielony w tych sprawach czy ktoś może mi wytłumaczyć jak mam xGps wgrać na iPhona ??

polecam dział tutorial
a potem już tylko instalacja z Cydi:p

#441 paszek92

paszek92
  • 2 postów

Napisano 05 marca 2009 - 14:55

Nie widzę możesz mi podać link ?? albo wytłumaczyć ?? dużo tłumaczenia ??

#442 kalboy92

kalboy92
  • 458 postów
  • SkądKalisz

Napisano 05 marca 2009 - 16:18

Paszek Musisz zrobić jailbreaka. Jak go masz, to Cydia i szukasz xGPS :)

#443 Robique

Robique
  • 53 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 marca 2009 - 20:11

A tak naprawdę to chyba będzie pierwsza, prawdziwa nawigacja z routingiem dla iP:

CeBIT 2009: Nawiguj z iPhonem dzięki firmie Sygic

:-)

#444 DexteroPL

DexteroPL
  • 93 postów
  • SkądMetro Warszawskie :)

Napisano 05 marca 2009 - 21:58

Witam, jest sposób w tym xGPSie by wskazać punkt na mapie i kazać do niego prowadzić? Bo nie każdy adres jest wgrany w tej mapie.

#445 kalboy92

kalboy92
  • 458 postów
  • SkądKalisz

Napisano 05 marca 2009 - 23:13

Przecież mapę musisz sam ściągnąć... I wgrać... A punkt do którego chcesz jechać robisz klikając w ta lupę taka co na dole jest.

#446 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 06 marca 2009 - 13:17

A tak naprawdę to chyba będzie pierwsza, prawdziwa nawigacja z routingiem dla iP:

CeBIT 2009: Nawiguj z iPhonem dzi�ki firmie Sygic

:-)

super wieść
już od jakiegoś czasu wiadomo, że ta firma ma aplikację na iPhone, tylko ten apple ich pewnie hamuje :x
oby doszli do porozumienia, bo wygląda na filmiku naprawdę zajefajnie :rolleyes:

#447 DexteroPL

DexteroPL
  • 93 postów
  • SkądMetro Warszawskie :)

Napisano 06 marca 2009 - 19:05

Przecież mapę musisz sam ściągnąć... I wgrać... A punkt do którego chcesz jechać robisz klikając w ta lupę taka co na dole jest.

Kolega nie czyta ze zrozumieniem. Mapę mam ściągniętą i jest na niej obszar, który mnie interesuje oraz miasto i ulica. Ale jak wpisuje w tą "lupę" to wyświetla się spis jakiś firm, których ulice lub miasta zawierają nazwy wpisane w opcji "szukaj". Nie wyświetlają się wszystkie adresy. Dlatego pytam czy można jakoś wskazać palcem na mapie punkt do którego chce się jechać. Np. przez upuszczenie pinezki.

#448 flash608

flash608
  • 217 postów
  • SkądToruń

Napisano 06 marca 2009 - 21:23

Można ustalić trase z miejsca w którym się aktualnie znajdujemy, ale do miejsca wskazanego palcem się nie da. Gdy wyszukujesz nową trase to zamiast pierwszej opcji (Location/Place) wybierz drugą (Address), a nie będą Ci się pokazywać adresy firm, tylko ów adres..

#449 iMacOSX

iMacOSX
  • 40 postów
  • SkądToruń

Napisano 07 marca 2009 - 01:34

Ja szczerze powiem ze xGPS menager świetnie chodzi na Power Macu G4 z 10.6 systemem choć po kliknięciu download długo mieli zanim zacznie ściągać mapy ale poza tym rewelacja no i ta możliwość ściągnięcia wybranych warstw jest świetna:) Sam xgps w iPhone też zajefajnie chodzi tylko potrafi się czasem wysypać ale u mnie bardzo rzadko to robi więc szczerze powiem ze jak na moje to jest naprawdę spory krok do przodu przy porównaniu z starszą wersją.No i czy zaważyliście ze mapy dużo, dużo mniej wazą od poprzedniej wersji? Bynajmniej ja tak spostrzegłem no i szybciej wydaje mi się ze są ściągane.

#450 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 07 marca 2009 - 12:05

a ja nie moge sciągnąć ten najnowszej versji 1.2 Source Error

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych