Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

CIDER czyli gry z PC na OS X (biskupowy poradnik)

• Please log in to reply
298 replies to this topic

#226 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 19 March 2010 - 09:24

nielololek, mógłbyś podać linka skąd ściągnąłeś cidera? Bo mi nie działają podane w tym temacie linki :/

Sory, ale ja go nie ściągałem. Po prostu miałem go w innej grze..., ale mogę ci gdzieś poszukać.

Nikt nie wie jak zrobić tego Far Cry ? Może później wstawie screeny.

---- Dodano 19-03-2010 o godzinie 09:34 ----
Znalazłem tylko torrenta: Cider - Play Windows games on your intel mac (download torrent) - TPB

Nie wiem czy będzie działać, więc ściągnij i sprawdź. Wg. mnie trochę to mało zajmuje, bo moja paczka z ciderem, bez folderu z grą, zajmuje ok 70 mb.

#227 deha21

deha21
  • 384 posts

Posted 19 March 2010 - 14:26

Tylko, że tak z torrenta to chyba nielegalnie? W niektórych demach gier jest cider i podobno wtedy jest legalnie. Mam racje? EDIT: Chciałem uruchomić CombatArms. Niby wszystko zrobiłem ale pojawia mi się: "Could not find CombatArms installation files". Gra jest oczywiście rozpakowana.

#228 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 19 March 2010 - 15:16

Co wy z tą nielegalnością ? Torrenty nie są nielegalne, o ile rzeczy w nich zawarte są legalne. Jeśli w torrencie, który podałem byłby, nie wiem np. Undercover full wersja, to ten torrent byłby nielegalny, ale ten, który dałem jest legalny... wnioskując po tytule torrenta, w którym niby ma być cider.

---- Dodano 19-03-2010 o godzinie 15:21 ----
PS Tak, w niektórych demach jest cider, więc będzie to legalne, ale nie wiedze powodu, żeby nie ściągnąć tego torrenta. Wybierz co chcesz, ale pamiętaj że ja nie wiem czy cider jest na 100 % w tym torrencie, bo tego nie sprawdzałem, no ale to tylko 30 mb, więc chyba możesz sprawdzić ;)

#229 deha21

deha21
  • 384 posts

Posted 19 March 2010 - 15:52

Wiem, że sam torrent w sobie nie jest nielegalny. Ale za Cidera jako osobny program płaci się - przynajmniej tak wywnioskowałem z tego tematu. A pobierając grę z nim już tak jakby nabieramy prawa do jego użytkowania. Mam racje? ;) EDIT: Chcę uruchomić CombatArms EU. Przy uruchamianiu pokazuje mi sie "Could not find CombatArms installation files". Ktoś ma pomysł?

#230 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 19 March 2010 - 18:46

Wiem, że sam torrent w sobie nie jest nielegalny. Ale za Cidera jako osobny program płaci się - przynajmniej tak wywnioskowałem z tego tematu. A pobierając grę z nim już tak jakby nabieramy prawa do jego użytkowania. Mam racje? ;)

EDIT: Chcę uruchomić CombatArms EU. Przy uruchamianiu pokazuje mi sie "Could not find CombatArms installation files". Ktoś ma pomysł?

Nie wiedziałem, że sam cider jest płatny...
Co do combata to też chciałbym sobie pograć.

#231 deha21

deha21
  • 384 posts

Posted 19 March 2010 - 19:00

Próbowałem tego combata rozgryść. Dodałem nawet wpisy do rejestru ale nic... Dalej to wyskakuje. Teraz kombinuje z Wine ;)

#232 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 21 March 2010 - 10:37

A ja sobie właśnie zainstalowałem Windowsa Viste przez Boot Campa i teraz Far Cry mi śmiga na maxymalnych ustawieniach :D Musiałem jednak wgrać do niego najnowszego patcha. A do Visty musiałem ręcznie szukać sterowników do dźwięku, bo go nie miałem. Teraz wszystko działa :)

#233 Owczar.zdw

Owczar.zdw
  • 19 posts

Posted 29 March 2010 - 14:20

Witam Zainstalowałem Twierdza Krzyżowiec Extreme przez crossover games, działa ok tylko to o co mi najbardziej chodziło nie działa - multi :/ Czy ktoś dał radę odpalić multiplayer w Twierdzy? Jak klikam albo żeby utworzyć grę, albo żeby dołączyć - kompletnie nic się nie dzieje!

#234 tprzewlocki

tprzewlocki
  • 58 posts
  • SkądWarszawa

Posted 31 March 2010 - 18:22

Bawił się ktoś w Soldata przez Cidera?

#235 adi3124

adi3124
  • 531 posts
  • SkądGdynia

Posted 01 April 2010 - 11:53

Bawił się ktoś w Soldata przez Cidera?

sam gre odpalić się da ale już połączyć sie nie chce ... z botami tez sie odpalić nie chce

#236 TG

TG
  • 151 posts
  • SkądJawor

Posted 17 April 2010 - 20:54

Sprawdzał ktoś czy LFS (www.lfs.net) lata w ciderze? :)

#237 adi3124

adi3124
  • 531 posts
  • SkądGdynia

Posted 28 April 2010 - 00:00

lfs nie działa . Heroes 3 odpaliłem bez problemu , heroes 4 nieda sie odpalić bo do instalacji były potrzebne 2 płyty i pokazuje błąd że nie można odnależc plików, heroes 5 zainstalował sie pięknie odpala pokazuje sie kolorowe okienko po czym robi sie czarne i gra sie wyłącza ...

#238 Koyot

Koyot
  • 947 posts

Posted 28 April 2010 - 18:19

A ja mam taki problem. Counter Strike odpalił domyślnie na ustawieniach grafiki opengl, ładnie działał, ale z ciekawości - jak to ja ;) - chciałem zobaczyć, co się stanie jak zmienie ustawienia na directx. Gra się wyłączyła i już nie chce ani razu włączyć. Od razu wywala. Dodam, że problem musi być jakiś zewnętrzny, nie jest w samej paczce z grą, bo grę tworzyłem już klika razy i dalej to samo.

#239 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 28 April 2010 - 18:42

Sprawdzał ktoś czy LFS (Live for Speed - Online racing simulator) lata w ciderze? :)

Sprawdzilem z ciekawosci i na CrossoOver Games 9.0 beta 1 (wersja finalna ma ukazac sie lada dzien) zdaje sie dzialac w miare dobrze (podczas pojedynczej gry gra dzialala plynnie i byla grywalna jednak nie znam tej gry wiec nie moge sie wypowiadac na temat wydajnosci czy poprawnosci renderowania)

Dołączona grafika

#240 ArieLoOo

ArieLoOo
  • 304 posts
  • SkądTczew, Poland

Posted 03 May 2010 - 20:59

Witam, udało się komuś odpalić Władcę Pierścieni Bitwa o Śródziemie [ Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth ].?
jest ona umieszczona na tej stronie, więc jak ktoś napisał powinna działać....
próbowałem z ciderem z spora umieszczonego na pierwszej str...jakimś najnowszym, oraz z the sims....może coś robię źle, ale już sam nie wiem....

#241 Beck

Beck
  • 237 posts
  • SkądUK

Posted 07 May 2010 - 19:52

Bedzie naprawde ciekawie News - All News

#242 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 07 May 2010 - 22:26

Bedzie naprawde ciekawie News - All News

Nie zauwazyles widze ze od marca jest juz calkiem osobny temat o Steam na Maka na forum: http://myapple.pl/gr...na-maca-10.html :D i ma 10 stron ;)

#243 Beck

Beck
  • 237 posts
  • SkądUK

Posted 08 May 2010 - 20:29

No fajnie, myslalem ze sie doszukalem!!! hehe sorry

#244 Koyot

Koyot
  • 947 posts

Posted 08 May 2010 - 21:43

A ja mam taki problem. Counter Strike odpalił domyślnie na ustawieniach grafiki opengl, ładnie działał, ale z ciekawości - jak to ja ;) - chciałem zobaczyć, co się stanie jak zmienie ustawienia na directx. Gra się wyłączyła i już nie chce ani razu włączyć. Od razu wywala.

Dodam, że problem musi być jakiś zewnętrzny, nie jest w samej paczce z grą, bo grę tworzyłem już klika razy i dalej to samo.

Czy ktoś zna odpowiedź na moje pytanie? :roll:

#245 dymekkk

dymekkk
  • 582 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 May 2010 - 07:33

Wywal plik z konfiguracją CS. Wszystko jest napisane tutaj: Counter-Strike config .cfg files

#246 Koyot

Koyot
  • 947 posts

Posted 09 May 2010 - 09:18

Wywal plik z konfiguracją CS. Wszystko jest napisane tutaj: Counter-Strike config .cfg files

Niestety to nic nie daje. Jak pisałem, mogę nawet nową paczkę zrobić, z czystym configiem, a gra i tak nie rusza. Musiały się gdzieś indziej ustawienia zapisać, może gdzieś w Bibliotekach?

#247 deha21

deha21
  • 384 posts

Posted 09 May 2010 - 12:33

Ktoś próbował odpalić Combat Arms? Chyba źle to robię bo mi sie w ogole nie włacza :/

#248 shuliken

shuliken
  • 172 posts

Posted 11 May 2010 - 15:15

Które combat arms? 3 nie udało mi się odpalić ale 2.5 jest nawet zrobione na maca. jak chesz to możemy zagrać

#249 deha21

deha21
  • 384 posts

Posted 11 May 2010 - 22:35

Combat Arms na Maca? Nie wierzę. Chyba mówimy o innej grze - COMBAT ARMS EUROPE

#250 Doko

Doko
  • 15 posts
  • SkądGdynia

Posted 12 May 2010 - 15:16

Mam Mass Effecta na ciderze (na CZX engine), wszystko działa doskonale oprócz jednej rzeczy - myszy. W menu działa tylko przesuwanie wskaźnika, klikanie nie działa, a w samej grze jest odwrotnie - strzelać/zoomować mogę, ale widoku obracać już się nie da, co właściwie uniemożliwia grę - ma ktoś jakiś pomysł, co z tym zrobić mogę?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users