Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTVP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

#26 jasiek13

jasiek13
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2006 - 17:38

popieram aster jest naj.... ;-)

#27 dredziarz

dredziarz
  • 869 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 19 stycznia 2007 - 16:55

W pierwszej kolejności postawiliśmy sobie za cel dotarcia i maksymalnego
ułatwienia dostępu do naszych materiałów, osobom, które korzystają z
najpopularniejszego obecnie oprogramowania Windows i programów
Microsoftu (nie faworyzujemy tutaj żadnej firmy).

hehe ;)

#28 zabsko

zabsko
  • 7 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 stycznia 2007 - 23:13

Witam, odnośnie iTVP na makach napisałem ostatnio na swoim blogu:

[url]http://smp.if.uj.edu.pl/~zabicki/blog/?p=18[/url]

Polecam

#29 dredziarz

dredziarz
  • 869 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 22 stycznia 2007 - 15:24

u mnie URL is not valid. nie działa... :(

#30 zabsko

zabsko
  • 7 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 stycznia 2007 - 18:16

u mnie URL is not valid. nie działa... :(

Mowisz o linku do mojego bloga czy o ktoryms z linkow na nim? :) Klikalem i dziala ale mozesz sprobowac po prostu [url]http://smp.if.uj.edu.pl/~zabicki/blog/[/url] i to bedzie druga wiadomosc od gory (na dzien dzisiejszy).

#31 dredziarz

dredziarz
  • 869 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 22 stycznia 2007 - 23:16

no właśnie robiłem wszystko wg Twoich wskazań. skończyło się na otwarciu linka przez QT który pokazuje błąd. no i koniec. i nie można show movie info, bo nic nie wyskakuje. :(

#32 zabsko

zabsko
  • 7 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 stycznia 2007 - 17:26

A napiszesz moze co to za blad ci wyskakuje? i co dokladnie otwierasz? m

#33 dredziarz

dredziarz
  • 869 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 26 stycznia 2007 - 17:32

później napiszę.

#34 Jankesik

Jankesik
  • 479 postów
  • SkądCzęstochowa/Poland

Napisano 27 stycznia 2007 - 01:16

na moim imacu g3 działa jak szalone pod windows media player 9 :Djak wsadzić scerna ?? z tym?

---- Dodano 27-01-2007 o godzinie 03:49 ----
acha nie można mnieć filp4mac

#35 zabsko

zabsko
  • 7 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 stycznia 2007 - 12:07

Problem polega na tym ze coraz wiecej rzeczy zabezpieczone jest DRM w wersji 10 i wyzej podczas gdy w wmp 9 (ostatnie dostepne na maka) obsluguje co najwyzej DRM 9. Flip4Mac nie obsluguje DRM w ogole.

#36 bogdanbudnik

bogdanbudnik
  • 128 postów
  • SkądOrzełek

Napisano 27 stycznia 2007 - 13:30

U mnie też działa z Windows Media Player 9!!!

#37 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 stycznia 2007 - 16:15

A u mnie wywala kazda przegadarke z IE dla Mac wlacznie.

#38 robbie

robbie
  • 475 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 14 marca 2007 - 14:39

1-szy odcinek Oficerów w jakości HD na iTVP Też walczę z tym problemem. Na iTVP pojawił się pierwszy odcinek oficerów w jakości HD. Zaciągnąłem go (waży 2,3GB) i niestety nie ma mocnych, nie chce ruszyć.

#39 macdesk

macdesk
  • 849 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2007 - 16:02

Jeżeli jest to wmv i ma DRM w wersji 9 to pod win da się zdjąć zabezpieczenie.

#40 DoktorNo

DoktorNo
  • 394 postów

Napisano 16 marca 2007 - 20:39

U mnie ten sam problem, QT player za Chiny nie chce otworzyć filmu.

#41 macdesk

macdesk
  • 849 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 marca 2007 - 20:59

Nie ma co walczyć, ma DRMa i QT ot tak go nie otworzy bo WMV Flip4Mac nie obsługuje DRMa.

#42 Mikołaj

Mikołaj
  • 124 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 marca 2007 - 11:53

Może komuś mądrzejszemu ode mnie te wskazówki pomągą: -- iTVP dla linuxa:

Używam systemu Linux. Czy mogę oglądać materiały wideo ze strony iTVP?

Pod Linuxem filmy iTVP można oglądać np. używając oprogramowania mplayer, mozila mplayer plugin i kodeków wmv. Zobacz szczegółowy opis. Niestety, nie będziesz mógł korzystać z transmisji i materiałów zaszyfrowanych - jak dotąd mplayer nie umie sobie z nimi poradzić. Obecnie umożliwiamy korzystanie z naszej oferty użytkownikom najbardziej popularnego oprogramowania, dlatego jest ona dedykowana dla platformy Windows i odtwarzacza Windows Media Player.

Link: http://v1.itvp.pl/sys/faq/i.tvp/#3d

Szczegółowy opis: http://v1.itvp.pl/fo...=727&highlight=

I na tej stronie stoi:

Wiekszosc materialow iTVP mozna bez problemu ogladac uzywajac systemu operacyjnego Linux. Wymagane sa: przegladarka internetowa Mozilla lub Mozilla Firefox, mplayer z najnowszymi kodekami znajdujacymi sie na stronie http://www.mplayerhq.hu/ oraz plug-in laczacy mplayera i Mozille/Firefoksa, ktory mozna pobrac ze strony http://mplayerplug-in.sourceforge.net/.
Istnieje takze plug-in dla przegladarki Konqueror, ktory jest czescia aplikacji KMPlayer (http://kmplayer.kde.org/).
Naistostniejsze sa tutaj kodeki. Ze wzgledow licencyjnych wiekszosc dystrybucji zawiera tylko podstawowy ich zestaw, w ktorym nie ma obslugi WMP9/10. Ich instalacja nie powinna nastreczac wiekszych problemow, gdyz sprowadza sie jedynie do rozpakowania archiwum do odpowiedniego katalogu. Jego lokalizacja jest niestety zalezna od kompilatu mplayera (np. w dystrybucji PLD jest to /usr/lib/codecs) i mozna ja znalezc np. wykonujac komende:

Kod:

strings `which mplayer` | grep '/usr/.*/codecs'

(zwracam szczegolna uwage na odpowiednie cudzyslowy! Pierwsze sa wsteczne!)
Niestety, obszerniejszy opis uruchomienia calosci bylby zbyt duzy zeby umiescic go na Forum, gdyz nalezaloby uwzglednic instalacje w roznych dystrybucjach oraz instrukcje kompilacji.

P.S. Prawdopodobnie uruchomienie plug-inu jest mozliwe takze i w innych przegladarkach opartych na silniku Gecko (Epiphany, Galeon itp) jednakze nie zostalo to przetestowane.

Sam nie wiem jak to wykorzystać by odpalić itvp ma Macu. Ale może ktoś inny...
Pozdrawiam

#43 Mikołaj

Mikołaj
  • 124 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 kwietnia 2007 - 10:15

I co ? Nikt nie wie jak sobie poradzić?

#44 Wazziu

Wazziu
  • 54 postów
  • SkądWa-wa/Stuttgart

Napisano 18 kwietnia 2007 - 10:52

widze, ze watek upadl a problem zostal. Powtorze pytanie - ktos wie jak odtwarzac iTVP czy onetowe relacje TV w przegladarkach Safari lub Firefox lub Opera ? innych ? komus to dziala?

#45 krzemien

krzemien
  • 1 038 postów
  • SkądRG21 7UQ

Napisano 18 kwietnia 2007 - 12:58

iTVP nie działa (brak obsługi DRM na Maka), Onetowe relacje działają - poszukaj na forum.

#46 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 18 kwietnia 2007 - 16:51

Mnie się to udało na Linuksie. Conqueror - Zmiana identyfikacji przeglądarki na MS Internet Explorer 6 , plugin Kaffeine Firefox - jakimś cudem udało mi się zmusić linuksowego Firefoksa 2 do korzystania z pluginu Windows Media Player 7.1, zainstalowanego na Crossover 5. Trudno mi to powtórzyć, gdyż wykonałem tyle czynności i teraz nie bardzo pamiętam już jak to zrobiłem. Zasadniczo powinno się też dać na Macu ale tu nie udało mi się odpalić w żadnej przeglądarce i żadnym playerem. Na bank kluczową sprawą jest identyfikacja przeglądarki MUSI BYĆ ustawiona na ie6. Reszta to zmuszenie playera do otwarcia odtwarzacza po znalezieniu w kodzie strony ciągu mms:blablalba.asx. Na Linuksie jak miałem komunikat o błędnym adresie po prostu podglądałem linka i go bezczelnie kopiowałem do Kaffeine (otwórz URL) i zwykle działało. Na Macu próbowałem zrobić to samo, co na Linuksie i porażka. Także próbowałem powtórzyć instalację WMP7.1 dla Windows na Crossover i zmusić Firefoksa do korzystania z plugina dla WMP - nic z tego nie wyszło. Za cienki jeszcze jestem. Może jednak to, jak zmusiłem iTVP do działania będzie dla kogoś z większą wiedzą, niż ja wskazówką jak zmusić iTVP do działania na Macach. Też mnie to interesuje. O produkcjach zabezpieczonych DRM możemy zapomnieć ale przynajmniej kabarety można by było pooglądać.

#47 Jankesik

Jankesik
  • 479 postów
  • SkądCzęstochowa/Poland

Napisano 18 kwietnia 2007 - 18:16

co wy piszecie całe itvp.pl działa mi na mac osx 10.4.9 Imac g3 Windows Media Player 9 i hula na safari na reszcie wywala Jak nie wierzy ktoś służę scernami

#48 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 18 kwietnia 2007 - 18:21

Wierzę. Czytałem już wcześniej i to nie wina systemu, że nie chce działać u mnie ale nie mogę sobie z tym poradzić. Skoro działa na Linuksie to MUSI także na Mac OS. U mnie niestety nie nie działa pod niczym.Albo błędny adres, albo czarny ekran.

#49 Wazziu

Wazziu
  • 54 postów
  • SkądWa-wa/Stuttgart

Napisano 18 kwietnia 2007 - 19:51

Jankesik ma racje - zadzialalo. Mam jeszcze problem w Operze (ale rowniez w Safari) przy onet wiadomosci po kliknieciu pojawia sie komunikat jak w zalaczniku - jak zmienic domyslne z VLC na WMV - moze to pomoze w odtwarzaniu ?

#50 Mikołaj

Mikołaj
  • 124 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 kwietnia 2007 - 17:59

Z tego co Jankesik (i inni którym zadziałało) to do iTVP potrzeba Windows Media Player 9 (a na Flip4Mac nie działa). Co pociąga za sobą Mac'a PPC.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych