Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

SKYPE 1.5.0.17 BETA VIDEO ?

• Please log in to reply
30 replies to this topic

#26 Przemion

Przemion
  • 2465 posts
  • SkądAmsterdam

Posted 01 July 2006 - 15:15

@krzemien - ooo, kongres, tak, oni mogą mieć coś z tym wspólnego... :P

#27 KaszubaS

KaszubaS
  • 225 posts

Posted 01 July 2006 - 15:34

Czy ktos moze potwierdzic problemy z wyborem zrodla video w tej becie ? Ta opcja wyboru jest nawet obecnie w preferencjach video ukryta pod takim okraglym tymczasowym buttonem... Niby jest wybrany isight a obraz leci mi z tunera TV... Pewnie z powodu braku pelnej implementacji wyboru zrodla sygnalu opcja ta w becie jest domyslnie schowana. Poza tym u mnie ta beta dziala stabilnie - laczy sie sprawnie, wideo tez bez problemu przesyla (z tymze TVN24 zamiast mojej facjaty ;) ) choc probowalem tylko jednokierunkowo. Interfejs jest zdecydowanie bardziej sympatyczny, zwarty, bardziej maczkowy (tak po nowemu) i lepiej zroganizowany, choc ma pewne problemy z odswiezaniem okna w obszarze listy kontaktow. Dla unikniecia problemow opisanych we wczesniejszych postach przez innych samozwanczych "betatesterow" zainstalowalem bete na drugim koncie uzytkownika co uwolnilo mnie od troski o skype 1.4 (i jego ustawienia), ktory ladnie sobie dziala nadal na moim glownym koncie :)

#28 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 01 July 2006 - 17:32

paradoksalnie właśnie największy problem był z połączeniem z USA: bardzo duża latencja, zniekształcony dźwięk, zaniki...

W USA jest teraz promocja: wszystkie polaczenia wewnatrz USA i Kanady, w tym na stacjonarne i komorkowe numery, sa za darmo. Odkad jest ta promocja, rozmowy z USA do Europy to koszmar.

#29 krzemien

krzemien
  • 1038 posts
  • SkądRG21 7UQ

Posted 01 July 2006 - 17:47

Wiesz, jest o o tyle ciekawe, że Skype z tego co pamiętam to typowy program peer-to-peer, więc ilość jednocześnie korzystających użytkowników (bez patrzenia na zajętość łącza i tym podobne) nie powinna mieć żadnego wpływu na jakość połączenia...

#30 rafalek

rafalek
  • 37 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 July 2006 - 18:47

Hejka! Wrzuciłem dzisiaj betę, o której piszecie i chodzi sobie całkiem stabilnie. Przeprowadiłem kilka rozmów i wszystkie były OK. Problemem jest natomiast iChat, nie mam tam wogóle znajomych :) , jestem świeżo po przesiadce z windowsa. Staram się ostatnio przestawić na używanie w możliwie jak najszerszym stopniu oprogramowania dostarczonego wraz z moim Jabłkiem. Udało mi się wdrożyć Pages zamiast Worda i Maila, zapominając już zupełnie o odpowiedniku z pakietu Offica. Szczególnie lubię Pages, odkąd zastosowałem Wasz sposób na polską korektę pisowni. Chciałbym zrobić podobnie z iChatem, ale niestety, większość znajomych wciąż mam w GG, trzeba ich będzie szybko przekonać ;) Próbowałem też metody na Jabbera, ale w sumie zostałem przy Adium. Pozdrawiam, Rafalek

#31 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2630 posts

Posted 02 July 2006 - 01:45

Na [url]www.mac.chwilami.pl[/url] pisze cos takiego "...Jakaś kanalia skrakowała Betę video, zawirusowała i rozpuszcza na stronach z warezami. Wydaje mi się, że warto wrzucić ostrzeżenie na jakieś fora macowe, żeby przestrzec ludzi.",

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users