Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone w Orange bez simlocka na sieć

• Zamknięty Temat jest zamknięty
50 odpowiedzi w tym temacie

#26 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 01:43

Ale przecież UE albo UOKIK zabronił pobierać opłaty za zdjęcie simlocka? Zresztą jak oni mają zamiar to zrobić w iPhone?

#27 Szejker

Szejker
  • 214 postów
  • SkądKraków / Cieszyn

Napisano 20 sierpnia 2008 - 02:28

Normalnie. Apple umie odblokowywać iPhone, co już zresztą pokazało kilka razy. Zgłosisz się z telefonem, oni dostaną kod czy cośtam od Apple i odblokują.

#28 sanitariusz

sanitariusz
  • 524 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 sierpnia 2008 - 02:41

Nie zupełnie SIM lock jest na kartę. Sprawdzałem przed chwilą Telefon z karta którą dostałem przy zakupie i karta dziewczyny Orange POP. Karta POP nie działa...

JEsli chodzi o orange to mialem podobna sytuacje. Okazalo sie ze to nie simlock tylko jakies ustawienia telefonu. Telefon ktory byl kupiony w abonamencie nie dzialal z karta. Trzeba bylo wlozyc oryginalna karte, odebrac jakiegos smsa konfiguracyjnego od Orange, zmienic karte i bylo juz ok.

#29 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 06:47

Nie jest zobowiązany, a jedynie _może_ Ci bezpłatnie go ściągnąć. Wcześniejsze zdjęcie jest odpłatne.
I zapewne o to właśnie chodzi, albo ludzie nie wiedzą że mogą później się zgłosić po ściągnięcie, albo im się nie chce chodzić i oddawać telefonu itp. więc telefon zostaje "wiecznie" związany z operatorem.

raczej musi..

#30 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 06:52

A z innej beczki, jak sobie Szanowna Redakcja wyobraża simlock na konkretną kartę SIM? W momencie rejestracji prrzez iTunes, serwery rozpoznaja inna karte SIM niz aktywowana dla telefonu i blokuja telefon.

#31 reader

reader
  • 1 119 postów
  • Skąddokąd?

Napisano 20 sierpnia 2008 - 07:29

International Mobile Subscriber Identity - Wikipedia, the free encyclopedia

Reszta w specyfikacjach 3GPP. Aktywacja telefonu nie musi się wiązać tylko i wyłącznie ze
sprawdzeniem MCC i MNC.

#32 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 20 sierpnia 2008 - 07:51

International Mobile Subscriber Identity - Wikipedia, the free encyclopedia

Reszta w specyfikacjach 3GPP. Aktywacja telefonu nie musi się wiązać tylko i wyłącznie ze
sprawdzeniem MCC i MNC.

No właśnie nie musi, co nie znaczy ,że nie może.

#33 miki

miki
  • 327 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 sierpnia 2008 - 08:11

A propos artykułu: W polsce simlock'i zakłada się jedynie na sieć, nie na kartę SIM, więc tytuł jest mylący. Podobnie jest w przypadku iPhone, blokada będzie założona na daną sieć. Kolejnym błędem jest informacja z tytułu niusa a raczej nie ścisłością, bo od dawna wiadomo, że nie tylko w Orange iPhone będzie działał z Pre-paid'ami. W erze również simlock będzie tylko na sieć i kupiony iPhone w abonamencie, będzie działał również z telefonami na kartę (Tak Tak) Autorytet dla autora za wprowadzone zamieszanie.

#34 piotrek2x

piotrek2x
  • 60 postów
  • SkądLodz

Napisano 20 sierpnia 2008 - 09:07

CIEKAWE POROWNANIE OFERT W POLSKICH SIECIACH

ZNALALZEM CIEKAWE POROWNANIE OFERT PRZEDSTAWIONYCH PRZEZ POLSKIE SIECI.

nA UWAGE ZASLUGUJE TO ZE OFERTY DODATKOWE NP W ORANGE ZMIENIAJA BARDZO WYNIK RANKINGU.
OTOZ WPISANIE DO FORMUL NP 100MIN JAKIE DOSTAJE SIE KUPUJAC TELEFON PRZEZ NETA SPROWADZA CENE ZA MINUTE W WERSJI ZA 95 ZL DO 31GR A TO JUZ RACZEJ ATRAKCYJNA OFERTA :)

FKN.PL

#35 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 20 sierpnia 2008 - 09:31

Temat wiadomości jest niezgodny z prawdą i wprowadza w błąd.

Ciekawy jestem jak Orange zdejmie simlocka po 24 miesiącach...

Dadzą nakładkę na kartę SIM :P

ZNALALZEM CIEKAWE POROWNANIE OFERT PRZEDSTAWIONYCH PRZEZ POLSKIE SIECI.

nA UWAGE ZASLUGUJE TO ZE OFERTY DODATKOWE NP W ORANGE ZMIENIAJA BARDZO WYNIK RANKINGU.
OTOZ WPISANIE DO FORMUL NP 100MIN JAKIE DOSTAJE SIE KUPUJAC TELEFON PRZEZ NETA SPROWADZA CENE ZA MINUTE W WERSJI ZA 95 ZL DO 31GR A TO JUZ RACZEJ ATRAKCYJNA OFERTA :)

FKN.PL

Ale krzyczeć nie musisz.

#36 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 20 sierpnia 2008 - 09:44

Hmm... a jakby zerwalo sie umowe przed jej koncem (placimy kare, odszkodowanie) i chcemy zdjac simlocka, odplatnie w tym przypadku, to operator tez musi sie tego podjac?

#37 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 09:55

nie ma to jak poprawa humoru z samego rana ;)

#38 kamillys

kamillys
  • 854 postów
  • Skądokolice W-wy

Napisano 20 sierpnia 2008 - 10:51

Jutro premiera :) I raporcik specjalny MyApple. Ja akurat mam pre-paid w Orange, interesuje mnie cena w Orange samego iPhona bez abonamentu. A jeżeli ma kosztować 1700zł za 8GB, 2000zł za 16GB, to wole dopłacić te 3 stówy i mieć więcej miejsca.

#39 KubaG

KubaG
  • 535 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 sierpnia 2008 - 11:27

Temat wiadomości jest niezgodny z prawdą i wprowadza w błąd.

Czyżby Orange - nieoficjalnym sponsorem MyApple?

#40 miki

miki
  • 327 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 sierpnia 2008 - 12:23

Czyżby Orange - nieoficjalnym sponsorem MyApple?

Nie od dziś wiadomo, że redaktorzy sympatyzują z pomarańczowymi ;)

#41 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 sierpnia 2008 - 12:31

Mimo wszystko, temat jest ciągle mylący!! Można chyba napisać, że bez simlock'a na pre-paid... ?? Hę? "Bez simlock'a na sieć", a bez simlock'a w sieci, to różnica.

#42 wannamb

wannamb
  • 249 postów
  • SkądKalisz

Napisano 20 sierpnia 2008 - 14:52

pomarancz be be:P haha

#43 freeIphone

freeIphone
  • 50 postów
  • SkądWawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 19:48

No i gdzie ten zapowiadany raport??

#44 artizkace

artizkace
  • 30 postów
  • Skądkatowice

Napisano 20 sierpnia 2008 - 21:55

o ja cie na miniaturce, ten telefon wyglądał jak by leżał na kartoflach :))

#45 trycha

trycha
  • 10 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 21 sierpnia 2008 - 08:40

---- Dodano 21-08-2008 o godzinie 09:41 ----

Hmm... a jakby zerwalo sie umowe przed jej koncem (placimy kare, odszkodowanie) i chcemy zdjac simlocka, odplatnie w tym przypadku, to operator tez musi sie tego podjac?

I ile kosztowałoby ściągnięcie takiego simlocka np. w orange

#46 piotr falba

piotr falba
  • 866 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 sierpnia 2008 - 08:57

A ja się mogę założyć, że MyApple jest sponsorowane przez Orange!!!

#47 Koko35

Koko35
  • 39 postów

Napisano 14 września 2008 - 22:12

Zastanawiam się czy na tym forum są dorośli poważni ludzie czy same dzieciaki. iPhone 3G w Orange działa jak i z kartami abonamentowymi tak i z prepaidami, wkładałem do niego kilka kart abonamentowych, jak i kilka prepaidów, i działa normalnie na wszystkich. Podejrzewam że większość piszących tu nie miało iPhona nawet w ręku, skoro piszą takie chore bzdury. Pierwszy raz wogóle słyszę o sim-locku na jedną konkretną kartę. To jest chore...

#48 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 14 września 2008 - 22:30

Zastanawiam się czy na tym forum są dorośli poważni ludzie czy same dzieciaki. iPhone 3G w Orange działa jak i z kartami abonamentowymi tak i z prepaidami, wkładałem do niego kilka kart abonamentowych, jak i kilka prepaidów, i działa normalnie na wszystkich. Podejrzewam że większość piszących tu nie miało iPhona nawet w ręku, skoro piszą takie chore bzdury. Pierwszy raz wogóle słyszę o sim-locku na jedną konkretną kartę. To jest chore...

Cóż za odkrycie 8) A o czym jest ten temat? ;) Poza tym to że Ty nie słyszałeś o niczym nie świadczy, poczytaj trochę to będziesz wiedział ocb :) Nawet jeżeli blokada na dana karte jest tylko plotką to miło że została rozwiana, więc nie wiem po co to oburzenie...

#49 Koko35

Koko35
  • 39 postów

Napisano 15 września 2008 - 11:54

Cóż za odkrycie 8) A o czym jest ten temat? ;) Poza tym to że Ty nie słyszałeś o niczym nie świadczy, poczytaj trochę to będziesz wiedział ocb :) Nawet jeżeli blokada na dana karte jest tylko plotką to miło że została rozwiana, więc nie wiem po co to oburzenie...

Nauczyłem się brać dużą poprawkę na to co czytam, więc jak sam nie widzę czegoś to w to nie wierzę. Pisać można wszystko.

---- Dodano 15-09-2008 o godzinie 12:58 ----

Do oburzenia mi bardzo daleko. Pozdrawiam :)

#50 pandulla

pandulla
  • 5 postów

Napisano 30 października 2011 - 11:42

Z góry przepraszam jeśli powtarzam wątek, ale zasoby forum są już bardzo obszerne IPhone 3G nie działami z kartą POP (pre-paid orange) cały czas wyszukuje sieci :-( jak mam rozwiązać ten problem. Moja karta SIM jest sprzed 2000r.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych