Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

xGPS - wreszcie prawdziwy GPS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
563 odpowiedzi w tym temacie

#1 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2008 - 19:28

Chyba wreszcie pierwszy GPS na iphone!!!
Aplikacja dostepna poprzez Cydie po dodaniu zrodla hxxp://cydia.xwaves.net/ ( oczywiscie zamiast xx - tt )
Aplikacja znajduje sie w zakladce Navigation.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

A tutaj link do strony z instrukcja obslugi xGPS Module:
Xwaves - Store
Niestety sama aplikacja nie dziala bez ww. modulu, ale wyglada juz bardzo dobrze, a nalezy zwrocic uwage, ze to dopiero piewsza wersja publiczna, ciagle w fazie beta.
Istnieja mozliwosc zgrania na telefon fragmentu mapy (dowolnego z google maps), dla pozniejszego wykorzystania offline.
W wersji z modulem xGPS pokazuje predkosc podrozy oraz daje mozliwosc pelnego ustalenia trasy.
Poki co nie ma mozliwosci pokazania kierunku, ani wyszukiwarki miast, ale obiecuja dodac w nastepnych wersjach. Oficjalnie pracuje z iphone 2G, ale testowalem wstepnie na wersji 3G i wszystko dzialalo (oczywiscie bez podlaczonego modulu :( ) - wymagany Jailbreak.
Wiecej szczegolow na stronie producenta xGPS - GPS for iPhone / iPod touch
Wiadomosc ze strony iSpazio.net
:grin:

#2 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 23 września 2008 - 20:27

Ja posiadam moduł igpsd, z którym jest podobno kompatybilny... więc postaram się jutro potestować :)

#3 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 września 2008 - 22:06

Google Maps jako mapy nawigacyjne :):) dobre, dobre.... Lepsze navi z biedronki za 320 zeta z MapaMapą lub z kuponów w Wyborczej za 199 ( plus ze setka gazet po 1,50 zł :)

#4 Wencek

Wencek
  • 117 postów
  • SkądOchota, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 24 września 2008 - 00:40

proszę was... powiedzcie mi jaki jest sens dokupować sobie moduł GPS do telefonu w którym jest GPS?... CZy robicie to dlatego, że szybciej się łączy? czy oczekujecie niekompatybilności z wbudowanym np. tom toma?

#5 adamoel

adamoel
  • 30 postów
  • SkądElbląg

Napisano 24 września 2008 - 08:14

pomyśl...

#6 Bogdanus

Bogdanus
  • 166 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 września 2008 - 08:59

z tym programem to jakaś wtopa jest...w ustawieniach nie mogę zmiennić z xGps na iP3g...czy może nie ma jeszcze wersji na ip3G...

#7 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 września 2008 - 13:54

z tym programem to jakaś wtopa jest...w ustawieniach nie mogę zmiennić z xGps na iP3g...czy może nie ma jeszcze wersji na ip3G...

NIe wtopa, tylko poki co jest to wersja opracowana dla poprzedniej generacji iP.
Dziala jednak rowniez na 3G. Wg mnie mozliwosc przelaczenia pewniw istnieje, ale udostepnia ja w wersji platnej. ;)

#8 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 28 września 2008 - 21:57

Już jest kolejna wersja która działa na 3G oraz na modułach zewnetrznego GPSu... iGPSd do iPhone 2G/3G :) sprawdzałem i robią postępy :)

#9 5150

5150
  • 19 postów
  • SkądWarszawa-N.Y.

Napisano 29 września 2008 - 19:29

Program działa ale no właśnie czemu pobiera mapy tylko do max 10-11 MB i wywala do SpringBoardu też tak macie??

#10 luzik

luzik
  • 27 postów

Napisano 29 września 2008 - 19:35

a w czym to jest lepsze od domyslnej aplikacji z mapami + offlinemaps ?

#11 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 września 2008 - 19:36

Ja nie wiem...chciałem pobrac mape całej warszawy (180mb) i widzac predkosc transferu...wyłaczylem... :(

#12 iFisher

iFisher
  • 19 postów
  • SkądPoznan/Las Vegas/Lake Tahoe

Napisano 20 października 2008 - 13:08

A mi nie chce dzialac zrodlo... pisze ze jest uncategorized...;/

#13 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 20 października 2008 - 13:36

No, zainstalowałem na 3G i działa, znalazło mnie lepiej niż Google Maps, ale co z tego jak nawet się nie da trasy wyznaczyć to po co mi to...? Nie mówi gdzie jechać itp... Do kitu.... Może mi ktoś powiedzieć w czym jest to lepsze od zwykłych Google Maps w iPhone...?

#14 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 20 października 2008 - 14:30

Ze nie placisz za transfer danych.. funkcja nawigacji do celu bedzie dostepna w nasepnej wersji

#15 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 20 października 2008 - 15:20

Nie płacę? To całkiem spoko. A wiadomo może kiedy wyjdzie nowa wersja?

#16 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2008 - 09:41

a jak ściągać mapy do tego? Np całej Polski? Jak się je zapisuje? Jak to ustawić? Sorry, ale laik w tym temacie jestem! Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź!

#17 dario321

dario321
  • 711 postów
  • Skądok.Radom

Napisano 21 października 2008 - 11:54

toz to badziew. potrzebny jakis moddul (gdie go kupic?),mapy i ich funkcjonalnosc do kitu. najtansze urzadzenia GPS z mapami mozna kupic za ciut wiecej niz 200zl;)

#18 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2008 - 13:43

Ile zajmuje cała mapa polski i jak ja w całości szybko ściągnąć i wrzucić do programu?

#19 dymex

dymex
  • 139 postów

Napisano 21 października 2008 - 15:21

xD moje miasto i okolice zajmują ok. 150mb, nie dość że strasznie niedokładne(porównując z mapą automapy to te google maps jest poprostu ŚMIESZNE). Moje pytanie, kto wie jak ściągnąć mape na komputerze i wgrać ją na iPhone? Bo jak ściągam mape całej polski i zostawiam iPhone'a to Wi-Fi mi się rozłącza po jakimś czasie i rybka :D Pozatym jak ktoś wspomniał szybkość tego szokuje.

#20 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2008 - 15:42

dołączam sie do postu wyżej!!

#21 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 21 października 2008 - 17:32

Nie płacę? To całkiem spoko. A wiadomo może kiedy wyjdzie nowa wersja?

Na stronie nie znalazlem info kiedy bedzie nowa wersja z normalna nawigacja

a jak ściągać mapy do tego? Np całej Polski? Jak się je zapisuje? Jak to ustawić? Sorry, ale laik w tym temacie jestem! Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź!

Settings-> maps manage maps, zaznaczasz interwesujacy Cie obszar i download :)

toz to badziew.
potrzebny jakis moddul (gdie go kupic?),mapy i ich funkcjonalnosc do kitu.
najtansze urzadzenia GPS z mapami mozna kupic za ciut wiecej niz 200zl;)

No to jest raczej dla ludzi z iphonem 3g

Ile zajmuje cała mapa polski i jak ja w całości szybko ściągnąć i wrzucić do programu?

Zajmuje raczej duzooooo :P sciagniecie calej raczej jest nie oplacalne :)

xD moje miasto i okolice zajmują ok. 150mb, nie dość że strasznie niedokładne(porównując z mapą automapy to te google maps jest poprostu ŚMIESZNE).
Moje pytanie, kto wie jak ściągnąć mape na komputerze i wgrać ją na iPhone? Bo jak ściągam mape całej polski i zostawiam iPhone'a to Wi-Fi mi się rozłącza po jakimś czasie i rybka :D Pozatym jak ktoś wspomniał szybkość tego szokuje.

Google maps jest nie dokladne? nie mam doswiadczenia z automapa, ale w porownaniu do tomtom-a to jest na tej mapie wszystko.. pozatym nie wiem dokladnie, ale wydaje mi sie ze pokrycie polski w google maps jest 100%! zreszta jezdzilem po roznych wioskach i zawsze wiedzial gdzie i na jakiej ulicy jestem

#22 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 21 października 2008 - 17:50

To sprawdź np Ozorkow w Wojewodztwie lodzkim albo Wielun. Czarna dziura

#23 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 21 października 2008 - 21:39

No faktycznie.. zwracam honor :)

#24 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 22 października 2008 - 19:18

To były tylko 2 przykłady z którymi ja akurat sie spotkałem bo w obu miastach czasem bywam :) Obawiam się jednak ze takich przypadków jest więcej a szkoda :/

#25 Hardknox

Hardknox
  • 194 postów
  • SkądPolska - Austria

Napisano 22 października 2008 - 19:26

Co nam z Google Maps jak wjedziesz w jakas dziure stracisz zasieg Sieci a z tym transfer danych i same kratki bedziesz ogladal :P to jest wlasnie zaleta GooglMaps :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych