Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[2.0.X][2G/3G][Windows] Odblokowanie i wgrywanie oprogramowania [WinPWN]

• Please log in to reply
302 replies to this topic

#26 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 30 August 2008 - 13:54

WinPWN, o pyta co chcesz dokładniej :), aczkolwiek tak jak pisza inni miewają problemy, Twoj wybór :)

#27 piotrecky

piotrecky
  • 141 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 30 August 2008 - 13:57

zrobilem update za pomoca iTunes i chula.. potem quickpwn... to wszystko, winpwn mi nie dziala:)

#28 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 30 August 2008 - 13:57

Tu jest ten problem opisany, choc rozwiazanie wszyscy proponuja te same... a wiec 700MB

iPhone Linux • View topic - Problems with WinPWN 2.5

#29 krssor

krssor
  • 5 posts

Posted 30 August 2008 - 14:46

mam pytanko . Tak jak juz pisałem wczesniej , po wrzuceniu nowego softu nie wyszukuje mi sieci probowałem na wszystkie sposoby i po aktywacji w "iT" wywala brak usługi co robić ? ;( jak wracam do starego softu wszystko jest ok .... :/ @ zrobiłem to samo w QPWN i śmiga elegancko ;)

#30 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 30 August 2008 - 16:49

Może to wykrzaczanie związne jest z wersją .net jaką macie w systemie. Proponuje zapodać win update i jeżeli są jakieś nowe poprawki albo nowa wersja dot neta to zainstalować.

#31 naydref

naydref
  • 23 posts

Posted 30 August 2008 - 17:35

Ja mam takie pytanko czy nie wiecie w ktorym miejscu zapisuje sie plik z oprogramowaniem sciagnienty przez iTunes ? Bo raz juz sciagnalem ale nie moge go znalezc a nie chce sciagac jeszcze raz ...

#32 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 August 2008 - 17:36

Jak zwykle tylko pytacie, a nie podajecie WAŻNYCH informacji... W tym przypadku ważną informacją jest system jaki posiadasz - Vista/XP.

#33 naydref

naydref
  • 23 posts

Posted 30 August 2008 - 17:51

Ja posiadam XP jezeli to o mnie chodzi.

#34 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 30 August 2008 - 19:26

Piotrex niestety zalezne jest to od konfiguracji kompa... heh, od razu przypomina mi sie dowcip:

Hiroshima '45, Czarnobyl '89 ... Windows '95 :D

W kazdym razie, proponuje rozwiazanie o ktorym pisalem w drugim poscie dla wszystkich tych, ktorzy sa niecierpliwi (czekajac na Beta 2), i przywiazali sie do WinPwn.

#35 basior

basior
  • 378 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 30 August 2008 - 20:06

Od wczoraj gryzlem sie z mysla dlaczego program wywala sie gdy wybiore opcje bez zmiany rozszerzonej partycji... a minimum 700MB jest mi niepotrzebne do niczego.

Znalazlem inne rozwiazanie dla mojego iP 1Generacji

Wchodzimy do katalogu WinPwn 2.5 ../FirmwareBundles/iPhone1,1_2.0.2_5C1.bundle/Info.plist

edytuje

RootFilesystemSize
500

zmieniajac wartosc z 500 na 501

Dzieki temu program nie "wykrzacza sie", a proces przebiega bez problemow.

Po pkt. "8" w/w postu WinPwn 2.5 się wywalał :-( , zrobiłem dokładnie tak ja wyżej podał eRestin (zmiana wartości z 500 na 501) i po tej zmianie wszystko poszło bez problemu:)
p.s.
Oczywiście dzięki pomocy Davvido :grin: Jeszcze raz Wielkie dzięki :!:

#36 pietrak

pietrak
  • 27 posts

Posted 30 August 2008 - 20:25

a ja mam znowu problem nie moge otworzyć tego programu pisze błąd: aplikacja nie została dokładnie zinicjowana czy jakoś tak co mam zrobić?

#37 Jarko

Jarko
  • 90 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 August 2008 - 21:00

Ja mam pytanie. Może odpowiedź jest oczywista no ale jednak. Generalnie chodzi o to czy jeśli zrobię wszystko wg instrukcji, która znajduję się na początku, będę w stanie przywrócić bez problemów telefon do stanu sprzed wgrania tego zmienionego softu? Np przy użyciu właśnie rostore tylko z normalny softem 2.0.2. Bo z chęcią wypróbował by sobie to zmienione oprogramowanie ale nie wiem co i jak będzie później. Chodzi mi o IP 3G.

#38 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 August 2008 - 21:04

Tak, w każdym wypadku Restore z iTunes przywraca iPhone do stanu "pudełkowego".

#39 tobel

tobel
  • 238 posts

Posted 30 August 2008 - 21:36

Mały OT, tak przy okazji, czy w Polsce nie traci się gwarancji na telefon przy zmianie softu oryginalnie wgranego przez operatora??? Wiem, że z normalnymi telefonami tak jest, nie wiem jak ze smartami...

#40 trycha

trycha
  • 10 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 30 August 2008 - 21:42

a ja mam znowu problem nie moge otworzyć tego programu pisze błąd: aplikacja nie została dokładnie zinicjowana czy jakoś tak co mam zrobić?

mam ten sam problem w winxp - ktoś ma może pomysł jak to obejść? a może użyć innego programu?

#41 tobel

tobel
  • 238 posts

Posted 30 August 2008 - 21:43

Zainstalujcie framework 2.0, powinno pomóc

#42 Jarko

Jarko
  • 90 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 August 2008 - 21:51

Tak, w każdym wypadku Restore z iTunes przywraca iPhone do stanu "pudełkowego".

Czyli zasadniczo nie ma się czego obawiać. Jak coś to restor i mamy jak wcześniej. Super
To mam jeszcze jedno pytanie. Co programami które mam z AppStore? Znikną czy będą bo takiej zmianie softu? I czy na zmienionym oprogramowaniu są jakieś problemy właśnie z appstore i mobileme?

#43 Dabman

Dabman
  • 197 posts

Posted 31 August 2008 - 08:41

mi właśnie iphone 3g zdechł, zbudowałem obraz pod 2.0.2 wgrywam i błąd 1601 !! nie da się ani zbudowanego, ani fabrycznego wgrać! Dobra, ogarnołem temat Custom 2.0.2 już się uśmiecha!

#44 loon

loon
  • 173 posts
  • SkądLubon, Poland

Posted 31 August 2008 - 09:54

Czyli zasadniczo nie ma się czego obawiać. Jak coś to restor i mamy jak wcześniej. Super
To mam jeszcze jedno pytanie. Co programami które mam z AppStore? Znikną czy będą bo takiej zmianie softu? I czy na zmienionym oprogramowaniu są jakieś problemy właśnie z appstore i mobileme?

Darmowki z AppStore potrafia sie wylaczac ale to wada softu. Ma byc aktualka we wrzesniu.

#45 trycha

trycha
  • 10 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 31 August 2008 - 12:07

Zainstalujcie framework 2.0, powinno pomóc

oczywiście pomogło

#46 Jarko

Jarko
  • 90 posts
  • SkądWarszawa

Posted 31 August 2008 - 13:51

mi właśnie iphone 3g zdechł, zbudowałem obraz pod 2.0.2 wgrywam i błąd 1601 !! nie da się ani zbudowanego, ani fabrycznego wgrać!

Dobra, ogarnołem temat Custom 2.0.2 już się uśmiecha!

A co dokładnie pomogło? Jeśli to nie jakaś spec tajemnica :)

P.S. "ogarnąłem" :)

#47 tomekpioro

tomekpioro
  • 60 posts

Posted 31 August 2008 - 14:51

Witam Lobo może i dość trywialnie zaczynam ale problem to problem. Przeszedłem z 1.1.4 na 2.0.2 i niby ok ale customize tyle że jest ponieważ nie można wykorzystać części app do podmiany. Używałem twojej i tej drugiej metody, ale po ocenie kilku godzin zabawy stwierdzam że efekt mało zadowala więc po co zmieniać soft chyba że popełniłem gdzieś błąd więc proszę wytknijcie mi pomyłkę. Poza tym cała reszta działa bez zastrzeżeń.

#48 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 31 August 2008 - 17:08

już na etapie tworzenia softu program się wyłącza, co może być przyczyną? mam xp i nie zmieniam wielkości partycji. daję by zapisał nowy soft na pulpicie. dodam że program nie daje komunikatu że nie znalazł softu i bl, tylko sprawdza i wygląda na to że sam je znajduje na dysku. zaczyna budować soft i wyłącza się na etapie dodawania youtube activatora. : doczytałem i poszło z 501

#49 WaterBird

WaterBird
  • 59 posts

Posted 31 August 2008 - 19:47

Dzieki za mily tutorial jak to zrobic.

#50 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 31 August 2008 - 20:29

Jest Beta part 2, z poprawionym bledem - czyli wywalaniem podczas budowy obrazu :) Bug fixes - Crash when building ipsw - Quickpwn crash bug fix ---- EDIT Efekt, tym ktorym sie WinPWN 2.5 Beta 1 wywalal i zmienili w pliku wg mojej instrukcji z 500 na 501, maja w odniesieniu do nowej BETY 2 o 49MB wiecej :) Otoz BETA 2 ma minimum partycje ustawiona na 550. Osobiscie wzgledem wielkosci partycji odbieram te wersje za gorsza od poprzedniej.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users