Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gadu-gadu na iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
165 odpowiedzi w tym temacie

#51 KasiaiPhone

KasiaiPhone
  • 53 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 11:11

ok dzieki - czym moge zlamac iPhone?

#52 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 11 sierpnia 2008 - 11:13

The Outbound MMS service will be launched soon with the following initial price points...

• 10 Messages -- £3.79
• 30 Messages -- £11

#53 KasiaiPhone

KasiaiPhone
  • 53 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 11:49

musze uciekac bede pozniej
dzieki jeszcze raz pzdr

---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 22:45 ----

Korzystam od dawna, nie tylko na iPhonie. Działa dobrze i dość stabilnie. Polecam. Co do wyłudzania e-maila to nie sądzę . Parlingo działa już od kilku lat i z tego co wiem w UK jest dość popularne. Koszt wysłania wiadomości tekstowej przez Parlingo jest niższy niż SMS-em. (zazwyczaj)

hey
jak to -placisz za wyslanie txt przez parlingo?? masz abonament ?

---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 22:51 ----
jest tam kto???? :))

---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 22:52 ----
sciagnelam programik do zlamania :)

---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 22:53 ----
ale jeszcze go nie zlamalam :) brak czasu
pozdrawiam

#54 mantee78

mantee78
  • 176 postów
  • SkądUK

Napisano 13 sierpnia 2008 - 03:27

Dziś pojawiła mi się czerwona kropka z 1-ką na ikonie AppStore informująca o dostępnej aktualizacji. Wchodzę a tam Palringo ;-) Zaktualizowalem i jestem miło zaskoczony. Z wizualnej strony poprawili wygląd wiadomości, tzn. są teraz w dymkach jak na kompie, dodano możliwość wysłania wiadomości głosowej, można dodawać osoby do kontaktów, 'wyslij' powedrowal w dolny prawy rog klawiatury, poprzedni zostal zastapiony przez 'hide', możliwość wyłączenia powiadamiania, FAQ i support - na razie tyle zdarzylem zauważyć ;-) i jestem pod wrażeniem :-) Pozdro

#55 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 13 sierpnia 2008 - 11:22

Ja przyznam się, że Parlingo nie chciał mi importować listy. Zastanawiałem się dlaczego i okazało się, że w jednym użytkowniku, w nazwie miałem znaki: < oraz > które z pewnością są niedozwolone. Po usunięciu ich, lista importuje się bez zastrzeżeń - oczywiście numery + nazwy + opisy (jeżeli są).

#56 szakal_rk

szakal_rk
  • 9 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 21:05

a mi wyszlo ze nie moge sie zalogowac dlaczego?

#57 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 15 sierpnia 2008 - 01:10

a mi wyszlo ze nie moge sie zalogowac dlaczego?

Zrobiłeś to wszystko co jest tu napisane w tym wątku? Zarejestrowałeś się na stronie Parlingo, użyłeś tych samych danych przy logowaniu się do Parlingo?

#58 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 15 sierpnia 2008 - 02:14

u mnie na iPodzie Parlingo działa bez problemu, nie było też problemu z importem listy z serwera.

#59 szakal_rk

szakal_rk
  • 9 postów

Napisano 15 sierpnia 2008 - 16:07

jeszce raz czy konto palringo musi byc to samo co na prawdziwym gg ? czyli login i haslo czy moze byc cos innego? i logujac sie do gg z iphone musi byc to samo haslo i login co w p?alringo czy to samo co w gg z kompa?

---- Dodano 15-08-2008 o godzinie 16:26 ----
dobra udalo mi sie dzieki za odpowiedzi teraz musze tylko importowac liste z serwera

#60 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 15 sierpnia 2008 - 18:54

jeszce raz czy konto palringo musi byc to samo co na prawdziwym gg ? czyli login i haslo czy moze byc cos innego? i logujac sie do gg z iphone musi byc to samo haslo i login co w p?alringo czy to samo co w gg z kompa?

Konto Parlingo to przecież rejestracja na zupełnie innym serwerze, a dopiero mając do rzeczonego Parlingo dostęp możemy zalogować się na GG - podając oczywiście dane dla GG.

#61 ban19

ban19
  • 26 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 02:07

A u mnie nie działa .... robie wszystko jak Wykazane W temacie i po wpisaniu Nr gg + pass i naciśnięciu Add service ( czy jakos tak :P ) nic sie nie dzieje

#62 nicolas79

nicolas79
  • 102 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 07:14

A u mnie nie działa ....
robie wszystko jak Wykazane W temacie i po wpisaniu Nr gg + pass i naciśnięciu Add service ( czy jakos tak :P )
nic sie nie dzieje

u mnie to samo, do Palringo się loguje ale nie mogę dodać GG.

#63 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 18 sierpnia 2008 - 10:42

Jeżeli macie problem z Gadu-Gadu na Palringo, proszę skorzystajcie z mego poradnika:
iPhone 3G by Nasedo

#64 opel1971

opel1971
  • 6 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 12:17

Witam. Zostałem zmuszony do napisania tego posta, ponieważ jak niektórzy poprzednicy, za nic nie mogę uruchomić GG na Palringo. IP 3G soft oryg. 2.0.1 5B108 Założyłem sobie nawet nowe konto na GG i po wpisaniu nr GG i hasła nie dodaje mi serwisu GG. Robie wszystko tak jak opisywane powyżej i niestety nic, a nie ma możliwości abym wpisywał niewłaściwe hasła lub nr GG. Dodam iż Palringo działa i jestem w nim zalogowany. Hmmm???

#65 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 18 sierpnia 2008 - 12:53

Dla potrzeb mojego poradnika, jeszcze raz wczoraj usunąłem Gadu-Gadu z Palringo i dodałem je jeszcze raz. Wszystko robiłem tak, jak opisałem w moim poradniku. W dniu dzisiejszym (18.08.2008) również połączyłem się przez Palringo z GG - bez żadnych problemów. Również mam oryginalny soft 2.0.1 - iPhone nie jest złamany.

#66 opel1971

opel1971
  • 6 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 14:39

" Nasedo" ja robie wszystko jak w twoim poradniku i nic... Mam wrażenie, że to u mnie jest coś nie tak... Na kompie nie mam problemu z logowaniem się na gg... Vista 32 Pomyślałem sobie tylko, iż to nie jest MobileGG tylko PC... Zainstalowałem na nowo Palringo, zalogowałem się, próbuje dodać GG, wpisuje nr GG i hasło, no i nic, dalej mam tylko serwis Palringo?

#67 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 18 sierpnia 2008 - 22:54

(...)zalogowałem się, próbuje dodać GG, wpisuje nr GG i hasło, no i nic, dalej mam tylko serwis Palringo?

- Czy na pewno dobrze wpisujesz numer?
- Czy na pewno dobrze hasło wpisujesz? Może na czas instalacji i konfiguracji zmień na jakieś proste. Może za szybko hasło podajesz i iPhone nie zdąży go wpisać poprawnie? Może policz też liczbę kropek.
- Napisz co się dzieje po Twojej próbie dodania Gadu-Gadu?
- Czy dochodzisz do ekranu w którym dodaje się Gadu-Gadu? Czy przy Gadu-Gadu dajesz "ptaszka" zanim dodasz je?

#68 opel1971

opel1971
  • 6 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 08:15

Ok zadziałało i mam GG.:lol:

Pomogła zmiana hasła w GG na same cyfry (poprzednie miałem z małymi literami).

Nie wiem czemu tak było, ponieważ w Parlingo dodając GG też wpisywałem małe litery? No ale nic, ważne jest to że działa, więc panowie i panie kombinujcie ze zmianą hasła w GG.

Wielkie dzięki dla Nasedo za naprowadzenie na odpowiednie tory.

THX i Pozdrówka.

#69 portyl

portyl
  • 59 postów
  • SkądWarschau

Napisano 25 sierpnia 2008 - 21:47

mam ipoda toucha mam na kompie w itunes parlingo zarejestrowałem sie ale u mnie na ipodzie ani sladu po tym programie z tego co czytałem na ipodach tez to dziala wiec nie w tym problem czy sa jakies wymogi co do oprogramowania?prosze o szybko odpowiedz dobra cofam pytanie doczytale sie ze wymagana jest wersja 2.0 i w gore

#70 crazyy91

crazyy91
  • 67 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 sierpnia 2008 - 10:25

wie ktoś może jak usunąć jakiś kontakt oczywiście gadu gadu, po tym jak paringol ściągnął je z serwera Gdy wciskam edit niestety żaden numer nie chce się zaznaczyć bądź edytować

#71 annna

annna
  • 10 postów
  • SkądWłocławek/Warszawa

Napisano 26 sierpnia 2008 - 12:14

Ja mam problem już z samym ściągnięciem Parlingo :( założyłam konto na iTunes, wszystko pięknie, mieli mi wysłać maila z linkiem do aktywacji konta...i NIC! kiedy chcę ściągnąć Parlingo pojawia się komunikat, że nie aktywowałam konta :( ktoś miał ten problem? zakładałam już 3 konta na iTunes i 3 maile na wp, interii i gmail, na żaden adres nie przychodzi ten mail z aktywacją :( co robić?????? w spamie też nie dostałam tego maila...

#72 oem

oem
  • 11 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 14:26

ja sciagnalem i smiga, ale tez nie moge edytowac kontaktow... np. zmienic ich nazwy, wykasowac itp. a co do Parlingo - to wejdz w iPhonie na strone Palringo i go zessaj na dysk - jest w appstore i samo Ciebie prekieruje jak zaznaczysz iTunes. potem zaloguj sie na zalozone przez siebie konto i dodaj gg po wejściu w programie na ikonke "p" zaznaczając add service. wszystko smiga (2.0.2 - 3G) . pozdr.

#73 annna

annna
  • 10 postów
  • SkądWłocławek/Warszawa

Napisano 26 sierpnia 2008 - 14:59

już wszystko zaskoczyło ;)

#74 Jogus

Jogus
  • 215 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 26 sierpnia 2008 - 15:28

Wiemy ze Palringo dziala, ale czy jest jakis program albo cos wiadomo o jakims komunikatorze ktory dzialal by w tle? Nie wiem czy mi sie dobrze o uszy obilo ale w softach w wersji 2.X.X nie moze zadna aplikacja dzialac w tle? Hmm

#75 syndrom18

syndrom18
  • 633 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 15:56

dobrze Ci się obiło ;) od softu 2.1 bedzie taka możliwosć, wpropawdzają technologie push pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych