Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#801 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 18:43

cos zciemniasz kolego drogi, napewno nie zarezerwowałeś telefonu, najwyżej konsultant mógł Ci powiedzieć że jak będą informacje o iPhone to do Ciebie zadzwoni. rozmawiałem dziś z dyrektorem regionalnym w Krakowie i powiedział mi że nie mają jeszcze sprecyzowanej oferty cenowej.

Emmmm male niedomowienie. Chodzilo mi o to, ze mam juz swoja oferte (dot. przedluzenia umowy) i czekam na swoj telefon - stad napisalem, ze zarezerwowany. Konsultantka mnie tylko poinformuje, ze tel. zostal przekazany kurierowi bo cala sprawa juz zostala niemalze sfinalizowana.

#802 sieja123

sieja123
  • 134 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 18:53

A mógłbyś zdradzić jakie to warunki tej umowy. Czy udało Ci się coś wytargować ponad to co jest na stornie ERY???

#803 przemekk-dc17a279da

przemekk-dc17a279da
  • 43 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 19:23

Ja dzisiaj kilka razy rozmawiałem z różnymi konsultantami i w końcu udało mi się - przedłużyłem umowę wraz z iPhone3G. Telefon już jest zarezerwowany i zostanie wysłany kurierem 21.08. Dodatkowo konsultant skontaktuje się ze mną w tej sprawie.

Oferta dla stałych klientów jest taka jak na stronie: Nowy iPhone 3G w Era

Przedłużyć umowę z iPhone3G z tego co wiem, można tylko u konsultanta.
W prezentowanych ofertach nie dają pakietu blueconnect, więc trzeba sobie go doliczyć. Jeżeli ma ktoś możliwość to polecam taryfy biznesowe np. Nowy Pakiet Biznes. W ramach abo (120zł) otrzymujemy pakiet wartościowy 120 zł i w ramach tego pakietu za 39 zł bierzemy blueconnet 500. Na rozmowy i inne usługi zostaje jeszcze 81 zł. iPhone 3G - 16GB przy takim rozwiązaniu kosztuje tylko 238zł.

Powyższe cenny są netto.

#804 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 11 sierpnia 2008 - 19:55

Nie żebym się mądrzył..., ale to było w tym wątku już z... 15 RAZY:)

slabo czytam takie tematy ... sa ciekawsze rzeczy do czytania :)

#805 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 11 sierpnia 2008 - 19:57

Ja dzisiaj kilka razy rozmawiałem z różnymi konsultantami i w końcu udało mi się - przedłużyłem umowę wraz z iPhone3G. Telefon już jest zarezerwowany i zostanie wysłany kurierem 21.08. Dodatkowo konsultant skontaktuje się ze mną w tej sprawie.

Oferta dla stałych klientów jest taka jak na stronie: Nowy iPhone 3G w Era

Przedłużyć umowę z iPhone3G z tego co wiem, można tylko u konsultanta.
W prezentowanych ofertach nie dają pakietu blueconnect, więc trzeba sobie go doliczyć. Jeżeli ma ktoś możliwość to polecam taryfy biznesowe np. Nowy Pakiet Biznes. W ramach abo (120zł) otrzymujemy pakiet wartościowy 120 zł i w ramach tego pakietu za 39 zł bierzemy blueconnet 500. Na rozmowy i inne usługi zostaje jeszcze 81 zł. iPhone 3G - 16GB przy takim rozwiązaniu kosztuje tylko 238zł.

Powyższe cenny są netto.

Od rana rozmawiałem z kilkoma konsultantami i żaden nie przedłuzył mi umowy, mówiąc że nie ma jeszcze iP na stanie i przez to opcja dla stałych abo jest nieaktywna, również teraz wieczorem, więc ściema z tym przedłuzeniem. A pootwierdza to info o tym że konsultatn skontaktuje sie z Tobą... bo własnie dopiero wtedy dobijecie targu.
Chyba że przy biznesie są inne reguły....

#806 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:03

normalnie sie powtaza historia z techmarketem i telkom24 ;o

#807 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:08

Od rana rozmawiałem z kilkoma konsultantami i żaden nie przedłuzył mi umowy, mówiąc że nie ma jeszcze iP na stanie i przez to opcja dla stałych abo jest nieaktywna, również teraz wieczorem, więc ściema z tym przedłuzeniem. A pootwierdza to info o tym że konsultatn skontaktuje sie z Tobą... bo własnie dopiero wtedy dobijecie targu.

To dziala chyba w ten sposob, ze podczas rozmowy z konsultantem wybierasz sobie jakas taryfe oraz iPhone'a. Oni to zapisuja do danych Twojego konta i gdy beda miec te telefony przedzwonia raz jeszcze czy aby nie zmieniles zdania. Taka rozmowa jakby nie patrzec "rezerwuje" Ci telefon. Zreszta wiazace tak na prawde jest dopiero podpisanie umowy.

#808 babes

babes
  • 12 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:12

Mam pytanko - jeżeli jestem zarejestrowana w iTunes z brytyjskim adresem, a kupię iPhona w Erze na polski adres to czy będę miała pełny dostęp do iTunes ? Chodzi mi przede wszystkim o aplikacje do iPhona Z góry dzięki za odpowiedź Pzdr MJ

#809 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:18

Albo pomyliles wątki, bo tutaj mówimy o erze, albo Twoj dyrektor regionalny w Krakowie jest lekko niedoinformowany. Odeslij go do strony Strona główna na dole zakladka iphone 3g

tak tak widziałem to juz dawno ;) , ta oferta jeszcze nie jest ostateczna.

---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 21:23 ----

zgadza się, ja rozmawiałem jeszcze raz przed chwilą tj. 21.10
i Pani powiedziała mi że nic mi nie może zaoferować, jak tylko cos będzie wiedziała to zaraz do mnie zadzwoni :)

także chyba wszyscy co już "zarezerwowali" iPhona maja jakimś dziwnym zrządzeniem losu max 20 wpisów na forum i chyba pracują w Erze ;)

#810 mmarcinoo

mmarcinoo
  • 44 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:31

Dzisiaj przeprowadzilem niejedna konferencje z konsultantami Ery ,wiec podziele sie z wami moja wiedza:) mianowicie jestem abonentem od 4 lat i akurat w najblizszych miesiacach wygasala mi umowia wiec zadzwonilem sobie do Ery i: w ramach umowy Nowa Era 120 dostalem iP 16gb za 250(350-100zl z Era Premia) (Z tym ze zastrzeglem ze jesli bedzie biala 16gb to ja poprosze:) ) I tak telefon z nowa umowa dotrze do mnie do 30 dni i beda do mnie jeszcze dzwonic jesli jednak beda biale; ) Zastanawia mnie tylko skad takie dobrodziejstwo skoro w powyzszym abonamencie iP16gb jest za 700 :) Poraz pierwszy poczulem jakies profity wynikajace z korzystania z Ery, chociaz czuje w kosciach ze i tak wyjde na tym jak przyslowiowy Zablocki ;) Jedno jest pewno; w zwiazku z wprowadzeniem iP3g maja tam niezly b...alagan :) bo na poczatku konsultant no.1 mowil ze telefon bedzie u mnie do 3 dni ale... :)

#811 Atime

Atime
  • 20 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:35

Ja mam nawet mniej wpisów ale data założenia konta chyba świadczy jako tako że mnie era nie podstawiła :P Co do rezerwacji to na serio dostałem taką ofertę: Jako że to będzie już moja 3 umowa 2-letnia w erze dostaję iPhone'a w abonamencie za 100zł na takch warunkach: -280min do wszystkich sieci zamienne na smsy -free hot spoty -500mb za 50zł i cena iPhone'a 3G 8GB - 399zł/16GB - 799zł (ceny jeszcze nie potwierdzone - czekam aż oddzwoni konsultant) Co do dodatkowych opcji typu naliczanie sekundowe i ceny połączeń jeszcze się nie dogadywałem. O dostępności iPhone'a konsultat mi powiedział że już je mają tylko pracują nad systemem zamawiania iPhone'ów przez konsultantów. System ma zostać wprowadzony już jutro ale to może się równie dobrze trochę przedłużyć.

#812 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:38

Ja mam nawet mniej wpisów ale data założenia konta chyba świadczy jako tako że mnie era nie podstawiła :P Co do rezerwacji to na serio dostałem taką ofertę:

hola hola, żartowałem z tą erą :razz: :lol: :lol: :lol:

#813 dee2thee

dee2thee
  • 44 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:41

A tak swoja droga to czuje ze caly ten iphone w erze skonczy sie niezla bardacha przez brak transmisji danych... juz mowie w czym rzecz - osoby ktore maja 3g zapewne zauwazyly ze w ustawieniach aparatu nie ma mozliwosci wylaczenia transmisji danych ani recznego ustawienia apn ktory jest zapisany na karcie sim (nie da sie tego normalnie zmienic ani w 2.0 ani w 2.0.1 bez uzycia zewnetrznych stron). oznacza to mniej wiecej tyle ze gdy kowalski zakupi w ramach przedluzenia iphone bez pakietu danych, jego telefonik bedzie calutki czas laczyl sie przez 3g / edge i sprawdzal w tle poczte, bijac co chwile kolejne 100kb w jedna i druga strone... tak mi sie widzi ze niektorzy zorientuja sie gdy przyjdzie do nich pierwszy rachunek o kilkaset zlotych wiekszy niz sie spodziewali... :D osobiscie watpie ze przecietny uzytkownik bedzie wiedzial ze musi wejsc na jakas dziwna stronke przez swoje safari oraz pobrac fejowe ustawienia apn zeby zablokowac transmisje danych calkowicie...

#814 dee2thee

dee2thee
  • 44 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:47

Jako że to będzie już moja 3 umowa 2-letnia w erze dostaję iPhone'a w abonamencie za 100zł na takch warunkach:
-280min do wszystkich sieci zamienne na smsy
-free hot spoty
-500mb za 50zł
i cena iPhone'a 3G 8GB - 399zł/16GB - 799zł (ceny jeszcze nie potwierdzone - czekam aż oddzwoni konsultant).

za ten internet doplacasz jeszcze te 50zl do powyzszych 100? jesli tak to nie liczac darmowych hotspotow dostales gorsza oferte niz na stronie (16gb model w nowa era 120 powinien kosztowac 699 zl).

#815 Atime

Atime
  • 20 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:47

Nowe info: aktualnie NIE mogą zrealizować żadnego zamówienia. Rezerwacja nie jest pewna tnz. gość ma się ze mną skontaktować w czwartek i powiedzieć dokładniej co i jak. iPhone'y są już podobno u nich na magazynie ale nie mogą nic z nimi zrobić. Info od konsultanta sprzed minuty EDIT: Może i mi powiedział 600zł za 16GB - nie pamiętam, bardziej mnie interesował 8GB. Ogólnie mam chyba nową erę 120 + kilka bonusów.

#816 _zeus_

_zeus_
  • 35 postów
  • SkądGliwice

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:53

dzisiaj rozmawialem z konsultantem BOA i zamówiłem iPhone 16GB kolor biały. taryfa 65zł 170min i cena za aparat 549zł. Dali mi 50%zniżki na telefonik. Zamawiając teraz ma sie pierszenstwo w wysyslce. Konsultant zagwarantowal ze wysylka bedzie 21.08

#817 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:54

Nowe info: aktualnie NIE mogą zrealizować żadnego zamówienia. Rezerwacja nie jest pewna tnz. gość ma się ze mną skontaktować w czwartek i powiedzieć dokładniej co i jak. iPhone'y są już podobno u nich na magazynie ale nie mogą nic z nimi zrobić. Info od konsultanta sprzed minuty

EDIT: Może i mi powiedział 600zł za 16GB - nie pamiętam, bardziej mnie interesował 8GB.

Ogólnie mam chyba nową erę 120 + kilka bonusów.

dokładnie, dlatego nikt tu nic nie mógł zarezerwować ani zamówić, jedynie można zarezerwować rozmowę z konsultantem.
Ewidentnie Era i niektórzy użytkownicy forum podkręcają atmosferę :cool:

#818 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:56

Ja podpisałem umowę. Z tym, że jestem nowym klientem Ery. :P

#819 mmarcinoo

mmarcinoo
  • 44 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 21:07

dzisiaj rozmawialem z konsultantem BOA i zamówiłem iPhone 16GB kolor biały. taryfa 65zł 170min i cena za aparat 549zł. Dali mi 50%zniżki na telefonik. Zamawiając teraz ma sie pierszenstwo w wysyslce.
Konsultant zagwarantowal ze wysylka bedzie 21.08

ja tez dostalem te znizke :)

wyglada na to ze aktualnie co konsultant to inna opcja;/

obawiam sie ze beda "niezle jajca" i duuuzo niezadowolonych klientow... ;/

#820 dee2thee

dee2thee
  • 44 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 21:08

Ogólnie mam chyba nową erę 120 + kilka bonusów.

a mozesz sprecyzowac jakiez to sa bonusy? bo jedyna roznice jaka widze sa darmowe hot spoty (o ile nie sa one darmowe w ofercie iphonowej dla stalych klientow ery). cos poza tym?

#821 _zeus_

_zeus_
  • 35 postów
  • SkądGliwice

Napisano 11 sierpnia 2008 - 21:14

ja tez dostalem te znizke :)

wyglada na to ze aktualnie co konsultant to inna opcja;/

obawiam sie ze beda "niezle jajca" i duuuzo niezadowolonych klientow... ;/

Może znizka jest przyznawana za staż. jestem klientem od 6lat.

#822 turban13

turban13
  • 327 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 21:14

Powie mi ktoś w końcu dlaczego niektórzy dostają telefon za połowę ceny? Od czego to zależy - długości "stażu" w Erze?

#823 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2008 - 21:15

a mozesz sprecyzowac jakiez to sa bonusy? bo jedyna roznice jaka widze sa darmowe hot spoty (o ile nie sa one darmowe w ofercie iphonowej dla stalych klientow ery). cos poza tym?

smycz i dlugopis

#824 mmarcinoo

mmarcinoo
  • 44 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 21:20

szczerze ci powiem ze nie wiem ale mi to odpowiada ;) niemniej jednak mozliwe ze za staz :)

#825 turban13

turban13
  • 327 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 21:39

A ile czasu jesteś już w Erze? Ja już ponad 5 lat [w maju kończy mi się umowa, będzie równe 6 lat].

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych