Ceny iPhone 3G w Era GSM
Napisano 09 sierpnia 2008 - 00:17
Napisano 09 sierpnia 2008 - 00:21

Napisano 09 sierpnia 2008 - 00:26
Napisano 09 sierpnia 2008 - 00:27
---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 01:34 ----
na appleblog ktos napisal taki post :
"kaucja w wysokości 499 nie jest pobierana w wypadku pokazania wypukłej karty kredytowej osoby, która chce zawrzeć umowę na abonament (wykładnia z przepisów zawartych na stronie jak również dostępnych w salonach Ery dokonana przez 2 pracowników tejże firmy w CH Arkadia [Warszawa] jak i osobę w telefonicznym BOK)."
Napisano 09 sierpnia 2008 - 01:04
Napisano 09 sierpnia 2008 - 02:15
W czym jest lepsza oferta dla stalych abonentow od tej dla nowych? W tym ze mozemy sobie pozwolic na dogodne ustalenie tego czy chcemy wiecej czy mniej minut do naszego wymarzonego gadzetu. Nikt nie powie mi ze mam placic abonament za 95 zl ktory nie jest super korzystny, nie jest nawet srednio korzystny jednak ludzie w roznych sieciach (choc nie tylko) maja gorsze oferty. Sam moge sobie wziac odpowiedni dla mnie abonament i dokupic sobie do tego paczke transeferu ( powtorze to co ktos juz predzej poparl odpowiednim linkiem) 5mb / 50mb / 500mb. Przyznaje, era dala ciala z naliczaniem transferu i z hot spotami dla stalych, ALE! to jest tylko USLUGA. Ona moze ulec zmianie w kazdej chwili (mam nadzieje ze niedlugo to poprawia), natomiast wszyscy NOWI sa skazani na niezmienne paczki danych przez 2 lata. Bo oni maja to w umowie. Im juz sie zupelnie przez okres trwania umowy nie zmieni.
Zgadzam się z Tobą częściowo. Racja, mamy wybór bo możemy wybrać sobie taryfę dogodną dla nas (tańszą niż 95PLN) i dobrać do niej pakiet danych, tylko że na tym kończą się "plusy" (może plusy to za mocne słowo w tym przypadku) dla stałych abonentów. Jak już ktoś sumował weźmiesz taryfę za 65PLN (Nowa ERA 80) + paczkę danych 500 MB ("500 MB – zaspokoi podstawowe potrzeby związane z dostępem do sieci" - cytat Era) za 50PLN to zapłacisz w sumie 115PLN zamiast 95PLN. Za dwie dyszki drożej będziesz miał 20 minut więcej na rozmowy ale będziesz miał niekorzystne naliczanie pakietów danych o braku darmowych HotSpotów nie wspominając. Za iP 16GB przy umowie na 24 m-ce zapłacisz 100PLN więcej za telefon niż świeżak. Czy czujesz się wyróżniony jako STAŁY abonent, bo ja zdecydowanie NIE. Czy oferta dla stałych abonentów nie powinna być dla nich wyróżnieniem za staż w danej sieci i motywacją przy podpisywaniu umowy na kolejne dwa lub trzy lata? Tymczasem tak jak być powinno na pewno nie jest, Era krótko mówiąc stara się wydymać stałych abonentów jak tylko może i na każdym kroku. Czy logistyka i dział utrzymania klienta sieci Era jest naprawdę ograniczony umysłowo, czy myślą że ich klienci nie potrafią liczyć i są debilami? Czy ich mottem jest "Wydymać klienta, tak to tylko w Erze"? Zbadałem też wnikliwie temat STAŁY vs NOWY abonent przed pojawieniem się oferty na iPhone'a i jest tak samo, nowy ma zdecydowanie lepszą i tańszą ofertę. W tym roku pod koniec września kończy mi się kolejna umowa (posiadam numer w Erze już prawie 8 lat) i chciałbym zakupić jak napisałeś nowy gadżet w postaci iPhone'a i podpisać kolejną umowę ALE póki co to widzę że wraz z podpisywaniem kolejnej umowy warunki dla stałych abonentów są w tej sieci coraz gorsze. Dziwię się w ogóle że w pakietach dla stałych abonentów w oferowanych taryfach brakuje pakietów danych, w końcu to jest SPECJALNA OFERTA dla telefonu z którego w pełni możemy cieszyć się korzystając i łącząc się z internetem. Po co mi deska surfingowa jak nie ma fali?

Napisano 09 sierpnia 2008 - 03:00
Sądzę, że pojawienie się oferty na iPhone'a sieci Orange wprowadzi odrobinę trzeźwego myślenia specom od taryf z Ery i Ci w końcu zrobią krok we właściwą stronę,
Chodzą plotki, że w Orange będzie za 600 zł w abo za 60 zł z 600 MB.
Napisano 09 sierpnia 2008 - 04:37
Napisano 09 sierpnia 2008 - 05:32

Napisano 09 sierpnia 2008 - 06:00
Czy oferta dla stałych abonentów nie powinna być dla nich wyróżnieniem za staż w danej sieci i motywacją przy podpisywaniu umowy na kolejne dwa lub trzy lata? Tymczasem tak jak być powinno na pewno nie jest, Era krótko mówiąc stara się wydymać stałych abonentów jak tylko może i na każdym kroku. Czy logistyka i dział utrzymania klienta sieci Era jest naprawdę ograniczony umysłowo, czy myślą że ich klienci nie potrafią liczyć i są debilami? Czy ich mottem jest "Wydymać klienta, tak to tylko w Erze"? Zbadałem też wnikliwie temat STAŁY vs NOWY abonent przed pojawieniem się oferty na iPhone'a i jest tak samo, nowy ma zdecydowanie lepszą i tańszą ofertę. W tym roku pod koniec września kończy mi się kolejna umowa (posiadam numer w Erze już prawie 8 lat) i chciałbym zakupić jak napisałeś nowy gadżet w postaci iPhone'a i podpisać kolejną umowę ALE póki co to widzę że wraz z podpisywaniem kolejnej umowy warunki dla stałych abonentów są w tej sieci coraz gorsze.
Zawsze STAŁY vs NOWY jest na gorszej pozycji. Byłem w Ideii/Orange przez 9 lat i tej wiosny czara goryczy przelała się gdy dowiedziałem się że jako stałemu klientowi z 4 numerami i rachunkami powyżej 200 PLN co miesiąc to mogą jeszcze jakieś minutki dodać - już nie pamiętam czy było ich w tej cudo ofercie 15, czy może 30 ...
Poszedłem do salonu ERY i jako nowi podpisałaliśmy z żoną umowę na 4 abonamenty i za te same pieniądze co w Orange uzyskaliśmy ponad 2 x więcej minut.
Sieci chyba wychodzą z założenia że nie będzie się nam chciało przenosić numerów bo jesteśmy leniwi i głupi.
Teraz za dwa lata jak skończy się cyrograf z ERĄ to pewnie znów zmienimy operatora na innego bo będzie korzystniej.
Patrząc na ofertę iPhonową w Erze zastanawiam się tylko kto podpisze umowę na 36 miesięcy gdy przy umowie na 24 miesiące masz taki sam koszt telefonu 8GB - 1 PLN przy abonamencie za 195 i 345 PLN?
Napisano 09 sierpnia 2008 - 06:46
moze dostaje tylko nie napisali przydaloby sie zadzwonic ;x
Nie dostanie, dzwonilem..
Napisano 09 sierpnia 2008 - 07:31
Napisano 09 sierpnia 2008 - 07:41
Napisano 09 sierpnia 2008 - 07:42
Napisano 09 sierpnia 2008 - 07:46

Napisano 09 sierpnia 2008 - 07:50

Napisano 09 sierpnia 2008 - 08:11
Nie, założyłem tego konta, żeby sprzedawać rewelację, podobnie jak któryś z kolegów wcześniej śledzę forum od dłuższego czasu.
OT: Jak zmienić płeć? Znaczy w profilu na tym forum. Przez przypadek wrzuciłem kobietę. To naprawdę był przypadek.
Juz zmieniona - krzyfar AF
Napisano 09 sierpnia 2008 - 08:15
Napisano 09 sierpnia 2008 - 08:15
Napisano 09 sierpnia 2008 - 08:26
Napisano 09 sierpnia 2008 - 08:28

Napisano 09 sierpnia 2008 - 08:32
Napisano 09 sierpnia 2008 - 08:35
to nie dziala na takiej zasadzie - po przekroczeniu dokupionych 5 / 50 / 500 mb w ramach taryf Nowa Era, placisz juz za kazde kolejne pobrane oraz wyslane dane. np w pakiecie 500 wychodzi to circa 120 zeta za kazde przekroczone 100mb, wiec bardzo niefajnie...Wiele osób na początku tematu narzekało na limity pobierania danych. Jeśli jednak te pakiety (zła nazwa, bo pakietami jest to "5,50,500MB", które każdy może kupić, bez względu na abo) działają na zasadzie jak blueconnect, to nie ma powodów do obaw...
Napisano 09 sierpnia 2008 - 08:36

Napisano 09 sierpnia 2008 - 08:51
To wiem. Ale czy płacimy za dodatkowe dane po przekroczeniu limitu nie w nowej erze (taryfa dla stałych klientów) a w tych abonamentach do iPhonów?to nie dziala na takiej zasadzie - po przekroczeniu dokupionych 5 / 50 / 500 mb w ramach taryf Nowa Era, placisz juz za kazde kolejne pobrane oraz wyslane dane. np w pakiecie 500 wychodzi to circa 120 zeta za kazde przekroczone 100mb, wiec bardzo niefajnie...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych