Mac czy PC?
Napisano 09 września 2008 - 13:49
Napisano 09 września 2008 - 13:53
Napisano 09 września 2008 - 14:14
Napisano 09 września 2008 - 14:28
Wydaje mi się, że FrisTAJla wykorzystywałby swój nowy komputer do skorzystania z opcji "szukaj" na tym forum, bo widać na obecnym sprzęcie ciężko mu to idzie... Ten temat poruszany jest codziennie, i to za każdym razem przez kogoś innego... Proszę zajrzeć na przykład tutaj. Pozdrawiam!
to bardzo ciekawe. Jak denerwują Cię takie pytania i uważasz, że ktoś nie szukał to po prostu nie odpowiadaj na posty. Straszna moda sie zrobiła "ale kolega nie szukał", "jest przecież Google". Nie chcesz to nie pisz
Napisano 09 września 2008 - 14:34
Napisano 09 września 2008 - 14:45
Napisano 09 września 2008 - 14:48
Do czego chcesz stosowac komputer?
Właśnie.
Wszystko zależy od tego do czego on ma służyć.
Jeśli tylko do internetu, to szkoda na to 6000,-.
Rzadko się potrzebny jest wypasiony laptop, ale czasem tak.
Najlepiej mieć tani, mały, lekki lapek do netu itp spraw i wypasiony stacjonarny go pracy lub gier.
Kupując PC bezproblemowo za te pieniądze będziesz miał i jedno i drugie.
Nie wspominając już o tym, że testowo możesz postawić na nim OSX.
Napisano 09 września 2008 - 14:52
łamiąc przy okazji licencjęNie wspominając już o tym, że testowo możesz postawić na nim OSX.
Napisano 09 września 2008 - 15:04
łamiąc przy okazji licencję
Z takim podejściem, to nie było by nowych kierowców, bo bez prawa jazdy nie wolno wsiadać za kierownicę.
Napisano 09 września 2008 - 15:09
na forum wyczytałem już parę opinii że software bije na głowe zwyczajne pc ale jeśli chodzi o hardware to jest gorzej i maki lubią się psuć podobno?
Trzeba wziąć pod uwagę fakt, że jak ktoś ma problem z Mak'iem, od razu o tym pisze na forum i stąd taka negatywna opinia. Pod względem hardware'u, jest to sprzęt jak każdy inny. Prawdę mówiąc, znam sporo osób korzystających z różnych modeli komputerów firmy Apple i nie spotkałem się jeszcze z jakimś wadliwym egzemplarzem, oprócz jednego uszkodzonego dysku twardego (co przecież często się zdarza w komputerach każdego typu).
Jeżeli chodzi o software, Mac zaskakuje prostotą użytkowania, wygodą, stabilnością i elegancją. Tutaj wszystko działa, i jak to ktoś gdzieś powiedział na tym forum, "pracujesz nad plikiem, a nie nad programem zmuszając go do działania":)
Napisano 09 września 2008 - 15:18
Napisano 09 września 2008 - 15:34
...
Stabilność, elegancja, szybkość działania - coś czego MS nie osiągnie pewnie już nigdy.
Zebys sie nie zdziwil...
Moim zdaniem Microsoft zaczyna atakowac Apple, a nawet i Sony, Komputery innych marek zaczynaja tez ladnie wygladac, a nowy - ladny i czysty - wypasiony windows to tylko kwestia czasu...
Slyszeliscie juz o Microsoftowym Genius Bar? No wlasnie... rewolucja w M$ dopiero sie zaczyna
Wracajac do pytania: Jezeli do internetu - mac zdecydowanie za drogi. Lepiej kupic tanszego PC, nie bedziesz zalowal. Zauwaz, ze teraz PC-ty sa technologicznie berdziej nowoczesne niz Maki. Warto by sie tu zastanowic :roll:
.
Napisano 10 września 2008 - 07:46
Napisano 10 września 2008 - 08:18
Napisano 10 września 2008 - 08:21
Napisano 10 września 2008 - 08:30
Napisano 10 września 2008 - 08:42
Napisano 10 września 2008 - 08:57
Napisano 10 września 2008 - 10:34
... ja dalej twierdzę, że nie wymaga myślenia....
Wiem, że OSX jest bardzo dobrym systemem. Ale właśnie tego co napisałeś się obawiam.
Masa młodych przechodzi na maki, właśnie, żeby nie myśleć o wirusach, trojanach, zagrożeniach.
Ale czasem świadomość, że nic złego nas nie może spotkać prowadzi prosto do upadku.
Rupta co chceta.
Tylko jakie tego będą w przyszłości konsekwencje!
Napisano 10 września 2008 - 10:46
Napisano 10 września 2008 - 10:51
Napisano 10 września 2008 - 11:04
Instalując antywira/firewalla i dalej nie myślimy
@IRO Ej no. Ja odpowiadam za zabezpieczenia sieci w pracusi...
Wielu ludzi borykających się z infekcjami z sieci pyta mnie, jaki jest najlepszy i najskuteczniejszy antywirus?
Ja zawsze odpowiadam tak samo.
MÓZG.
Napisano 10 września 2008 - 11:23
Zebys sie nie zdziwil...
![]()
Moim zdaniem Microsoft zaczyna atakowac Apple, a nawet i Sony, Komputery innych marek zaczynaja tez ladnie wygladac, a nowy - ladny i czysty - wypasiony windows to tylko kwestia czasu...
Slyszeliscie juz o Microsoftowym Genius Bar? No wlasnie... rewolucja w M$ dopiero sie zaczynaA jak Jobs odejdzie to M$ przejmie paleczke... Dla mnie np. firme Apple trzyma w ryzach tylko mr Jobs.
![]()
Wracajac do pytania: Jezeli do internetu - mac zdecydowanie za drogi. Lepiej kupic tanszego PC, nie bedziesz zalowal. Zauwaz, ze teraz PC-ty sa technologicznie berdziej nowoczesne niz Maki. Warto by sie tu zastanowic :roll:
.
Mówisz o dalekiej i niepewnej przyszłości, kolega chce kupić teraz a nie za dwa lata jak będzie nowy (może lepszy) windows.
Oczywiście to jest wyścig ale na tą chwilę M$ zostaje daaaleko w tyle.
Napisano 10 września 2008 - 11:36
Napisano 10 września 2008 - 13:35
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych