Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#676 Czerwek

Czerwek
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 sierpnia 2008 - 21:38

Napewno by się jacyś pasjonaci, chociażby internetowi:) znaleźli... Myślę, że jest też masa studentów, którzy chętnieby pracowali w iSpocie. Mówię o studentach ze średnią wiedzą nt. Apple'a...
Już jak siedzą te 8 godzin w tym iSpocie to mogliby chociażby przeczytać ulotki, wejść na apple.pl, albo pobawić się sprzętem, który stoi 1,5 od nich... A oni tylko na zapleczu chrupki wpier*****

I to jeszcze sie niezdrowo odzywiaja :D

A tak serio... Jaki kraj tacy pracownicy. W tym kraju nigdy nie szanowalo sie jakiejkolwiek pracy. A z drugiej strony "jaka placa taka praca".

#677 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 sierpnia 2008 - 21:40

a bo napisales ze ktos ci z salonu powiedzial, ja bym takiej wypowiedzi nie bral na powaznie..jakiegos sprzedawcy z Zabrza ;)

Nic z tych rzeczy...:) Ja napisałem tak:
"ar3k pisał, że był w salonie Ery i że iPhone'y 16GB będą białe i czarne... To jedyne info jakie póki co mamy..."

ar3k to użytkownik tego forum, nie sprzedawca:) Od niego ta informacja.

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 22:41 ----

I to jeszcze sie niezdrowo odzywiaja :D

Dobre:)

#678 makemebold

makemebold
  • 136 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 21:42

Pracownicy salonów Ery mają bujną wyobraźnie :grin:

#679 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 21:47

Ktoś to po prostu pisał w wątku, powołując się bodajże nawet na rozmowy z konsultantami Orange.

Orange trzeba brać na dystans. Mój brat ma telefon w Orange i nie raz widzę co się tam dzieje. Klientów kasują za rozmowy z kosmosu i sami też są coś jakby z kosmosu. Jak się zapytałem ile kosztuje najtańsza paczka danych, to zgrabna ekspedientka szukała odpowiedzi 20 min... ŻAL

#680 fabyo

fabyo
  • 2 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 21:53

wg mnie ceny sa skandaliczne biorac pod uwage dlugosci umow jakie trzeba zawierac! W UK standardowo umowa na iphone trwa 1,5 roku, abonament jest nizszy i ma sie nielimitowany dostep do internetu (bez ktorego iphone jest jak samochod bez kierownicy). Wole kupic samego iphona na aukcji w internecie za cene 2 razy wyzsza i zaoszczedzic potem na oplatach za abonament!

#681 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 sierpnia 2008 - 21:53

Orange trzeba brać na dystans. Mój brat ma telefon w Orange i nie raz widzę co się tam dzieje. Klientów kasują za rozmowy z kosmosu i sami też są coś jakby z kosmosu. Jak się zapytałem ile kosztuje najtańsza paczka danych, to zgrabna ekspedientka szukała odpowiedzi 20 min... ŻAL

A ja wiem... 5zł za całą dobę korzystnia neta w telefonie. Czy nadaję się na pracownika salonu Orange?:)

P.S. I o to się rozchodzi... Coraz mniej jest kompetentnych sprzedawców...:(

#682 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 09 sierpnia 2008 - 21:59

era na pewno nie kupuje iphonow od orange, silny argument to to ze w 2.0 - 2.0.1 sa zapisy ustawien sieci na orange polska i ere. gdyby era kupowala od orange to w fw bylo by tylko ustawienia na orange a w salonie ery by ustawiali wszystko.

#683 bebas13

bebas13
  • 106 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 22:31

A mnie zastanawia sprawa simlocka, ponieważ w regulaminie napisane jest że jak się skończy umowa zawierana na iPhone to zdejmą simlocka bezpłatnie? Cytat z regulaminu: ,Jeśli usunięcie blokady nastąpi w ciągu 24 pełnych Cykli rozliczeniowych, licząc od dnia podpisania Aneksu do Umowy, jednorazowa opłata wynosi 610zł z VAT Jeśli usunięcie blokady nastąpi po upływie 24 pełnych Cykli rozliczeniowych, licząc od dnia podpisania Aneksu do Umowy, Operator nie pobiera żadnych opłat.' a poźniej jest napisane że simlocka można usuwać tylko i wyłącznie w salonach ery. Czyli w gruncie powiedziawszy po 2 latach moge bezpłatnie i na legalu usunąć simlocka. Co wy na to?

#684 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 sierpnia 2008 - 22:46

A mnie zastanawia sprawa simlocka, ponieważ w regulaminie napisane jest że jak się skończy umowa zawierana na iPhone to zdejmą simlocka bezpłatnie? Cytat z regulaminu:

,Jeśli usunięcie blokady nastąpi w ciągu 24 pełnych Cykli rozliczeniowych, licząc od dnia podpisania Aneksu do
Umowy, jednorazowa opłata wynosi 610zł z VAT Jeśli usunięcie blokady nastąpi po upływie 24 pełnych Cykli
rozliczeniowych, licząc od dnia podpisania Aneksu do Umowy, Operator nie pobiera żadnych opłat.'

a poźniej jest napisane że simlocka można usuwać tylko i wyłącznie w salonach ery. Czyli w gruncie powiedziawszy po 2 latach moge bezpłatnie i na legalu usunąć simlocka. Co wy na to?

Jak chcesz czekać dwa lata... To proszę bardzo:) Wtedy to będzie iPhone 5G

#685 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 09 sierpnia 2008 - 22:52

nie 5g to bedzie za niecaly rok, a za 2 lata 7g, bo oni co dwa skacza, a 3g wtedy sie bedzie nazywac 3,5g i 4g tak jak teraz iphona 1g nazywa sie 2g i 2,5g. Jeszcze pare modeli i ciezko sie bedzie polapac ktory jest jaki ;)

#686 bebas13

bebas13
  • 106 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 22:54

P.S. Jak chcesz czekać dwa lata... To proszę bardzo:) Wtedy to będzie iPhone 5G

Nie no masz racje, ale jakoś zaciekawiło mnie to. Chyba trzeba się wybrać do miłego Pana zapytać (chociaż i tak znając życie popatrzy się na mnie tak jakbym spadł z kosmosu i po 10 min szukania stwierdzi że niewie.) Eh... ;)

#687 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 23:32

dzwonie na 602 900 ale oni mi mowia ze oddzwonia za jakis czas i nigdy tego nie robią. Dodatkowo mam jakiegos niefarta bo co nie zadzwonie to ktoś kto nie ma pojęcie prawie co to iphone i proponuje mi inny superowy telefon. Swoją drogą jednak fajnie byłoby gdyby to firma o mnie zabiegała a nie ja o nich. Dla przykładu: Przez jakis czas prenumerowałem Economista, po roku kiedy konczyła się umowa, wyslali mi z 3 albo 4 emaile, 4 razy pisali na adres pocztowy z formułką do przedłuzenia, wysłali nawet dodatkowy numer za darmo. Z drugiej strony tygodnik który czytam i lubie Wprost, po zakonczeniu prenumeraty nawet sie nie odezwali, po prostu skonczyła sie, maja w dupie :)

#688 turban13

turban13
  • 327 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 00:24

derosky tutaj nie chodzi o generacje iPhona [tak jak z iPodami] tylko o sposób łączności telefonu. EDGE to 2,5g a UMTS to 3G. Pierwszy iPhone korzystał z EDGE, nowy z UMTS.

#689 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 10 sierpnia 2008 - 03:36

wiem ale stary iphone nazywal sie iphone a nie iphone 2g lub 2,5g.

#690 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 07:31

dzwonie na 602 900 ale oni mi mowia ze oddzwonia za jakis czas i nigdy tego nie robią. Dodatkowo mam jakiegos niefarta bo co nie zadzwonie to ktoś kto nie ma pojęcie prawie co to iphone i proponuje mi inny superowy telefon. Swoją drogą jednak fajnie byłoby gdyby to firma o mnie zabiegała a nie ja o nich. Dla przykładu: Przez jakis czas prenumerowałem Economista, po roku kiedy konczyła się umowa, wyslali mi z 3 albo 4 emaile, 4 razy pisali na adres pocztowy z formułką do przedłuzenia, wysłali nawet dodatkowy numer za darmo. Z drugiej strony tygodnik który czytam i lubie Wprost, po zakonczeniu prenumeraty nawet sie nie odezwali, po prostu skonczyła sie, maja w dupie :)

Nie licz na to że będą zabiegać. Ja już pisałem jak o mnie zabiegali. A zabiegali na tyle, że o niebo lepszą ofertę dostałem jako nowy klient, a nie klient który przedłuża umowę. A naprawdę byłem dobrym klientem.

#691 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 07:33

Tak się zastanawiam ilu z was posiadający już iphona 2g ma zamiar zmieniać go na iphona 3g i podpisywać umowę u któregoś z operatorów. Czy jest w ogóle sens zmieniać 2g na 3g? Przecież to praktycznie to samo, z wyjątkiem gorszej obudowy w tym nowszym.

#692 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 07:51

Nie licz na to że będą zabiegać. Ja już pisałem jak o mnie zabiegali. A zabiegali na tyle, że o niebo lepszą ofertę dostałem jako nowy klient, a nie klient który przedłuża umowę. A naprawdę byłem dobrym klientem.

Ja na Erę nie narzekam.

---- Dodano 10-08-2008 o godzinie 08:55 ----

Przecież to praktycznie to samo, z wyjątkiem gorszej obudowy w tym nowszym.

<[]<[]...3G i GPS...[]>[]>

#693 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 08:29

Tak się zastanawiam ilu z was posiadający już iphona 2g ma zamiar zmieniać go na iphona 3g i podpisywać umowę u któregoś z operatorów. Czy jest w ogóle sens zmieniać 2g na 3g? Przecież to praktycznie to samo, z wyjątkiem gorszej obudowy w tym nowszym.

Ja nie jestem nim podniecony aż tak. Miałem 2 sztuki 3G z Vodafone Italia (8GB, czarny) i pogoniłem :) W sumie to mogłem 1 sztukę zostawić, ale liczę na umowę z rozsądnym operatorem, lub ewentualnie wysyp tanich aparatów na Allegro. Na pewno nie będzie drożej niż 500Euro, na 3g będzie dużo czasu i mozliwości, więc po co się podpalać ? Wziąłem Diamond Touch na testowanie i jak narazie wystarcza mi kombo p.t. 2g+HTC Diamond :)

#694 amator

amator
  • 503 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 08:44

Tak OT, ale slyszalem ze HTC Diamond to niezly bajer z full wypas opcjami w tym gps i umts. I ma kosztowac w vobis 1900pln bez abonamentu. Niestety jest na Windows Mobile... :)

#695 biolly

biolly
  • 71 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 09:59

Też Mi się podoba ten HTC Diamond. Odnośnie iPhone to wiele ludzi będzie wolało kupić "zwykłą" komórke i ipoda touch nowego bo przecież ma mieć GPS. Więc moim zdaniem nie będzie miał iphone takiej popularności.

#696 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 sierpnia 2008 - 10:03

no fajny ale ten wyswielacz 65000 kolorów? kpiny jakies~!

#697 yabzo

yabzo
  • 11 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 10:15

co Wy na to? Niestety jestem związany z Plus GSM i nie bardzo wiem co tu począć... wykupić w Orange lub w Era, potem płacić najniższy abonament i go przesimlokować na Plusa (tam mam nielimitowany dostęp do sieci za 50,- + VAT dzięki iPlusowi) czy co?

#698 biolly

biolly
  • 71 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 10:18

Jeśli kończy Ci się umowa to weź najlepszy i najdroższy telefon dostępny za złotówkę potem go sprzedaj dołóż i kup sobie iPhone na allegro

#699 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 sierpnia 2008 - 10:18

Sgt Pepper bo to trzeba umieć załatwić, aby było korzystnie ;) Najlepiej osobiście się wybrać do salonu i załatwić wszystko na miejscu. Przez telefon to oni wymyslają takie cuda, że szkoda gadać. Poza tym sprzedawy dostają dużo większą prowizję za nowego klienta niż za przedłużenie umowy. Także nic dziwnego, że często nowa oferta jest lepsza od przedłużającej.

a iPhone'a bym chętnie wciągnął ale umowę przedłużałem dosyć niedawno. Dla mnie opcja bylaby dobra bo w moim abonamencie to 49zł + vat za aparat. Tylko teraz mam pytanie bo nie do końca się orientuję.... pozostało mi do końca umowy kilkanaście miesięcy, więc mało prawdopodobne abym teraz mógł sobie podpisać aneks o "rozciągnięcie" abonamentu do kolejnych 24 miesięcy, nie? Raczej chyba by to było na zasadzie, że przedłużam o kolejne 24 miesiące czyli czas pozostały do końca tej umowy zostanie wydłuzony jeszcze o 24 czyli sumując prawię 4 lata. Jak ktoś się na tym zna to proszę o odpowiedź ;)

#700 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2008 - 10:21

aneks mozna podpisac dopiero 3/4 miesiace przed koncem umowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych