Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Adium Brak Polaczenia z GG

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#51 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 09 września 2008 - 08:19

mnie cholera wzięła i korzystam z web gadu na gadu-gadu.pl

#52 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 09 września 2008 - 12:01

Dziś*sciąga mi tylko pół listy kontaktów :]

Widze ze nikt tu jeszcze nie wpadł na pomysł co z tym zrobić ale moze ten pomysł ktory podałem, zaświeci jakąś żaróweczke w glowach ludzi lepiej orientujących się w tyh sprawach :]

pozdrawiam !

PS. piszac tego posta, zaisntalwoaem wersje 1.2.7 , i dalej nic nie działa :/

PS2. Za kazdym razem przeinstalowujac Adium, usuwałem jego foldery z biblioteki/application support i biblioteki/Caches

U mnie niestety podobnie. Wersja 1.3.1 nie ściąga ani jednego z 34 kontaktów z serwera. Ostatnia wersja, która dość dobrze zarządzała kontaktami to wersja 1.3.0 - reinstalacja adium -> nadal bez kontaktów.
Obecnie jestem w pracy i dopiero po południu bedę dalej eksperymentował. Może wina po stronie serwerów GG.
Konto na jabbim.pl i transport gg działa poprawnie na ichat.

#53 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 09 września 2008 - 12:49

U mnie niestety podobnie. Wersja 1.3.1 nie ściąga ani jednego z 34 kontaktów z serwera. Ostatnia wersja, która dość dobrze zarządzała kontaktami to wersja 1.3.0 - reinstalacja adium -> nadal bez kontaktów.
Obecnie jestem w pracy i dopiero po południu bedę dalej eksperymentował. Może wina po stronie serwerów GG.
Konto na jabbim.pl i transport gg działa poprawnie na ichat.

mi juz wersja 1.3.0 zaczela swirowac z wyswietlaniem kontaktow, wyswietlaly sie tylko dostepne i za kazdym razem przy polaczeniu musialem w menu WIDOK ustawiac by mi grupe wylogowanych tez pokazywal. takze wg. mnie ostatnia stabilna wersja to 1.2.7

#54 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 09 września 2008 - 15:23

rozwiązanie Chyba znalazlem rozwiązanie moich problemów z listą kontaktów, a właściwie brakiem listy. Dodałem jeden kontakt ręcznie i przy następnym uruchomieniu cała lista z serwera gg została ściągnięta automatycznie...

#55 jacek.kupracz

jacek.kupracz
  • 18 postów
  • SkądMontréal, QC

Napisano 10 września 2008 - 02:43

Adium 1.2.7 Witam wszystkich! Jesli chodzi o problem polaczenia z GG to pojawil sie u mnie rowniez. Wyinstalowalem najnowsza wersje Adium, a nastepnie zainstalowalem 1.2.7. Prgram od razu pobral kontakty, nie rozlacza sie. Moze to w jakis sposob pomoze.

#56 jw_amigowiec

jw_amigowiec
  • 294 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 10 września 2008 - 23:01

Mi Adium 1.3 wywalilo cala liste. Mialem zdublowane konto, wiec jedno z nich usunalem. A on zrozumial to doslownie i wywalil konfiguracje obu. A chcialem usunac, bo nie moglem dodawac nowch osob do listy. Zainstaowalem 1.2.7 ale listy juz nie mialem, wcale. Na szczescie mialem zaarchiwizowana stara liste, przez ktora nie chcial mi o zgrozo laczyc z serwerem (ponad 500 kontaktow). Gdy w koncu zalaczylo sie, pokasowalem ile sie dalo niepotrzebnych i tak smiga bezproblemowo do teraz ;). Oczywiscie 1.2.7. Bo wersji 1.3.1 nie instalowalem i juz nie zainstaluje. Moze jak w koncu sie jakas stabilna pojawi. Bo to to porazka jest.

#57 mazrim

mazrim
  • 23 postów

Napisano 11 września 2008 - 07:47

a mi się udało :) wyeksportowałem z gg liste kontktow do pliku, nstepnie ją wczytałem pod Adium 1.3.1 i problemów od tego czasu nie mam. Przynajmniej od wczoraj... pozdrawiam i życzę powodzenia

#58 airsky

airsky
  • 2 postów

Napisano 13 września 2008 - 10:44

Chyba znalazlem rozwiązanie moich problemów z listą kontaktów, a właściwie brakiem listy.
Dodałem jeden kontakt ręcznie i przy następnym uruchomieniu cała lista z serwera gg została ściągnięta automatycznie...

o dziwo u mnie zadzialalo rozwiazanie, tylko dlaczego ?

#59 jw_amigowiec

jw_amigowiec
  • 294 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 13 września 2008 - 11:27

Moze nastapily zmiany w pliku blist.xml? Albo w innym kofiguracyjnym, ale instalacja/aktualizacja nowszej wersji od 1.2.7 nie dopisuje czegos do pliku konfiguracyjnego? I dopiero przy owym dodaniu kontaktu nadpisuje plik konfiguracyjny, lub z lista dodajac wlasciwe sobie wpisy? Innymi slowy - aktualizuje to, czego nie zaaktualizowalo przy update/instalacji. Ja tam jeszcze sie wstrzymam i zostane przy 1.2.7 ;)

#60 ximot

ximot
  • 7 postów
  • SkądPiekary Slaskie, Poland

Napisano 13 września 2008 - 11:53

Witam, Potwierdzam że po dodaniu jakiegokolwiek kontaktu do listy GG program połączył się bez problemu. Dodatkowo pobrał całą listę kontaktów. :D Aha moja wersja to 1.2.7 i jakoś nie planuję przejść na wyższa bo od tego się zaczęło...

#61 bobrownik

bobrownik
  • 141 postów
  • SkądNowy Dwór Maz.

Napisano 16 września 2008 - 22:34

o dziwo u mnie zadzialalo rozwiazanie, tylko dlaczego ?

kurde u mnie tez zadzialalo o.O

chociaz rozwiazanie bez sensu to dziala :D

#62 huski

huski
  • 1 063 postów
  • SkądEU

Napisano 16 września 2008 - 23:42

A mi się już nie chce kombinować, zmieniłem zdanie o Adium. Może za którymś updatem będzie dobrze ale szczerze, nie mam już weny w tym grzebać. Wolę sobie ŁebGadu odpalić :)

#63 greatbelow

greatbelow
  • 362 postów
  • SkądPolska

Napisano 17 września 2008 - 08:44

1.3.1 niełączyło, dodałem ręcznie kontakt i połączyło :D

#64 feelek

feelek
  • 3 postów

Napisano 17 września 2008 - 15:29

U mnie tez adium nie działał, ale zrobiłem co napisał @greadtbelow, tylko ze wcześniej i adium dziwnym trafem się połączył do gg :o i automatycznie zaimportował kontakty.

#65 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 19 września 2008 - 00:24

u mnie wasz sposob nie zadzialal, ale ogolnie znalazlem rozwiazenie * wyeksportujcie sobie kontakty do pliku - ja uzywalem konnekta pod windowsem * nastepnie usunalem wszystkie kontakty z serwera za pomoca opcji - usun liste z serwera w konnekt, po zalogowaniu do web.gadu.gadu.pl ukazal sie komunikat, ze nie mam zadnych kontaktow, good... *nastepnie rozlaczylem sie z web gadu i polaczylem w adium, tym razem polaczylo mnie z serwerem nie tylko teoretycznie, bo zaswiecilem sie dostepny u dziewczyny na gadu *nastepnie zaimportowalem liste kontakow z pliku w konnekt i odpalilem adiuma jeszcze raz, zaimportowal liste i wsio dziala :)

#66 pepan

pepan
  • 524 postów
  • SkądPoznań/Skarżysko-Kamienna

Napisano 19 września 2008 - 10:36

no ok, ale to chyba smieszne, ze na maku takie klopoty z glupim gg, przeciez tym bardziej powiinno byc wszystko si. Ja tez uzywam web.gadu

#67 jahdeck

jahdeck
  • 15 postów

Napisano 22 września 2008 - 10:03

Dodanie kontaktu pomogło również i mi, dzięki!

#68 jedru

jedru
  • 61 postów

Napisano 22 września 2008 - 21:10

hehe, a mi pomoglo polowicznie. dodalem jeden kontakt i w nagrode pojawil sie jeszcze jeden...

#69 Authilius

Authilius
  • 144 postów
  • SkądSłupsk / Koszalin

Napisano 22 września 2008 - 21:30

Ja nie miałem folderu Adium 2.0, zassałem Adium 1.2.7, na PC na GG zrobiłem nowe konto, przepisałem kontakty i zrobiłem konto w adium ... "i działa" ale to chyba nie na tym miało polegać.

#70 jahdeck

jahdeck
  • 15 postów

Napisano 01 października 2008 - 07:06

teraz adium kasuje mi wszystkie kontakty za kazdym razem kiedy restartuje kompa.......

#71 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 03 października 2008 - 14:58

Tjaaa, chyba pora przeprosić się z Kadu :)

#72 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 06 października 2008 - 10:48

ja tam bede wierny ladnemu wygladowi na moim macu ... tak jak juz kiedys wspominalem ... jakbym chcial korzystac z kadu zainstalowalbym sobie linuxa ... a nawet i wtedy korzystal bym z pidgina bo jest lepszy :P

#73 daffit

daffit
  • 17 postów

Napisano 07 października 2008 - 23:38

U mnie problem wygląda podobnie: Adium 1.3.1 po instalacji Leoparda i wszystkich aktualizacji systemu (jakiś tydzień temu) przestał współpracować z GG. Na Tigerze wszystko działało w miarę dobrze; może nie super stabilnie, ale działało. Niby pokazuje, że jest połączony z serwerem, ale nie działa ani importowanie listy kontaktów, ani zmiana statusu.

Próbowałem:
  • dodać kontakt znajomego: usuwa mi ten kontakt automatycznie po ok. 2 sekundach,
  • odinstalować za pomocą App delete i zainstalować wersję 1.2.5: te same objawy,
  • to samo co wyżej, ale zainstalować wersję 1.3.2b2: te same objawy,
  • zmienić w ustawieniach serwer GG i port: te same objawy,
  • WebGG: działa bez problemów.
Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Oczywiście prócz instalowania innego klienta, lub korzystania z wirtualnej maszyny, Windowsa i oryginalnego klienta GG ;-)

#74 domix77

domix77
  • 139 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 08 października 2008 - 07:13

No własnie na tygrysie działa. Czy moze ktos wie testuje sie takie aplikacje jak Adium? Tzn czy testuje sie je pod tygryskiem a juz leosiem nie? Kwestia popularnosci systemu czy jak?

#75 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 08 października 2008 - 07:25

Teoretycznie (ale tylko teoretycznie) powinno się testować aplikacje na różnych środowiskach i różnych wersjach systemów operacyjnych (szczególnie przy tak odmiennych jak Tygrys i Leopard). No ale teoria to nie życie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych