Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gadu-gadu na iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
165 odpowiedzi w tym temacie

#26 arturprx2

arturprx2
  • 4 postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 07:28

a ja mam nasetpujące pytanko... czy jest jakas opcja na zachowanie historii czatów w tym parlingo ? generanie wszystko śmiga jak trzeba ale ta historia by sie przydala, a przynajmniej opcja nie nie kasowania tresci przed opuszczeniem programu... wystarczy zamknąć okno i tracimy całą rozmowe.. jest jakis patent ?

#27 jachiek

jachiek
  • 38 postów

Napisano 03 sierpnia 2008 - 00:15

hmmm. moze ja jakis dziwny jestem - ale jak dodac konto gg w komunikatorze palringo na iphonie? zainstalowalem komunikator z apps store'a i nie moge znalezc miejsca w ktorym podaje sie login/haslo do gg... jedyne co udalo mi sie zrobic to dolaczyc do grupy gg, na ktorej widze sporo ludzi 'offline' ale to przeciez nie o to chodzi... jak sie tym palringo zalogowac do gg..? pzdr,jach

#28 arturprx2

arturprx2
  • 4 postów

Napisano 03 sierpnia 2008 - 08:35

wyglada to tak

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafika

#29 jachiek

jachiek
  • 38 postów

Napisano 03 sierpnia 2008 - 10:03

miodzio - dzieki! brakowalo mi tego plusa w prawym gornym rogu; pojawil sie dopiero po wybraniu 'edit'. dzieki

#30 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 sierpnia 2008 - 22:34

Super aplikacja, ogromny + za: -funkcja multikomunikatora -automatyczny import kontaktów z serwera gg -darmowa (pewnie zrobią ją płatną za jakiś czas...)

#31 MonsterSale

MonsterSale
  • 217 postów

Napisano 03 sierpnia 2008 - 23:15

Super jak super: nie jest dopracowana. Status pokazuje, ale tylko ten z Palringo. U innych uzytkownikow GG nie widac tego statusu. Poza tym, jak to juz ktos wspominal, nie ma archiwum wiadomosci. Po trzecie nie ustawia automatycznie zmiany statusu z online na away i inne po uplywie czasu (mogli to chociaz w opcjach zostawic). Na pewno nalezy sie cieszyc, ze jest klient GG na iP i inne urzadzenia mobilne (pod WM), zwlaszcza ze za darmo, ale troszke jeszcze nad nim powinni popracowac.

#32 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 sierpnia 2008 - 08:22

statusu nie ustawia pewnie dlatego, że w tle nie może działać więc uznali, że na razie nie jest potrzebne chociaż w wersji na Windows Mobile też nie ustawia, z opisami dla innych sieci to też problem ogólny bo w wersji dla innych platform też nie można ustawić

#33 pihont

pihont
  • 28 postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 11:38

Korzystam od dawna, nie tylko na iPhonie. Działa dobrze i dość stabilnie. Polecam. Co do wyłudzania e-maila to nie sądzę . Parlingo działa już od kilku lat i z tego co wiem w UK jest dość popularne. Koszt wysłania wiadomości tekstowej przez Parlingo jest niższy niż SMS-em. (zazwyczaj)

#34 KasiaiPhone

KasiaiPhone
  • 53 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 18:27

Jak wgrac mobilne gg i skype w telefonie IPhone????????

WITAM
Zakupilam iPhone i nie moge wgrac ani gg ani skype :confused: Przegladarka SAFARI poprostu mi to blokuje. jak moge to ominac? na jakich stronach mozna sciagnac gg i skype?????

PZDR:confused:

#35 arturprx2

arturprx2
  • 4 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 18:31

buahahahahaha a to dobre :D:D:D wybaczcie ale musialem ;] ;P moze nikt sie nie pogniewa hehehehehe ;)

#36 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:16

WITAM
Zakupilam iPhone i nie moge wgrac ani gg ani skype :confused: Przegladarka SAFARI poprostu mi to blokuje. jak moge to ominac? na jakich stronach mozna sciagnac gg i skype?????

PZDR:confused:

Nie jest to śmieszne - ale smutne. Wynika z tego, że koleżanka nie miała informacji na temat iPhone zanim weszła w jego posiadanie. Może warto udzielić odpowiedzi a nie po prostu się wyśmiewać. Każdy w końcu miał swój pierwszy post.

Niestety - odnośnie Skype nie ma za dobrych wiadomości:
http://www.myapple.p...-na-iphone.html

Gadu Gadu - jest znacznie lepiej:
http://www.myapple.p...w-appstore.html

#37 KasiaiPhone

KasiaiPhone
  • 53 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:55

instalacja parlingo, gg....w iPhone

witam,
kupilam iPhone dopiero sie wszystkiego ucze. Przegladarka safari blokuje mi sciagniecie skype i gg mobile :( .chcialam sciagnac PARLINGO. zarejestrowalam sie ale nie moge zainstalowac w iPhone-:confused: .: The Apple ID or AOL screen name you entered couldn't found or your password was incorect.:confused:

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 21:58 ----
dokladnie- nigdy wczesniej nie zagladalam do iPhone- to pierwszy raz ...dzisiaj. nie mam pojecia jak sie okazuje wpodstawowych sprawach .... dlatego pytam ......

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 21:59 ----
oo jak juz gg mozna sciagnac.... to juz cos :)))

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 22:01 ----
wlasnie parlingo....bylam tam.....zarejestrowalam sie ale nie moge zainstalowac w iPhone :(( pewnie robie jakis smieszny blad.....

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 22:03 ----
ze niby moj login lub haslo nie tak..... na komputerze bez problemu ....wszystko gra.... no i przy takich blachostkach....stoje wmiejscu

#38 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:01

ze niby moj login lub haslo nie tak..... na komputerze bez problemu ....wszystko gra.... no i przy takich blachostkach....stoje wmiejscu

Może mylisz login i hasło do parlingo z loginem i hasłem do GG. Przykład:

W GaduGadu np. masz numer 12345678 oraz hasło sto20trzy
Tych danych nie wpisujesz przy starcie Parlingo - to są Twoje dane do GG - musisz w Parlingo założyć konto.

#39 KasiaiPhone

KasiaiPhone
  • 53 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:06

tak
zalozylam osobne konto podalam email , ktory mialam wczesniej i haslo stare potem juz nowe i...

nick kate
i dostalam numer ID parlingo....

i
przy normalnym logowaniu podawalam numer email i haslo nowe... wszystko gra loguje sie jest ok. w momencie zainstalowania parlingo w telefonie- musze podac dane knta
UZYTKOWNIK ( tu wpisuje email ) i haslo- haslo nowe i nic

to moze tu cos robie nie tak?????:confused:

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 23:09 ----
tak
zalozylam osobne konto podalam email , ktory mialam wczesniej i haslo stare potem juz nowe i...

nick kate
i dostalam numer ID parlingo....

i
przy normalnym logowaniu podawalam numer email i haslo nowe... wszystko gra loguje sie jest ok. w momencie zainstalowania parlingo w telefonie- musze podac dane konta
UZYTKOWNIK ( tu wpisuje email ) i haslo- haslo nowe i nic

to moze tu cos robie nie tak?????:confused:

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 23:17 ----
co mozna rozumiec pod nazwa dane konta uzytkownika? moj nick?

#40 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:49

Przy rejestracji podałaś adres e-mail, np. czerwonykapturek@wp.pl, do tego hasło czerwony.
Wchodzisz do Ustawienia -> Parlingo (ale ustawienia iPhone) i tam wpisujesz:
Parlingo ID czerwonykapturek@wp.pl
Password czerwony
(wszystkie pozostałe ustawienia na niebiesko)

Następnie uruchamiasz program, jak się zalogujesz (automatycznie) klikasz na takie trzy ikonki na górze - klikasz P po lewej stronie (wśród tych trzech ikonek), następnie Edit, klikasz +, wybierasz Gadu-Gadu i na dole wpisujesz:
Account ID Twój numer GG
Password Twoje hasło na GG
i klikasz Add service.

#41 KasiaiPhone

KasiaiPhone
  • 53 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 23:01

ogromne dzieki- zaraz testuje :) rzecz w tym , ze nie mam pojecia zielonego i wlasnie potrzebuje kogos kto takiemu jak mnie wytlumaczy co i jak wielkie dzieki :)))

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 01:14 ----
niestety :( wyswietla mi, ze :The Apple ID or AOL screen name you entered couldn't found or your password was incorect
moj iPhone dziala w sieci o2- nie era
wydaje sie to byc tak proste, ze wierzyc mi sie nie chce, ze nie dziala. a ten email ma byc autentyczny czy moge sobie wymyslec? nie wiem juz kilka godzin siedze i mam.........

#42 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 08 sierpnia 2008 - 23:47

ogromne dzieki- zaraz testuje :) rzecz w tym , ze nie mam pojecia zielonego i wlasnie potrzebuje kogos kto takiemu jak mnie wytlumaczy co i jak wielkie dzieki :)))

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 01:14 ----
niestety :( wyswietla mi, ze :The Apple ID or AOL screen name you entered couldn't found or your password was incorect
moj iPhone dziala w sieci o2- nie era
wydaje sie to byc tak proste, ze wierzyc mi sie nie chce, ze nie dziala. a ten email ma byc autentyczny czy moge sobie wymyslec? nie wiem juz kilka godzin siedze i mam.........

Mój iPhone też działa w sieci O2 - nie wiem skąd akurat Ci ERA do głowy przyszła - ale to chyba nie ważne.

E-mail ma być autentyczny - bo musisz się takim zarejestrować. Wchodzisz na tą stronę:
Palringo Vocal IM
Podajesz prawdziwy adres e-mail i hasło jakie użyjesz później do zalogowania się do Parlingo - powinno zadziałać.

#43 KasiaiPhone

KasiaiPhone
  • 53 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 04:04

witam
czy musze zarejestrowac iPhone w APPLE, by sciagnac parlingo ? czy to ma duze znaczenie?
pzdr

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 06:06 ----
dzieki za cierpliwosc :)

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 06:10 ----
email jest parwdziwy, loguje sie na kompie bez problemu- w iPhone rowniez. ale w momencie proby sciagniecia parlingo- ciagle pojawia mi sie ten tekst :

The Apple ID or AOL screen name you entered couldn't found or your password was incorect.

Nie mam Apple ID- nie zarejestrowalam telefonu na ich glownej str jeszcze- moze wiec w tym tkwi problem????

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 06:14 ----
poza tym ta przegladarka safari- dla mnie masakra!!! zadnego prostego pliczku nie moge sciagnac- ciagle wyskakuje po polsku tekst: przegladarka nie moze sciagnac tego pliku i tyle.

zdaje sie, ze dlugo bede sie z tym wszystkim meczyc.... po co wogole ta przegladarka???? ona tylko kontroluje i blokuje mi wszystko :(( google wystarczylyby.... jest mozliwosc usuniecia safari?

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 06:16 ----
chyba ide juz spac.... nic juz nie wymysle... tyle godzin.... i nic.....
Nasedo dziekuje za pomoc....
pzdr

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 06:20 ----
wiadomosc do arturprx2

najlatwiej sie nabijac z innych..... najtrudniej wyciagnac reke i bezinteresownie pomoc- bravo [arturprx2B][/B]

nie komentuje wiec wiecej twojego postu......

#44 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 09 sierpnia 2008 - 10:06

czy musze zarejestrowac iPhone w APPLE, by sciagnac parlingo ? czy to ma duze znaczenie?

Według mnie, tak. Jeżeli dobrze rozumiem, masz telefon w O2-UK - czyli jedyną drogą do użytkowania jego jest przejście całej procedury rejestracyjnej i aktywacyjnej. Taka jest specyfika iPhone i trzeba się z tym pogodzić.

email jest parwdziwy, loguje sie na kompie bez problemu- w iPhone rowniez. ale w momencie proby sciagniecia parlingo- ciagle pojawia mi sie ten tekst :

The Apple ID or AOL screen name you entered couldn't found or your password was incorect.

Nie mam Apple ID- nie zarejestrowalam telefonu na ich glownej str jeszcze- moze wiec w tym tkwi problem????

The Apple ID - to jest jeszcze coś innego, niż Twoje dane rejestracyjne w Parlingo i Twoje dane w Gadu-Gadu. Musisz zarejestrować się w Apple Store aby mieć dostęp do czegokolwiek, w tym do aplikacji (płatnych i bezpłatnych). Jeżeli chcesz mieć do tego dostęp - tam musisz sie zarejestrować. Przy aplikacjach - podana zawsze jest ich cena (jeżeli jesteś w UK - cena podana będzie w funtach), jeżeli masz przy aplikacji znaczek FREE, aplikacja nic Cię nie kosztuje.

poza tym ta przegladarka safari- dla mnie masakra!!! zadnego prostego pliczku nie moge sciagnac- ciagle wyskakuje po polsku tekst: przegladarka nie moze sciagnac tego pliku i tyle.

zdaje sie, ze dlugo bede sie z tym wszystkim meczyc.... po co wogole ta przegladarka???? ona tylko kontroluje i blokuje mi wszystko ( google wystarczylyby.... jest mozliwosc usuniecia safari?

Apple postanowiło zrobić takie zabezpieczenia - jeżeli nie wiadomo o co chodzi - chodzi o pieniądze. Tłumacząc to w najprostszy sposób. Używając przeglądarki internetowej w komputerze - wchodzisz sobie na stronę GG, znajdujesz ten komunikator, znajdujesz link do pobrania, klikasz i wersja instalacyjna jest pobierana na Twój komputer. Uruchamiasz ją, instalujesz Gadu-Gadu i używasz.

W przypadku iPhone jest inaczej. Przeglądarka internetowa pozwala Ci na przeglądanie internetu, oglądanie stron, a nawet możesz sobie zapisać tapetę :lol: Jednak, Apple zdecydowało, że oprogramowanie dodatkowe będzie zgromadzone tylko i wyłącznie w jednym miejscu i z tego miejsca tylko i wyłącznie będzie mogło być pobierane. Czy to muzyka, czy aplikacje mogą być tylko pobierane ze sklepu i możesz to zrobić TYLKO z poziomu iTunes w komputerze, lub za pomocą iPhone - nie ma innego sposobu.

Nie ma możliwości usunięcia Safari - to jest jedyna przeglądarka, a nawet jeżeli byłaby oficjalnie jakaś inna, nie umożliwiłaby Ci na pobieranie plików inną metodą niż taka, na którą zezwoli Ci Apple.

W razie dalszych problemów - pisz - na pewno uda się znaleźć odpowiedzi na Twe problemy.

#45 KasiaiPhone

KasiaiPhone
  • 53 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 10:21

mam parlingo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! po nie przespanej nocy- jedno zglowy .... teraz konfiguracja gg imsn :((( znowu nie umiem

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 12:23 ----
dzieki sliczne za informacje :) dokladnie tak jest jak opisujesz.... dzisiaj rano wpadlam na pomysl, ze nie zalogowalam sie- .... przed chwila nabylam to cholerne parlingo :))) i teraz gg i msn- jak??????
pozdrawiam

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 12:25 ----
poprzednio mialam ericsson-a z 3 i wszystko smigalo easy instalacje... tak sobie tez podeszlam do tego tematu.... ale po malu poznaje co i jaK .... :)))

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 12:26 ----
MASAKRYCZNIE SIE CIESZE-PARLINGO W iPHONIE :)))))))))))))))))))))))))))

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 13:42 ----
parlingo smiga :) teraz jak zrobic by mi sie nie wylanczal w momencie kiedy opouszczam parlingo? zjak zrobic zeby czuwal i powiadamial o nowych wiadomosciach? nastepny etap gryzienia.....

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 13:44 ----
gps .... jak go miec :) ???

apetyt rosnie...... :))

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 13:46 ----
jeszcze word-a potrzebuje.... cos do sciagania pliczkow i cos do komunikatowania si rozm- cos jak skype :))
to mi pewnie zajmie m-c....... :))
pzdr

#46 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 10 sierpnia 2008 - 01:46

parlingo smiga teraz jak zrobic by mi sie nie wylanczal w momencie kiedy opouszczam parlingo? zjak zrobic zeby czuwal i powiadamial o nowych wiadomosciach? nastepny etap gryzienia.....

Możesz przejść do kolejnego etapu - pomijając gryzienie. Nie da się, aby czuwał i powiadamiał o nowych wiadomościach.

gps .... jak go miec ???

Już go masz. Pytanie niezrozumiałe.

---- Dodano 09-08-2008 o godzinie 13:46 ----
jeszcze word-a potrzebuje.... cos do sciagania pliczkow i cos do komunikatowania si rozm- cos jak skype )
to mi pewnie zajmie m-c....... )

Twoja potrzeba posiadania Word'a rozmija się z tym co oferuje AS. Nie ma innych aplikacji niż te, które są dostępne, które można przejrzeć, poczytać opisy - jak też przekonać się ile kosztują. Reasumując - Worda nie ma.

Coś do ściągania pliczków to:
- Safari
- Mail

Coś do "komunikatowania się" - coś jak Skype, nie ma - Skype, nie ma.

Czy Tobie zajmie to miesiąc - trudno powiedzieć, jednak ważniejsze jest to jak wiele czasu zajmie to programistą i czy w ogóle doczekasz się takowych aplikacji.

#47 KasiaiPhone

KasiaiPhone
  • 53 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 10:39

witam

od zakupu iPhone minelo kilka dni- parlingo smiga super ) DZIEKUJE. ale mam problem z znalezieniem do sciagniecia program INSTALLER, dzieki , ktoremu moglabym sciagnac FRING. znalazlam kilka stron- wszystko po angielsku no i moge nie poradzic sobie z prawidlowym sciagnieoiem- sa dwie wersje 1 : Mac OS X Downloads (for firmware 1.0, 1.0.1 and 1.0.2):
# iTunes 7.4 or later: Download v3.1

a druga to :Windows Downloads (for firmware 1.0, 1.0.1 and 1.0.2)
# All iTunes versions: Download v0.92

to co zrozumialam musze installera zainstalowac na komputerze- sciagnelam wersje druga Windows Downloads- mam windows xp na komputerze ( czy dobrze zrozumialam ?)

dalej wiem, ze musze jakos to w iTunes rozpakowac...... ?????

i dalej nie wiem co robic

A FRING - z jakiej strony moge sciagnac? za skype trzeba niestety placic

chcialam to z konsultowac z kims kto sie zna na tych sprawach- jestem nowicjuszem-dopiero wszystkiego sie ucze i chcialabym wiedziec, ze nie robie zle.

---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 12:50 ----
skype mozna miec w iPhone- platne w dolarach ale jest to jakos dziwnie- laczysz sie z ich strona i tam masz swojego skype..... nie gryzlam tego tematu- wolalabym miec zainstalowanego w iPhone....
no i moja wersja 2.0.1 juz po uaktualnieniu...... :( INSTALLER zapewne nie bedzie dzialal prawidlowo... :(( podobno CYNDIA dziala w tej wersji- ktos ja instalowal?

co do gps- upss faktycznie jest juz iPhonie- chodzilo mi bardziej o tomtom.... wyczytalam, ze mozna sciagnac.... ten jest bez glosu- podbno sciagniecie glosu- koszt ok.50f na 3 lata- taka informacje otrzymalam w o2.

---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 12:52 ----
dzieki sliczne za informacje ;) moze jakas podpowiedz co do aplikacji INSTALLER i FRING?
pozdrawiam

#48 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 11 sierpnia 2008 - 11:01

Na początek warto sobie wyjaśnić parę spraw. Jeżeli używany iPhone niezłamanego - nie będą działać na nim ŻADNE Istallery, Cydie ani nic co nie jest zaakceptowane przez Apple, żadne oprogramowanie nie może być ściągnięte poza tym, co dostępne jest w App Store.

co do gps- upss faktycznie jest juz iPhonie- chodzilo mi bardziej o tomtom.... wyczytalam, ze mozna sciagnac.... ten jest bez glosu- podbno sciagniecie glosu- koszt ok.50f na 3 lata- taka informacje otrzymalam w o2.

Nie ma jeszcze TomTom'a - zadaj jeszcze raz te same pytania w O2.

no i moja wersja 2.0.1 juz po uaktualnieniu...... INSTALLER zapewne nie bedzie dzialal prawidlowo... ( podobno CYNDIA dziala w tej wersji- ktos ja instalowal?

Cydia i Installer to nie są aplikacje takie jak np. Parlingo - to są aplikacje które działają TYLKO na złamanym iPhone.

#49 KasiaiPhone

KasiaiPhone
  • 53 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 11:05

co do mms- czekam znowu na email z o2- znowu zadalam im pytanie o ten pin :) nie wiem jak to dziala ale na str

Apple - Web apps - O2 MMS Reader troche o tym pisze niestety po angielsku :( a tu angielskie forum : New Version

---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 13:09 ----
napisalam do o2 z prosba o przyslanie wiadomosci z aktywujacym pin- zebym mogla zarejestrowac sie na 2mms.net - czekam znowu na odp

#50 arturprx2

arturprx2
  • 4 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 11:10

Kasieńko tu masz link ktory tlumaczy na polski :)

javascript:var%20t=((window.getSelection&&window.getSelection())||(document.getSelection&&document.getSelection())||(document.selection&&document.selection.createRange&&document.selection.createRange().text));var%20e=(document.charset||document.characterSet);if(t!=''){location.href='http://translate.google.com/translate_t?text='+t+'&hl=pl&langpair=auto|pl&tbb=1&ie='+e;}else{location.href='http://translate.google.com/translate?u='+escape(location.href)+'&hl=pl&langpair=auto|pl&tbb=1&ie='+e;};

wklej do adresu na angielskiej stronie i stuknij enter ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych