Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z Vodafon CZ

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#1 loludek

loludek
  • 8 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 14:09

Kiedy wróciłem z Czech zauważyłem że mój telefon cały czas pokazuje sieć vodafon CZ, probował ja zmienic i nic. Ludzie mogą do mnie dzwonić ja moge dzwonić do innych, ale dlaczego nie mam Plus gsm tylko vodafon CZ. Kiedy ktoś do mnie dzwoni wyświetla mi 0048-................ boje sie że rozmowy sa naliczane w roamingu. Czy ktoś miał podobny problem ??

#2 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 26 lipca 2008 - 14:25

http://www.myapple.p...-operatora.html

#3 loludek

loludek
  • 8 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 09:26

Nie wiem po co ten link ponieważ temat jest w takim samym stanie jak mój, czyli bez odpowiedzi:confused:

#4 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 09:48

Jesli mieszkasz przy granicy faktycznie mozesz byc w roamingu, jesli mieszkasz daleko nie ma takiej mozliwosci.. Sprobuj recznie wybrac swojego operatora - moze to cos zmieni. //T

#5 loludek

loludek
  • 8 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 10:36

zmiana operatora nic nie daje.

#6 pear.pl

pear.pl
  • 121 postów
  • SkądUstroń

Napisano 27 lipca 2008 - 12:22

wczoraj założyłem ten sam temat. Też nie uzyskałem odpowiedzi Link do tematu

Problem jest dość dziwny, wygląda tak jak by Vodafone sam nadpisał nazwy operatora w iPhonie?
Jaka masz wersje oprogramowania?

#7 Ur23

Ur23
  • 1 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 19:29

To samo u mnie Mam dokładnie taką samą sytuację, wróciłem wczoraj z Czech do Poznania, i nadal mam Vodafone-Cz. Dzwoniłem nawet do operatora, zablokowałem sobie roaming - i nadal widzę Vodafone-Cz. Wygląda na to że to operator nadpisuje nazwę, choć wydaje się to co najmniej dziwne... No i mam mocny dyskomfort korzystając z EDGE - boję się że jednak coś tam nie do końca się odblokowało. Jeżeli ktoś zetknął się z tą sytuacją - byłbym wdzięczny za wszelkie informacje. Mam oprogramowanie 1.1.4

#8 pear.pl

pear.pl
  • 121 postów
  • SkądUstroń

Napisano 27 lipca 2008 - 19:42

Mnie takie problemy pojawiły się na sofcie 2.0 na 1.1.4 nie miałem tego problemu ale jest to dość irytujące, a sugestie żeby blokowac roaming odpadają bo czesto jezdze do czech i telefon musi byc aktywny nie mam czasu pamiętać jeszcze o aktywowaniu roamingu za każdym razem jak wjeżdżam do czech.

#9 Homik

Homik
  • 173 postów
  • SkądWawa

Napisano 05 sierpnia 2008 - 11:44

Znalazłem wyjście z problemu!
Kupiłem apatat Nokia coś tam za 95 zł + VAT piękny plastikowy bateria trzyma tydzień, przy naciśnięciu guziczka na dole gada która godzina, a i budzik teź gada rewelka. Jak jade do 3ech to zabieram

---- Dodano 05-08-2008 o godzinie 10:56 ----
TAK na Serio: Czy ktoś robił reset fabryczny ustawień sieciowych?
Co wtedy się dzieje? pomoźe czy wywali system na AT z powrotem?:rolleyes:

#10 pear.pl

pear.pl
  • 121 postów
  • SkądUstroń

Napisano 05 sierpnia 2008 - 13:55

nic nie pomaga, tak samo jak zmiana karty sim na nowa u operatora. to jakis problem w samym iPhonie. Dziwnym trafem iPhone nadpisał nazwę naszego operatora na Vodafone-CZ. Wczoraj będąc w czechach automatycznie przestawił się na roaming na TMobile-CZ i ładnie wyświetlał nowego operatora jednak po powrocie do kraju znów to samo.

#11 KayGee

KayGee
  • 6 postów

Napisano 15 sierpnia 2008 - 22:54

Czyli dupa problem przekroczył nasze mozliwości... mam to samo i mnie wkurza nieziemsko, przetestowałem już wszystko co się da i nic. Dajcie znac czy sie wam udało ?

#12 pear.pl

pear.pl
  • 121 postów
  • SkądUstroń

Napisano 15 sierpnia 2008 - 23:14

- Zmiana wyboru ustawień sieci na "ręczny" - NIE POMAGA
- Restart telefonu twardy - NIE POMAGA
- Zmiana karty SIM na nowa u operatora - NIE POMAGA
- Włożenie karty sim do innego telefonu - WYŚWIETLA PRAWIDŁOWO SIEC MACIERZYSTĄ
- Włożenie karty innego operatora np "orange" - DZIAŁA OK
- Powrót do Czech i powrót do polski - NIC NIE DAJE wraca na siec Vodafone-CZ w Polsce
- Restore systemu z przejściem na 2.0.1 - NIE POMAGA wykrywa siec jako Vodafone-CZ

Jak macie jakieś inne możliwości które testowaliście i nie przynoszą rezultatu wpiszcie.
Boje się że dopóki ten problem nie spotka kogoś z "tzw specjalistów" to nikt tematu bardziej nie przeanalizuje, niestety nie znam struktury plików konfiguracyjnych iPhona a grzebać w ciemno nie ma sensu.

#13 unsznuptryk

unsznuptryk
  • 21 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 00:07

Miałem taki problem jakis czas temu (jeszcze na 1.1.4 - zamiast orange miałem vodafone cz).
Teraz mam softa 2.0.1 i nie pamietam czy struktura katalogów jest taka sama.

Zmiencie uprawnienia katalogu Orange_pl.bundle na 0777,
(w 2.0.1 jest to t: /System/Library/Carrier Bundles)
restart fona i powinno być okey. Chodzi tu w sumie o same logo operatora, które nie chce się zmienić spowrotem po wejściu na vodafone cz. Jak najbardziej korzystacie z sieci w jakiej jestescie, nie jedziecie na jakimś roamingu itp. tylko logo ma zwieche. U mnie tak było, na bilingu połączenia krajowe z orange a na iPhone miałem ciągle vodafone cz aż w koncu to wykminiłem.

Koło południa jak wstane :) to wbije na iPhone z 1.1.4 i powiem wam jakim plikom dokladnie zmieniłem uprawnienia. Póki co możecie spróbować z samym w/w katalogiem Orange_pl.bundle w 2.0.1 oczywiście zaznaczcie (w Win SCP) "Set group, owner and permissions recursively" żeby uprawnienia zostały nadane wszystkim plikom wewnątrz katalogu.

#14 kubaq

kubaq
  • 26 postów

Napisano 19 grudnia 2008 - 22:26

też mam taki problem.... czyli nawet jak pisze Vodafone CZ to już korzystam z play'a polskiego jeśli jestem w Polsce??

#15 Cherix

Cherix
  • 3 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 stycznia 2009 - 13:09

Dołączam się do problemu..po przyjezdzie z Czech - Vodafone CZ. Próbowałem wszystko i nic nie pomogło, póki co jadę na Make it Mine na 1.1.3. Będę wdzięczny za jakieś sugestie.

#16 123456

123456
  • 0 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 13:22

Powiem tak: - wylacz iphone - wsadz INNA karte TEGO SAMEGO operatora - wylacz iphone - wsadz SWOJA karte - wlacz iphone - ustaw recznie operatora na swojego albo daj na automatyczny

#17 hagnesta

hagnesta
  • 3 postów

Napisano 23 stycznia 2009 - 08:30

witam, mnie zadziałało w nastepujący sposób: logo Vodafone pojawiło się w po wjezdzie do Czech w sobote ( 17.01. ) po powrocie tez nie chciało zniknąc.. wczoraj włączyłem 3G ( wczesniej było wyłączone ) i w tym momencie razem z ikonką 3G wróciło logo plusa

#18 shodan

shodan
  • 7 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 10:49

Mam ten sam problem. Help.

#19 wvl

wvl
  • 1 postów

Napisano 12 lutego 2009 - 10:37

tak miałem do przed chwili :) irytujące strasznie to było :( po próbie włączenia sieci 3G dostałem komunikat że dana sieć nie jest już dostępna i mam wybrać inną w ustawieniach. w ustawieniach IP wybrał wyszukiwanie automatyczne i ustawił się na PLUS. zmienił logo na właściwe. :) po wyłączeniu 3G system działa dalej ok i wyświetla właściwie pozdrawiam

#20 bbolss

bbolss
  • 461 postów

Napisano 12 lutego 2009 - 10:52

no ok wszystko fajnie ciesze sie ze wam przeszło ale co zrobic jak mam taki problem w iphonie 2g? tam sobie 3g nie wlacze:(

#21 jackie4x4

jackie4x4
  • 9 postów

Napisano 25 marca 2009 - 11:26

Podbijam wątek, ale w moim przypadku włączanie i wyłączanie 3G nic nie daje, nadal już kilka dni po powrocie z Czech mam pływające na szczycie ekranu Vodafone CZ.

#22 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 maja 2009 - 15:28

I mnie to trafiło..Vodafone CZ - jednak po włączeniu 3G powróciło logo mojego operatora.
UWAGA - zmiana loga jest tylko zmianą nazwy, jeśli w telefonie 3G wyłączycie opcję roamingu. Mimo udawania, że jest się w sieci Vodafone CZ telefon pracuje w sieci macierzystej. Spoko :)
ps - zresztą, nawet logo Vodafone ładnie by wyglądało.....:):)

#23 konik960

konik960
  • 19 postów

Napisano 15 września 2009 - 15:50

Witam mam ten sam problem VODAFONE CZ próbiwałem wszystkiego łącznie z wyzerowaniem całego iPhona i instalowaniem 3.0.1 i nic inne ustawienia są w yelefonie prawidłowe orange nawet tel. poczty głosowej, czyli dane bieże z prawidlowej paczki, jakby się zacęło coś w miejscu wyświetlania sieci może ktoś wie gdzie jest to zapisane

#24 igiproject

igiproject
  • 6 postów

Napisano 17 września 2009 - 21:55

Kurczę mam ten sam problem i byłbym wdzięczny za pomoc. Czy jest jakaś możliwość zablokowania tego w ogole? Moja sytuacja jest na tyle niekorzystna, że mieszkam w strefie przygranicznej.

#25 lehim

lehim
  • 6 postów

Napisano 30 września 2009 - 11:28

Mam ten sam problem,i tez nie wiem jak to naprawic, iphone 2G.Wywalilem nawet wszystkie pliki z (Carrier Bundles) i nic,dalej jest Vodafone CZ,gdzies napewno jest jakis wpis-ale gdzie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych