Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.0][2G/3G] iPhone jako modem EDGE/HSDPA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

#51 sofer

sofer
  • 116 postów
  • SkądStąd

Napisano 01 października 2009 - 09:36

Właśnie testowałem sobie pdaNET (1.53 na iP 3GS z 3.0.1) i zauważyłem, że mimo iż na iP była aktywna sieć 3G, to po podłączeniu telefonu pod komputer udostępniany na kompie internet śmigał tylko po EDGE (2,4 Mb/s). Też tak macie?

#52 mlodywital

mlodywital
  • 15 postów

Napisano 14 października 2009 - 10:58

Właśnie testowałem sobie pdaNET (1.53 na iP 3GS z 3.0.1) i zauważyłem, że mimo iż na iP była aktywna sieć 3G, to po podłączeniu telefonu pod komputer udostępniany na kompie internet śmigał tylko po EDGE (2,4 Mb/s).

Też tak macie?

Jutro bede w posiadaniu 3G to sprawdze bo wlasnie dopiero odpalilem pdanet 1.53 na 2G i dziala wszystko (nawet gg :)).
Ale jak wiesz na 2G mam tylko EDGE :( wiec jutro cos napisze

ps. a nie masz tam przypadkowo opcji modemu w ip ?? no chyba ze tylko testujesz pdanet ??

#53 _DooM

_DooM
  • 26 postów

Napisano 17 października 2009 - 09:18

EDGE (2,4 Mb/s).

Od kiedy downlink EDGE ma aż 2,4Mb/s? Używając 4 kanałów prędkość maksymalna (teoretyczna) to 236,8 kb/s, przy pięciu 296 kb/s ale to też tylko teoria.

#54 cikens

cikens
  • 2 postów

Napisano 17 października 2009 - 20:00

Witam mam problem z pdanet system na lapku vista w momencie jak utwazam siec ad hoc iphon widzi siec i sie laczy x nia lecz na laptopie pisze oczekiwanie na polaczenie uzytkownikow i sila zasiegu brak zauwzzylem tez ze iphon po jakims czasie w ustawieniach sieci wyswietll jakies ip lecz nadal brak polaczenia na laptopie pomocy zapory powylaczsne

#55 aroonio

aroonio
  • 14 postów

Napisano 26 grudnia 2009 - 15:24

witam, super poscik działa mi wszystko przepiknie. Skonfigurowałem wszystko w dwie minuty, pdanet sciagnełem z Cydi do:) datkowo miłe jest to ze zlicza Mb Pozdro:lol:

#56 kazmirz

kazmirz
  • 30 postów
  • Skądleszno

Napisano 25 stycznia 2010 - 15:30

dokladnie smiga..ale jest jedno ale..PdaNet 1.61-1 registred po podlaczeniu laczy sie z predkoscia 2.4 Mb/s i predkosc netu EDGE.. poleczenie iphone 3g usb kabelkiem..na windzie mam programik PdaNet desktop.

#57 cozy

cozy
  • 89 postów
  • SkądLondek

Napisano 11 maja 2010 - 14:26

a nie lepiej wlaczyc w iPhonie w ustawieniach sieci Modem Internetoey (nie ma po wifi) ale jest po bluetooth i USB.

#58 JFP

JFP
  • 90 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 stycznia 2012 - 12:34

a nie lepiej wlaczyc w iPhonie w ustawieniach sieci Modem Internetoey (nie ma po wifi) ale jest po bluetooth i USB.

A co nalezy wpisać w polach: APN, Użytkownik i Hasło?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych