Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.0.X][2G/3G][Windows] Odblokowanie i wgrywanie oprogramowania [WinPWN]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

#51 Darter

Darter
  • 9 postów

Napisano 01 września 2008 - 12:00

Uzywam w tej chwili 1.1.4 i chce przejsc na 2.0.2. Musze najpierw update przez iTunes do 2.0.2, czy moge odrazu zgodnie z tutorialem zbudowac obraz i wrzucic juz przebudowany przez iTunes? Wydaje mi sie, ze moge, ale wole sie zapytac ludzi z doswiadczeniem :] Jak bylo to juz poruszone to sorka, ale przeczytalem caly ten watek i tu nie znalazlem..

#52 Immortal

Immortal
  • 1 postów

Napisano 01 września 2008 - 12:03

witam jestem tutaj nowy i mam taki problem: cały tutorial ładnie poszedł ale po właczeniu IP nie znajduje sieci a obok ikony baterii pokazuje niebieską słuchawke i pod nia są małe kropeczki. prosze o pomoc EDIT: po wgraniu poprzedniego softa 2.0.2 zasieg sie pokazał, przy robieniu obrazu nie wyskoczył zaden bład i nie wiem co moglo pojsc nie tak, dodam ze karta jest z popa i brak srodków na koncie

#53 Pikorek

Pikorek
  • 83 postów

Napisano 01 września 2008 - 12:43

Wreszcie po długich rozyslaniach dorosłem do 2.xx. Przeczytałem wątek o updacie - tylko nie mam 100% pewności czy moje dane na IP zostaną czy nie - głównie chodzi mi o kontakty. Musze je wczesniej zgrać np przez outlocka? czy nie - sorki za pytanie ale nie znalazłem odpowiedzi

#54 Darter

Darter
  • 9 postów

Napisano 01 września 2008 - 13:11

A propos wykrzaczania sie... jak wybralem bez zmiany wielkosci partycji tez sie sypnal. Jak wybralem zmien i tam kliknalem poprostu next to poszlo. Mam zato inny problem. Nie pyta mnie o BootLoader'a.. nie pokazuje mi wogole tych okienek. Co z tym fantem? Pojdzie bez tego?

#55 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 01 września 2008 - 16:22

Dziś robiłem koledze zmodyfikowany soft i też mi wyłączał program, lecz jak przy partycji systemowej wybrałem YES to wtedy bez problemów stworzył soft.

#56 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 01 września 2008 - 16:31

Darter a wlaczyles Experrt Mode ON ? Przy wylaczonym Expert Mode nie pyta o BL

GreaTskY, przeciez o tym pisalem, a takze byl poruszony temat na innych forach ze rozwiazaniem dla wywalajacego sie programu (w wersji BETA 1) jest zmiana partycji na wieksza - czyli minimum 700MB, lub rozwiazanie ktore zaproponowalem w poscie drugim tego tematu.

Czytac, czytac i jeszcze raz czytac.

btw. moze przypomne, ale BETA 2 winpwn sie nie wykrzacza ale robi minimum 550 MB dla root partition

#57 antekj1

antekj1
  • 5 postów

Napisano 01 września 2008 - 20:44

wszystko fajnie odblokowało mi iphona mam dostęp do wszystkiego ale wkładam kartę widzi ja ale nie ma zasięgu?? jest to iphone 2g wie ktoś jak to zrobić??

#58 bgruber

bgruber
  • 17 postów

Napisano 01 września 2008 - 20:45

witam jestem nowy..... mam iphona 3Gz softem 2.0.2 którego wgrałem legalnie w iTunes.... zrobilem juz obraz, mam go na dysku i wystarczy tylko przez [Otwórz + Shift] w iTunes go wgrac..... czy wgrywanie tego softu któy jest w tym temacie jest na pewno bezpieczne? nie rozwale sobie phona bo stara by mnie zabiła? ... Czy ktoś miał jakies problemy? Proszę o odpowiedz bo nie jestem pewien czy wgrywac.....

#59 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 01 września 2008 - 20:54

Raczej jest bezpieczne , ale sprawdź wszystko 5 razy zanim zainstalujesz ... Czy wszystko było po kolei i instaluj...

#60 bgruber

bgruber
  • 17 postów

Napisano 01 września 2008 - 21:15

czyli obraz lepiej zrobic jeszcze raz? A i w iTunes zeby wybrac ten obraz trzeba wcisnąc shift i otwórz? Dzięki za pomoc....

#61 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 września 2008 - 21:24

Dziś robiłem koledze zmodyfikowany soft i też mi wyłączał program, lecz jak przy partycji systemowej wybrałem YES to wtedy bez problemów stworzył soft.

i tym sposobem zrobiłeś koledze niepotrzebną partycję systemową wielkości 700mb. trzeba wyedytować plik, o czym jest napisane w 3,4 poście. trzeba dać w nim 501 zamiast 500 i pójdzie.

#62 Darter

Darter
  • 9 postów

Napisano 01 września 2008 - 21:25

Darter a wlaczyles Experrt Mode ON ? Przy wylaczonym Expert Mode nie pyta o BL

Robilem wszystko dokladnie jak w tutorialu. Wszystko poszlo bez problemu. Nie wiem jak to sie stalo ale program nie pytal mnie ani o soft dla iPhone'a ani o BL. Wszystko znalazl sam, chociaz nie wiem jak bo wszystko bylo w roznych katalogach, ale w logu po prawej zobaczylem, ze BL laduje sie prawidlowo i soft tak samo. Stworzyl obraz (czy jak to sie tam zwie) i normalnie zaladowal sie do iP prze iTunes. iP smiga bez problemow z 2.0.2.
Dzieki za odpowiedz.

#63 Jarko

Jarko
  • 90 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 września 2008 - 08:47

U mnie przy tworzeniu softu było to samo. Niczego nie chciał, poszło samo. Interesuje mnie czy sam znalazł to co ja ściągnąłem czy ma gdzieś swoje oprogramowanie. No i na ile to jego w takim razie jest bezpieczne.

#64 Kermit

Kermit
  • 32 postów

Napisano 02 września 2008 - 09:13

Chciałbym przetestować wersję 2.x softu na moim iPhone 2G, Era, zrobiona Ziphonem, śmiga miło - ale czy mogęwcześniej jakoś wykonać "obraz" aktualnego stanu systemu (całej zawartości telefonu) by móc mieć ewentualną kopię działającego iPhone-a w wersji 1.1.4 z wszystkimi danymi i aplikacjami jeśli 2.x mi się nie spodoba lub nie zadziała?

#65 sombrero

sombrero
  • 26 postów

Napisano 02 września 2008 - 10:40

Działa wam wszystkim mail?? wchodząc w ikonkę mam pusty ekran przez 4 sekundy i wraca do menu. Po restore obrazu softu zrobiłem przywrócenie kopi zapasowej może tu jest błąd?? Pomoc potrzebna :)

#66 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 02 września 2008 - 10:54

sombrero sprawa pierwsza, naucz sie szukac, a tym samym roziwazywac swoj problem samodzielnie. Temat ten byl juz poruszony na forum.

Sprawa druga, po wgraniu sfotu czasem dzieje sie tak ze nie dziala poczta... cos sie dzieje z uprawnieniami.

Dwa sposoby na rozwiazanie Twojego problemu:

- Musisz ustawic uprawnienia na mail.app
- Po wgraniu softu otworzyc aplikacje Mail, ustawic konto, zassac wiadomosci, przywrocic kopie zapasowa.

#67 adrian-name

adrian-name
  • 172 postów

Napisano 02 września 2008 - 12:20

czy wielkosc partycji moze miec wplyw na szybkosci dzialania iPhone ? moj strasznie sie muli po wgraniu softu 2.0.2 (z 1.1.4 iPhone 2G WinXP), otwieram SMS i czekam nawet do 7-8 sekund, podobnie z innymi aplikacjami, wszystko dziala wooolno

#68 dario321

dario321
  • 711 postów
  • Skądok.Radom

Napisano 02 września 2008 - 12:23

a jaka wielkosc ustawiles i masz? bo ja mam 700MB i jest ok.

#69 adrian-name

adrian-name
  • 172 postów

Napisano 02 września 2008 - 12:31

jak odblokowywalem to nic nie zmienialem w ustawieniach, sprawdze jak bede w domu, nie wiem czy to pomoze ale w ustawieniach, to urzadzenie pokazuje POJEMNOSC 7.1 GB

#70 bgruber

bgruber
  • 17 postów

Napisano 02 września 2008 - 14:36

gdy wgram stracę gwarancję???

#71 zabiel

zabiel
  • 357 postów
  • SkądEdinburgh / Żory

Napisano 02 września 2008 - 15:37

A ja mam problem w ostatnim ptk. Soft jest juz zapisany na twardym. I prosi mnie o wyl i podlaczenied do USB czyli chce przejsc w tryb DFU po czym wyskakuje mi to wlacz prztyrzymaj teraz to i to i tak tez robie i na koncu karze trzymac przez 30 sek guzik HOME i pozniej wyskakuje ze tak jakby nie mial polaczenia z USB ... O co chodzi ? Musze wykonac ten tryb ze moge spokojnie przez iTunes wgrac softa ktory wykonal WinPwn.

#72 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 02 września 2008 - 16:43

gdy wgram stracę gwarancję???

tak, ale jak wgrasz oryginalny soft to masz ją na nowo ;)

A ja mam problem w ostatnim ptk. Soft jest juz zapisany na twardym. I prosi mnie o wyl i podlaczenied do USB czyli chce przejsc w tryb DFU po czym wyskakuje mi to wlacz prztyrzymaj teraz to i to i tak tez robie i na koncu karze trzymac przez 30 sek guzik HOME i pozniej wyskakuje ze tak jakby nie mial polaczenia z USB ... O co chodzi ? Musze wykonac ten tryb ze moge spokojnie przez iTunes wgrac softa ktory wykonal WinPwn.

co Ci wyskakuje, opisz to dokladniej albo daj screen'a

#73 zabiel

zabiel
  • 357 postów
  • SkądEdinburgh / Żory

Napisano 02 września 2008 - 16:54

Y juz sobie poradzilem mialem problem z klawiszem Home ale mi poszlo :)

#74 sabart

sabart
  • 1 postów

Napisano 02 września 2008 - 20:47

Witam wszystkich i prosze o pomoc

Tak [url]http://www.myapple.pl/iphone-tutoriale/78310-2-x-x-2g-3g-mac-windows-odblokowanie-i-aktywacja-quickpwn.html[/url] to je to co mnie dzis uszczęśliwiło nie polecam winpwn bo u mnie gbił sieć

O pomoc juz nie prosze bo problem sie rozwiązał.

#75 hajtaler

hajtaler
  • 87 postów

Napisano 02 września 2008 - 22:27

wlasnie skonczylem instalowac WinPWN wszystko smiga ale wchodze do instalera i tu niespodzianka tylko jedno Sources co sie stalo z reszta zawsze tyle tego bylo zaraz po instalce. a i jeszcze jedno czy sa jakies aplikacje ktore powinny byc zainstalowane zaraz po WinPWN

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych