Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
* * * * * 1 g艂osy

P臋kaj膮ce MacBooki

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
582 odpowiedzi w tym temacie

#301 chris.zurada

chris.zurada
  • 3聽977 post贸w
  • Sk膮dTychy, Poland

Napisano 17 kwietnia 2009 - 14:20

Acer??? Ja chce MacBooka, bo ma MAC OS X

Mac os X jest takze na pecety...

#302 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 post贸w

Napisano 17 kwietnia 2009 - 14:35

wiem, nazywa si臋 osx86 i mo偶na go 艣ci膮gn膮膰 z torrent贸w, mam go zainstalowanego na VMWare ale wy艣wietla si臋 tylko Debian

#303 Konrado

Konrado

• 1聽844 post贸w
  • Sk膮d艢widnica

Napisano 17 kwietnia 2009 - 14:37

No widzisz i o wiele taniej Ci to wyjdzie...

#304 chris.zurada

chris.zurada
  • 3聽977 post贸w
  • Sk膮dTychy, Poland

Napisano 17 kwietnia 2009 - 14:37

wiem, nazywa si臋 osx86 i mo偶na go 艣ci膮gn膮膰 z torrent贸w, mam go zainstalowanego na VMWare ale wy艣wietla si臋 tylko Debian

Dobra, to ostatni off post i przerzucamy jak chcesz dalej gadac o tym na priva.

Leoparda na peceta znajdziesz w necie, nie musisz szukac specjalnie przez torrenty.

KONIEC OT.

#305 LASERman

LASERman

• 2聽286 post贸w
  • Sk膮dMaidstone, UK

Napisano 17 kwietnia 2009 - 18:34

Przypominam 偶e podawanie informacji nt gdzie zdoby膰 pliki chronione prawem autorskim s膮 zabronione na tym forum - dotyczy to tak偶e zmodyfikowanych system贸w operacyjnych.

#306 chris.zurada

chris.zurada
  • 3聽977 post贸w
  • Sk膮dTychy, Poland

Napisano 17 kwietnia 2009 - 22:07

No, to prawda. To sa nielegalne systemy. Coz, tak przypomne ze PM tez sa filtrowane ;) (a przynajmniej powinny byc, tak mysle...)

#307 Iro

Iro
  • 6聽955 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dKatowice

Napisano 18 kwietnia 2009 - 11:18

Panowie.
Nic nie trzeba 艣ci膮ga膰 z torrent贸w!

Oryginalny Mac OSX Retail mo偶na bez wi臋kszych problem贸w zainstalowa膰 na Acerze, Asusie, HP , czy sk艂adaku.
W ten spos贸b dajemy zarobi膰 Apple (bo za dobry system im si臋 to nale偶y), a jednocze艣nie mo偶emy czynnie zaprotestowa膰, przeciw niezrozumia艂ej polityce sprz臋towej tej firmy.

To by by艂o na podsumowanie tej dyskusji, kt贸ra znalaz艂a si臋 w temacie p臋kaj膮cych MacBook贸w.

#308 Robert.F

Robert.F
  • 18 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 22 kwietnia 2009 - 12:10

Ostatnio ukaz艂a si臋 chyba nowa informacja na temat p臋kania bia艂as贸w i czarnuch贸w:
Apple zauwa偶a p臋kaj膮ce w r贸偶nych miejscach obudowy bia艂ych i czarnych MacBook贸w, newsy ze 艣wiata Apple, wiadomo艣ci ze 艣wiata Apple | MacKozer

#309 chris.zurada

chris.zurada
  • 3聽977 post贸w
  • Sk膮dTychy, Poland

Napisano 22 kwietnia 2009 - 19:04

Ostatnio ukaz艂a si臋 chyba nowa informacja na temat p臋kania bia艂as贸w i czarnuch贸w:
Apple zauwa偶a p臋kaj膮ce w r贸偶nych miejscach obudowy bia艂ych i czarnych MacBook贸w, newsy ze 艣wiata Apple, wiadomo艣ci ze 艣wiata Apple | MacKozer

Juz to bylo.

#310 bartel

bartel
  • 1聽050 post贸w

Napisano 22 kwietnia 2009 - 20:07

Juz to bylo.

Mi i tak powiedzieli kilka dni temu (pod numerem telefonu ze strony Apple) 偶e po艂amana obudowa nad ekranem nie podlega gwarancji. Ale wobec tego warto si臋 chyba troszk臋 pok艂贸ci膰 ;)

#311 luksta

luksta
  • 154 post贸w
  • Sk膮dLubo艅/Pozna艅

Napisano 22 kwietnia 2009 - 21:20

Mi i tak powiedzieli kilka dni temu (pod numerem telefonu ze strony Apple) 偶e po艂amana obudowa nad ekranem nie podlega gwarancji. Ale wobec tego warto si臋 chyba troszk臋 pok艂贸ci膰 ;)

to teraz wszyscy co maj膮 po艂aman膮 obudow臋 dooko艂a ekranu powinni wykona膰 do Apple telefon w tej sprawie i zapyta膰 kiedy b臋d膮 wymienia膰.
I tak do skutku. Ja te偶 zadzwoni臋 a co.

#312 banzai

banzai
  • 270 post贸w
  • Sk膮dGliwice

Napisano 02 maja 2009 - 12:53

a czy ktos, uzytkuje,uzytkowa艂, naklejki na macboka Standard invisibleSHIELD, sprawdzja sie? niesprawdzaja? ubudowy pekaja? nie pekaja???

pozdr

Jam mam tak膮 z moshi, nakleja si臋 to tylko na t膮 cz臋艣膰 obudowy, kt贸ra 偶贸艂knie i p臋ka. Od roku nie mam problem贸w z TopCasem, oczywi艣cie naklei艂em to po wymianie p臋kni臋tej obudowy. Kupi艂em te偶 zewn臋trzn膮 klawiatur臋 i jak nie musz臋 to inaczej nie pisz臋. A jak musz臋 to si臋 staram :)

Ja zamiast tych gumek u偶ywam od jakiego艣 czasu po prostu... chusteczek higienicznych, ale tylko jak go gdzie艣 wo偶臋. Mo偶e ma艂o estetyczne i dziwnie wygl膮da, ale skuteczne i nie musz臋 nic nakleja膰 dodatkowego ;)

#313 maff

maff
  • 89 post贸w

Napisano 09 maja 2009 - 14:57

Czesc, mam bialego MB - popekal topcase. Sprzet jest pogwarancji, a kupilem go w szwecji (gwarancja EU, mam dowod zakupu). W zwiazku z tym czy mam szanse w ktoryms z polskich przedstawicieli wymieci tego top casa za free?

#314 marcin0903

marcin0903
  • 410 post贸w
  • Sk膮dOpole

Napisano 09 maja 2009 - 15:28

Z tego co mo偶na wyczyta膰 to nawet w ramach gwarancji ci臋偶ko by wymienili a co dopiero po.

#315 luck1985

luck1985
  • 924 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 09 maja 2009 - 19:58

Jam mam tak膮 z moshi, nakleja si臋 to tylko na t膮 cz臋艣膰 obudowy, kt贸ra 偶贸艂knie i p臋ka. Od roku nie mam problem贸w z TopCasem, oczywi艣cie naklei艂em to po wymianie p臋kni臋tej obudowy. Kupi艂em te偶 zewn臋trzn膮 klawiatur臋 i jak nie musz臋 to inaczej nie pisz臋. A jak musz臋 to si臋 staram :)

Ja zamiast tych gumek u偶ywam od jakiego艣 czasu po prostu... chusteczek higienicznych, ale tylko jak go gdzie艣 wo偶臋. Mo偶e ma艂o estetyczne i dziwnie wygl膮da, ale skuteczne i nie musz臋 nic nakleja膰 dodatkowego ;)

Smiech na sali.... Apple.... laptop za 3,5 klocka . Acer za 1500zl z Auchan nie ma takich problemow . Porazka.

Wymiana top case'u troche ponad 600zl w serwisie apple.

#316 banzai

banzai
  • 270 post贸w
  • Sk膮dGliwice

Napisano 10 maja 2009 - 08:09

(..) Acer za 1500zl z Auchan nie ma takich problemow. (...)

Ma za to ca艂e mn贸stwo innych ;P Wol臋 taki problem, kt贸ry dla mnie nie jest problemem, ni偶 zerow膮 funkcjonalno艣膰 i u偶yteczno艣膰 wspomnianego Acera.

Wymiana top case'u troche ponad 600zl w serwisie apple.

Dlatego wol臋 bawi膰 si臋 z chusteczkami ;)

#317 luck1985

luck1985
  • 924 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 10 maja 2009 - 09:00

W pewnym sensie jest to dla Ciebie problemem , jakby nie bylo , nie bawil by sie w chusteczki jakies..... Zal.pl Osobiscie wolal bym wydac po roku czy tam poltora roku te 600zl na nowa obudowe. Biale zolknie i w ogole ciemnieje , za 600zl mialbym prawie ze nowego maca ;] A byl jakis news ze apple wrescie widzi problem i kazdy serwis MA wymieniac pekniete obudowy - nawet po okresie gwarancyjnym... Pewnie w polsce nadal beda chcieli zarobic albo znajda cos na NIE.

#318 banzai

banzai
  • 270 post贸w
  • Sk膮dGliwice

Napisano 11 maja 2009 - 00:08

(...) Osobiscie wolal bym wydac po roku czy tam poltora roku te 600zl na nowa obudowe. Biale zolknie i w ogole ciemnieje , za 600zl mialbym prawie ze nowego maca ;] (...)

Wol臋 wyda膰 60 z艂 na ochronn膮 naklejk膮 moshi i mie膰 troch臋 zaoszcz臋dzonych dzi臋ki temu pieni臋dzy, czasu (wymiana trwa) i k艂opotu (nie bardzo mog臋 si臋 rozsta膰 z komputerem na tydzie艅/dwa - ostatnio tak mi wymiana trwa艂a).

W zasadzie to sprowadza si臋 do tego, 偶e o ten komputer trzeba zwyczajnie dba膰 :)

#319 loretoo

loretoo
  • 51 post贸w

Napisano 11 maja 2009 - 00:26

Ma za to ca艂e mn贸stwo innych ;P Wol臋 taki problem, kt贸ry dla mnie nie jest problemem, ni偶 zerow膮 funkcjonalno艣膰 i u偶yteczno艣膰 wspomnianego Acera.

powiedz mi niby czym jest dla ciebie zerowa funkcjonalnosc? do czego taki acer sie nie nada? moze do grania w assasins creeda... ale do tego sa konsole ;p

sam rozwazalem ostatnio kupno macbooka ale jesli nie bede mogl nawet pisac na nim ze by sie nie rozwalil to ja dziekuje :D wybieram cos innego bo to gowno sie rozpadnie a nowa obudowa kosztuje polowe lapka nieapplowego...

#320 S艂awek

S艂awek
  • 160 post贸w
  • Sk膮dfrom Poland

Napisano 11 maja 2009 - 07:47

Trudno Ci nie przyzna膰 racji @loretoo. Dlatego podemuj膮c decyzj臋 o zakupie laptopa wybra艂em MBPro. :)

#321 jerycho

jerycho
  • 6 post贸w

Napisano 19 czerwca 2009 - 07:42

Powiem wam 偶e z tym p臋kaniem to zale偶y od u偶ytkowanie. Ja mam mb(czarnego) ponad p贸艂tora roku i nic a niekt贸rym peka po p贸艂 roku. Ostatnio naczyta艂em si臋 o tym p臋kaniu i asekuracyjnie zrobi艂em sobie stopki z d臋tki od roweru i ta艣my dwustronnej. Powycina艂em male艅ki k贸艂eczka i poprzykleja艂em w rogach. Praktycznie niewidoczne ale czu膰 r贸nic臋. Nie s艂ycha膰 takiego trzasku przy zamykaniu obudowy. Mo偶e troch臋 艣mieszny spos贸b ale polecam:)

#322 Newstad

Newstad
  • 665 post贸w

Napisano 19 czerwca 2009 - 07:59

Jerycho, z tego, co widz臋, mamy MacBook'i z tej samej serii, nawet parametry si臋 zgadzaj膮. Jest to MacBook 3.1 Black i potwierdzam - nie p臋ka i nawet nie mam 偶adnych 艣lad贸w od zamykania, a nosz臋 go ze sob膮 codziennie i nawet specjalnie o niego nie dbam.

#323 Iro

Iro
  • 6聽955 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dKatowice

Napisano 19 czerwca 2009 - 08:21

To si臋 zgadza. Czarne p臋kaj膮 o wiele rzadziej.

#324 Therioon

Therioon
  • 4聽281 post贸w
  • Sk膮dZ brzucha:)

Napisano 19 czerwca 2009 - 15:13

Co do p臋kaj膮cej obudowy, ten problem i mnie niestety dotyczy ale po wys艂aniu zdj臋膰 mojego uszkodzenia do serwisu maca przyszed艂 do mnie wczoraj e-mail, 偶e wymieni膮 mi topcase bezp艂atnie ( mac grubo po gwarancji )

#325 chris.zurada

chris.zurada
  • 3聽977 post贸w
  • Sk膮dTychy, Poland

Napisano 19 czerwca 2009 - 16:17

Gdzie konkretnie wysylales?

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych