iTVP
Napisano 20 kwietnia 2007 - 17:35
Napisano 20 kwietnia 2007 - 20:44
Napisano 21 kwietnia 2007 - 21:21
Napisano 21 kwietnia 2007 - 21:53
Napisano 22 kwietnia 2007 - 10:23

Napisano 22 kwietnia 2007 - 10:42
Napisano 22 kwietnia 2007 - 11:45
I o to chodzi. Na Linuksie już działa bez najmniejszych problemów.
Gdyby ktoś kiedyś dyskutował, czy abonament RTV jest potrzebny to uważam, że na wsparcie takiich projekty warto wydać te parę zł./mies.
Wkrótce także ruszy platforma TVP na Astrze (częściowo już jest odkodowana) ale tam to nie jest takie proste, gdyż tochodzą kwestie licencyjne. Muszą to wszystko zakodować. Prawdopodobnie będą rozdawać karty do dekoderów, jeżeli ktoś płaci abonament RTV.
Skąd takie informacje? Zupełnie bezpłatnie będą rozdawać karty?
To byłaby bardzo ciekawa inicjatywa

Update - otrzymałem odpowiedź z itvp:
Twoje pytanie:
-----
Szanowni Państwo
Czy planowane jest udostępnienie programów iTVP na platformy inne niż Windows?
Korzystam z systemu Mac OS X i chętnie oglądałbym nadawane przez Państwa audycje.
Przemysław
-----
Witamy
Tak, ale nie potrafimy określić kiedy to nastąpi.
--
Dziękujemy za kontakt i pozdrawiamy,
Zespół iTVP
http://www.itvp.pl/
Napisano 27 kwietnia 2007 - 11:47
Twoje pytanie:
-----
Dzień dobry
Kiedy będzie możliwość oglądania itvp w systemie MacOSX?
-----
Witamy
Przykro nam, ale nie posiadamy takich informacji.
--
Dziękujemy za kontakt i pozdrawiamy,
Zespół iTVP
http://www.itvp.pl/
Napisano 29 kwietnia 2007 - 01:58
Napisano 29 kwietnia 2007 - 02:52
Skąd takie informacje? Zupełnie bezpłatnie będą rozdawać karty?
To byłaby bardzo ciekawa inicjatywa
Jeden ze wstępnych wariantów przewiduje, że gdy przedstawisz rachunek za abonament RTV otrzymasz kartę za darmo lub za niewielką odpłatnością pokrywającą koszt karty. Dekoder musisz kupić i same dekodery mają być dość tanie.
Gdyby nie kwestie licencyjne (terytorialność emisji) to w ogóle nie było by potrzeby stosowania kodowania.
Informacje pochodzą z "branży" SAT. Nie są pewne ani oficjalne. To się 150x może zmienić, lecz TVP nie jest TV prywatną i wszystko, co robią do tej pory wskazuje, że raczej taka forma dotarcia do widzów będzie preferowana. I tak im się to opłaci. Mniejszy będzie koszt dosyłu do gospodarstw w trudnym terenie. Będzie można część nadajników "deficytowych" wyłączyć. Dać stu domom dekodery za free to i tak taniej, niż utrzymywać dla nich nadajniki naziemne.
Może być też tak, że podstawowe programy będą jak wyżej a dodatkowe, tematyczne za dodatkową opłatą.
Jak będzie to się okaże. U nas wszytko jest możliwe.
Napisano 21 lipca 2007 - 17:51
Napisano 21 lipca 2007 - 18:08
smiesza mnie bardzo Ci uzykownicy co sie domagaja aby to tvp sie dostosowala.
to w takim razie ja też Cię śmieszę
wmv jest oficjalnym i bardzo dobrym sposobem na streaming.
A teraz ty mnie śmieszysz. Co to znaczy że jest oficjalnym sposobem na streming?
Oficjalnym gdzie? Nieoficjalne sposoby to co niby jest? Kto zatwierdził? I gdzie zostało cokolwiek powiedziane że wśród "sposobów na streaming" te czy tamte uznajemy za oficjalne?
Co to wg Ciebie znaczy "oficjalny"?? Bo wydaje mi się że mamy tu spory konflikt w nomenklaturze.
Z tym "bardzo dobrym" też bym polemizował ale to już offtopic bo wchodzimy na techniczne aspekty protokołu mms i kontenera wmv (polecam przenalizowanie biblioteki libmms z pakietu vlc. Właśnie staram się ją przepisać w rubym na potrzeby mojego programu).
wiec tvp nie musi sie dostosowywac
a kto ich miałby "zmusić"? oczywiście że nie "musi" się dostosować, ale było by miło.
to tylko i wylacznie brak odpowiedniego dobrego softu na maka, tu szansa dla programistow.
... z reverse engeneeringiem zamkniętych i opatentowanych protokołów. Czad. Proponuję Ci się pobawić. Lepsze od grania w tetris.
sprawę streamingu wmv na maku dozucam do nie rozwiazanych spraw z poskimi fontami i dniem zaczynajacym sie od niedzieli
LOL

Brakuje mi tu tylko muzyczki z archiwum x / czynnik psi.
Yyy... Co to jest sprawa polskich fontów? I czemu mi tydzień w każdym kalendarzu zaczyna się od poniedziałku? (osx 10.4.10)
Napisano 21 lipca 2007 - 22:50
Napisano 21 lipca 2007 - 23:38
ITVP pięknie chodzi na Safari.
W czym problem?
Nie działają zaDeeReMowane pliki i te z doklejonymi reklamami na początku.
Napisano 26 lipca 2007 - 21:29
Napisano 31 lipca 2007 - 09:02
Napisano 01 sierpnia 2007 - 10:25
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych