Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Nano - nie chce się włączyć :(

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#26 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 07 września 2006 - 12:19

Mialem podobna sytuacje - moj 'glowny' PC (tfu tfu *marzy o iMac'u 24"*) zabil 1 iPoda, wymienili mi go na nowke ktora tez PC doprowadzil do stanu nieuzywalnosci (jakies sprzetowe uszkodzenie postu USB :| ) wiec na drugim PC wylaczylem usluge iPodService, podlaczylem iPoda do portu USB odczekalem 30min wlaczylem Updatera - napis "Initializing..." wyswietlal sie jakies 5-10min (cierpliwosci) nastepnie zaczol wrzucac soft do iPoda - trwalo to wieki (nie wiem czy to przez USB 1.0 czy zawsze trwa pare min) ale po skonczeniu iPod przywital mnie menu jezykow.

#27 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 września 2006 - 12:25

To "sprzętowe uszkodzenie" to nie był po prostu odwrotnie podłączony port? Wtedy pali się każde urządzenie :-)

#28 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 07 września 2006 - 14:44

Nie - raz porty dzialaja raz nie i nie mowie tu o portach z przodu kompa - ipoda wykrywalo ale podczas updatowania przez itunes ipod sie resetowal, po paru resetach zamieral i juz nie budzil sie do zycia.

#29 mind

mind
  • 673 postów
  • SkądWysokie Maz.

Napisano 07 września 2006 - 16:39

oki mowie podlaczylem do winzgroza zostawilem na 20 min komp zanim go nie wykryl to zrobilem na iPod update restore z fomatem i chodzil do poki go nie sprzedalem. Ale juz na nastepny raz pamietalem: 1. poczekaj z 15-20 min zanim odlaczysz. 2. Nigdy nie dzialaj szybko na Ipodzie z winzgora 3. Jak ci sie komp wiesznie to bedzie znou format lub odlaczysz itp.

#30 Shaun

Shaun
  • 15 postów
  • SkądStokke Norwegia / BCC

Napisano 08 września 2006 - 07:37

W moim przypadku nie ma mowy o jakmkolwiek sprzętowym uszkodzeniu portu. Próbowałem na kilku (jesli nie kilkunastu) różnych kompach w tym również na 3ch różnych portach nowiutkiego iMaca. Na kompie na którym iPod "skonał" nie było nigdy problemów z portami. Poza tym ipod raczej jeszcze żyje. Podczas resetu słychać jak przeskakuje kontaktron czy cos w tym rodzaju (nie zagladałem do srodka) bo słychac "tykniecie" dokładnie po 5 sekundach. No i nie moge zrobić restore bo iPod update nie widzi żadnego ipoda! nawet jesli ipod leży podłaczony 2h. Spróbuję wyłączyć usługę iPod service.. 3mcie kciuki edit po 49 min: niestety nic z tego.. milczy jak zaklety: Plug in an iPod to update it. Po wylaczeniu iPod service: "iPod service error" i tyle.. mam uraz do jablek.. tych na drezwach tez :( edit2: klikałem sobie od niechcenia po ipodzie podczas pracy na komputerze.. nagle patrze jabłko na ekranie!!!! Ucieszyłem sie ze zyje ale zniklo przy kolejnym resecie.. potem znowu je "wywołalem" i nawet pojawilo sie "don't disconnect" i komp go odkrył.. po czym "usb device not recognize" i powrót do poprzedniego stanu.. czyli znów absolutnie NIC!! Pomożcie!!!!

#31 dare88

dare88
  • 3 postów

Napisano 13 stycznia 2007 - 12:01

mam podobny problem do Waszych z miom iPodem.chodzil 2 miesiace bez zadnej awarii,az pewnego dnia ladowalem go pewnie az za duzo.teraz gdy go chce wlaczyc pokazuje sie jablko na czarnym tle ,wlacza sie wyswietlacz i gasnie i tak w kolko. w ipod diagnostic w flashscan pisze ze scan takes a while battery check volts 290 level 5 not ready test ok reszta testow wypada ok oprocz tego,reset w ipod diagnostc nic nie daje ,komp tez nie widzi tego ipoda i nie mam pojecia co zrobic.jesli macie jakis pomysl to piszcie. z gory dzieki za pomoc

#32 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 14 stycznia 2007 - 11:16

Shaun, mi to wygląda na uszkodzenie hardware :P Ganiaj do serwisu! ;D

#33 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów
  • SkądKraków / StalowaWola

Napisano 14 stycznia 2007 - 12:42

Shaun >> http://docs.info.app...ml?artnum=61711
1. Jeżeli kupiłeś iPoda w Polsce i nie za bardzo czaisz angielskiego to zwróć go do sprzedawcy i nawet się nie baw (ja bym to tak zrobił gdyż nie ma żadnego porządnego wsparcia w sadzie kierują tylko na angielską stronę i nie powinni Ci tego zwrotu nie uznać).
2. Jeżeli iPod pochodzi zza zagranicy i masz problem z anglem to już twój problem.
3. Jeżeli umiesz angla a nie za bardzo pomogła ta opcja podana u góry to przegrzeb całe support w apple.com i coś się znajdzie na pewno (choć może jest jednak ruszony hardware)
Ja mam iPod nano 2 gen i jakoś nie mam problemów no po za tym że trochę się przycinają podcasty - i nie straszcie o felernym produkcie bo jestem jak na razie zadowolony :)

#34 dare88

dare88
  • 3 postów

Napisano 14 stycznia 2007 - 15:26

jest moze troszke lepiej tzn wciskajac 'select' i 'play' przechodze do trybu Disc i przynajmniej komputer mi go wykrywa.sa w nim 2 foldery(notes i photos) i ciekawy plik w notatniku bootex a w nim Sprawdzanie systemu plików na G: Typ systemu plików to FAT32. Jeden z dysków wymaga sprawdzenia spójnosci danych. Mozesz anulowac to sprawdzenie, ale zaleca sie jego kontynuowanie. System Windows sprawdzi teraz dysk. Numer seryjny woluminu: 80EA-5544 Wpis \Photos\Thumbs\F1023_1.ithmb zawiera nieprawidlowe lacze. Wpis \Photos\Thumbs\F1023_1.ithmb ma nieprawidlowy rozmiar. Wpis \iPod_Control\Music\F02\XBCM.mp3 zawiera nieprawidlowe lacze. Wpis \iPod_Control\Music\F02\XBCM.mp3 ma nieprawidlowy rozmiar. Wpis \iPod_Control\Music\F02\MFOD.mp3 zawiera nieprawidlowe lacze. Wpis \iPod_Control\Music\F02\MFOD.mp3 ma nieprawidlowy rozmiar. Wpis \iPod_Control\Music\F02\MJQF.mp3 zawiera nieprawidlowe lacze. Wpis \iPod_Control\Music\F02\MJQF.mp3 ma nieprawidlowy rozmiar. Wpis \iPod_Control\Music\F01\MBPN.mp3 zawiera nieprawidlowe lacze. Wpis \iPod_Control\Music\F01\EIUI.mp3 ma nieprawidlowy rozmiar. Wpis \iPod_Control\Music\F01\SFFI.mp3 zawiera nieprawidlowe lacze. .... Wpis \iPod_Control\Music\F00\SHKW.mp3 zawiera nieprawidlowe lacze. Wpis \iPod_Control\Music\F00\SHKW.mp3 ma nieprawidlowy rozmiar. Wpis \iPod_Control\Music\F00\XLCZ.mp3 zawiera nieprawidlowe lacze. Wpis \iPod_Control\Music\F00\XLCZ.mp3 ma nieprawidlowy rozmiar. Trwa usuwanie nieprawidlowego dlugiego wpisu folderu z \iPod_Control\iTunes... Wpis \iPod_Control\iTunes\iTunesControl zawiera nieprawidlowe lacze. Wpis \iPod_Control\iTunes\iTunesControl ma nieprawidlowy rozmiar. Poprawiono uszkodzone lacza w zagubionym lancuchu, w klastrze 8724. Poprawiono uszkodzone lacza w zagubionym lancuchu, w klastrze 8764. ..... Poprawiono uszkodzone lacza w zagubionym lancuchu, w klastrze 17492. Poprawiono uszkodzone lacza w zagubionym lancuchu, w klastrze 18972. ..... Poprawiono uszkodzone lacza w zagubionym lancuchu, w klastrze 19304. Poprawiono uszkodzone lacza w zagubionym lancuchu, w klastrze 19464. Poprawiono uszkodzone lacza w zagubionym lancuchu, w klastrze 20084. Poprawiono uszkodzone lacza w zagubionym lancuchu, w klastrze 20908. Poprawiono uszkodzone lacza w zagubionym lancuchu, w klastrze 27104. Czy przeksztalcac zagubione lancuchy na pliki (T/N)? Tak 49106944 bajtów w 30 odzyskanych plikach. System Windows wprowadzil poprawki do systemu plików. 935833600 bajtów calkowitego miejsca na dysku. 28672 bajtów w 7 plikach ukrytych. 28672 bajtów w 7 folderach. 143216640 bajtów w 77 plikach. 792555520 bajtów dostepnych na dysku. 4096 bajtów w kazdej jednostce alokacji. 228475 ogólem jednostek alokacji na dysku. 193495 jednostek alokacji dostepnych na dysku. co o tym myslicie? z gory dzieki za pomoc

#35 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 stycznia 2007 - 19:50

chyba dysk jest uszkodzony, mozliwe ze to tylko kilka(nascie?) badow ale nawet wtedy bez serwisu sie nie obedzie

#36 mytio

mytio
  • 1 postów

Napisano 14 stycznia 2007 - 22:17

ipod cos nie dziala Mam powazny problem . wgrywalem na ipod linuxa i on poprostu padł. na ekranie wyswietla sie tylko proces wlanczania ipod i to koniec nagle staje w miejscu windows niewidzi go nawet jako uzadzenie ale go laduje jak robie reseta to pojawia sie jabko i dalej znowu instalacja która sie zatrzymoje co mam robic w takiej sytuacji czy to juz koniec z ipodem windows nic nie wskazuje tak jak bym nic nie podłanczal

#37 Kavior

Kavior
  • 96 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 stycznia 2007 - 22:26

wcisnij MENU + CENTER, jak pokaze sie jabluszko szybko wcisnij SELECT + PLAY i wtedy zrob restore

#38 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów

Napisano 14 stycznia 2007 - 22:53

zastanawiam się po co Wy do diabła wgrywacie na ipoda linuxa?? Mnie wystarcza standardowe oprogramowanie przecież to coś ma służyć do słuchania!! (Nie mówię o video). A po II na 1,5" film to porażka.

#39 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 stycznia 2007 - 22:56

NIE TEN TEMAT! PRZECZYTAJ REGULAMIN!
(przepraszam unioslem sie)

[EDIT]

@arkadiusm
1) 2.5" nie 1.5" dla 5G
2) mnie tam taki rozmiar nie przeszkadza
3) bo udostepnia dodatkowa funkcjonalnosc
3) bo mozna :)

#40 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 00:15

migrena>> i tak bym sobie darował ;P

#41 dare88

dare88
  • 3 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 14:23

wcisnij MENU + CENTER, jak pokaze sie jabluszko szybko wcisnij SELECT + PLAY i wtedy zrob restore

dzieki mi pomoglo!;););) dziala! obeszlo sie bez serwisu;) dzieki jeszcze raz

#42 smiths12

smiths12
  • 1 postów

Napisano 12 sierpnia 2007 - 20:09

Witam mam podobny problem ipod sie nie wlacza lecz zadna z wyzej podanych pomocy nie pomaga wogule nie moge go uruchomic czy da sie cos z tym zrobic bez korzystania z serwisu

#43 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 sierpnia 2007 - 23:46

jezeli nie pomaga mu podlaczenie do ladowarki sieciowej to tylko serwis.

#44 martaraczka

martaraczka
  • 1 postów

Napisano 10 lutego 2008 - 18:25

,,Stachu,, Dziekiii za to co napisales... mialam to samo nic sie nie dalo zrobic zero reakcji iPoda:d juz myslalam ze po ipodzie:D dzieki... =).a teraz dziala:d.

#45 hubt

hubt
  • 3 postów

Napisano 02 stycznia 2009 - 14:29

jak podlaczam to ise nic nie dzieje ciagle to samo

#46 parpul

parpul
  • 1 postów

Napisano 08 stycznia 2009 - 19:54

witam. mam apple ipod'a mp4. nie chce sie włączyć. niedawno wypadlo mi 'szkiełko' z lampy blyskowej, czy to moglo miec wplyw na ten jego zgon? resetowanie nic nie pomaga. poradźcie

#47 tmsn

tmsn
  • 15 postów

Napisano 20 stycznia 2009 - 17:47

witam mój ipod [nano 3g 8gb] rowniez nie chce sie uruchomić, uruchamia sie jedynie przy podlaczeniu do portu usb, a po odlaczeniu odrazu gasnie. gdy jest podlaczony i daje eject moge z niego normalnie korzystac [dopoki nie wyjme kabla]. czesto tez itunes go nie wykrywa, po podlaczeniu go do kompa pojawia sie jedynie jablko, wtedy jedynie w disk mode jest wykrywany przez mój komputer. ipod jest nowy, mam go od wczoraj, jest zaaktualizowany, probowałem już robić restart i restore bez skutku. licze na pomoc:!:

#48 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 05 lutego 2009 - 20:51

witam

mój ipod [nano 3g 8gb] rowniez nie chce sie uruchomić, uruchamia sie jedynie przy podlaczeniu do portu usb, a po odlaczeniu odrazu gasnie. gdy jest podlaczony i daje eject moge z niego normalnie korzystac [dopoki nie wyjme kabla]. czesto tez itunes go nie wykrywa, po podlaczeniu go do kompa pojawia sie jedynie jablko, wtedy jedynie w disk mode jest wykrywany przez mój komputer.
ipod jest nowy, mam go od wczoraj, jest zaaktualizowany, probowałem już robić restart i restore bez skutku.
licze na pomoc:!:

niestety u mnie to samo :( nic mu nie pomaga, ktoś ma jakiś pomysł ?

edit: niestety okazuje sie,*że to problem hardwarowy, coś się stało z baterią :(

#49 olek12

olek12
  • 1 postów

Napisano 17 sierpnia 2009 - 00:20

Moj ipod nano 4g zostal wyprany Ipod wlacza sie tylko po podlaczeniu do usb prosze o pomoc . Z gory dzieki:)

#50 dmode2009

dmode2009
  • 4 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 17 sierpnia 2009 - 07:31

Witam, mam problem z iPodem Nano 3G.Sory że tutaj pisze nie na temat iPoda ale nie mogłem znaleźć wątku o podobnym problemie.Otóż, program iTunes zaktualizował iPoda lecz iPod nie wyszukał sam siebie tylko pisze: iPod (XXX). O co chodzi? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych