A napisane było, że z AppStore? Chyba nie? ;-)
Było to niedopowiedzenie

.
A pisane było desktopowe (kernel fbsd ma się nijak do codziennego użytku) ? Do codzinnego
(masochistycznego) użytku może być KDE4.x bo bliżej usera niż niedziałające moduły kernela
do WiFi 'n' :-)
Największe serwery stoją na linuxach/bsd.
OpenOffice długo nie pobije hegemonii MS Offica. Obawiam się, że
nigdy. Jest wolniejsze, zapóźnione i nie oferuje nic więcej, lub nic lepszego (poza ceną) niż
MSOffice.
No tak, ale jego hegemonia opiera się na tym samym co hegemonia IE. Open Office jest bardzo dobrym programem, i gdyby nie zamknięte standardy MS Office, byłby idealnym zamiennikiem dla małych firm/użytkowników domowych. Nie wiem skąd oskarżenie o "zacofanie", nad tym programem pracuje się nieustannie!
O jakichś tam wywalających się Evolutionach itp nie wspomnę
Przy moich (fakt, nienajdłuższych, ale wystarczających) przygodach z Linuxem, Evolution nie wywalił mi ani razu. Zamieniłem go na Thunderbirda, gdyż do niego przywykłem.
czy zjadaniu pamięci
przez Firefoksa 2.x (nie wiem jak 3.x)
Aż sprawdzilem ile Firefox mi pochłania - 124 422 Kb. Sporo, ale nie zyjemy przecież w czasach gdy Ramu było 256. Ogólnie, system +firefox + pare drobnych (wolnych) programów działa na 340 MB, czyli koło 8% całkowitej wielkości. Nie narzekam.
Znam ten ból (korzystania z oo) bo zmuszony jestem w pracy korzystać np. z Eclipse, gdzie
komfortem pracy przebija je nawet stare VS6.0.
Z tego programu nie porzystałem, nie wypowiem się więc.
Gdyby linuks był taki świetny w komórkach to Motorola by teraz nie balansowała na krawędzi :-)
Myśle, że kiepskie wyniki Motorolli nie są spowodowane linuxem.