Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.0.X][2G/3G][Windows] Odblokowanie i wgrywanie oprogramowania [WinPWN]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

#126 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 września 2008 - 10:42

tak

#127 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2 090 postów
  • SkądŚląskie/USA

Napisano 07 września 2008 - 11:32

Wielkie dzięki LoBo za tutorial. Właśnie przed chwilą mój iP 'otrzymał' nowy soft 2.0.2. Choć kiedy po 'operacji' spróbowałem zainstalować coś z App Store (tak, mam konto ;) ) to po instalacji nie dało się włączyć żadnej aplikacji - po prostu wyalało. Instalowałem bezprzewodowo (Wi-Fi). Dopiero po podpięciu do kompa i ponownym zainstalowaniu (juz na komputerze) aplikacje w końcu zaczęly dzialac. Troche sie przeraziłem jak nie dzialaly na poczatku (bo app store był głownym powodem update'u) ale cale szczescie ze juz wszystko dziala jak należy :) Jeszcze raz dzieki..

#128 styka

styka
  • 10 postów

Napisano 07 września 2008 - 13:02

Nie moge dzwonic A ja mam taki problem- jak zrobilem obraz za pomoca WinPWN zainsatluej go przez iTunes , wszystko jest ok mam installer i cydie ale nie mam sieci, tzn nie moge dzwonic ani odbierac wiadomosci. Jeśli zrobie restore wszystko dziala ale nie mam tych programow. Dodam ze mam system XP.

#129 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 07 września 2008 - 13:04

przeczytaj tutorial jeszcze raz !!!

#130 Daichi

Daichi
  • 9 postów

Napisano 07 września 2008 - 13:09

A co jezeli chce przeinstalowac Cydie i Installer bez utraty dotychczasowych aplikacji? Bo dosc duzo tego mam i ogolnie plikow jak i muzyki na iphonie i nie chce tego tracic. A sprawa wyglada tak ze Cydia przestala sie nagle wlaczac a installer wywala jakis blad i tez karze sie wylaczyc. :(

#131 styka

styka
  • 10 postów

Napisano 07 września 2008 - 13:12

przeczytaj tutorial jeszcze raz !!!

Czytałem z 10 razy robie wszystko prawidłowo. Normalnie to po zainstalowaniu wyskakuje komunikat ze jest dodatkowe oprogramowanie od operatora a po wgraniu systemu z WinPWN nic takiego nie mam. A w miejscu gdzie powinien byc napis orange mam tylko takie kreski

#132 hosi

hosi
  • 122 postów
  • SkądDublin, IRL

Napisano 07 września 2008 - 14:06

Wlasnie uzylem opisanej na poczatku tematu metody na moim iPhonie 3G. Wszystko dziala pieknie, oprocz tego ze po wpisaniu PINu nie znajduje sieci (O2). Co moze byc przyczyna? Aktywacja? Nie widze opcji aktywacji w iTunes... :( Za pierszym razem wybralem opcje w winpwn zeby nie aktywowal. Kiedy stwierdzilem ze nie ma sieci to przeprowadzilem cala operacje od nowa tyle ze z opcja aktywacji. Niestety bez zmian. Pomocy!

#133 nastielo

nastielo
  • 21 postów

Napisano 07 września 2008 - 16:54

Witam Mam iphona 3g 2.02. Wszystko mi sie bardzo podoba oprocz tego ze nie dzialaja aplikacje z appstore. Czy opisany tutaj proces to wlasnie ten jailbreak? i co to daje tak w ogole? wszyscy piszą tu troche skomplikowanym jezykiem,. Chodzi mi glownie o aplikacje widze ze wspomniane jest tu o cydii i instalerze a to chyba daje mozliwosci sciagania ,,dzialajacych, aplikacji za friko. czy tak ?

#134 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 07 września 2008 - 18:42

Witam
Mam iphona 3g 2.02. Wszystko mi sie bardzo podoba oprocz tego ze nie dzialaja aplikacje z appstore.

Mialem dokladnie to samo po wgraniu 2.0.2. Kazda sciagnieta bezposrednio na iP aplikacja wywalala sie. Ale jak podlaczylem do iTunsa i wgralem jedna aplikacje sciagnieta przez iTunsa, to automatycznie cala reszta zaczela dzialac. Sproboj - moze zadziala i u Ciebie.

#135 szajba7

szajba7
  • 13 postów

Napisano 08 września 2008 - 01:57

Swietny tutorial, wszystko poszlo gladko - wybralem WinPWN ze wzgledu na mozliwosc wgrania wlasnego boot logo (w instrukcji i QuickPWN wychodzilo ze mozna dac ananaska lub nie). Niestety jak niektorym zgubilo mi siec, wiec wlasnie wracam na oryginalny soft (ua, ale sie przestraszylem ze przepalilem jakis kondensator w moim IP - wszedlem do recovery nawet o tym nie wiedzac - czarny ekran i nie reagowal na nic, dopiero jak go podlaczylem do iTunes to mnie poinformowal ze recovery :D) ...ale z tego co widze to WinPWN ma przelacznik na QuickPWN i oferuje wybranie wlasnego logo. Wiec chyba jestem w domu :) Jeszcze raz dzieki za tutka ! Edit: No i smiga juz z customowymi logosami, ale zauwazylem ze brak Instalera. "Czysty" (nie przez WinPWN) Quick tez tak ma ? Da sie jakos to zainstalowac 'recznie' ?

#136 Svolken

Svolken
  • 14 postów

Napisano 08 września 2008 - 09:12

Jest ok.

#137 hosi

hosi
  • 122 postów
  • SkądDublin, IRL

Napisano 08 września 2008 - 11:30

OK. Po zaznaczeniu zeby nie aktywowac YouTube, zasieg wrocil. Ale za to cos sie tak pokaszanilo ze WSZYSTKIE aplikacje z appstore wywalaja sie zaraz po starcie. Reasumujac, po ogladnieciu tego co ma do zaoferowania Cydia czy Installer nie podzielam do konca entuzjazmu posiadaczy jailbreak'owanych fonow... Przypomina mi to troche dzieci ktore maja wielka radoche ze moga sobie "na lewo" temacik zmienic czy jakas gierke/programik zainstalowac obchodzac AppStore. Po prostu rewelacja! :roll:

#138 HellGoat

HellGoat
  • 55 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 września 2008 - 21:31

Właśnie odblokowałem swojego iPhona 3G! Wszystko poszło bez najmniejszych problemów, zgodnie z tutkiem. I to za pierwszym razem. Chciałbym bardzo podziękować LoBo za jego pracę, i cierpliwość (między innymi do mnie ;) Teraz pora pobawić się Cydią i Installerem :D

#139 lololek

lololek
  • 1 postów

Napisano 10 września 2008 - 14:57

POMOZCIE SZYBKO PROSZE !!! Jestem tu nowy i to moj pierwszy post tak samo jaki i pierszwy problem.Dzisiaj odebralem swojego iphone 3g.Wgralem do niego tego softa 2.02 wszytsko robilem wedlug instrukcji.Doszedlem juz do instalacji softa w itunes zainstalowalem i wszystko ok. Ale gdy telefon sie wlaczyl NIE MA ZASIEGU ! .W ogole niemoge dzwonic nie moge przegladac stron internetowych. Jest tylko 1 kreska ! Wczesniej byly wszystkie kreski napis orange i 3G oraz normalnie przegladalem strony WWW oraz dzwonilem , a teraz niema nic tylko 1 kreska ! Restartowalem telefon wyjmowalem SIM , niestety niepomoglo. Prosze pomozcie mi.Co sie stalo i jak to naprawic ?? Z gory dziekuje :confused: PS Sorki ze nieraz niezrozumiale pisze ale teraz jestem zestresowany.

#140 soil

soil
  • 100 postów
  • SkądBielsko-Biała, Poland

Napisano 10 września 2008 - 18:29

Witam, posiadam IP 3G 2.0.2. Do pewnego momentu robie wszystko zgodnie z tutorialem. Po przejsciu w recovery mode, vista pyta o sterowniki a winpwn zatrzymuje sie i nic sie nie dzieje. Oczywisicie vista nie moze znalezc sterow (rowniez jak je wskaze). Po restarcie IP dziala normlnie. winpwnlog: ... Starting Pwnage! Getting iPhone/iPod status... Status = 0 device connected in dfu mode device connected in dfu mode Proszę o pomoc, pozdrawiam. Soil

#141 danmat

danmat
  • 1 postów

Napisano 10 września 2008 - 19:22

Witam Wgrałem wszystko tak jak w instrujcji , ale moje pytanie jest takie co daje to odblokowanie bo na razie różnicy nie widze poza tym innym logo ?????

#142 ikczy

ikczy
  • 2 postów

Napisano 10 września 2008 - 21:38

witam, mam ten sam problem co uzytkownicy wyzej. po jailbreak'u znika zasieg. co robic ? pzdr

#143 Canibal

Canibal
  • 155 postów

Napisano 10 września 2008 - 21:59

Hmm moje kolejne pytanie poniewaz nurtuje mnie odkad zgłebiłem informacje o jailbreaku iP . Otóz mam iP ze sklepu USE Apple Premium Reseller Gdańsk z simlockiem na orange . Idylemat bo gdzies w jakims temacie ktos napisac ze iP bez jailbreaka to nie iP i ze bez tego telefon jest powiedzmy do d***. Czy tak jest faktycznie ? rozumiem telefon ma wieksze mozliwosci ...

#144 thorment

thorment
  • 11 postów
  • SkądWawa

Napisano 11 września 2008 - 08:46

a nie lepiej... ? A czy nie jest lepiej dla uzytkowników z nowymi iP 3g z ERY bądź Orange ( z simlockiem ) legalnie go aktywować (ewentualnie zaktualizować ) na początku poprzez iTunes i dopiero po tym jak mamy funkcjonalną zabawke zabrać sie do niej i to nie winPWNem a QuickPwnem ? SPrawdzic jaki mamy soft (2.0.1 lub 2.0.2) i odpowiednio go potraktować QuickPWN. Sory ze może wydawać sie ze to OT, ale tak naprawde wydaje mi się że odpowiedź na moje pytanie jest też odpowiedzią dla wszystkich gubiących zasięg w 3g z salonów operatorów. pzdr

#145 BabyBoy

BabyBoy
  • 63 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 września 2008 - 21:10

Mam malutki bałagan i chciałbym sobie wyczyścić iPhona 2G. Soft mam 2.0.2 - dodam że nie mam doświadczenia w odblokowywanie iPhona,nie mam kompletnie pojęcia co i jak,ale mam zamiar robić wszystko według instrukcji :) I teraz moje pytanie. Czy jeśli wejdę w Ustawienia - Ogólne - Wyzeruj - Wymaż cała zawartość i ustawienia to czy wtedy mój iPhone będzie jak ze sklepu ? Czy lepiej od razu zrobić według tej instrukcji ? Czy efekt będzie taki sam ? Proszę o pomoc,bo nie chcę niczego zepsuć a zależy mi na wyczyszczeniu iPhona :)

#146 MeXgeN

MeXgeN
  • 37 postów
  • SkądKatowice

Napisano 12 września 2008 - 12:34

Witam mam Iphona 3G 2.0.1 z ery i chcialbym zaistalowac installera , czy jest mozliwosc zainstalowania samego instalera bez softu itp. ??

#147 dukez

dukez
  • 104 postów

Napisano 12 września 2008 - 14:20

do usunięcia

#148 dario321

dario321
  • 711 postów
  • Skądok.Radom

Napisano 12 września 2008 - 14:56

A czy nie jest lepiej dla uzytkowników z nowymi iP 3g z ERY bądź Orange ( z simlockiem ) legalnie go aktywować (ewentualnie zaktualizować ) na początku poprzez iTunes i dopiero po tym jak mamy funkcjonalną zabawke zabrać sie do niej i to nie winPWNem a QuickPwnem ? SPrawdzic jaki mamy soft (2.0.1 lub 2.0.2) i odpowiednio go potraktować QuickPWN.

Sory ze może wydawać sie ze to OT, ale tak naprawde wydaje mi się że odpowiedź na moje pytanie jest też odpowiedzią dla wszystkich gubiących zasięg w 3g z salonów operatorów.

pzdr

po aktywacji w iTunes i jalibreaku nalezy przeprowadzic ponowna aktywacje,chodzi o iPhone 3G

#149 silent neuf

silent neuf
  • 183 postów
  • SkądWarszawa / Yelonky

Napisano 12 września 2008 - 20:25

LOBO czy jesteś wstanie dokładniej opisać tego tutka ? bo on do końca nie jest taki sam jak sie go wykonuje wdzięczny

#150 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 12 września 2008 - 20:27

tzn ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych