Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z Vodafon CZ

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#26 Mirpheus

Mirpheus
  • 85 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 13:45

U mnie podobnie. Byłem na weekend w Czechach, w telefonie (iP 2G) mam włączone automatyczne logowanie do sieci. Wszystko działało OK. Wróciłem do PL i jako logo operatora ciągle mi się wyświetla Vodafone CZ. Telefon mam w Plusie. Włączałem wyszukiwanie ręczne, wyłączałem/włączałem telefon, tryb samolot - nic. Ciągle logo Vodafone. Włożyłem inną kartę - Orange - wyświetla się poprawne logo "Orange". Z powrotem kartę Plus - znowu Vodafone CZ.... Czytałem posty i widzę że w iP 3G można problem rozwiązać wyłączając/włączając 3G. We 2G nie ma takiej opcji - macie na to jakieś rozwiązanie? Pozdrawiam i dzięki z góry za wszelkie sugestie.

#27 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 13:54

Pytnie do wszystkich z tym problemem - czy mieliscie wgrany plik IPCC zrobiony dla sieci plus ?

#28 Mirpheus

Mirpheus
  • 85 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 14:07

Pytnie do wszystkich z tym problemem - czy mieliscie wgrany plik IPCC zrobiony dla sieci plus ?

Ja nie miałem.

---- Dodano 09-02-2010 o godzinie 14:24 ----
3 dni minęły, na wyświetlaczu ciągle pływające Vodafone. Z tego co czytałem resetowanie ustawień sieciowych nic nie pomaga, z drugiej strony nie chcę tracić dużej bazy danych punktów dostępowych WiFi, które nazbierały mi się przez 3 lata i z których korzystam w różnych miejscach.

Jakieś sugestie jak się tego pozbyć w iP 2G?

#29 Mirpheus

Mirpheus
  • 85 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 08:39

Dobra, poddałem się z tym pływającym logo. Pomyślałem więc, robimy restore i wszystko powinno grać. Tak też uczyniłem. O dziwo, po całej akcji, na dziewiczym sofcie, jeszcze przed odtworzeniem iPhona w iTunes pojawiło się logo "Vodafone CZ". Help!

#30 asagencja

asagencja
  • 41 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 lutego 2010 - 11:44

To juz jakas paranoja pomalu jest!! Za niedlugo wszyscy bedziemy miec logo Vodafone na iP'kach :)). Moze ktos wie jak ten problem rozwiazac bez restartowania calego softu?

#31 Mirpheus

Mirpheus
  • 85 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 17:22

To juz jakas paranoja pomalu jest!! Za niedlugo wszyscy bedziemy miec logo Vodafone na iP'kach :)). Moze ktos wie jak ten problem rozwiazac bez restartowania calego softu?

Restartowanie softu nie pomogło. W iP 2G ciągle Vodafone CZ...

#32 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 16 lutego 2010 - 17:25

Ustaw manualnie sieć na której jesteś, a potem Restart.

#33 Mirpheus

Mirpheus
  • 85 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 17:57

To był mój pierwszy ruch. Nic. Wybieram PLUS, wyświetla Vodafone CZ

#34 iRafał

iRafał
  • 351 postów
  • SkądSanok

Napisano 16 lutego 2010 - 19:19

Mam tak mniej więcej o ponad 7 miesięcy. Nic nie pomogło. Restartowanie, wgrywanie na nowo softu (bez odtwarzania kopii zapasowej), wszystko co mogłem zrobić. Wynik? NIC Nie wiem co z tym zrobić, teraz chcę sprzedać iPka bo czyham na 16GB, a tu się zaraz ktoś czepi że iPek popsuty. Ostatnio mnie to doprowadza do szału. Modyfikowałem wszystkie pliki w których był napis "Vodafone CZ". Nie pomogło.

#35 kubajestdebest

kubajestdebest
  • 25 postów

Napisano 22 lutego 2010 - 13:01

Mialem wczoraj podobny problem. Po powrocie z Czech moj IP nie potrafił wrócić do sieci Orange. Nie pomagało wyłączanie tel, wylaczenie 3G, ani Wyzerowanie ustawień sieciowych. Wszystko wróciło do normy po Restorze. IP 3GS na sofcie 3.1.3.

#36 Mirpheus

Mirpheus
  • 85 postów

Napisano 25 lutego 2010 - 08:45

Mialem wczoraj podobny problem. Po powrocie z Czech moj IP nie potrafił wrócić do sieci Orange.
Nie pomagało wyłączanie tel, wylaczenie 3G, ani Wyzerowanie ustawień sieciowych. Wszystko wróciło do normy po Restorze.
IP 3GS na sofcie 3.1.3.

Masz jaibrake? Czy restore był z oryginalnego softu? Ja mam iP 2G więc nie mam wyjścia...

#37 iRafał

iRafał
  • 351 postów
  • SkądSanok

Napisano 26 lutego 2010 - 17:15

U mnie restore nic nie dał.. Cóż już mam to gdzieś. Za miesiąc przesiadam się na 3GS :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych