Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
849 odpowiedzi w tym temacie

#626 futurista

futurista
  • 25 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 10:32

Czy to prawda, że w regulaminie oraneg kara za zerwanei umowy w abo dla iPhone to tylko 300pln? sporo o tym w necie czytałem, jeśli tak, to opłaca się wziac abo 150 i zerwac, wychodzi taniutki iPhon:)

#627 bajej

bajej
  • 360 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 11:52

Z dobrych informacji: Dzwoniac do konsultanta dowiedziałes sie że można przedlużać oferte na warunkach takich jak dla nowych uzytkownikow :] (mowie o klientach biznesowych, czyli iphone 8GB za 249zł na 24miesiace, internet w cenie abonamentu itp). Teraz czekam tylko az uruchomią serwis online żeby bylo ciut taniej (kupujac onilne abonament 122zł a u konsultanta 134)

#628 rafalz

rafalz
  • 343 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 14:15

Czy to prawda, że w regulaminie oraneg kara za zerwanei umowy w abo dla iPhone to tylko 300pln? sporo o tym w necie czytałem, jeśli tak, to opłaca się wziac abo 150 i zerwac, wychodzi taniutki iPhon:)

Rzeczywiście tak miałem w pierwszej umowie, dzień po podpisaniu zadzwonili, poprosili, przygotowali inną kwotę (2050? nie pamiętam, i nie chce mi się szukać).

pozdr.

#629 bajej

bajej
  • 360 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 14:44

Przedłużania umowy online działa. Pamietajcie o kliknieciu na banner "iphone 3G dotyk przyszłosći" w oknie przedluzania umowy gdyz w innym wypadku beda stare ceny iphone'a. Jest usluga Buisness Everywhere :) poza tym telefonicznie podobno da sie przejsc na te abonamenty co są dla nowych. Ogolnie - jest dobrze!

#630 chelboj

chelboj
  • 55 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 16:01

wreszcie ! do zamawiających: czy orange wysyła też Sim`a 3g, czy trzeba pofatygować się do salonu po wymianę?

#631 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 16:08

A jak wgląda sprawa użycia karty Orange z włączoną usługą Business Everywhere w modemie GSM podłączanym pod USB w lapku? Można sobie ją poprostu wyjąć z iPhone'a , wsadzić do modemu GSM i śmigać w internecie ? Próbował ktoś ? Na zdrowy rozum powinno działać...

#632 MrUFOman

MrUFOman
  • 19 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 16:38

Przedłużania umowy online działa.

Pamietajcie o kliknieciu na banner "iphone 3G dotyk przyszłosći" w oknie przedluzania umowy gdyz w innym wypadku beda stare ceny iphone'a.
Jest usluga Buisness Everywhere :)

poza tym telefonicznie podobno da sie przejsc na te abonamenty co są dla nowych.

Ogolnie - jest dobrze!

Mógłbyś napisac gdzie to się wyświetla, bo znowu ślepy jestem... z góry dzięki!

#633 bajej

bajej
  • 360 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 16:46

Logujesz sie na swoje konto w orange.pl klikasz przedluz umowe no i po tym nie sposob nie zobaczyc wielkiego bannera :) po lewej jest opcja z telefonem, po prawej bez a pod tym wielki banner

#634 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 25 sierpnia 2008 - 18:58

wreszcie !

do zamawiających: czy orange wysyła też Sim`a 3g, czy trzeba pofatygować się do salonu po wymianę?

Ja dziś wymieniłem w salonie - 10 zł karta SIM 3G. Dołączają opłatę do najbliższego rachunku.

#635 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 sierpnia 2008 - 19:42

Logujesz sie na swoje konto w orange.pl
klikasz przedluz umowe
no i po tym nie sposob nie zobaczyc wielkiego bannera :)
po lewej jest opcja z telefonem, po prawej bez a pod tym wielki banner

jakbys mogl pokaz ceny itd - chcialbym porownac te nowa oferte z ta co mam zamowiona. Bo nie wiem czy nie zrezygnowac.. i nowej nie podpisac.
Jakbys mogł to na PM

#636 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 sierpnia 2008 - 20:04

A jak wygląda cenowo u klientów biznesowych którzy chcą dorzucić iPhone z nowym numerem? Czy ktoś wynegocjował jakieś lepsze warunki niż np. w sklepie internetowym Orange?

#637 makemebold

makemebold
  • 136 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 20:16

Orange powinno wypromować swoją ofertę dla firm za 122zł (100zł netto). Nie wiem czemu Era sprzedała więcej egzemplarzy jeżeli Orange ma o WIELE lepszą ofertę. Dla porównania: Orange: 122zł - 240min+100sms - 1GB - iPhone 8GB za 280zł Era: 95zł -150min - 500MB - iPhone 8GB za 719zł Obie oferty są podpisywane na 24 miesiące W czym tkwi haczyk? :shock:

#638 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 20:21

Orange powinno wypromować swoją ofertę dla firm za 122zł (100zł netto). Nie wiem czemu Era sprzedała więcej egzemplarzy jeżeli Orange ma o WIELE lepszą ofertę. Dla porównania:

Koszt abonamentu
Orange: 122zł Era: 95zł
- 240min+100sms - 150min
-1GB - 500MB
Koszt iPhone'a 8GB:
-280zł -719zł

W czym tkwi haczyk? :shock:

Bo ta oferta Orange jest dla firm, a nie dla osób prywatnych. Tyle.
Dla prywatnych Orange ma kiepską ofertę (czytaj: drogą, bo zaczyna się od 150PLN)
Aha i mała poprawka- transferu jesr 1,5GB. Dodatkowo- jakieś tam tanie minuty w cenie abo, czyli na stacjonarne i Orange możesz dzwonić 880 minut zamiast tych 240.

#639 makemebold

makemebold
  • 136 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 21:28

Bo ta oferta Orange jest dla firm, a nie dla osób prywatnych. Tyle.
Dla prywatnych Orange ma kiepską ofertę (czytaj: drogą, bo zaczyna się od 150PLN)
Aha i mała poprawka- transferu jesr 1,5GB. Dodatkowo- jakieś tam tanie minuty w cenie abo, czyli na stacjonarne i Orange możesz dzwonić 880 minut zamiast tych 240.

Ale jaki problem by osoba prywatna kupiła taki właśnie abonament? Nawet jeden kolega na forum kilka stron wcześniej pokazał w tym wątku jak zakupił ten abonament dla firm.

#640 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 01:14

Taryfy biznesowe chyba nie są dostępne dla osób fizycznych.

#641 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 07:21

Ale jaki problem by osoba prywatna kupiła taki właśnie abonament? Nawet jeden kolega na forum kilka stron wcześniej pokazał w tym wątku jak zakupił ten abonament dla firm.

Żaden. Trzeba tylko mieć NIP i Regon i takie tam ;)
Oczywiście dane są sprawdzane przez Orange. Wiem, bo sam jestem na etapie bycia weryfikowanym przez Orange. (zamówiłem abo 110 dla firm i iP 16GB )

#642 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 07:53

kilka lat temu miałem firmę ale ją zamknąłem - dokumenty rejestracyjne jednak dalej mam. Ale to chyba będzie oszustwo, co?

#643 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 26 sierpnia 2008 - 07:57

kilka lat temu miałem firmę ale ją zamknąłem - dokumenty rejestracyjne jednak dalej mam. Ale to chyba będzie oszustwo, co?

1. Jeśli dane firmy już były w Orange (Ideii) to ich system widzi Cię jako osoba z działalnością gospodarczą, w ich świetle nadal masz firmę.

2. Jeśli idziesz podpisać pierwszą umowę z danymi firmy, która nie istnieje - zapomnij o sukcesie - oni weryfikują nowych klientów - nie ma firmy? - to tylko na osobę indywidualną.

#644 esteper@mac.com

esteper@mac.com
  • 366 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 26 sierpnia 2008 - 07:58

Taryfy biznesowe chyba nie są dostępne dla osób fizycznych.

Dokładnie tak.
Musisz się identyfikować numerem REGON, aby zakupić telefon w ofercie biznesowej. Z resztą można to sprawdzić na orange.pl, przy przejściu do podania danych podczas zamówienia.

#645 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 08:24

Decyzję o nadaniu numeru regon mam i wszelkie weryfikatory rozpoznają go. Wierzycie że sprawdzają każdą firmę? Dzwonią do GUSu i UM? Z drugiej strony jeszcze za czasów Idei miałem tam telefon.

#646 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 26 sierpnia 2008 - 08:38

Na sto procent sprawdzają każdą firmę bo takie jest prawo. Muszą to robić. Jeśli zamknąłeś działalność gospodarczą to będą to mieli jak na dłoni bo ta informacja znajduje się w KRSie oraz w SeRCe.

#647 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 08:41

Działalnośc gospodarcza osoby fizycznej nie jest rejestrowana w KRSie tylko w Urzędzie Miasta...

#648 MrUFOman

MrUFOman
  • 19 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 09:09

Logujesz sie na swoje konto w orange.pl
klikasz przedluz umowe
no i po tym nie sposob nie zobaczyc wielkiego bannera :)
po lewej jest opcja z telefonem, po prawej bez a pod tym wielki banner

Jednak ślepy nie jestem...

ja mam mix, a chcę przejść na abonament z dedykowaną ofertą iphone 150. Paki konsultantka grzecznie mnie poinformowała, że przez telefon mogę to zrobić od razu, ale na stronie orange dopiero od pierwszego września... więc jeszcze troszkę poczekam...

ciekawe, czy od pierwszego września szykuje się więcej zmian.

#649 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 26 sierpnia 2008 - 09:11

Działalnośc gospodarcza osoby fizycznej nie jest rejestrowana w KRSie tylko w Urzędzie Miasta...

KRS - to jeśli chodzi o spółki.

#650 futurista

futurista
  • 25 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 09:15

Rzeczywiście tak miałem w pierwszej umowie, dzień po podpisaniu zadzwonili, poprosili, przygotowali inną kwotę (2050? nie pamiętam, i nie chce mi się szukać).

pozdr.

Dzięki za informację. W sumie podziwiam Twoją wyrozumiałośc, skoro miałeś podpsianą umowę, to nie musiałaś się godzic na zmianę w zapisie. W każdej chwili za 300 pln mógłbyś zerwac umowę, i miec iPhone'a na własnośc lub... sprzedaż :) czuję, że inni , którzy skorzystali na błędzie orange aż tak mili dla nich nie będą

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych