Gadu-gadu na iPhone'a
Napisano 01 sierpnia 2008 - 07:28
Napisano 03 sierpnia 2008 - 00:15
Napisano 03 sierpnia 2008 - 08:35

Napisano 03 sierpnia 2008 - 10:03
Napisano 03 sierpnia 2008 - 22:34
Napisano 03 sierpnia 2008 - 23:15
Napisano 04 sierpnia 2008 - 08:22
Napisano 04 sierpnia 2008 - 11:38
Napisano 08 sierpnia 2008 - 18:27
WITAM
Zakupilam iPhone i nie moge wgrac ani gg ani skype :confused: Przegladarka SAFARI poprostu mi to blokuje. jak moge to ominac? na jakich stronach mozna sciagnac gg i skype?????
PZDR:confused:
Napisano 08 sierpnia 2008 - 18:31

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:16
WITAM
Zakupilam iPhone i nie moge wgrac ani gg ani skype :confused: Przegladarka SAFARI poprostu mi to blokuje. jak moge to ominac? na jakich stronach mozna sciagnac gg i skype?????
PZDR:confused:
Nie jest to śmieszne - ale smutne. Wynika z tego, że koleżanka nie miała informacji na temat iPhone zanim weszła w jego posiadanie. Może warto udzielić odpowiedzi a nie po prostu się wyśmiewać. Każdy w końcu miał swój pierwszy post.
Niestety - odnośnie Skype nie ma za dobrych wiadomości:
http://www.myapple.p...-na-iphone.html
Gadu Gadu - jest znacznie lepiej:
http://www.myapple.p...w-appstore.html
Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:55
witam,
kupilam iPhone dopiero sie wszystkiego ucze. Przegladarka safari blokuje mi sciagniecie skype i gg mobile

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 21:58 ----
dokladnie- nigdy wczesniej nie zagladalam do iPhone- to pierwszy raz ...dzisiaj. nie mam pojecia jak sie okazuje wpodstawowych sprawach .... dlatego pytam ......
---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 21:59 ----
oo jak juz gg mozna sciagnac.... to juz cos

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 22:01 ----
wlasnie parlingo....bylam tam.....zarejestrowalam sie ale nie moge zainstalowac w iPhone

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 22:03 ----
ze niby moj login lub haslo nie tak..... na komputerze bez problemu ....wszystko gra.... no i przy takich blachostkach....stoje wmiejscu
Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:01
ze niby moj login lub haslo nie tak..... na komputerze bez problemu ....wszystko gra.... no i przy takich blachostkach....stoje wmiejscu
Może mylisz login i hasło do parlingo z loginem i hasłem do GG. Przykład:
W GaduGadu np. masz numer 12345678 oraz hasło sto20trzy
Tych danych nie wpisujesz przy starcie Parlingo - to są Twoje dane do GG - musisz w Parlingo założyć konto.
Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:06
zalozylam osobne konto podalam email , ktory mialam wczesniej i haslo stare potem juz nowe i...
nick kate
i dostalam numer ID parlingo....
i
przy normalnym logowaniu podawalam numer email i haslo nowe... wszystko gra loguje sie jest ok. w momencie zainstalowania parlingo w telefonie- musze podac dane knta
UZYTKOWNIK ( tu wpisuje email ) i haslo- haslo nowe i nic
to moze tu cos robie nie tak?????:confused:
---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 23:09 ----
tak
zalozylam osobne konto podalam email , ktory mialam wczesniej i haslo stare potem juz nowe i...
nick kate
i dostalam numer ID parlingo....
i
przy normalnym logowaniu podawalam numer email i haslo nowe... wszystko gra loguje sie jest ok. w momencie zainstalowania parlingo w telefonie- musze podac dane konta
UZYTKOWNIK ( tu wpisuje email ) i haslo- haslo nowe i nic
to moze tu cos robie nie tak?????:confused:
---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 23:17 ----
co mozna rozumiec pod nazwa dane konta uzytkownika? moj nick?
Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:49
Wchodzisz do Ustawienia -> Parlingo (ale ustawienia iPhone) i tam wpisujesz:
Parlingo ID czerwonykapturek@wp.pl
Password czerwony
(wszystkie pozostałe ustawienia na niebiesko)
Następnie uruchamiasz program, jak się zalogujesz (automatycznie) klikasz na takie trzy ikonki na górze - klikasz P po lewej stronie (wśród tych trzech ikonek), następnie Edit, klikasz +, wybierasz Gadu-Gadu i na dole wpisujesz:
Account ID Twój numer GG
Password Twoje hasło na GG
i klikasz Add service.
Napisano 08 sierpnia 2008 - 23:01

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 01:14 ----
niestety

moj iPhone dziala w sieci o2- nie era
wydaje sie to byc tak proste, ze wierzyc mi sie nie chce, ze nie dziala. a ten email ma byc autentyczny czy moge sobie wymyslec? nie wiem juz kilka godzin siedze i mam.........
Napisano 08 sierpnia 2008 - 23:47
ogromne dzieki- zaraz testuje
rzecz w tym , ze nie mam pojecia zielonego i wlasnie potrzebuje kogos kto takiemu jak mnie wytlumaczy co i jak wielkie dzieki
))
---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 01:14 ----
niestetywyswietla mi, ze :The Apple ID or AOL screen name you entered couldn't found or your password was incorect
moj iPhone dziala w sieci o2- nie era
wydaje sie to byc tak proste, ze wierzyc mi sie nie chce, ze nie dziala. a ten email ma byc autentyczny czy moge sobie wymyslec? nie wiem juz kilka godzin siedze i mam.........
Mój iPhone też działa w sieci O2 - nie wiem skąd akurat Ci ERA do głowy przyszła - ale to chyba nie ważne.
E-mail ma być autentyczny - bo musisz się takim zarejestrować. Wchodzisz na tą stronę:
Palringo Vocal IM
Podajesz prawdziwy adres e-mail i hasło jakie użyjesz później do zalogowania się do Parlingo - powinno zadziałać.
Napisano 09 sierpnia 2008 - 04:04
czy musze zarejestrowac iPhone w APPLE, by sciagnac parlingo ? czy to ma duze znaczenie?
pzdr
---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 06:06 ----
dzieki za cierpliwosc

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 06:10 ----
email jest parwdziwy, loguje sie na kompie bez problemu- w iPhone rowniez. ale w momencie proby sciagniecia parlingo- ciagle pojawia mi sie ten tekst :
The Apple ID or AOL screen name you entered couldn't found or your password was incorect.
Nie mam Apple ID- nie zarejestrowalam telefonu na ich glownej str jeszcze- moze wiec w tym tkwi problem????
---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 06:14 ----
poza tym ta przegladarka safari- dla mnie masakra!!! zadnego prostego pliczku nie moge sciagnac- ciagle wyskakuje po polsku tekst: przegladarka nie moze sciagnac tego pliku i tyle.
zdaje sie, ze dlugo bede sie z tym wszystkim meczyc.... po co wogole ta przegladarka???? ona tylko kontroluje i blokuje mi wszystko

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 06:16 ----
chyba ide juz spac.... nic juz nie wymysle... tyle godzin.... i nic.....
Nasedo dziekuje za pomoc....
pzdr
---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 06:20 ----
wiadomosc do arturprx2
najlatwiej sie nabijac z innych..... najtrudniej wyciagnac reke i bezinteresownie pomoc- bravo [arturprx2B][/B]
nie komentuje wiec wiecej twojego postu......
Napisano 09 sierpnia 2008 - 10:06
czy musze zarejestrowac iPhone w APPLE, by sciagnac parlingo ? czy to ma duze znaczenie?
Według mnie, tak. Jeżeli dobrze rozumiem, masz telefon w O2-UK - czyli jedyną drogą do użytkowania jego jest przejście całej procedury rejestracyjnej i aktywacyjnej. Taka jest specyfika iPhone i trzeba się z tym pogodzić.
email jest parwdziwy, loguje sie na kompie bez problemu- w iPhone rowniez. ale w momencie proby sciagniecia parlingo- ciagle pojawia mi sie ten tekst :
The Apple ID or AOL screen name you entered couldn't found or your password was incorect.
Nie mam Apple ID- nie zarejestrowalam telefonu na ich glownej str jeszcze- moze wiec w tym tkwi problem????
The Apple ID - to jest jeszcze coś innego, niż Twoje dane rejestracyjne w Parlingo i Twoje dane w Gadu-Gadu. Musisz zarejestrować się w Apple Store aby mieć dostęp do czegokolwiek, w tym do aplikacji (płatnych i bezpłatnych). Jeżeli chcesz mieć do tego dostęp - tam musisz sie zarejestrować. Przy aplikacjach - podana zawsze jest ich cena (jeżeli jesteś w UK - cena podana będzie w funtach), jeżeli masz przy aplikacji znaczek FREE, aplikacja nic Cię nie kosztuje.
poza tym ta przegladarka safari- dla mnie masakra!!! zadnego prostego pliczku nie moge sciagnac- ciagle wyskakuje po polsku tekst: przegladarka nie moze sciagnac tego pliku i tyle.
zdaje sie, ze dlugo bede sie z tym wszystkim meczyc.... po co wogole ta przegladarka???? ona tylko kontroluje i blokuje mi wszystko ( google wystarczylyby.... jest mozliwosc usuniecia safari?
Apple postanowiło zrobić takie zabezpieczenia - jeżeli nie wiadomo o co chodzi - chodzi o pieniądze. Tłumacząc to w najprostszy sposób. Używając przeglądarki internetowej w komputerze - wchodzisz sobie na stronę GG, znajdujesz ten komunikator, znajdujesz link do pobrania, klikasz i wersja instalacyjna jest pobierana na Twój komputer. Uruchamiasz ją, instalujesz Gadu-Gadu i używasz.
W przypadku iPhone jest inaczej. Przeglądarka internetowa pozwala Ci na przeglądanie internetu, oglądanie stron, a nawet możesz sobie zapisać tapetę

Nie ma możliwości usunięcia Safari - to jest jedyna przeglądarka, a nawet jeżeli byłaby oficjalnie jakaś inna, nie umożliwiłaby Ci na pobieranie plików inną metodą niż taka, na którą zezwoli Ci Apple.
W razie dalszych problemów - pisz - na pewno uda się znaleźć odpowiedzi na Twe problemy.
Napisano 09 sierpnia 2008 - 10:21

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 12:23 ----
dzieki sliczne za informacje

pozdrawiam
---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 12:25 ----
poprzednio mialam ericsson-a z 3 i wszystko smigalo easy instalacje... tak sobie tez podeszlam do tego tematu.... ale po malu poznaje co i jaK ....

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 12:26 ----
MASAKRYCZNIE SIE CIESZE-PARLINGO W iPHONIE

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 13:42 ----
parlingo smiga

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 13:44 ----
gps .... jak go miec

apetyt rosnie......

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 13:46 ----
jeszcze word-a potrzebuje.... cos do sciagania pliczkow i cos do komunikatowania si rozm- cos jak skype

to mi pewnie zajmie m-c.......

pzdr
Napisano 10 sierpnia 2008 - 01:46
parlingo smiga teraz jak zrobic by mi sie nie wylanczal w momencie kiedy opouszczam parlingo? zjak zrobic zeby czuwal i powiadamial o nowych wiadomosciach? nastepny etap gryzienia.....
Możesz przejść do kolejnego etapu - pomijając gryzienie. Nie da się, aby czuwał i powiadamiał o nowych wiadomościach.
gps .... jak go miec ???
Już go masz. Pytanie niezrozumiałe.
---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 13:46 ----
jeszcze word-a potrzebuje.... cos do sciagania pliczkow i cos do komunikatowania si rozm- cos jak skype )
to mi pewnie zajmie m-c....... )
Twoja potrzeba posiadania Word'a rozmija się z tym co oferuje AS. Nie ma innych aplikacji niż te, które są dostępne, które można przejrzeć, poczytać opisy - jak też przekonać się ile kosztują. Reasumując - Worda nie ma.
Coś do ściągania pliczków to:
- Safari
Coś do "komunikatowania się" - coś jak Skype, nie ma - Skype, nie ma.
Czy Tobie zajmie to miesiąc - trudno powiedzieć, jednak ważniejsze jest to jak wiele czasu zajmie to programistą i czy w ogóle doczekasz się takowych aplikacji.
Napisano 11 sierpnia 2008 - 10:39
od zakupu iPhone minelo kilka dni- parlingo smiga super ) DZIEKUJE. ale mam problem z znalezieniem do sciagniecia program INSTALLER, dzieki , ktoremu moglabym sciagnac FRING. znalazlam kilka stron- wszystko po angielsku no i moge nie poradzic sobie z prawidlowym sciagnieoiem- sa dwie wersje 1 : Mac OS X Downloads (for firmware 1.0, 1.0.1 and 1.0.2):
# iTunes 7.4 or later: Download v3.1
a druga to :Windows Downloads (for firmware 1.0, 1.0.1 and 1.0.2)
# All iTunes versions: Download v0.92
to co zrozumialam musze installera zainstalowac na komputerze- sciagnelam wersje druga Windows Downloads- mam windows xp na komputerze ( czy dobrze zrozumialam ?)
dalej wiem, ze musze jakos to w iTunes rozpakowac...... ?????
i dalej nie wiem co robic
A FRING - z jakiej strony moge sciagnac? za skype trzeba niestety placic
chcialam to z konsultowac z kims kto sie zna na tych sprawach- jestem nowicjuszem-dopiero wszystkiego sie ucze i chcialabym wiedziec, ze nie robie zle.
---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 12:50 ----
skype mozna miec w iPhone- platne w dolarach ale jest to jakos dziwnie- laczysz sie z ich strona i tam masz swojego skype..... nie gryzlam tego tematu- wolalabym miec zainstalowanego w iPhone....
no i moja wersja 2.0.1 juz po uaktualnieniu......

co do gps- upss faktycznie jest juz iPhonie- chodzilo mi bardziej o tomtom.... wyczytalam, ze mozna sciagnac.... ten jest bez glosu- podbno sciagniecie glosu- koszt ok.50f na 3 lata- taka informacje otrzymalam w o2.
---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 12:52 ----
dzieki sliczne za informacje

pozdrawiam
Napisano 11 sierpnia 2008 - 11:01
co do gps- upss faktycznie jest juz iPhonie- chodzilo mi bardziej o tomtom.... wyczytalam, ze mozna sciagnac.... ten jest bez glosu- podbno sciagniecie glosu- koszt ok.50f na 3 lata- taka informacje otrzymalam w o2.
Nie ma jeszcze TomTom'a - zadaj jeszcze raz te same pytania w O2.
no i moja wersja 2.0.1 juz po uaktualnieniu...... INSTALLER zapewne nie bedzie dzialal prawidlowo... ( podobno CYNDIA dziala w tej wersji- ktos ja instalowal?
Cydia i Installer to nie są aplikacje takie jak np. Parlingo - to są aplikacje które działają TYLKO na złamanym iPhone.
Napisano 11 sierpnia 2008 - 11:05

Apple - Web apps - O2 MMS Reader troche o tym pisze niestety po angielsku

---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 13:09 ----
napisalam do o2 z prosba o przyslanie wiadomosci z aktywujacym pin- zebym mogla zarejestrowac sie na 2mms.net - czekam znowu na odp
Napisano 11 sierpnia 2008 - 11:10

javascript:var%20t=((window.getSelection&&window.getSelection())||(document.getSelection&&document.getSelection())||(document.selection&&document.selection.createRange&&document.selection.createRange().text));var%20e=(document.charset||document.characterSet);if(t!=''){location.href='http://translate.google.com/translate_t?text='+t+'&hl=pl&langpair=auto|pl&tbb=1&ie='+e;}else{location.href='http://translate.google.com/translate?u='+escape(location.href)+'&hl=pl&langpair=auto|pl&tbb=1&ie='+e;};
wklej do adresu na angielskiej stronie i stuknij enter

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych