Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.0][2G/3G] iPhone jako modem EDGE/HSDPA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

#26 tomgru

tomgru
  • 127 postów
  • SkądOświęcim :")

Napisano 22 listopada 2008 - 17:08

trochę laickie:( wpisuje tą ścieżkę i za każdym razem pisze: no such file or directory albo permision denied.....

#27 cwimar

cwimar
  • 10 postów

Napisano 24 listopada 2008 - 20:55

Jest też iModem - program na PC - iPhone działa jako modem nie tylko EDGE, GPRS itd ale też WiFi. Połączenie jest przez kabelek USB, program instaluje się na PC, do iPhona wgrywa deamona. Producent iSoftCom

#28 Fajfa

Fajfa
  • 2 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 15:30

zrobilem downgrade do 1.33 ale vista pokazuje mi ze niema polaczenia z internetem, oba siebie widza i przesylaja dane ale komp nie chce sie laczyc z netem. Zainstalowalem na kompie iModem i dalej niema polaczenia. Co robic?

#29 Diwi

Diwi
  • 231 postów

Napisano 04 grudnia 2008 - 10:58

Mogę powiedzieć z czystym sumieniem że update softu 2.2, a dokładniej basebandu znacznie poprawił stabilność i wydajność połączenia 3G, przed updatem przy pracy za pomocą PDANet podczas większego obciążenia modemu (ściąganie jakiegoś większego pliku, film na youtube) non-stop zawięszał się modem i trzeba było restartować iPhone'a. Teraz nic takiego nie występuje.

#30 PYJTER

PYJTER
  • 2 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 10:31

Problem... Witam serdecznie wszystkich forumowiczów na wstępie... Stałem się od niedawna posiadaczem iPhone wg. opisów z tego forum zaktualizowałem sobie firmware do wersji 2.2 przeszłem przez proces odblokowywania poprzez Cydie zainstalowałem sobie PDANET nawet kupiłem licencje zarejestrowałem sobie ten programik ale nie moge tego uruchomić. W Laptopie mam XP SP3 i robię następujące kroki oddaje w zakładce bezprzewodowe sieci Sieci proefoerowane dodaje nadaje mu SSID dalej klucz sieciowy klikam ok zatwierdzam sieć typu ad-hoc i pojawia mi się sieć jeśli wyszukuję ą w sieciach bezprzewodowych. Biorę swój Iphone ale niestety lipa nie wyszykuje mi sieci. Pomóżcie co robię źle... W ustawieniach IP wszystko mam zaznaczone pobieranie automatyczne.

#31 Heimdall

Heimdall
  • 113 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 19:05

Jest też iModem - program na PC - iPhone działa jako modem nie tylko EDGE, GPRS itd ale też WiFi. Połączenie jest przez kabelek USB, program instaluje się na PC, do iPhona wgrywa deamona. Producent iSoftCom

Małe pytanie żeby program działał cza zakupić pełną wersje,to jedno a drugie iphona łącze kabelkiem czy po wifi aby program ruszył,pytam bo po zainstalowaniu na kompie i iphonie dając połacz wywala mi taki komunika there is not wifi interface installed,i nie wiem co żle robie.pozdr

#32 gorlik

gorlik
  • 4 postów

Napisano 12 stycznia 2009 - 09:28

a jakieś free alternatywne rozwiązania ? może być tylko i wyłącznie przez USB nie musz być po wi-fi :)

#33 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 stycznia 2009 - 10:58

a to wszystko jest za free?

#34 PYJTER

PYJTER
  • 2 postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 12:06

Ściągnąłem aktualizację PDANET i jak ręką odjął wszystko pięknie zadziałało ;-) Po aktualizacji w PDANET można wybierać czy nasz Iphone ma udostępniać net przez wifi czy też przez USB ;-) Pozdrawiam...

#35 garazmarianka

garazmarianka
  • 2 postów

Napisano 25 stycznia 2009 - 20:37

jaki numer wam pdanet wybiera ??

#36 an-fon

an-fon
  • 7 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 15:10

A ja mam problem cały czas z pdanet tzn co chwilę mnie rozłącza z netem wersje mam 2.1 pda-1.40?? I jeszcze jedno pytanie w której wersji pdanet jest opcja przez kabel????

#37 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 06 lutego 2009 - 10:54

an-fon
wersja po kablu jest 1.51 Niestety jest ona płatna 29$ po czasie próbnym (14 dni)

#38 banita

banita
  • 3 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 19:12

program PdaNET w najnowszej wersji (1.40) jest wersją Trial!!! - o czym nie informują autorzy na swojej stronie i nie ma o tym informacji przy aktualizacji do najnowszej wersji...!!!!

polecam wszystkim pozostanie przy wersji 1.33 lub downgrade jeśli zaktualizowaliście sobie 1.40.

Instrukcja przywrócenia wersji 1.33:

pobieramy program w wersji 1.33:
[url]http://modmyi.com/repo/2debs/pdanet1.33.deb[/url]

wrzucamy plik pdanet1.33.deb do katalogu /var/root/

Przy pomocy MobileTerminal lub putty logujemy się do iPhone'a, login: "root", domyślne hasło: "alpine". Następnie wpisujemy: dpkg -i /var/root/pdanet1.33.deb

Na koniec restart telefonu...

zrobiłem jak wyżej :) , w cydii wykrywa mi aktualiacje 1.50 ... oczywiście jej nie instaluje ale mam inny problem :D nie pojawia mi sie ikona PDANET ... gdzie jej szukać ?

#39 banita

banita
  • 3 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 22:21

ok już działa ... pobrałem z cydii wersje 1.51 zainstalowała sie potem powtórzyłem wyżej opisana operacje :) skonfigurowałem adhoc i śmiga ! ... polecam PDANET 1.33 ;)

#40 motas

motas
  • 21 postów
  • SkądRacibórz-europa

Napisano 22 lutego 2009 - 16:06

witam wszystkich A ja mam problem z adresem IP,gdyż niestety wcześniej na forum naczytalem się i zakupiłem licencje na iPhoneModem2 i przy konfiguracji w preferencjach sieci/sieć/pisze mi że "iPhone Modem ma samodzielnie przydzielony adres IP i może niemóc podłączyć sie do internetu" Podejrzewam że po instalowaniu PDNET będe miał podobny problem wiec nawet tego nie robie,wolę się zapytać czy ktoś miał może podobny problem,albo czy ktoś zna przyczyne tego będę bardzo wdzięczny.Mam MacBook pro od 3 lat ale iPhona od miesiąca wiec jeszcze nie jestem orłem,za pomoc z góry dziękuję

#41 spicmenpl

spicmenpl
  • 2 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 22:36

Prosze o pomoc...PdaNET

Witam, łacze się z netem po przez PdaNET i iphone z laptopem ,mam pytanie dlaczego nie moge korzystać z [url=http://www.kurnik.pl]Kurnik - GRY Online - darmowe szachy, brydĹź, literaki itp.[/url] lub np. z czat.wp.pl czy jest to spowodowane tym że nie obsługuje PdaNET javy, natomias jak łącze się z inną siecią wifi lub modem usb to wszystko normanie chodzi ????

#42 Diwi

Diwi
  • 231 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 23:32

Zapewne masz wersje trial która obsługuje tylko ruch po http więc ruch z javy jest "nie obsługiwany".

#43 spicmenpl

spicmenpl
  • 2 postów

Napisano 25 lutego 2009 - 12:06

Dziekuje bardzo za pomoc POMOGŁO !!!! zaktualizowałem do wersji 1,51 i mam pytanie czy po okresie 14 dni będzie mi dalej działa pdanet z java czy już wogóle ? ?

#44 Diwi

Diwi
  • 231 postów

Napisano 26 lutego 2009 - 10:40

Jeśli nie wykupisz licencji to będziesz miał jedynie możliwośc przeglądania stron po http (więc zapewne Java nie będzie działać)

#45 HotBlood

HotBlood
  • 5 postów

Napisano 16 marca 2009 - 08:32

Nie wiedząc czemu, wersja 1.33 co 2-3 min zrywała mi połączenie z laptopem... na innych laptopach chodziło dobrze.

No ale wczoraj grzebiąc troche znalazłem cracka do 1.51 :)

http://www.funkyspacemonkey.com/pdanet-151-crack

Bardzo polecam. działa dobrze w koncu

#46 naturalbeat

naturalbeat
  • 116 postów

Napisano 16 marca 2009 - 11:54

mam ten pliczek, tylko nie mogę znaleźć scieżki gdzie mialbym podmienić plik "PdaNet" uzywam IP 3g soft 2.2.1

#47 HotBlood

HotBlood
  • 5 postów

Napisano 16 marca 2009 - 13:57

Tam gdzie pisze powinien być,
Applications/PdaNet.app <= skrót
/private/var/stash/Applications.T5RXlN/PdaNet.app <= pełna ścieżka

#48 naturalbeat

naturalbeat
  • 116 postów

Napisano 16 marca 2009 - 16:19

dzienksy, zagadało

#49 pawelwr

pawelwr
  • 1 postów

Napisano 31 marca 2009 - 22:25

Witam moze ktos mial ten problem dotyczy nie moge zalogowac sie na konto gadu gadu iphone uodostepnia net przez pdanet 1.51 wifi router mode

#50 mlodywital

mlodywital
  • 15 postów

Napisano 21 września 2009 - 13:24

Witam moze ktos mial ten problem dotyczy
nie moge zalogowac sie na konto gadu gadu iphone uodostepnia net przez pdanet 1.51 wifi router mode

witam wszystkich, przeczytalem chyba wszystko i czy bylby ktos tak mily i wskazam mi stronke gdzie jest opisane jak skonfigurowac przegladarke internetowa po winxp ?
Dodam ze potrzebuje uruchomic ip jako modem ale po kabelku usb.
Komputer do ktorego podpinam ip nie ma jakiekolwiek sieci. Wifi tez brak :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych