Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.0.X][2G/3G][Windows] Odblokowanie i wgrywanie oprogramowania [WinPWN]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

#76 dziunekk

dziunekk
  • 113 postów
  • SkądPodhale

Napisano 02 września 2008 - 23:11

LOBO.---
1. Dopisz w tutku na zakończenie co trzeba jeszcze doinstalować (dla pełnej funkcjonalności fona) i z jakiego instalera - Cydia czy inst. 4.0. Chodzi mi np o ForwardMsgFix czy OpenSSH
2. Czy można ( bez komplikacji) odtworzyć ustawienia z iTunesa na iPhona - czy może lepiej wskazać iTunesowi żeby widział go jak nowego iPhona i dograć mu muzykę czy filmy od nowa.

A teraz moje spostrzeżenia po przejściu z 1.1.4 na 2.0.2
1. Poczta sie nie uruchamia - pokazuje sie biały ekran z dwoma ikonkami na dole(ta strzałka w kółku i kartka z ołowkiem) i po chwili wraca do SpringBoardu
2. Telefon chodzi wolniej niż na 1.1.4 np. jak chce skorzystać i klikam Power żeby pojawił sie ekran z suwakiem do odblokowania klawiatury to występuje 1 sekundowe opóźnienie. Przy innych operacjach też jest takie opóźnienie i to mnie zastanawia bo ktoś napisał TO że szybciutki ten soft

Moje pytania do Lobo wynikają właśnie z tych obserwacji softu 2.0.2. Oczywiście dodam że ustawienia odtworzył mi iTunes i dlatego powstało pytanie nr 2
Na koniec jeszcze mały ukłon do M4v3R Czy pojawi się (ewentualnie kiedy) Contact icon pod 2.0.2 Ta aplikacja była pod 1.1.4 zadżebiasta

#77 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 września 2008 - 01:51

Ogółem przydałoby się dać link do nowego winpwn..

#78 Kidzba

Kidzba
  • 1 postów

Napisano 03 września 2008 - 15:46

// Staraj się nie cytować tak długich postów, szczególnie gdy jest to pierwszy post w wątku.

Witam, mam iPhone 3G 2.0.2 w Erze. Przeinstalowałem oprogramowanie ściśle wg instrukcji. Zależało mi na Cydii albo Installerze. Niestety żadna aplikacja się nie wgrała a telefon powrócił do poprzedniego stanu. Czy powodem jest brak uaktualnienia tych aplikacji?

#79 michalgrafik

michalgrafik
  • 58 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 03 września 2008 - 17:01

Witam mam problem po zainstalowaniu nowego softu 2.0.2 na iphonie 2G i odblokowaniu go poprzez quickPWN i wpisaniu pinu nie mam sygnału z sieci tak choćbym był pozazasięgiem mimo, że wcześniej miałem full. Mam karte ERY. Co jest przyczyną????

#80 iservice

iservice
  • 2 postów

Napisano 03 września 2008 - 19:55

Czy może ktoś mi wysłąć bootloadera na meila bo rapidsharem to ja nigdy nie ściągne z moim dostawcą internetu :(
mój meil: i-n-t-e-r-n-e-t@o2.pl

Z góry dziękuje za przysługę :)

#81 bartazar

bartazar
  • 30 postów

Napisano 03 września 2008 - 21:07

1. Poczta sie nie uruchamia - pokazuje sie biały ekran z dwoma ikonkami na dole(ta strzałka w kółku i kartka z ołowkiem) i po chwili wraca do SpringBoardu przy przejściu z softu 2.0.1 do 2.0.2 pojawia się ten sam problem mam ma myśli czyste przejście by itunes tez nie bardzo wiem jak to rozwiązać

#82 quest

quest
  • 248 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 03 września 2008 - 21:23

1. Poczta sie nie uruchamia - pokazuje sie biały ekran z dwoma ikonkami na dole(ta strzałka w kółku i kartka z ołowkiem) i po chwili wraca do SpringBoardu

przy przejściu z softu 2.0.1 do 2.0.2 pojawia się ten sam problem
mam ma myśli czyste przejście by itunes
tez nie bardzo wiem jak to rozwiązać

rozwiazanie:

Cydia -> app BossPrefs -> button More -> Fix User Dir Permissions -> go end (działa)

#83 dziunekk

dziunekk
  • 113 postów
  • SkądPodhale

Napisano 03 września 2008 - 22:13

quest - dzięki. Jedna mała informacja a tak pomocna. Faktycznie działa - od razu i bez komplikacji

#84 Avanast

Avanast
  • 66 postów

Napisano 04 września 2008 - 00:28

A co gdy posidam iPoda touch? Jak bedzie nazywal sie brakujacy pli i jak go znalesc?

#85 Kaśka1417244637

Kaśka1417244637
  • 7 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 września 2008 - 10:38

Witam,
Mam pytanie - jak przeprowadzić ten zabieg bezboleśnie na Macu ?

---- Dodano 04-09-2008 o godzinie 09:48 ----
Już znalazłam w innym poście, dzięki.

#86 bispawel

bispawel
  • 120 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 września 2008 - 11:49

no dobra a ja mam 1.1.4 i co mam zrobić i w jakiej kolejności żeby przejść na 2.0.2?

#87 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 września 2008 - 12:00

zacznij od wyszukiwarki na przyszłość i działu tutoriale, zrób wg tego jak masz win http://www.myapple.p...nia-winpwn.html. jak mack to poszukaj w tutorialach o pawnage tool

#88 bispawel

bispawel
  • 120 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 września 2008 - 12:10

ok ale jak napisał sam LoBo "Poniżej zamieszczony tutorial odnosi się do oprogramowania w wersji 2.X [...]" i nie jest tu napisane że można to stosować od starszych wersji...

#89 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 04 września 2008 - 12:35

ok ale jak napisał sam LoBo "Poniżej zamieszczony tutorial odnosi się do oprogramowania w wersji 2.X [...]"

i nie jest tu napisane że można to stosować od starszych wersji...

to jest tutek jak stworzyć obraz softu 2.0.2 a co za tym idzie jak go wgrasz będzie odblokowany i ściągnie simlocka, oczywiście jeśli wszystko dobrze zrobisz :)

#90 bispawel

bispawel
  • 120 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 września 2008 - 13:44

czyli przy zmianie z 1.1.4 na 2.0.2 tak jak w poprzednich upgrade'ach... najpierw upgrade przez iTunes do 2.0.2 a potem program (w tym wypadku - QuickPwn) ?

#91 dziunekk

dziunekk
  • 113 postów
  • SkądPodhale

Napisano 04 września 2008 - 14:52

czyli przy zmianie z 1.1.4 na 2.0.2 tak jak w poprzednich upgrade'ach... najpierw upgrade przez iTunes do 2.0.2 a potem program (w tym wypadku - QuickPwn) ?

Ja miałem 1.1.4 i od razu przeszedłem na 2.0.2. Działa bez problemu, no może tylko takie niescislosdzi jak opisałem wyżej w moim poście. Ale poza tym wszystko OK

#92 andesh

andesh
  • 90 postów

Napisano 04 września 2008 - 20:03

No to ja sie biore do roboty :) Z wersji 1.1.4 do 2.0.1 :) ciekawe jaki bedzie efekt. powiekrzylem partycje do 1GB i zmienilem logo. jak skoncze to dam znac:) EDIT No to juz po wszystkim. pełen sukces :)

#93 janko1707

janko1707
  • 8 postów

Napisano 04 września 2008 - 21:14

pomocy nowy użytkownik koledzy od wczoraj mam iphone 3G z ERY i mam problem z aplikacją winpwn bo nie umiem jej po rozpakowaniu i zainstalowaniu otworzyć wyskakuje błąd "aplikacja nie została właściewie zainicjowana (0xc0000135)?? pracuje na XP

#94 TommyVip

TommyVip
  • 7 postów

Napisano 04 września 2008 - 21:27

Zrobiłem wszystko wg instrukcji, ale dlaczego teraz mam w telefonie jezyk angielski???

#95 Jarko

Jarko
  • 90 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2008 - 21:44

Ja się może i powtórzę ale chciał bym co nieco podsumować. 1. Jeśli zainstalowaniu tego zmienionego oprogramowania stwierdzę że jednak chcę wrócić do poprzedniej (oryginalnej wersji oprogramowania) restore w iTunes przywróci mi telefonik do stanu że tak powiem dziewiczego :) Instalacja zmienionego oprogramowania nie będzie miała żadnego wpływu na późniejsze działanie telefonu? 2. Czy w zmienionej wersji oprogramowania są jakieś problemy w połączeniu na z AppStore lub z iTunes? Chodzi o to czy będzie ogólnie działał tak jak przedtem? Czy programy które wcześniej np kupiłem i mam w iTunes będę mógł używać po zmianie oprogramowania? 3. Czy przy wgrywaniu tego oprogramowania istnieje jakaś możliwość stałego uszkadzania IP? 4. Czy jest możliwość że podczas wgrywania mienionego oprogramowania coś pójdzie nie tak i mogą np. wystąpić problemy z przywróceniem softu w iTunes? Może i moje pytania się są śmieszne ale chciał bym dokładnie wiedzieć co mi grozi :) IP mam kupionego tu w Polsce w Orange tak że nie mam musu żeby coś z IP robić żeby mi działał. Chce to z robić z czystej ciekawości no i co oczywiste nie chciał bym sobie uszkodzić IP. Będę bardzo wdzięczny za rzeczowe odpowiedzi :) Mam IP 3G 16 giga 2.0.2

#96 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 05 września 2008 - 07:29

Ja się może i powtórzę ale chciał bym co nieco podsumować.

1.
Jeśli zainstalowaniu tego zmienionego oprogramowania stwierdzę że jednak chcę wrócić do poprzedniej (oryginalnej wersji oprogramowania) restore w iTunes przywróci mi telefonik do stanu że tak powiem dziewiczego :) Instalacja zmienionego oprogramowania nie będzie miała żadnego wpływu na późniejsze działanie telefonu?

2.
Czy w zmienionej wersji oprogramowania są jakieś problemy w połączeniu na z AppStore lub z iTunes? Chodzi o to czy będzie ogólnie działał tak jak przedtem? Czy programy które wcześniej np kupiłem i mam w iTunes będę mógł używać po zmianie oprogramowania?

3.
Czy przy wgrywaniu tego oprogramowania istnieje jakaś możliwość stałego uszkadzania IP?

4.
Czy jest możliwość że podczas wgrywania mienionego oprogramowania coś pójdzie nie tak i mogą np. wystąpić problemy z przywróceniem softu w iTunes?

Może i moje pytania się są śmieszne ale chciał bym dokładnie wiedzieć co mi grozi :) IP mam kupionego tu w Polsce w Orange tak że nie mam musu żeby coś z IP robić żeby mi działał. Chce to z robić z czystej ciekawości no i co oczywiste nie chciał bym sobie uszkodzić IP. Będę bardzo wdzięczny za rzeczowe odpowiedzi :)
Mam IP 3G 16 giga 2.0.2

1. tak
2. tak
3. nie
4. tak

przeszukaj forum, na wszystkie pytania padały już odpowiedzi

#97 Jarko

Jarko
  • 90 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 września 2008 - 10:02

Myślałem że skoro to wątek o tym właśnie to i tu będzie można zadać odpowiednie pytania co zrobi w sumie z tego coś jak FAQ. Bo najczęściej do zakładania nowych tematów przymusza to że nie chce im się szukać odpowiedzi na pytania po różnych tematach. A tak wszystko na ten temat było by w jednym miejscu. Ale ok dzięki za odpowiedz a dlaczego jest tak, tak, nie, tak poszukam gdzie indziej

#98 reBuk

reBuk
  • 8 postów

Napisano 05 września 2008 - 10:21

koledzy od wczoraj mam iphone 3G z ERY i mam problem z aplikacją winpwn bo nie umiem jej po rozpakowaniu i zainstalowaniu otworzyć wyskakuje błąd "aplikacja nie została właściewie zainicjowana (0xc0000135)??
pracuje na XP

Mam dokładnei ten sam problem... "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana(0x0000135)."
Występuje on zarówno przy winpwn i quickpwn, dokłądnie ten sam komunikat. Ktoś wie w czym problem? (uzywam win XP)

#99 pjanet

pjanet
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 września 2008 - 13:32

Czy ktos podczas tworzenia softu 2.0.2 na koncu kiedy program pyta oto gdzie stworzyc soft dostal komunikat EOS reading GZIP z przyciskiem Ok ??

Niesety soft sie nie tworzy i po nacisnieciu Ok program sie zamyka.

#100 Walker4444

Walker4444
  • 3 postów

Napisano 05 września 2008 - 16:01

Bardzo prosze o pomoc!Po wejściu w tryb DFU i wgraniu nowego firmware, Ipod Touch uruchamia tylko moje, przerobione logo i nic dalej sie nie dzieje (kreci sie tylko w dole ekranu małe kółko i iTunes czeka na ipoda).Czy coś jest nie tam z przerobionym firmware w WinPwn , czy może muszę powiększyć partycję (podałem juz 600mb)??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych