Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

www.telkom24.pl Iphone unlocked - co myślicie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
465 odpowiedzi w tym temacie

#351 marco1958

marco1958
  • 96 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpnia 2008 - 09:57

ice200. jestem kolejnym z naiwnych którzy zawierzyli "miłemu panu" i liczyli na swoje cudo w postaci ajfona. Kiedy zniecierpliwiony czekaniem zadzwoniem że rezygnuję i oczekuję zwrotu kasy, to zaczęłą się śpiewka bardzo podobna do tej którą każdy z was słyszy, że już prawie jest, już za chwile, tak oczywiście zaraz wpłynie to na konto". Powoli tracę cierpliwość i jestem coraz bardziej wkur... Pozdrawiam

---- Dodano 05-08-2008 o godzinie 09:00 ----
Sytuacja obecna jest taka, że nie mam oczywiście ajfona i kasy która wpłaciłem. Nie odpowiadają na żadne maile, a zwrot kasy wydaje się przedsięwzięciem przekraczającym możliwości "miłego pana". Oczywiście łatwo nie ustąpię, nie zgodzę się na "kradzież w biały dzien".

#352 ice200

ice200
  • 20 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 10:06

Marco1958 to mnie nie pocieszyłeś. Kurcze........ liczyłam jeszcze na to, że to nie jest żaden oszust a tylko faktycznie nie ma Iphonów. No ale teraz to już straciłam nadzieję i na kasę i na IPhona. To trzeba będzie chyba udać się do władz żeby zgłosić oszustwo co nie??

#353 esnow

esnow
  • 87 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 10:10

jesteście skończeni, że wpłaciliście kase na konto jak mozna bylo za pobraniem to tak samo jak przelac kase komus na konto z Uruguwaju, krzyż na drogę. a jak miły pan wam kasy nie oddana, to cala procedura nie potoczy sie za szybko.

#354 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 05 sierpnia 2008 - 10:27

jesteście skończeni, że wpłaciliście kase na konto jak mozna bylo za pobraniem

to tak samo jak przelac kase komus na konto z Uruguwaju, krzyż na drogę.

a jak miły pan wam kasy nie oddana, to cala procedura nie potoczy sie za szybko.

ja bym tego tak drastycznie nie rozpatrzał
kolo chciał zaszaleć ale mu nie wyszło
kolesie którzy wpłacili ka$e na konto, nie ma co ukrywać, spodziewali się szybszej lub lepszej obsługi
podejrzewam, że teraz będzie tak... kolo będzie starał się obsłużyć najpierw tych którzy zamówili w najnowszej cenie, po trzeciej aktualizacji, (obecnej) bo na tych może coś zarobić, wybrał się prawdopodobnie na wycieczkę po Europie w poszukiwaniu 3G, wpadł do Belgii, ale pewnie się przeliczył bo tam są braki
skoro wczoraj był za granicą, to dziś raczej żadnej sensowej wiadomości nie usłyszymy (jeżeli wogule był)

#355 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpnia 2008 - 10:28

Kupujcie bilety do Poznania i szukajcie "milego pana":)

---- Dodano 05-08-2008 o godzinie 11:29 ----
Apropo Belgii, wczoraj dziewczyna mi napisala ze nie da sie narazie kupic iPhona tzn mozna sobie zamowic ale tylko jednego tak jak juz mowilem wczesniej.

#356 el_slawomire

el_slawomire
  • 56 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 10:31

Osobom które wpłaciły kasę i chcą ją teraz odzyskać sugeruję żeby jak najszybciej skontaktować się z Rzecznikiem Ochrony Praw Konsumenta (jako że nie ma 100% pewności że to oszustwo) i skonsultować sprawę. Następnym krokiem jest ew. zgłoszenie sprawy na policję. W tego typu przypadkach policja dosyć sprawnie działa.

#357 Zuki

Zuki
  • 434 postów
  • SkądPrzeworsk

Napisano 05 sierpnia 2008 - 10:33

Osobom które wpłaciły kasę i chcą ją teraz odzyskać sugeruję żeby jak najszybciej skontaktować się z Rzecznikiem Ochrony Praw Konsumenta (jako że nie ma 100% pewności że to oszustwo) i skonsultować sprawę. Następnym krokiem jest ew. zgłoszenie sprawy na policję. W tego typu przypadkach policja dosyć sprawnie działa.

iii zalatwic tego "milego pana" :lol:

#358 marco1958

marco1958
  • 96 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpnia 2008 - 10:39

el_slawomire, dzięki za rozsądne słowa. W tego typu sytuacji odrobina zdrowego rozsądku na pewno się przyda. Masz rację, 100% pewności nie ma, że jest to oszustwo, ale nie wygląda to najlepiej. Jeszcze chwilę dam na wstrzymanie

#359 ice200

ice200
  • 20 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 10:42

Ja tez jeszcze chwilke sie wstrzymam. Jezeli do jutra nie wysle mi mily Pan Iphona to zadam kategorycznie zrwotu kasy. Ale mam nadzieje, ze moze dzisiaj mu sie uda. A dzwonil ktos dzisiaj???

#360 marco1958

marco1958
  • 96 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpnia 2008 - 10:46

ice200, ja zwrotu tej kasy żądam kategorycznie już od soboty, bo wtedy do niego dzwoniłem i mu o tym powiedziałem. Dziś mamy wtorek i sytuację już znasz. Przypominałem się też w poniedziałek po południu. Wydaje się jakby ten "miły pan" był jednoosobową spółką, która maniakalnie się rozpędziła i teraz nie może się zatrzymać. Wątpię czy on czyta jakiekolwiek maile, nie mówiąc już o odpowiadaniu na nie. Jedyne co na potrafi robić, to skutecznie ĺuwodzić" głosem. Mamy niezłą nauczkę

#361 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 05 sierpnia 2008 - 10:56

faktycznie to trzeba mu przyznać kolo ma gadanego :D

#362 maciut

maciut
  • 11 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpnia 2008 - 11:05

Dziś na moje pytanie o obiecane informacje po 10 otrzymałem na skypie odpowiedź [11:40:17] telkom24 napisał(a): Hi, mam masę pracy, zameduję się później... :) szkoda że nie można liczyć na konkretne informacje :(

#363 Zuki

Zuki
  • 434 postów
  • SkądPrzeworsk

Napisano 05 sierpnia 2008 - 11:11

Dziś na moje pytanie o obiecane informacje po 10 otrzymałem na skypie odpowiedź
[11:40:17] telkom24 napisał(a): Hi, mam masę pracy, zameduję się później... :)
szkoda że nie można liczyć na konkretne informacje :(

chłopak sie wlasnie pakuje i spie... jak najdalej sie da... a jak go juz nie bedzie wtedy wszystki wysle maile o tresci :
"Ale was wszystkich w ch... zrobilem hahahaha dzieki za kase
pozdrawiam telkom 24"

:mad:

#364 esnow

esnow
  • 87 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 11:14

a byl wogole ktos u niego osobiscie na swietym marcinie? wogole juz walek jest po tym uzytkowniku przemek-pzn czy jak mu tam bylo. pewnie sam sie zalogowal.

#365 tryna

tryna
  • 19 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 11:16

Jak juz pisalem wczesniej w Belgii iPhonow nie ma, nie ma i jeszcze raz nie ma. Kto tu pisze, ze wlasnie sobie z Belgii przywiozl, klamie jak z nut, albo po prostu mial szczescie i zalapal sie na sztuki w pierwszym okresie. Z drugiej strony nawet jak juz dostales sie do salonu Mobistara w ktorym sa telefony, to bardzo ciezko bylo wyjsc z salonu bez umowy, po prostu pomimo belgijskiego prawa sprzedawcy za wszelka cene chcieli wciskac umowy. Takze jesli pan z telkomu czy innych techmarketow chcial/chcieli kupic telefony we wloszech czy belgii to klops

#366 Kulis

Kulis
  • 7 postów
  • SkądGdynia

Napisano 05 sierpnia 2008 - 11:31

Mi koleś powiedział, że bedzie coś więcej wiedział po 14 to zadzwonie do niego choć obawiam sie, że będzie to ta sama śpiewka co zwykle.

#367 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpnia 2008 - 11:36

Tylko jak bedziesz dzwonil to wez mu powiedz zeby nie walil juz w chu... moze nie tak ostro ale jak go przycisniesz to wtedy sie moze czegos dowiesz albo wtedy on tez sie juz zdenerwuje i powie w koncu jaka jest prawda i ze wydymal was.

#368 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 05 sierpnia 2008 - 11:36

Mi koleś powiedział, że bedzie coś więcej wiedział po 14 to zadzwonie do niego choć obawiam sie, że będzie to ta sama śpiewka co zwykle.

kolo ma naprawdę tupet
mówił o 10.00
w zeszłym tyg miały być w kraju
nadal kpina i cisza

dasz znać co tam wymyślił nowego, bo nie będziemy wszyscy dzwonić

#369 Suave

Suave

• 2 204 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 11:45

Googlanie za tym nr nipu przenosi tutaj: http://komter.com/in...?strona=kontakt

To są dla Was dane z wyszukiwania KRS - Krajowego Rejestru Sądowego, na tej podstawie możecie złożyć pozew przeciwko konkretnej spółce:
Numer KRS 0000301511
REGON
Rejestr POZYCJA KRS W REJESTRZE PRZEDSIĘBIORCÓW
Aktualna Nazwa KOMTER SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Forma Prawna SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Województwo WIELKOPOLSKIE
Powiat M. POZNAŃ
Gmina M. POZNAŃ
Miejscowość POZNAŃ
Ulica CIECHOCIŃSKA
Nr domu 96
Nr lokalu 1
Kod pocztowy 60-473
Poczta POZNAŃ
Data wpisu do rejestru przedsiebiorców 2008-03-17

Jeżeli ktoś jest zainteresowany pomocą prawną zapraszam na PM. Dodatkowo posiadam dane prezesa tej spółki.

#370 Brazol

Brazol
  • 174 postów
  • SkądStolica

Napisano 05 sierpnia 2008 - 11:49

Możecie się zebrać i go odwiedzić ekipą :) ... tylko szybko!! za nim ucieknie!! :P

#371 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 12:35

el_slawomire, dzięki za rozsądne słowa. W tego typu sytuacji odrobina zdrowego rozsądku na pewno się przyda. Masz rację, 100% pewności nie ma, że jest to oszustwo, ale nie wygląda to najlepiej. Jeszcze chwilę dam na wstrzymanie

Odrobine zdrowego rozsadku to trzeba miec w chwili wplacania kasy za produkt, o ktorym wszyscy wiedza, ze nie jest aktualnie dostepny :-) i nie wiadomo kiedy i na jakich zasadach bedzie.
Mozna powiedziec, ze tyle kosztuje chec posiadania czegos szybciej niz inni i ten mily moment zaraz po wplacie "No i mam, bede pierwszy.." A tu kupa...
Czasem rozne chwile przyjemnosci sa kosztowne...

#372 Zuki

Zuki
  • 434 postów
  • SkądPrzeworsk

Napisano 05 sierpnia 2008 - 13:48

ii jak dzwonil ktos?

#373 ice200

ice200
  • 20 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 13:54

I dalej nic sie nie dzieje. Mily Pan dalej nic nie wie. W biurze go nie ma. I to samo co od 2 tygodni. Chyba naprawde to jedna wielka lipa.

#374 esnow

esnow
  • 87 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 14:05

zadzwon sam!

#375 Suave

Suave

• 2 204 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 14:09

ktoś się wcześniej pytał czy jest pozłacany Iphone..

Diamentowa przyjemność rozmowy - luxclub.pl - Wirtualna Polska

i chyba już wszystko jasne?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych