Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[2.0.X][2G/3G][Windows] Odblokowanie i wgrywanie oprogramowania [WinPWN]

• Please log in to reply
302 replies to this topic

#101 awer

awer
  • 2 posts

Posted 05 September 2008 - 19:07

Nie było pytania ......... dziękuję za zrozumienie :-)

#102 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2090 posts
  • SkądŚląskie/USA

Posted 05 September 2008 - 23:20

witam, mam kilka drobnych pytań: 1. jesli sie mialo juz 1.1.4 JB to przy aktualizacji wszystkie aplikacje sie usuwają (chodzi mi o to czy nie bede mial pozostawionego smietnika)? 2. czy jesli juz sie zrobilo 'custom firmaware' przez WinPWN ale nie moglo sie wtedy podpiac iP i dalo sie zeby nie mowil mi jak sie wprowadza w tryb DFU to musze tylko wprowadzic w DFU czy wszystko od poczatku (jesli tylko DFU to prosze o instrukcje..)? 3. Czy App store normalnie dziala po JB? (iP 1st gen) To jak na razie tyle. Z gory dziekuje za pomoc. PS Pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc nawet jesli cos juz wczesniej w innych wątkach bylo (ja znalesc nie moglem).

#103 jazel

jazel
  • 21 posts

Posted 05 September 2008 - 23:25

Nie doczytalem sie nigdzie, czy wszystko co bylo w iP przepadnie (powinno byc o tym duzymi czerwonymi literami w pierwszym poscie - chyba, ze nic sie nie traci)? Kontakty, SMSy, Muzyka, Video, Zdjecia, etc. I jak zrobic backup (np. SMSow)?

#104 awer

awer
  • 2 posts

Posted 06 September 2008 - 00:25

Kolego jazel sorry że tak bezpośrednio, trzy zasady które obowiązują obecnie na forach w sieci, sprawdzone i potwierdzone:
1: umiesz liczyć licz na siebie.
2. dobre wrogiem lepszego.
3. pamiętaj jesteś sam z problemem dlaczego masz mieć lepiej niż ja.

no i jeszcze stary slogan jak świat trening czyni mistrza prawda kolego "lobo"

powodzenia jazel.

---- Dodano 06-09-2008 o godzinie 01:35 ----
Jazel zapomnij o zwykłej pomocy każdy wie ale dla siebie, zasada niech każdy się męczy sam, gdzie te zasady z przed 10 lub 15 lat kiedy były tworzone jakieś społeczności a teraz każdy sobie rzepkę skrobie, nawet nie raczą poprawić tego co sami wystawili i napisali >>sam się człowieku domyślaj<< smutne czasy nastały przemądrzałych i samolubnych jedynaków :-(

---- Dodano 06-09-2008 o godzinie 01:47 ----
Ja temat Ip zgłębiam od marca czyli prawie pół roku czytam czytam czytam i niewiele się dowiedziałem na tematy które mnie interesują, są dwa Iphony, ale wszystko jest pisane prawie pod jednego 2G ci z 3g muszą się domyślać i główkować itp i itd. Sorry ale rośnie nam pokolenie samolubów i maminsynków, chowanych pod kloszem ignorancji i braku zrozumienia innych ale to już drugie i jeszcze gorsze.

#105 jazel

jazel
  • 21 posts

Posted 06 September 2008 - 00:51

Nie smiecmy tu moze takimi wywodami, do niczego to nie prowadzi... Zrobilem WinPWN - wszystko sie usunelo - bylem z tym pogodzony. iTunes nie chce zrobic recovery, bo nagle mu sie moj iPhone nie podoba (spoko - wszystko uploaduje recznie jeszcze raz, szkoda tylko tych smsow). Niestety okazalo sie, ze jestem z tych, ktorym przestala dzialac siec GSM. Musialem powrocic do orginalnego frmware, a potem zCustomowac go przez QuickPWN. Na pierwszy rzut oka wszytko smiga. I widze, ze kontakty etc. nie przepadaja. Ze swojej strony bardziej polecam zatem Qiucka. A admina, moda, czy autora prosze, aby dla kolejnych forumowiczow dopisal, ze operacja z WinPWN konczy sie utrata danych (nie wierze, ze ktos doczyta dotad, zeby sie o tym przekonac). Dobrej nocy :)

#106 Me_69

Me_69
  • 247 posts

Posted 06 September 2008 - 01:22

czy po zrobieniu wszystkiego tak jak w opisie stracje wszystkie kontakty, smsy, notatki itp z iPhona 3G?

#107 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 September 2008 - 08:46

Tak.

#108 Svolken

Svolken
  • 14 posts

Posted 06 September 2008 - 09:29

LOBO.---
2. Czy można ( bez komplikacji) odtworzyć ustawienia z iTunesa na iPhona - czy może lepiej wskazać iTunesowi żeby widział go jak nowego iPhona i dograć mu muzykę czy filmy od nowa.

Mam to samo pytanie, poniewaz po calym zabiegu kliknalem na stare ustawienia a nie jako nowy iP i pozniej iTunes juz mojego iP nie widzial. Czy w takim razie iTunes po odblokowaniu powinien miec wskazanie, zeby widzial go jako nowego iPhona?

Bede wdzieczny za odpowiedz.

#109 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 September 2008 - 09:32

Ja osobiście zalecam wybór opcji Skonfiguruj nowy iPhone.

#110 Svolken

Svolken
  • 14 posts

Posted 06 September 2008 - 09:47

Chyba tak trzeba zrobic, bo inaczej iTunes nie zobaczy naszego nowego iPhona i jedynym rozwiazaniem dla niego jest powrot do ustawien fabrycznych. Jutro zrobie na nowo ale ze wskazaniem na nowego iP.

#111 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 September 2008 - 09:49

Zobaczyć - zobaczy, natomiast może przywrócić błędy z poprzedniej wersji softu (o ile takie były) lub utworzyć nowe, spowodowane brakiem kompatybilności danych ze starszego softu z nowym.

#112 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2090 posts
  • SkądŚląskie/USA

Posted 06 September 2008 - 10:20

ok, wiem juz ze po WinPWN wszystko sie usuwa ale jeszcze prosze o odpowiedz na moje 2. i 3. pytanie: 2. czy jesli juz sie zrobilo 'custom firmaware' przez WinPWN ale nie moglo sie wtedy podpiac iP i dalo sie zeby nie mowil mi jak sie wprowadza w tryb DFU to musze tylko wprowadzic w DFU czy wszystko od poczatku (jesli tylko DFU to prosze o instrukcje..)? 3. Czy App store normalnie dziala po JB? (iP 1st gen) Bardzo mi zależy na odpowiedzi...

#113 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 06 September 2008 - 10:49

ok, wiem juz ze po WinPWN wszystko sie usuwa ale jeszcze prosze o odpowiedz na moje 2. i 3. pytanie:

2. czy jesli juz sie zrobilo 'custom firmaware' przez WinPWN ale nie moglo sie wtedy podpiac iP i dalo sie zeby nie mowil mi jak sie wprowadza w tryb DFU to musze tylko wprowadzic w DFU czy wszystko od poczatku (jesli tylko DFU to prosze o instrukcje..)?

3. Czy App store normalnie dziala po JB? (iP 1st gen)

Bardzo mi zależy na odpowiedzi...

2. najlepiej sam sprawdż :), jak wejśc w DFU znajdziesz prawie w każdym wątku o odblokowaniu

3. tak :)

#114 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2090 posts
  • SkądŚląskie/USA

Posted 06 September 2008 - 11:37

Wielkie dzięki LoBo ;) Czas zaczynać.

#115 jazel

jazel
  • 21 posts

Posted 06 September 2008 - 12:20

LoBo - powaznie - dodaj w pierwszym poscie informacje, ze wszystko zostanie usuniete i ze ciezko to odzyskac, to raz. Dwa, ze zeby ten tutorial mial cos wspolnego z rzeczywistoscia - trzeba ustawic "expert mode" (to tez nie jest jasno znaznaczone).

I przed jakakolwiek synchronizacja polecam sprawdzic czy wszystko dziala tak jak powinno. Mi nie dzialala siec GSM i stracilem pol godziny na ustawianie wszystkiego, synchro itd., bo przekonany bylem, ze succesful znaczy succesful i wsyszystko jest OK.

Btw. Przy QuickPNW nic sie nie traci (smsow, kontaktow, zakladek etc.)....

#116 CodeZero

CodeZero
  • 211 posts

Posted 06 September 2008 - 12:29

Zrobiłem wszystko jak w tutorialu, z pominięciem instalacji Installer/Cydia/zdjęcie Simlocka bo to miałem.

Przy wczytaniu obrazu Shift+Odtwórz w itunes pojawia się błąd:

Wystąpił nie znany błąd (6).

Teraz nie działa mi iPhone, nie włącza się menu tylko jakaś wtyczka na ekranie !!

Proszę o jak najszybszą POMOC

i oczywiście cisza....

---- Dodano 06-09-2008 o godzinie 14:33 ----
Wgrałem na nowo soft 2.02 łącznie z odblokowaniem simlocka (oczywiście kontakty poszły do lasu).

I na nowo zabawa z tym WinPWN...
zrobiony obraz i przy wczytywaniu obrazu w itunes znowu ten błąd :evil: :-x :!:

Dołączona grafika

Szlag mnie trafi zaraz z tym telefonem

Ktoś mi wytłumaczyc co z tym zrobić ??

#117 HellGoat

HellGoat
  • 55 posts
  • SkądKatowice

Posted 06 September 2008 - 22:10

Mój WinPWN nie pyta o bootloadery ani o nic. od razu zaczyna budować zmodyfikowaną wersje oprogramowania, i prosi mnie tylko o potwierdzenie gdzie ją ma zapisać. Tak ma być? Bo według tutka, powinien mnie pytać po kolei o lokalizacje np bootloaderów.

#118 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 07 September 2008 - 08:38

LoBo - powaznie - dodaj w pierwszym poscie informacje, ze wszystko zostanie usuniete i ze ciezko to odzyskac, to raz. Dwa, ze zeby ten tutorial mial cos wspolnego z rzeczywistoscia - trzeba ustawic "expert mode" (to tez nie jest jasno znaznaczone).

I przed jakakolwiek synchronizacja polecam sprawdzic czy wszystko dziala tak jak powinno. Mi nie dzialala siec GSM i stracilem pol godziny na ustawianie wszystkiego, synchro itd., bo przekonany bylem, ze succesful znaczy succesful i wsyszystko jest OK.

Btw. Przy QuickPNW nic sie nie traci (smsow, kontaktow, zakladek etc.)....

NIE, po co pisać do poraz 100000 ?, każdy wie że restore zrobi czyste w telefonie !!!

Każdy potrafi czytać, 2. Naciśnij zielony przycisk Expert: OFF, zmieni się na czerwony Expert: ON, nic dodać nic ująć :)

Mój WinPWN nie pyta o bootloadery ani o nic. od razu zaczyna budować zmodyfikowaną wersje oprogramowania, i prosi mnie tylko o potwierdzenie gdzie ją ma zapisać. Tak ma być? Bo według tutka, powinien mnie pytać po kolei o lokalizacje np bootloaderów.

nie zrobiłeś tego : 2. Naciśnij zielony przycisk Expert: OFF, zmieni się na czerwony Expert: ON

CZYTAJCIE TUTKA KILKA RAZY TAK JAK PROSIŁEM PRZED JEGO INSTRUKCJA I WYKONUJCIE WSZYSTKIE KROKI

#119 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2090 posts
  • SkądŚląskie/USA

Posted 07 September 2008 - 09:33

Właśnie miałem już zaczynać wgrywanie nowego softu kiedy nagle zauważyłem jedną rzecz o której nic nie bylo... Bo właśnie karta sim ma pozostać w telefonie czy nie? Wiem że to może głupie pytanie ale jednak wolałem się zapytać - no bo od czego są fora ;) a i jeszcze jedno. Czy na 2.0 i wzwyż wyszła juz jakas aplikacja w sylu SimPort do zgrywania kontaktów z karty sim? Sorry za być może głupie pytania ale wolę być pewny przed wykonaniem auktualizacji..

#120 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 September 2008 - 09:35

Podstawy, podstawy... Karta SIM może być, może jej nie być - obojętnie. A kontakty z karty SIM w 2.0 można zgrać bez aplikacji - w Ustawieniach - Ustawienia>Poczta, kontakty, inne>Importuj kontaty z SIM.

#121 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 07 September 2008 - 09:35

karat sim jest bez znaczenia, soft 2.X ma już sam w sboie wbudowany import kontaktów z sim

#122 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2090 posts
  • SkądŚląskie/USA

Posted 07 September 2008 - 10:01

Dobra, dzięki Wam jeszcze raz. Mam nadzieje że już nie znajde innych wątpliwości... :)

#123 HellGoat

HellGoat
  • 55 posts
  • SkądKatowice

Posted 07 September 2008 - 10:10

nie zrobiłeś tego : 2. Naciśnij zielony przycisk Expert: OFF, zmieni się na czerwony Expert: ON

Wciskam Expert ON. Pomimo tego program zaczyna od razu budować bez pytania o lokalizacje czegokolwiek.
(WinPWN z twojego linka) (3G)

Pomijając te rzeczy jakie ten koleś robi inaczej z tym tutkiem, to u niego również program nie pyta ani o bootloadery ani o nic..

YouTube - How To Jailbreak A 2.0/2.0.1/2.0.2 iPod Touch / iPhone /iPhone 3G With WINPWN 2.5

#124 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 07 September 2008 - 10:24

kolego, przygotowanie to jedna sprawa, drugo to iPHone 3G, jak przeczytasz zielone opisy to dowiesz sie ze na 3G sie o bootloadera nie zapyta

#125 HellGoat

HellGoat
  • 55 posts
  • SkądKatowice

Posted 07 September 2008 - 10:35

Racja, bootloadera nie powinno być, sorry. Ale o softa też nie pyta, od razu zaczyna budować, czyli co, sam go znalazł na tym pulpicie? :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users