Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Programy uruchamiane przy starcie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Brazol

Brazol
  • 174 postów
  • SkądStolica

Napisano 04 września 2008 - 11:12

Hej, w preferencjach/konto ustawiłem sobie Maila jako program który ma się uruchamiać przy starcie systemu. I mam takie pytanie: czy da się ustawić tak żeby on się uruchamiał ale tylko w docku? Czyli żeby nie wyskakiwało od razu okienko tylko żeby był uruchomiony ale nie otwarty - o tak to ujmę :)

#2 Inzynier

Inzynier
  • 57 postów
  • SkądWarszawa / Poland

Napisano 04 września 2008 - 11:20

Zaznacz 'ptaszkiem' opcję "Hide" (ukryj) przy nazwie programu...

#3 Brazol

Brazol
  • 174 postów
  • SkądStolica

Napisano 04 września 2008 - 11:28

dzięki, mało spostrzegawczy jestem widać :)

---- Dodano 04-09-2008 o godzinie 12:20 ----
hmm, ale to nie działa :P zaznaczyłem kwadracik przy mailu ale nadal przy włączeniu systemu wyskakuje okienko Maila.. może coś jeszcze trzeba ustawić? albo jest jakiś inny sposób?

#4 misiek24

misiek24
  • 8 postów
  • SkądMyślenice

Napisano 14 września 2008 - 11:28

NIe wiem czy jestem ślepy jestem, ale nigdzie nie moge tego znaleźć. Jak w ogóle mam ustawić aby program uruchamiał sie przy starcie systemu??

#5 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 14 września 2008 - 11:47

... znaleść. ... ogule ....

Wielki słownik ortograficzny <- zacznij od słownika ortograficznego :)

#6 Beekeeper

Beekeeper
  • 19 postów

Napisano 22 września 2008 - 23:37

[url=http://so.pwn.pl/]Wielki słownik ortograficzny[/url] <- zacznij od słownika ortograficznego :)

jak mnie denerwuja takie komentarze... i niby czemu to sluzy?! bo na pewno nie milej atmosferze na forum ani tematowi watka..

#7 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 22 września 2008 - 23:52

Klik prawym na ikonce Maila w docku i z menu wybierz (zaznaczy się) Open at Login = automatyczne otwieranie Maila po zalogowaniu. Ta sama operacja (zniknie "ptaszek" w menu) = Mail nie otworzy się automatycznie po zalogowaniu.

#8 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 23 września 2008 - 07:57

jak mnie denerwuja takie komentarze... i niby czemu to sluzy?! bo na pewno nie milej atmosferze na forum ani tematowi watka..

temu rzeby tszymać poziom na tym forum. bo sie za glowe morzna złapać. w rególaminie PISZE rze posty powinny byc poprawne ortograficznie. wienc nie rub szómu! I mnie nie poóczaj.
Bo jestem tu znaczniej durzej nirz Ty! i w zwionzku z tym zasady foróm terz znam nieco lepiej :].
Poczytaj.

Poza tym przyda się to komuś kto robi błędy, bo się nauczy i w końcu przestanie je robić.
A jeśli Ty chcesz sobie tak pisać to na onecie pozwalają na taka pisownie (bo tam tylko tak pisza :) )
Jeszcze jedno: miła atmosfera forum to nie wszystko, musi być jeszcze porządek :]

PS. Jak Ci sie moj post podobal?

---- Dodano 23-09-2008 o godzinie 06:57 ----
sorry za offtopa ;)

#9 pandarek

pandarek
  • 55 postów
  • SkądPoznań/Swarzędz

Napisano 23 września 2008 - 08:26

... albo jest jakiś inny sposób?

Jest inny sposób jeżeli chodzi o to aby Mail sprawdzał w tle nowe wiadomości. Chodzi o MailWidget. Działa znakomicie, jak wpadnie nowa wiadomość dostajesz informacje głosową, a na widgecie pojawia się cyferka z ilością nowych wiadomości. Po kliknięciu w widget odpala się program Mail. Widget można duplikować dla dowolnej ilości kont pocztowych.

#10 Gregory

Gregory

• 2 740 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 23 września 2008 - 09:18

Wielki słownik ortograficzny <- zacznij od słownika ortograficznego :)

Lepszym linkiem w takiej sytuacji jest CheckSpell 1.3 ;)

#11 krystianb

krystianb
  • 53 postów

Napisano 19 lutego 2009 - 14:46

(odświeżam) ok a ja chciałbym w druga strone Chce odpalić program przy starcie,np MAMP ,ale żeby nie miec go w docku,tylko żeby działał sobie w tle.

#12 MisioohiO

MisioohiO
  • 16 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 16 czerwca 2011 - 20:36

odświeżam! pomocy, zaznaczam 'ukryj' i wszystko jak jeden od Outlook'a 2011 po iCal uruchamia mi się w pełnym oknie. Można jako odświeżyć ten parametr, może coś przestało działać? Zaznaczałem, odznaczałem i nic... pomożecie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych