Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

"odblokowywanie" bluetooth w iphone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 fabyo

fabyo
  • 2 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 18:44

Czy istnieja jakies programy/sposoby ktore pozwalaja na przesylanie plikow z iphona na inne telefony, komputery? Tak jak jest to mozliwe w innych telefonach wyposazonych w "standardowy" bluetooth... Jesli tak, to jakie sa godne polecenia? Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

#2 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 19:37

nie da się

#3 Tester_pl

Tester_pl
  • 8 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 12:59

nie da sie nigdy bo to taka wersja sprzetu? czy moze to kwestia czasu i oprogramowania

#4 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 13:14

wydaje mi się ze to kwestia softu, jednak nikt nigdy do tego nie doszedł :(

#5 kropkacompl

kropkacompl
  • 187 postów
  • SkądSieradz

Napisano 10 sierpnia 2008 - 13:27

wydaje mi się ze to kwestia softu, jednak nikt nigdy do tego nie doszedł :(

czy w ogóle ktoś próbował ?? Dev-team czy Geo ?

#6 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 18:14

Właśnie mi głównie tej funkcji brakuje w iphonie. Gdyby można było uruchomić bluetooth i połączyć się z innym urządzeniem to ten telefon byłby niemalże idealny!

#7 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2008 - 20:01

Wydaje mi sie że to nie kwestia odblokowania, tylko ten BT tak ma... Po prostu zamontowali najtańszy...

#8 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 10 sierpnia 2008 - 20:08

Właśnie mi głównie tej funkcji brakuje w iphonie. Gdyby można było uruchomić bluetooth i połączyć się z innym urządzeniem to ten telefon byłby niemalże idealny!

Zwróćcie proszę uwagę, że problemy z BT nie wynikają z niemożności zastosowania pełnego protokołu w iPhone z przyczyn technologicznych - ale z ograniczeń które Apple wprowadziło. Jeżeli MP3 możemy wgrywać TYLKO przez iTunes, jeżeli aplikacje możemy pobierać TYLKO z AS to dlatego, że Apple tak postanowiło.
iPhone nie jest też widziany jako dysk, czy dlatego że Apple nie potrafiłoby tego zrobić? Nie! Dlatego, że postanowiło aby użytkownik w taki a nie inny sposób korzystał z zasobów tego urządzenia. Zastanówmy się, czy gdyby przy ograniczeniach jakie są, można byłoby przez BT przegrywać wszystko co się chce - czy miałoby sens wtedy blokować używanie iPhone jako Mass Storage, czy też warto by było ograniczać pobieranie aplikacji skąd się chce z internetu?

#9 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 10 sierpnia 2008 - 20:11

Wydaje mi sie że to nie kwestia odblokowania, tylko ten BT tak ma... Po prostu zamontowali najtańszy...

A mi się wydaję że tak właśnie jest protokół napisany że ma tylko służyć do słuchawek, było już o tym kilka tematów i żeby to działało musiał by zostać napisany cały protokół od nowa, więc jakby to było dość łatwe to już na pewno był by na to jakiś sposób a tak wygląda to na ciężką sprawę.

#10 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 sierpnia 2008 - 22:15

na tech specs iPhone na apple.com jest wyraznie napisane ze ma Bluetooth i zadnej gwiazdeczki ze tylko do sluchawek

#11 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 10 sierpnia 2008 - 23:36

na tech specs iPhone na apple.com jest wyraznie napisane ze ma Bluetooth i zadnej gwiazdeczki ze tylko do sluchawek

A co mają napisać? Wyjątkowo nieudany, nieprzemyślany Bluetooth, nie umożliwiający przesyłanie danych od / do osób trzecich itd. ?

#12 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 sierpnia 2008 - 23:59

dokladnie tak, bo to wprowadza potencjalnych kupcow w blad. Patrzysz w specyfikacje telefonu i widzisz "Bluetooth: Tak" i nie zastanawiasz sie, jakie ma mozliwosci Bluetooth, tylko z gory wiesz, ze wyslesz np. fotki do drukarki BT, innego telefonu itp. powinni dopisac tam cyferke i w stopce umiescic info, ze dziala tylko ze sluchawka. takie jest moje zdanie. jezeli jestes innego zdania, znaczyloby to jednoznacznie, ze lubisz byc robiony w konia, a Apple uwaza, ze unikanie prawdy to nie klamstwo

#13 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 11 sierpnia 2008 - 00:42

Nie jestem innego zdania, ale BT w przypadku iPhone nie zaskoczył mnie. Po pierwsze, przed zakupem wiedziałem czego mam się spodziewać, po drugie - historia się powtarza - niegdyś telefony NEC (e313, e228, e616v) sprowadzane masowo do Polski miały "upośledzonego" BT. Oczywiście, dobrze jest wiedzieć o tym czy można zdjęcia przesłać np. do drukarki - jednak, jeżeli wiesz dostatecznie dużo o urządzeniu to nie ma mowy o robieniu Cię w konia, tylko decyzję podejmujesz świadomie. A ja jeszcze raz uważam, że brak możliwości transferu jakichkolwiek danych przez BT, jak też brak możliwości używania iPhone jako przenośnego dysku są celową polityką Apple - być może antypiracką - nie neguję, jednak określającą co, skąd i w jaki sposób można kopiować, używać, wymieniać. Nie jest to zbiór przypadkowych dziwactw, ale doskonale skonstruowany mechanizm bronienia własnej kasy - a to nie pachnie amatorszczyzną.

#14 roslonp

roslonp
  • 295 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2008 - 07:58

Mi też by wystarczył BT do słuchawek ale stereo.

#15 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 sierpnia 2008 - 08:31

Co z tego że można używać słuchawki BT skoro nie ma wybierania głosowego? To oznacza że gdybym w trakcie jazdy samochodem chciał do kogoś zadzwonić to muszę zabawiać się ekranikiem. Używam sprzętu Apple od kilkunastu lat, ale takie braki są po prostu wkurzające. M.in. dlatego iPhone obejdzie się beze mnie, niestety.

#16 bachoo

bachoo
  • 335 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 sierpnia 2008 - 20:06

czasem lacze sie z netem (na MBP) za pomoca komorki. zdarza sie ze w terenie potrzebuje cos na szybko wyslac czy odebrac. lacze sie za pomoca BT... a jak to bedzie jak zakupie iP??

#17 desidero

desidero
  • 10 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 20:47

Jest zewnętrzny moduł bluetooth do iPhone/iPod o takich parametrach:

Features:
Add Bluetooth A2DP Function to your iPhone (2G/3G) & iPod
The Smallest, Slimmest, Lightest A2DP Transmitter!
No Need for Charging & Batteries, Powered by the iPhone/iPod
Supports AVRCP function (Remote Control of Play/Stop, Forward / Backward, Volume Functions )
With LED Flashing patterns showing the BT connection status
Compatible with all A2DP Bluetooth Headphones / BT Speakers
** For the A2dp BT Headset, you can pair your headset with iPhone (for Pick Up & Answering the Calls) & Enjoy Stereo Music through the Transmitter.**
Support: iPhone 2G, iPhone 3G, iPod Touch, iPod nano(1st, 2nd, 3rd gen), iPod Classic, iPod Video, iPod (Color), iPod Mini.
Specifications:

Bluetooth Version: Version 2.0 compliant, Class II
Bluetooth Support profile: A2DP, AVRCP
RF Frequency: 2.4GHz / 79 Channel / AFH
Coverage Range: Bluetooth standard 33 feet (10 meters)
Power Supply: DC 3.3V

Czy takie rozwiązanie stanowiłoby "obejście" blokady wbudowanego w iPhone modułu?

#18 roslonp

roslonp
  • 295 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 sierpnia 2008 - 13:12

co to za moduł gdzie można kupić i jakie są koszty bo moje problemy by rozwiązał

#19 desidero

desidero
  • 10 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 20:48

można go kupić np. tu:
[url=http://shop.brando.com.hk/prod_detail.php?prod_id=02726&dept_id=046&cat_id=0932]shop.brando.com.hk[/url]
koszt: 62$ + 3$ przesyłka

#20 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 18 sierpnia 2008 - 23:23

Chłopaki wczoraj zaglądałem do plików iPhona i coś wyczaiłem... Otórz są tam ustawienia Bluetootha tak mi się wydaje, i jest tam wpisana jakby blokada na urządzenia jakie ma widzieć iPhone... Ciekawe czy dałoby radę ją jakoś sciagnać... Albo zmienić tak by widział all urządzenia...

#21 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 sierpnia 2008 - 23:41

A nie da sie polaczyc dwoch iphonow za pomoca aplikacji np FileMagnet ???

#22 Kuba2893

Kuba2893
  • 41 postów
  • SkądRawicz

Napisano 13 grudnia 2008 - 11:30

Mam pytanei czy iphona BT dzialalo by z glosnikiem SE MBS 100?

#23 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 13 grudnia 2008 - 11:34

Założyłeś już swój temat to po co pytasz w innym? Dodatkowo źle nazwałeś swój temat.

#24 Kuba2893

Kuba2893
  • 41 postów
  • SkądRawicz

Napisano 13 grudnia 2008 - 12:06

no bo ja tu jestem poczatkujacy ;p a chce znac odpowiedz

#25 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 13 grudnia 2008 - 12:43

To Cię nie usprawiedliwia, że robisz syf niepotrzebnie odnawiając stare tematy. A ja chcę iPhone 64GB i co mam poradzić?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych