Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iRealSMS - alternatywa dla SMS

• Please log in to reply
348 replies to this topic

#251 magorka

magorka
  • 518 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 November 2008 - 08:50

No właśnie. U mnie było bez problemów, a po update nie odpala się wcale. Próbuje i od razu springboard. 

#252 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 November 2008 - 09:00

ok zerknij do PW

#253 nostri

nostri
  • 559 posts
  • SkądOxapampa, PE

Posted 26 November 2008 - 09:05

Mi tez po updacie nie dziala, jakas porazka Jest lekarstwo na to ?

#254 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 November 2008 - 09:07

ok daj mi sek

#255 Yoghurt

Yoghurt
  • 17 posts

Posted 26 November 2008 - 09:08

u mnie po apgrejdzie niestety tez sie nie dalo odpalic aplikacji, w logi leci takie info: Nov 26 08:44:43 nalesnik SpringBoard[29]: Launch of app: com.spiritoflogic.iRealSMS2 activate: deactivate: Nov 26 08:44:44 nalesnik UIKitApplication:com.spiritoflogic.iRealSMS2[0x9279][96]: /var/stash/Applications/iRealSMS.app/iRealSMS: line 3: /var/stash/Applicat ions/iRealSMS.app/iRealSMS_: Permission denied i okazalo sie ze iRealSMS_ nie ma praw do wykonywania - wiec jej dodalem. w logi nie leci juz brzydki blad... (w zasadzie nie leci zaden blad) ale aplikacja nadal wraca do springboard'a

#256 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 November 2008 - 09:10

sposób podał mi Davvido, thx ;)
dwa sposoby

1. Spr czy możesz zmienić prawa dla pliku iRealSMS_ w winSCP na 4755

jeśli nie to

2. ściągnij puTTY i uruchom

odpal wpisując IP iphona port zostaw 22
login root
hasło alpine
chyba ze bylo zmieniane

dalej wpisujemy bez cudzyslowia "cd /Applications/iRealSMS.app/"
i jak wejdzie to "chmod 4755 iRealSMS_"
enter
i powinno byc juz ok

---- Dodano 26-11-2008 o godzinie 09:11 ----
bo prawa musza byc 4755 ;)

---- Dodano 26-11-2008 o godzinie 09:15 ----
hmm sorry za problemy,a le tak to jest jak się nad ranem wysyła update do repo ;)

sprawdźcie czy działa wam już wysyłanie SMSów z książki adresowej, u mnie chodzi ok

#257 sszalikk

sszalikk
  • 12 posts

Posted 26 November 2008 - 09:26

Wchodze przez Winscp, zmieniam prawa na 4755 i teoretycznie sie zmieniaja, jednak po ponownym sprawdzeniu praw w tym pliku pozostaja bez zmian. Czy mozna zmienic te prawa jakos na stale?? Gdy probowalem zrobic to przez puty to caly czas wyskakuje mi komunikat, ze nie ma takiej sciezki lub pliku

#258 Yoghurt

Yoghurt
  • 17 posts

Posted 26 November 2008 - 09:27

u mnie inteli w wersji 2.30 oraz iReal 2.0.4(2) na sofcie 2.1 - problem z nieznikajacymi informacjami o nowych smsach po odczytaniu/usunieciu smsa z inteli nadal wystepuje. nadal rowniez po wybraniu "launch SMS" w inteliscreen odpala sie oryginalna aplikacja do smsowania. natomiast wysylanie sms'ow z ksiazki dziala poprawnie.

#259 sszalikk

sszalikk
  • 12 posts

Posted 26 November 2008 - 09:33

Ok, jest nowa zmiana w cyndii i wszystko dziala poprawnie, dzieki :)

#260 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 November 2008 - 09:36

u mnie inteli w wersji 2.30 oraz iReal 2.0.4(2) na sofcie 2.1 - problem z nieznikajacymi informacjami o nowych smsach po odczytaniu/usunieciu smsa z inteli nadal wystepuje. nadal rowniez po wybraniu "launch SMS" w inteliscreen odpala sie oryginalna aplikacja do smsowania.

natomiast wysylanie sms'ow z ksiazki dziala poprawnie.

Co do Intelliscreen to niestety oni musza dodać wsparcie dla iRealSMS

---- Dodano 26-11-2008 o godzinie 09:37 ----
jak napisał sszalikk jest nowa wersja w cydii z poprawionymi prawami dostępu

#261 djKristo

djKristo
  • 899 posts

Posted 26 November 2008 - 09:42

u mnie w wersji 2.0.4.2 nie pokazuje mi ostatniej oraz pozostałych wysłanych wiadomości w "Rozmowy" tzn po wysłaniu jest biała plansza

#262 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 November 2008 - 09:48

tak niestety było już także w poprzedniej z przed kilku dni nie było to aż tak priorytetow więc dopero teraz ma do tego się zabrać

#263 magorka

magorka
  • 518 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 November 2008 - 09:51

Ok, po kolejnym update wszystko ok (zmiana chmoda w puTTY nic nie dala). Ale teraz smiga oki. :)

#264 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 November 2008 - 10:10

zmianę w putty robiłem na 4 iphonach i działała może jakaś literówka była, ale grunt, że już działa ;)

#265 BigJeremy

BigJeremy
  • 2 posts

Posted 01 December 2008 - 21:05

Używałem iRealSMS, po upgrade oszukano użytkowników i kazano im dodatkowo płacić. Teraz wiem że jest darmowa alternatywa w postaci bitSMS lub płatnego ale o wiele bardziej funkcjonalnego od iRealSMS programu mySMS. Polecam dla wszystkich zainteresowanych, takie są moje prywatne odczucia.

#266 DoMiQ

DoMiQ
  • 82 posts

Posted 02 December 2008 - 01:28

@Qbik nie wiesz jak wygląda sprawa ze współdziałaniem StatusNotifiera z iRealSMS?! Wiem, że było to zgłaszane, wyszła nawet wersja 0.2.11, ale jakoś nic to nie zmieniło.. chyba, że może tylko u mnie nie działa..!!

#267 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 December 2008 - 08:31

[QUOTE=DoMiQ;786954]@Qbik nie wiesz jak wygląda sprawa ze współdziałaniem StatusNotifiera z iRealSMS?! Wiem, że było to zgłaszane, wyszła nawet wersja 0.2.11, ale jakoś nic to nie zmieniło.. chyba, że może tylko u mnie nie działa..!![/QUOTE]
u mnie tez nie działa, napisałem autorowi status notifiera co i jak, ale...
na lockscreenie cały czas nie mam info o wiadomościach SMS tylko w status barze dzięki wbudwoanej opcji w iRealSMS
może też napisz maila do autora Status Notifier

---- Dodano 02-12-2008 o godzinie 10:58 ----
ok w Cydii pojawiła się wersja iRealSMS 2.0.5

Changelog:[QUOTE][/QUOTE]
Forward via Mail from SMS View
Reply via Mail from SMS View
interactive HTML links in SMS View
Master password to protect app[/QUOTE]

#268 BigJeremy

BigJeremy
  • 2 posts

Posted 02 December 2008 - 11:03

u mnie tez nie działa, napisałem autorowi status notifiera co i jak, ale...
na lockscreenie cały czas nie mam info o wiadomościach SMS tylko w status barze dzięki wbudwoanej opcji w iRealSMS

Mam niekłamaną przyjemność z problemów jakich przysparza wam iRealSMS. Czyżby silnik na który pracowali nocami programiści, jak słyszałem-zacinał się? Może brakuje wam smaru (nowej kasy za upgrade), bo paliwo dostaliście za kasę z upgrade? Pozdrawiam!

#269 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 December 2008 - 11:30

ok przyjemność możesz mieć (niestety tak to u nas w kraju jest) z problemów innych, a tak gwoli ścisłości to nic się nie zacina, a to ze status notifier wspiera poprzednią wersję irealSMS z oddzielną bazą danych to czasem tak bywa i w przyszłości pewnie będzie naprawione (zależy to od autora Status Notifier) Dla jasności po raz kolejny dodam, że z aplikacją mam tyle wspólnego co kontakt z autorem, żadnych zysków czy innych profitów nie czerpię więc nie wiem po co ta złośliwość w poście. Jak CI coś leży na sercu czy na wątrobie to napisz do autora iRealSMS (autora bo tworzy go jedna osoba)

#270 BigJeremy

BigJeremy
  • 2 posts

Posted 02 December 2008 - 11:51

Jak CI coś leży na sercu czy na wątrobie to napisz do autora iRealSMS (autora bo tworzy go jedna osoba)

Nie muszę pisać do autora, bo po prostu zrezygnowałem z korzystania z tego programu. Na szczęście są darmowe aplikacje biteSMS i płatna alternatywa mySMS. Do ciebie osobiście nie mam żadnych pretensji, wyraziłem tylko swoją opinię i niezadowolenie z iRealSMS.

#271 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 December 2008 - 12:22

Nie muszę pisać do autora, bo po prostu zrezygnowałem z korzystania z tego programu. Na szczęście są darmowe aplikacje biteSMS i płatna alternatywa mySMS. Do ciebie osobiście nie mam żadnych pretensji, wyraziłem tylko swoją opinię i niezadowolenie z iRealSMS.

ok spoko, na szczęście jest alternatywa i każdy może korzystać z tego z czego chce ;)

Pozdrawiam

#272 BigJeremy

BigJeremy
  • 2 posts

Posted 02 December 2008 - 12:26

ok spoko, na szczęście jest alternatywa i każdy może korzystać z tego z czego chce ;)

Pozdrawiam

Qbik może to zabrzmi dość dziwnie, ale to nie chęć podlizywania się tobie. Uważam że jesteś jednym z tych bardzo aktywnych i zarazem pomocnych użytkowników tego forum. I mój stosunek do iRealSMS i co się z tym wiąże oszukiwanie ludzi przy upgrade, nic tu nie ma do rzeczy.

#273 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 December 2008 - 13:36

Nowa wersja iRealSMS 2.0.6

ok co do nowości to kolejna rzecz, która jak dla mnie powala inne app do SMSów na kolana

tzw. Szybka Odpowiedź (Quick Reply) bezpośrednio ze Spring Board lub jakiejkolwiek innej app bez jej zamykania!!!

Zmiana aktualizacji do 2.0 teraz zminiejszone z 5 Euro na 2 Euro chyba warto =)

więcej np zrzuty ekranu na iRealSMS quickreply | iPhone News, Help and Guides

#274 BigJeremy

BigJeremy
  • 2 posts

Posted 04 December 2008 - 13:53

Zmiana aktualizacji do 2.0 teraz zminiejszone z 5 Euro na 2 Euro chyba warto =)]

Nie warto, bo za aktualizacje płacić się nie powinno! ;)

#275 tomgru

tomgru
  • 127 posts
  • SkądOświęcim :")

Posted 04 December 2008 - 16:05

kurde szkoda, że dopiero teraz...taką obniżkę zrobili...ale aplikacja jak najbardziej ok...!!!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users