Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#126 domeen

domeen
  • 270 postów
  • Skądja to znam?

Napisano 07 sierpnia 2008 - 19:12

"Gwarancja jeden rok" - tylko, że jesteśmy w UE i 2 lata gwarancji mamy niejako z urzędu, nawet jak sobie sprzedawca wypisuje inne wartości (może dać więcej niż 2 lata, ale nie mniej)

a nieprawda kolego:

gwarancja to umowa między dwoma podmiotami zawierana przy sprzedaży - gwarancji Era może Ci dać nawet 1 dzień gwarancji jeśli tak ustalacie przy zakupie i tyle - oczywiście możesz się nie zgodzić ale przecież nikt Cię nie zmusza do zakupu.

To o czy piszesz to "odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu niezgodności towaru z umową" i rzeczywiście tu odpowiedzialność pozostaje w mocy przez 2 lata. Rzeczywistość jest jednak taka, że w momencie podpisania umowy i zakupu telefonu płacisz za niego kilka złotych więc odpowiedzialność sprzedawcy to konieczność pokrycia Twojej straty (czyli np 1zł do zwrotu za telefon). Ostatecznie wychodzi na to, że lepiej będzie kupić telefon za większą kasę żeby mieć się czego domagać w razie draki. Gwarantem dla klienta nie będzie Era czy sprzedawca w salonie tylko Apple i do niego będą wszyscy odsyłani z niedziałającym telefonem po gwarancji.

To, że towar może mieć 12 mcy gwarancji w glorii prawa najlepiej widac po sprzęcie Apple - wszystko ma rok gwarancji - iPhone nie jest pierwszy.

#127 tomaszsp3

tomaszsp3
  • 43 postów
  • SkądTrzcianka

Napisano 07 sierpnia 2008 - 19:19

Ceny w sieci Era:

Abonament 95 zł 195 zł 345 zł
iPhone 8GB w umowie 24 m-c 719 zł 1 zł 1 zł
iPhone 16GB w umowie 24 m-c 999 zł 299 zł 89 zł
iPhone 8GB w umowie 36 m-c 269 zł 1 zł 1 zł
iPhone 16GB w umowie 36 m-c 578 zł 1zł 1 zł
Ilość minut do wszystkich sieci 150 350 800
Limit danych 500 MB 2 GB 5 GB

Z strony rmf fm
RMF FM :: Radio Muzyka Fakty

#128 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 07 sierpnia 2008 - 19:21

Jak dowiedział się nieoficjalnie reporter RMF FM

Zapewne czyta MyApple... ;)

#129 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 19:29

A my wszyscy możemy sobie tylko pogadać, skoro Era nie ujawniła żadnych oficjalnych informacji.

#130 seziel

seziel
  • 84 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 19:30

No i po iPhonie :) Przyjrzałem się tej rzekomej ofercie Ery i zacząłem się zastanawiać, czy jest sens wydawać tyle kasy za ipoda touch z funkcją telefonu, gps'em i 3g. Doszedłem do wniosku, że nie. Już nie chodzi o to, że cena jest kosmiczna - 1000zł za 16GB przy najtańszym abo można jeszcze wybaczyć. Tylko że ten najtańszy abo to w standardowych warunkach leży na półce z napisem "DROGIE ABONAMENTY", a w dodatku to umowa na dwa lata, więc tym bardziej cena wydaje się kosmiczna. Nie spodziewam się iphone'a 3g 16GB w abo 65zł za 1zł, ale 599-699 to rozsądna cena. Tak więc póki co wstrzhymam się z zakupem i poczekam, jak się sytuacja rozwinie. Zaoszcvzędzoną kasę wrzucę w nowego MB, a tel wymienie pod koniec września, jak skonczy mi się umowa. Może wtedy będa mieli normalne modele, które nie pękają i nie topią się w dłoni. No chyba, że te ceny rzeczywiscie są zwykłą plotką i prawdziwe będą wyglądały tak jak wyżej opisałem.

#131 szakulek

szakulek
  • 55 postów
  • SkądGliwice

Napisano 07 sierpnia 2008 - 19:44

Witam serdecznie, to mój pierwszy post. Ale do rzeczy. Z tego co widziałem to nie orientujecie się o cenach iPhonów na techmarkecie - są powalające! iPhone 3G 8Gb - 899 zł! xD 16 Gb - 1399 zl. Dziwne, że ludzie kupują na allegro za 2 tysiące. -,-

#132 Vrael

Vrael
  • 59 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 19:46

Odpuść i poszukaj tematu o techmarkcie. To są OSZUŚCI!!!

#133 wannamb

wannamb
  • 249 postów
  • SkądKalisz

Napisano 07 sierpnia 2008 - 19:49

Słyszałem w RMF FM jak pytali sie Ery kiedy beda sprzedawac iPhona i powiedzieli ze za dwa tygodnie o połnocy wiec z 21/22 pewno. Pytali sie tez czy podadza kawe klientom, Era powiedziała że..."zastanowimy sie"

#134 korniszon

korniszon
  • 1 152 postów
  • Skądkanalizacja

Napisano 07 sierpnia 2008 - 19:50

seziel, to przyjrzyj sie ofertom w Irl i portugalii i zobaczysz, ze bardzo źle nie jest. mogłoby być gorzej.

---- Dodano 07-08-2008 o godzinie 18:50 ----
seziel, to przyjrzyj sie ofertom w Irl i portugalii i zobaczysz, ze bardzo źle nie jest. mogłoby być gorzej.

#135 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 07 sierpnia 2008 - 19:56

Nie wiem co chcecie od Ery. Przecież 719 zł przy standardowym abonamencie za 95 zł to dobra oferta.

#136 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:10

Nie wiem co chcecie od Ery.
Przecież 719 zł przy standardowym abonamencie za 95 zł to dobra oferta.

Przemnóż 95 x 24 i dodaj 719, a zobaczysz ze moglobyc o wiele lepiej..., a powiedzialbym ze bedzie, mam taka nadzieje

#137 domeen

domeen
  • 270 postów
  • Skądja to znam?

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:11

oferta nie poraża cenami biorąc pod uwagę inne kraje ale spójrzmy prawdzie w oczy - 95% napaleńców, którzy pozakładali konta na MyApple kiedy Techmarket im obiecał iPhona za 200$ + koszty wysyłki płacze teraz bo lczyli że e Erze dostaną za 1zł przedłużając umowę z abonamentem za 25zł @szakulek i właśnie dlatego ludzie kupują na allegro a swoją drogą abonamenty są z kosmosu jak na Polskie warunki.

#138 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:12

Uważam, że oferta jest naprawdę dobra nawet ta najniższa... Obecnie place 120 zł abonament w Orange... (pakieciki się zbierają)... Era proponuje podobną ofertę nawet lepszą, bo 500mb netu a ja mam 150mb, za 95 zł... niektóre osoby źle do tego podchodzą... nie można liczyć kosztów telefonu jako 24x95 + 719zł.. koszt telefonu to 719zł ... (czyli nawet mniej niż iPod Touch)... natomiast 2 letni kontrakt... no i tak z telefonu się korzysta... w prepaidzie bedzie to kosztowało znacznie drożej... :)

#139 laza

laza
  • 192 postów
  • SkądGniezno/Poznań

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:14

gdzieś nawet czytałem, że PLAY ma też wejść 22bm, w abonamencie coś koło 50zł i telefonem 399zł ale to pewnie BAJKA:) pozdr albo wszyscy operatorzy zrobią niespodziankę i zaproponują długo oczekiwany telefonik:)

#140 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:19

Tak czy inaczej, wszystkie te informacje uważam za plotkę, gdyż w kazdym serwisie internetowym pisza ze jest to "informacja od pewmego uzytkownika", a to cos sugeruje...

#141 zibi.mac

zibi.mac
  • 65 postów
  • SkądSE

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:23

ja tam biorę 16GB idę jutro do zaprzyjaźnionego salonu aby zarezerwować! czekałem na tą chwilę długo i będzię w Erze

#142 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:23

Szkoda że użytkownik ragan, który jako pierwszy podał te rewelacje w innym wątku, bo podobno widział na zapleczu ulotki z cenami, nie odzywa się i nie może wrzucić choćby zdjęcia ulotki zrobionej telefonem.

#143 Wybraniak

Wybraniak
  • 29 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:25

Pytali sie tez czy podadza kawe klientom, Era powiedziała że..."zastanowimy sie"

heh, dobry marketing ;] Widac jak zachecaja klienta;]

#144 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:27

gdzieś nawet czytałem, że PLAY ma też wejść 22bm, w abonamencie coś koło 50zł i telefonem 399zł ale to pewnie BAJKA:) pozdr

albo wszyscy operatorzy zrobią niespodziankę i zaproponują długo oczekiwany telefonik:)

To faktycznie byłaby bajka. Play ma chyba najlepsza oferte skierowaną do małych przedsiębiorstw- mam na myśli abonament dla firm na poziomie 50-70zł.

#145 Gość_jedwym_*

Gość_jedwym_*

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:28

Słyszałem w RMF FM jak pytali sie Ery kiedy beda sprzedawac iPhona i powiedzieli ze za dwa tygodnie o połnocy wiec z 21/22 pewno. Pytali sie tez czy podadza kawe klientom, Era powiedziała że..."zastanowimy sie"

No i wszystkie salony będą otwarte? Trochę to byłoby dziwne. Pewnie tylko w największych miastach będą otwarte. Bo trochę to byłoby głupie. W moim mieście jest gdzieś 3-5 salonów Ery, z czego iPhone'a ogólnie (Nawet nie o północy, bo o 12:00 to raczej nikt (No może oprócz mnie)) kupi 20 osób w porywach do 35.

Chyba już kapuje, o co chodzi. Na Orange pisze, że są: "salony Orange", "salony partner Orange" i "salony sprzedaży TP". To pewnie o północy będzie dostępne tylko w "salonach Orange". Więc podobnie będzie w przypadku Ery. Salony, które otworzyła Era, będą mieć o północy, a partnerzy (Ludzie, którzy chcą zarobić otwierając np. salon Era (Coś jak franchising)) normalnie na następny dzień.

#146 artur10

artur10
  • 3 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:31

Ciekawe ile będzie kosztowac dla stałych klientow Ciekawe ile będzie kosztowac dla stałych klientow miejjmy nadzieje że w lutym bedzie już po 1 zł w moim abonamecie. :D

#147 dair

dair
  • 67 postów
  • SkądGDSK

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:33

moze te ceny to nic innego jak badanie marketingowe? idealne miejsce zeby takie badanie przeprowadzic czyli forum my apple ;) dowala abo za 60pln i pol Polski kupi iphone'a ;)

#148 Czerwek

Czerwek
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:37

Przemnóż 95 x 24 i dodaj 719, a zobaczysz ze moglobyc o wiele lepiej..., a powiedzialbym ze bedzie, mam taka nadzieje

a jak juz dodasz te wartosci to odejmij koszt uslug jakie masz w zestawie...

#149 szakulek

szakulek
  • 55 postów
  • SkądGliwice

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:44

Eh.. jeszcze 2 godziny temu na allegro było do kupienia 10 sztuk iPhonów 3G 8Gb za 1400 zł każda. Ale teraz gdzieś to wyparowało.. :( a za taką cenę chętnie bym się skusił.. tyle, że ktoś pewnie wycofał ofertę jak zobaczył nieoficjalne ceny Ery. ;/

#150 wittka

wittka
  • 38 postów
  • SkądPiastow / Warszawa

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:51

Play moze i ma najlepsza oferte dla firm, ale jakby z transmisja danych u niego kiepsko. No, chyba ze sie siedzi w jednym miejscu, tam gdzie jakis normalny transfer jest :) A tak naprawde to: Wiekszosc iphone sprzeda sie w ofercie dla firm. Sporo telefonow z wymiany aparatu trafi na allegro, kazdy bedzie mial cos dla siebie. Osobiscie uwazam ze w ofercie dla firm - wiele osob sie skusi, bo firma az tak bardzo nie odczuje wielkosci abonamentu. A prywatni - co kto lubi... :) Ja poczekam na Toucha 2nd gen :).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych