Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3G - simlock to przeszlosc [nakładki]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
174 odpowiedzi w tym temacie

#51 lobo2003

lobo2003
  • 5 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 18:49

Tak, nakładkę trzeba przykleić. Obawiam się tylko że jest to pic na wodę. Na razie tylko Ar3k potwierdził działanie nakładki... Poczekam na więcej pozytywnych komentarzy, szczególnie od abonentów PLUS-a :). Pozdrawiam wszystkich niecierpliwych!! (jak ja)

#52 Acid

Acid
  • 24 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 22:32

jak dostane sprawdze i nie bedzie dzialac tak jak chce to sie zdenerwuje lagodnie mowiac ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :) Bede informowal i na pewno podziele sie moja opinia :)

#53 Maximhuz

Maximhuz
  • 55 postów

Napisano 01 września 2008 - 13:45

dostałem ten adapter od n3t, H4F N3TWORK
- jest na prawdę super cienka
- nie zacina się
- od 4-5 godzin działa (era)

iP 3G, soft 2.0, cydia

#54 Acid

Acid
  • 24 postów

Napisano 01 września 2008 - 13:56

wlasnie tez dzisiaj dostalem ta nakladke i tez dziala jak na razie bez problemow (plus)

#55 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 01 września 2008 - 17:11

sam producent przyznaje ze ten sposob nie jest najlepszy dla iphone. cyt. ze strony producenta : "iPHONE UPDATE - Although SIMable works perfectly in quite a few iPhones, we are currently experiencing certain problems with several versions and network SIM cards. Based on this we do NOT recommend purchasing SIMable for the use in any iPhone. Any previous purchases for this will be offered a full refund if required."

#56 lobo2003

lobo2003
  • 5 postów

Napisano 02 września 2008 - 10:30

Witam ponownie, w końcu ciekawość zwyciężyła i zamówiłem dzisiaj nakładkę. Dam znać co z tego wynikło. Pozdrawiam

#57 radziwoj

radziwoj
  • 49 postów
  • SkądGdynia

Napisano 03 września 2008 - 15:21

Też tą nakładkę mam (sieć HEYAH) i działała może z jakieś 6h ... nagle wyskoczył komunikat błąd "brak karty SIM" i kicha ... Nie widzi SIM`A, wyjąć to też problem jest :/ 1.5h się męczyłem, żeby kartę wyjąć, tą plastykową wkładkę mam zniszczoną w sensie tą dziurkę, gdzie ten bajer do wyciągania wkłada się :/ porażka. Tak więc cienka jest ale żeby wyjąć nakładkę to człowiek spoci się nieziemsko. A tak na marginesie czy ma ktoś pojęcie, czy telefon z simlock'iem na Erę będzie trybił z kartą heyah? W sumie ta sama matka spółka...

#58 arkadiuso

arkadiuso
  • 9 postów

Napisano 03 września 2008 - 16:09

Też tą nakładkę mam (sieć HEYAH) i działała może z jakieś 6h ... nagle wyskoczył komunikat błąd "brak karty SIM" i kicha ... Nie widzi SIM`A, wyjąć to też problem jest :/ 1.5h się męczyłem, żeby kartę wyjąć, tą plastykową wkładkę mam zniszczoną w sensie tą dziurkę, gdzie ten bajer do wyciągania wkłada się :/ porażka. Tak więc cienka jest ale żeby wyjąć nakładkę to człowiek spoci się nieziemsko. A tak na marginesie czy ma ktoś pojęcie, czy telefon z simlock'iem na Erę będzie trybił z kartą heyah? W sumie ta sama matka spółka...

radziwoj
Będzie działać mogłes na samym początku tak zrobić

#59 radziwoj

radziwoj
  • 49 postów
  • SkądGdynia

Napisano 03 września 2008 - 16:23

Cóż, chciałem być na początku szybszy i z USA sprowadziłem :/ ale to już inna bajka :) dzięki za odpowiedź

#60 iKapi

iKapi
  • 256 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 września 2008 - 16:51

Ja mam Universal sim i sie zablokowala...

#61 yserda

yserda
  • 5 postów

Napisano 03 września 2008 - 20:35

czyli ogólnie polecacie nakładki h4f? Działają w miare w PLUSIE? pozdo

#62 komarkutno

komarkutno
  • 12 postów

Napisano 03 września 2008 - 21:04

ja od tygodnia użwam x-sim w plusie wszystko działa idealnie a żeby sie nie zacinało przy wyjmowaniu to panowie naklejcie sobie kawałek taśmy klejącej na tył karty sim i będzie wychodzić bezproblemowo.

#63 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 04 września 2008 - 05:10

nie dzialaja

#64 Acid

Acid
  • 24 postów

Napisano 05 września 2008 - 22:34

czyli ogólnie polecacie nakładki h4f? Działają w miare w PLUSIE?

pozdo

ja mam od prawie tygodnia i nic dodac nic ujac... gdy zamawialem to mialem lekkie obawy ale nie zaluje :)

#65 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 06 września 2008 - 09:29

Acid, tylko czekaj az przestanie dzialac, niestety tak to jest z nimi

#66 Maximhuz

Maximhuz
  • 55 postów

Napisano 06 września 2008 - 16:28

@evilboy, jesteś tu chyba jedyną osobą która na każdym kroku gani te nakładki.

#67 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 06 września 2008 - 16:57

bo chyba jestem tu jedyna osoba ktora wie jak te nakladki dzialaja, testowalem polaczenie nakladki z nadajnikami, bylem tez betatesterem jedenej z nakladek.. poczytaj forum, to nie dziala tamto nie dziala, juz kolejny raz nie chce mi sie pisac jak nakladki spamuja siec zeby odpytywac o imsi

---- Dodano 06-09-2008 o godzinie 15:58 ----
PS. sieci w niektorych krajach totalnie zablokowaly nakladki, jezeli stana sie beardziej popularne w polsce to jestem na 100% pewien ze sieci nie powzwola sobie na to co te nakladki wyczyniaja i tez bedzie blokada

#68 Maximhuz

Maximhuz
  • 55 postów

Napisano 06 września 2008 - 17:08

ja nie wątpię w Twoją wiedzę (czytałem Twój temat odnośnie nakładek), ale nie zauważyłem żeby ktokolwiek na forum po ich zakupie pisał, że przestała mu działać (oczywiście nie śledzę wszystkich wątków forum) dlatego też sam się zdecydowałem na jaj zakup. mam nadzieję, że Twój czarny scenariusz się nie spełni ;)

#69 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 września 2008 - 17:11

Oj, wiele osób ma problemy. A to zacina się w tacce, a to internet nie działa, a to sama nakładka przestała spełniać swoje zadanie po kilku dniach.

#70 Maximhuz

Maximhuz
  • 55 postów

Napisano 06 września 2008 - 17:19

(po raz ostatni zachwalając) kupiłem nakładkę od N3T, jest naprawdę super cienka - jak papier i to cienki, wszystko od ponad tygodnia działa, kartę wyjmowałem wkładałem, wyjmowałem wkładałem i wyjmowałem i wkładałem i nic mi się nie zacięło, internet działa, dzwonie, pisze no i codziennie (przez Wasze straszenie) odpukuje żeby nie pojawiły się jakieś problemy ;)

#71 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 06 września 2008 - 17:21

powodzenia ;-)

#72 roznowicz

roznowicz
  • 10 postów

Napisano 06 września 2008 - 23:22

(po raz ostatni zachwalając) kupiłem nakładkę od N3T, jest naprawdę super cienka - jak papier i to cienki, wszystko od ponad tygodnia działa, kartę wyjmowałem wkładałem, wyjmowałem wkładałem i wyjmowałem i wkładałem i nic mi się nie zacięło, internet działa, dzwonie, pisze no i codziennie (przez Wasze straszenie) odpukuje żeby nie pojawiły się jakieś problemy ;)

@maximhuz.
A powiedz ile trwała cała operacja "finansowo-logistyczna" odnośnie zdobycia nakładki od N3T?
Ja prawie tydzień temu zakupiłem poprzez H4F nakładkę, wybrałem płatność kartą kredytową oraz przesyłkę poprzez Pocztę Polska.
I ani widu, ani słychu...

#73 Maximhuz

Maximhuz
  • 55 postów

Napisano 07 września 2008 - 01:39

miałem podobnie, po wpłacie pieniędzy zapadła totalna cisza (zero odp na maile, tel wyłączony itp), dopiero po ponad tyg dostałem wiadomość, że nakładka została wysłana

#74 roznowicz

roznowicz
  • 10 postów

Napisano 07 września 2008 - 13:42

miałem podobnie, po wpłacie pieniędzy zapadła totalna cisza (zero odp na maile, tel wyłączony itp), dopiero po ponad tyg dostałem wiadomość, że nakładka została wysłana

Maximhuz,

Dzięki.

Czyli ==>> "Cierpliwi zostaną nagrodzeni!".

Mr

#75 Tralien

Tralien
  • 14 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 września 2008 - 22:44

A co powiecie o tym ? :D
[url=http://www.allegro.pl/item432274293_odblokuj_i_phona_3g_100_pewnosci_zero_problemow.html]Odblokuj I-Phona 3G 100% pewności ZERO problemów (432274293) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych