Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 3G - simlock to przeszlosc [nakładki]

• Please log in to reply
174 replies to this topic

#1 makiman

makiman
  • 10 posts
  • Skąd3city

Posted 14 August 2008 - 10:27

Witam,

obecnie pracuje w branzy IT w UK i od kilkunastu dni pojawialy sie plotki o tym, ze iPhone 3G mozna uruchamiac w roznych sieciach. Plotki plotkami, ale ostatnie dni przyniosly bardzo ciekawe materialy:

Prezentacja dokonana przez Mobile Industry Review (dawne SMS Text):
[url=http://www.smstextnews.com/2008/08/video_podcast_17_from_covent_garden.html]Video Podcast 17 from Covent Garden : Mobile Industry Review[/url]

Wyglada na to, ze uzywajac sprzetu dostepnego za 16 Funtow + wysylka w cenie ok. 3 Funty - mozna cieszyc sie dzialajacym iPhonem'm.

To strona producenta tej nakladki: [url=http://www.simable.com/]SIMable - Home[/url]

ZASTRZEGAM, ze nie jestem ani zwiazany z ta firma ani nie jestem w stanie potwierdzic dzialania tej metody empirycznie. Jednak wspomniany portal MIR jest uznanym zrodlem sprawdzonych informacji.

Pozdrowienia dla spolecznosci myapple.pl

MM

#2 norbertcala

norbertcala
  • 1148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 August 2008 - 10:46

Tego typu karty już od dawna są w Polsce, jednak nie działaja najlepiej.

#3 makiman

makiman
  • 10 posts
  • Skąd3city

Posted 14 August 2008 - 10:53

Tak, oczywiscie wiem o istnieniu takich kart - czytalem o nich m. in. na tym forum :)

Jednak czytalem troche o wspomnianym przeze mnie rozwiazaniu i nie natkanelm sie na negatywne opinie, dlatego uznalem, ze moze warto o tym wspomniec.

Byc moze komus zaoszczedzi to czasu i pieniedzy wydanych na 'byc moze' niestabilne lub gorsze rozwiazania.

Pzdr.

---- Dodano 14-08-2008 o godzinie 12:55 ----
Mam na mysli opinie uzytkownikow - oczywiscie DevTeam ma swoje zdanie na ten temat.

Jednoczesnie podkreslam, ze nie reklamuje tego produktu.. :)

#4 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 14 August 2008 - 12:00

Dlaczego ludzie mylą pojęcia ?? Obejście sim-locka za pomocą takich kart to jedna sprawa (nigdy nie byłem zwolennikiem takiego rozwiązania) a programowe zdjęcie sim-locka nad którym pracuje Dev Team to druga sprawa.

#5 navoye

navoye
  • 2 posts

Posted 14 August 2008 - 12:12

tak w zasadzie to jest to jedno i to samo, programowe zdjecie simlocka w iphone to nic innego jak patchowanie rejonow odpowiedzialnych za sprawdzenie czy iphone ma simlocka, tak jak na poczatku w starych nokiach typu 8210. Simlock jest ale telefon nie sprawdza czy karta pasuje... czyli mniej wiecej to samo co w przypadku nakladki sim.

#6 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 14 August 2008 - 12:52

Wydaje mi się że nie jest to samo, tylko ominięcie blokady sim-locka, taka nakładka emuluje kartę na którą jest założony sim-lock, dzięki takiemu sposobowi telefon myśli że jest włożona karta np AT&T a w zasadzie tak nie jest.

#7 makiman

makiman
  • 10 posts
  • Skąd3city

Posted 15 August 2008 - 13:31

Hm.. GreaTskY: o co chodzi z tym myleniem pojec? Czy masz na mysli, ze ja myle pojecia wspominajac o DevTeam w moim poscie? Ja wskazuje tylko, ze devteam krytycznie wyraza sie o korzystaniu z takich sim-nakladek. Pozdrawiam :)

#8 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 August 2008 - 13:35

Ok, ale jakby nie patrzeć taka nakładka nie równa się ze zdjęciem SIM-locka. Nigdy nie byłem pozytywnie nastawiony na tego typu "dodatki".

iPhone'a 3G kupię u polskiego operatora, a Ci którzy mają z innego kraju i nie mogą korzystać z polskich kart niech lepiej poczekają na DevTeam i programowe zdjęcie SIM-locka.

#9 makiman

makiman
  • 10 posts
  • Skąd3city

Posted 15 August 2008 - 13:41

Osobiscie tez zdecydowanie wspieram - unlock przez software! Mozna jedynie liczyc, ze DevT poradzi sobie z obercnym simlockiem.. Watek mial jedynie charakter informacyjny: jezeli ktos juz potrzebuje na predce uzywac iP 3G to niech zaopatrzy sie w 'mozliwie sprawdzone' rozwiazanie :) Pzdr.

#10 wolf

wolf
  • 165 posts
  • SkądShannon, Ireland

Posted 15 August 2008 - 13:49

Mam taka karte od 2 tygodni i dziala rewelacyjnie... Nie wiem kto rozsiewa bzdury ze z tymi kartami sa klopoty...

#11 goly

goly
  • 658 posts
  • Skądhell

Posted 15 August 2008 - 14:24

Mam taka karte od 2 tygodni i dziala rewelacyjnie...
Nie wiem kto rozsiewa bzdury ze z tymi kartami sa klopoty...

dokładnie
coraz częściej padają posty tego typu, że są problemy
ale jeszcze żadnego się nie doczytałem

#12 pavvvlo

pavvvlo
  • 31 posts

Posted 15 August 2008 - 16:12

Własnie ja mam karte juz ponad miesiac i zadnych problemow. Nie wiem o co chodzi z tymi bzdurami na temat nakladek.

#13 oops2k

oops2k
  • 544 posts
  • SkądKrakow

Posted 15 August 2008 - 16:33

A ja mam w takim razie nastepujace pytanie. Jak to jest jesli mam iPhone'a z powiedzmy Belgii i teraz chcialbym sobie kupowac aplikacje na iTunes? Mozna sie rejestrowac tak po prostu jakbym mial legalnego? Czy tez nie jest to takie proste...

#14 damian8m

damian8m
  • 2 posts

Posted 21 August 2008 - 21:57

kto mi w takim razie powie jaką nakładke SIM wybrac ?? moze ktos juz uzywa w iphone 3g ??

#15 bbolss

bbolss
  • 461 posts

Posted 22 August 2008 - 06:22

dziwne ja uzywałem w iphonie 2g sweg czasu to zasieg skakał jak poje****

#16 TheHX

TheHX
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 August 2008 - 07:54

były posty negatywne - np. o zablokowaniu się karty w czytniku. I dupa, trzeba było rozbierać telefon aby wyjąć nakładkę z simem.

#17 Acid

Acid
  • 24 posts

Posted 22 August 2008 - 12:52

Hey, sprowadzilem sobie iphone 3g z Kanady i juz szczerze mowiac sie motam w postach (nie tylko na tym forum) Czytalem ze iPhone Dev Team odblogowalo 3g co rozumie znaczy ze mozna sciagac na niego "niefirmowe" dodatki a nie ze sciagneli z niego simlocka? I rowniez chcialbym sie dowiedziec czy jest jakas mozliwosc sciagniescia simlocka z 3g przez jakis program badz w inny sposob

#18 iMarekPL

iMarekPL
  • 2727 posts
  • SkądZduńska Wola

Posted 22 August 2008 - 13:07

Nie ma sposobu na zdjęcie simlocka z iPhone'a 3G. Dev Team opracował tylko jailbreak tego telefonu. Jedyną możliwością na ominięcie simlocka w iP 3G są nakładki na kartę SIM. Wiele osób uważa jednak, że nie warto wydawać na nie pieniędzy, gdyż nie działają one dobrze. W tym temacie są również opinie, że wszystko działa tak, jak powinno. Jako, że ja nie używałem nigdy nakładki na SIM, więc nie wypowiadam się co do jakości ich działania.

#19 cozy

cozy
  • 89 posts
  • SkądLondek

Posted 22 August 2008 - 14:38

Witam, mam iP 3G z O2 w UK i chcialem uzywac Vodafone. Kupilem nakladke na Ebayu i dzialala 2 dni, pozniej mialem napis Brak Uslug tam gdzie nazwa operatora, napislaem do niego, wyslal mi druga nakladke po jakims upgrajdzie i tez nie dziala, simlock ominiety ale nie bylo zasiegu. Odeslalem i kase oddal, teraz chce kupic inna - RebelSim, ponoc dziala 100% bo gadalem z kolesiem co je robi i testowal, jak przyjdzie i sprawdze dam znac.

#20 Maximhuz

Maximhuz
  • 55 posts

Posted 22 August 2008 - 15:25

ja czekam na nakładkę, jak dojdzie kiedyś dam znać czy działa.

#21 mireczek_20

mireczek_20
  • 2 posts

Posted 22 August 2008 - 16:25

Witam. Co do nakładek zrobiłem w ten sposób około dziesieciu iphonów 3G i do tej pory jeszcze żaden nie wrócił. Warunkeim poprawnego działania karty której używam jest uprzednie zaprogramowanie jej.

#22 Faghil

Faghil
  • 26 posts

Posted 22 August 2008 - 16:42

mireczek_20, co to za karta i jaki jest jej koszt? Pozdr.

#23 mireczek_20

mireczek_20
  • 2 posts

Posted 22 August 2008 - 16:58

Karta to Turbo Sim. Jeśli ktoś jest z Warszawy i byłby zainteresowany zapraszam na gg [CIACH]

LoBo : TO NIE GIEŁDA ANI DZIAŁ OGŁOSZEŃ

#24 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 22 August 2008 - 18:03

Testowalem kilka roznych turbo simow i zawsze byly problemy, zanikajaca siec, problemy przy logowaniu, problemy z przesylem danych itd itd itd

#25 Maximhuz

Maximhuz
  • 55 posts

Posted 22 August 2008 - 18:14

a testowałeś może też ten - H4F N3TWORK ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users