Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
849 odpowiedzi w tym temacie

#451 chelboj

chelboj
  • 55 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 14:22

z nabyciem nowego IP nie ma problemu...gorzej z aneksowaniem umowy... klikając w banner "iphone 3g dotyk przeszłości" otwieramy nieaktywne okno wyboru telefonów z pustą zawartością....

#452 jakimek

jakimek
  • 16 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 14:36

tak na szybko po kupnie iphone w Gdansku na Rajskiej. byłem umówiony z doradcą na 11:00 i co się okazało, jetem pierwszą osobą która kupiła telefon tego dnia;) zainteresowanie w salonie marne, co najlepsze w czasie nocnej akcji sprzedano 17 sztuk, a na salon dostali 150 i maja target zeby je sprzedac do konca miesiaca, co moim zdaniem moze sie nie udac;) wybralem pakiet firma 180, rozwiewam wątpliwosci co do BE - daja 1GB a nie jak gdzies tu sie pojawialo 1,5GB co najciekawsze to, to ze podpisalem cyrograf na 24 miesiace, a za zerwanie umowy kara wynosi 1500zl brutto, doliczajac do tego 220zl za pierwszy okres rozliczeniowy i 120zl za iphone, po zerwaniu umowy wychodzi 1840zl za ip 16GB;D dla kombinatorow pole do manewru, ciekaw jestem czy przy umowie na 36 miesiecy i nizszym abonamencie tez jest taka kara za rozwiazanie umowy;D

#453 oksza

oksza
  • 12 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 14:41

a na jakim punkcie Ci się zatrzymuje? u mnie zamawianie przez stronę działa...

Kolejność - wpisz numer telefonu - wpisz kod -> dostaję stronę z wariantami przedłużenia (z telefone / bez )i dużym bannerem ze zdjęceim Iphone, klikam zdjęcie -> dostaję pustą stronę z porównaniem telefonów i dziwną taryfą w panelu obok (ktoś o tym pisał wyżej)

#454 chelboj

chelboj
  • 55 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 14:44

Teraz jeszcze lepiej :PP "Drogi Kliencie Twój numer XXXXXXXXXXXXXx nie jest obecnie uprawniony do skorzystania z Programu Propozycja Orange." Niepoważni są...

#455 beyor

beyor
  • 21 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 14:58

Mi wciąż się nie podoba oferta dla stałych klientów indywidualnych. Dostępna jest jedynie oferta iPhone 150 i 250, gdzie telefon rzeczywiście jest tani, ale mnie interesuje Orange Abonament 100zł.
na stronie Orange jest napisane co prawda:
"Jeżeli skończyła Ci się umowa lub skończy się w ciągu 3 miesięcy możesz ją przedłużyć przez Internet na specjalnych warunkach w ofercie Orange Abonament z iPhone3G."
Ale te warunki specjalne niewiele różnią się od "specjalnego traktowania" więźniów w Auschwitz - czyli brzmi nieźle, ale sens jest przewrotny.

Oto te specjalne warunki:
Abonament od 70-100zł przy umowie na 30 miesięcy - iPhone 8GB za 849zł (orange.pl) i 999zł (salon)

Co ciekawe, w ofercie Orange Abonament po wybraniu abonamentu 150zł i umowy na 30 miesiące, czyli tych samych warunków, na jakie godzimy się w ofercie iPhone dla nowych klientów, gdzie telefon kosztuje 49zł (249zł w salonie), zapłacimy za iPhone 8GB 249zł (549 w salonie).
Czy ktoś potrafi to wyjaśnić?
W połowie września będę mógł przedłużyć umowę z Orange... i nie wiem co zrobić, jeśli te warunki są tak mało korzystne! Przed podpisaniem poprzedniej umowy zadzwonił do mnie konsultant "namawiacz" z salonu... może z nim dałoby się ustalić lepsze warunki, tj. abonament 100zł i telefon za mniej niż 699zł (tyle kosztuje w orange.pl przy abo.100zł i umowie na 36m)? Jak sądzicie? I jak szybko zgłosi się do mnie zainteresowany konsultant?

#456 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2008 - 14:59

Hm, a skonczyla Ci sie umowa lub 3 miesiace masz do zakonczenia sie jej?

---- Dodano 22-08-2008 o godzinie 16:01 ----

Czy ktoś potrafi to wyjaśnić?
W połowie września będę mógł przedłużyć umowę z Orange... i nie wiem co zrobić, jeśli te warunki są tak mało korzystne! Przed podpisaniem poprzedniej umowy zadzwonił do mnie konsultant "namawiacz" z salonu... może z nim dałoby się ustalić lepsze warunki, tj. abonament 100zł i telefon za mniej niż 699zł (tyle kosztuje w orange.pl przy abo.100zł i umowie na 36m)? Jak sądzicie? I jak szybko zgłosi się do mnie zainteresowany konsultant?

Sam jestem w szoku..
cóż wychodzi że najlepiej przedłużyć umowę poprzez orange.pl
konsultant przed iP 3G dzwonił do mnie 1-2 w tygodniu - teraz i jak już wiadomo było o konkretnej dacie premiery - nikt..

#457 beyor

beyor
  • 21 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:05

Po kliknięciu w "przedłuż umowę", wyświetliło mi informację, że będzie to możliwe za 21dni, bo wtedy do końca umowy pozostaną jeszcze 3 miesiące. A informacje o cenach iPhone w Orange Abonament mam stąd, że jednemu z numerów zapisanych na mój rachunek umowa już się skończyła, kliknąłem przedłuż umowę i okazało się, że właśnie tak wyglądają specjalne warunki dla oferty Orange Abonament z iPhone;) W każdym razie wychodzi na to, że dla stałych klientów nie ma atrakcyjnej oferty w Orange...

#458 falkon

falkon
  • 52 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:11

Na chwile obecna nie ma mozliwosci skorzystania z abonenentow dedykowanych dla iPhone przy przedluzaniu umowy. Albo nowa umowa albo przedluzenie umowy ze zwyklymi abonamentami i brakiem pakietu danych...

#459 chelboj

chelboj
  • 55 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:15

a w regulaminie promocyjnych taryf z IP dla firm czytamy: 3. Promocja dostepna jest równiez dla Abonentów, których numery abonenckie uprawnione sa do skorzystania z Programu Propozycja dla Firm przez Internet. Cena telefonu iPhone3G w ramach przedłuzenia umowy okreslona zostanie w aneksie do umowy o swiadczenie usług telekomunikacyjnych. znów niespodzianka z orange.pl: "Drogi Kliencie! Serdecznie przepraszamy za niedogodności związane z chwilowym brakiem dostępu do ofert". :o

#460 beyor

beyor
  • 21 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:15

I to mnie właśnie interesuje: przedłużenie umowy w ramach Abonamentu Orange, w który nie jest wpisany pakiet danych, ale Orange Free jako opcja istnieje i chciałbym z niej skorzystać. Byłoby to dla mnie najlepsze rozwiązanie, bo mógłbym ustalić sobie abonament wysokości ok. 120-130zł. 150zł to dla mnie za dużo - nie wykorzystałbym tego.

#461 mrylka

mrylka
  • 59 postów
  • SkądZduńska Wola/Wrocław

Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:20

Co? To czemu mi zaproponowano przedłużenie z przejściem na abonament dedykowany :|? Pomijając już to jakie oni ceny proponują dla swoich stałych klientów za iPhone. Ponad 600 zł za 16gb przy skasowaniu punktow profit wartych ponad 200 zł.

#462 beyor

beyor
  • 21 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:28

Ponad 600zł za iPhone 16GB, ale przy jakim abonamencie?

#463 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:31

System Orange padł - oficjalna informacja. ... brak słów

#464 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:35

System Orange padł - oficjalna informacja.

... brak słów

Potwierdzam. NIC nie działa - Wstyd!

#465 oksza

oksza
  • 12 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:35

System Orange padł - oficjalna informacja.

... brak słów

Dla wszystkich którzy chcą przedłużyć - taryfy w nas stronie to nie jest oficjalna wersja w Propozycji.

Mnie pani na infolinii poinformowała że przechodzą "konserwację systemu" i pewnie dopiero jutro ją skończą - aż się ciśnie na usta - "świetny moment na konserwację".

Usłyszałem też że "można próbować szczęścia wieczorem".

#466 beyor

beyor
  • 21 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:38

Próbować szczęścia wieczorem... chyba z tą panią szczęścia można próbować, bo z Orange na pewno nie;)

#467 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:39

Wszytko się zesrało. To co miałem przygotowaie poszł się &^%@%... Może jutro... Jak nie to wale Orange (Klient od ponad 8 lat).

#468 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:49

Mnie pani na infolinii poinformowała że przechodzą "konserwację systemu" i pewnie dopiero jutro ją skończą - aż się ciśnie na usta - "świetny moment na konserwację".

Konserwacja systemu polegająca na postawieniu go na nogi i próbowaniu żeby nie padł przez następne 24h, cóż widać że od 4 lat Orange nie potrafi zainwestować w mniej awaryjne systemy..
Ogółem dla mnie jest to jedna wielka kpina i mam nadzieje że wielu z Was usłyszawszy ofertę dla obecnych klientów, powiedziała co o tym myśli i wyszła z salonu.

Oczywiście mam zamiar złożyć pismo z zażaleniem/skargą na Panią, która mnie dziś obsługiwała w salonie - czy im nie mogli zrobić dobrych szkoleń ?!

#469 oksza

oksza
  • 12 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:58

Konserwacja systemu polegająca na postawieniu go na nogi i próbowaniu żeby nie padł przez następne 24h, cóż widać że od 4 lat Orange nie potrafi zainwestować w mniej awaryjne systemy..
Ogółem dla mnie jest to jedna wielka kpina i mam nadzieje że wielu z Was usłyszawszy ofertę dla obecnych klientów, powiedziała co o tym myśli i wyszła z salonu.

Oczywiście mam zamiar złożyć pismo z zażaleniem/skargą na Panią, która mnie dziś obsługiwała w salonie - czy im nie mogli zrobić dobrych szkoleń ?!

Dla mnie Orange stopniowo się staczał od momentu rebrandingu. To, co zrobili z tą akcją "sztucznego tłumu"
to jest żenada (nawet zawędrował news na Wyborczą), po raz kolejny pokazują najgorsze praktyki TPSA i France telekom w zakresie obsługi klienta / PR.

Mój osobisty przebój to jest Rzecznik Orange, który reklamował IP na TVN CNBC jako... telefon biznesowy!:roll:

#470 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:59

Dzisiaj odebrałem swojego iphona 3G białego i zauważyłem, że nie ma stacji dokującej. Czy to normalne w 3G? Bo w moim starym 2G miałem.

#471 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:59

[...]
Mój osobisty przebój to jest Rzecznik Orange, który reklamował IP na TVN CNBC jako... telefon biznesowy!:roll:

Przecież tak właśnie jest reklamowany ten telefon...

#472 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 22 sierpnia 2008 - 16:01

Dzisiaj odebrałem swojego iphona 3G białego i zauważyłem, że nie ma stacji dokującej. Czy to normalne w 3G? Bo w moim starym 2G miałem.

Nie nie ma stacji.

#473 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 16:05

Nie nie ma stacji.

szkoda

#474 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 16:09

ja jakiś czas temu wymalowałem reklamację na serwis Orange On-line bo to też żałosne jest - był stary to wszystko działało - jest nowy, nic nie działa...

#475 dario321

dario321
  • 711 postów
  • Skądok.Radom

Napisano 22 sierpnia 2008 - 16:09

tak to normalne
czytajac tutaj; Apple (Polska) - iPhone - Dane techniczne dowiesz sie co zawiera zestaw,porazka

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych