Odblokowany iPhone 3G 8GB za 599 zł
Posted 25 July 2008 - 21:41
Posted 25 July 2008 - 23:17

Posted 25 July 2008 - 23:24
Posted 26 July 2008 - 01:04
Się aukcja skonczyła x) Ktoś zainwestował? Jakieś wnioski, wrażenia? xD Jakieś przewidywania co do ceny w Orange lub Erze, a może nadzieje?...[highlight]PISAĆ[/highlight]
a może przeczytasz watek od początku?
---- Dodano 26-07-2008 o godzinie 02:07 ----
poza tym ten człowiek sie tylko podszywa, nie odpisuje na żadne maile itp nie widźcie ze nie podał ani adresu ani telefonu. To naprawdę jest żałosne...
Jak by ktoś z tego forum naprawde by odebrał iP natychmiast by o tym napisał!
Moze jakis rozsądny moderator by sie tym w koncu zainteresował i zamkną ten temat...
Posted 26 July 2008 - 08:38
Witam. Panowie z tego forum odebrali juz iphony w ilosci 10 sztuk.
No nie to już szczyt wszystkiego , gościu a raczej smarku który podszywa się pod tamtego oszusta należy ci się obicie facjaty za takie żarty.
Pan Teleszyński będzie miał za to problemy w sądzie bo chyba zapomniał o nas ;]
jak na mój gust trzeciego sezonu tego serialu nie ma co zaczynac

Posted 26 July 2008 - 08:49
3 sezon będzie w sądzie
O ile typek nie sp*******ł do bananowej repupliki
www.strefa.org.pl :: PHU STREFA Koszalin - Dostawca technologii Internetowych - Internet w Koszalinie - Start ta firma świadczy chyba usługi w koszalinie a nie w warszawie
Posted 26 July 2008 - 08:51
Posted 26 July 2008 - 08:56
Posted 26 July 2008 - 08:58
Posted 26 July 2008 - 09:05
Posted 26 July 2008 - 09:07
Posted 26 July 2008 - 09:19

Posted 26 July 2008 - 11:12

Posted 26 July 2008 - 12:42
czekam do 10 sierpnia i zgłaszam sprawę do prokuratury
Rozumiem że przelałeś 599 PLN na konto tego użytkownika allegro. Mogę Ci tylko powiedzieć że nie wyrzuciłeś pieniędzy w błoto! Kupiłeś (co prawda nie najtańszą) nauczkę na przyszłość. Następnym razem pewnie będziesz mniej łatwowierny. Ten temat jest bez sensu. Moim zdaniem można by go zamknąć już (ten wątek).
Posted 26 July 2008 - 12:56
Rozumiem że przelałeś 599 PLN na konto tego użytkownika allegro. Mogę Ci tylko powiedzieć że nie wyrzuciłeś pieniędzy w błoto! Kupiłeś (co prawda nie najtańszą) nauczkę na przyszłość. Następnym razem pewnie będziesz mniej łatwowierny. Ten temat jest bez sensu. Moim zdaniem można by go zamknąć już (ten wątek).
NIE PRZELAŁEM , NIE JESTEM DEBILEM!!!!
ALE I TAK ZOSTAŁEM OSZUKANY JAK WY SKORO LICYTOWALIŚCIE , TOWAR WAM SIĘ NALEŻY A GO NIE MA!
GDYBYŚ CZYTAŁ CAŁOŚĆ WIEDZIAŁBYŚ ŻE NIE WPŁACIŁEM....
Posted 26 July 2008 - 12:57

Posted 26 July 2008 - 14:24
Posted 26 July 2008 - 15:23
po jakim czasie mozna to zglaszac na policje? jest cos w regulaminie?
No jeśli wpłaciłeś kasę to nie czekaj na nic. Idź jak najszybciej.
Posted 26 July 2008 - 19:17
Posted 26 July 2008 - 19:23
Skoro ktoś nie wpłacił kasy to jak chce domagać się sprzętu ?
Tak ze transakcje zawarte na allegro w swietle prawa oznaczaja ze sprzedajacy MUSI sprzedac Ci towar, ktory wystawil, a ktory Ty kupiles...
Juz kiedys tak facet musial kombinowac Jeep'a, ktorego sprzedal choc go nawet nie posiadal, a pozniej jeszcze inny sprzedal mieszkanie po 14zl/m2...
Od tego czasu allegro zmienilo regulamin i teraz oferty nieruchomosci nie sa wiazace, tzn sprzedajacy nie musi Ci sprzedac mieszkania/domu, kory wygrales na aukcji...
Podsuowujac, jesli kogos oszukal(dostal pieniadze na konto i nie oddaje) i policja go znajdzie to mozna wysunac zbiorowy pozew, a facet wisi nam 300 iPhone'ow 3G+stacja dokujaca do kazego

Posted 27 July 2008 - 09:27
Natomiast co do Allegro i Teleszynski_Auto , czekam do 10 sierpnia i zgłaszam sprawę do prokuratury (chyba wszyscy znają sprawę wylicytowanego auta którego sprzedający nie miał , bo jak powiedział chciał zobaczyc ile za niego dadza ;D) , no to się trochę przejechał...
Drogi kolego majkelmichal - oczywiście masz rację i jeśli zawarłes umowę kupna ze sprzedającym - możesz go ciągać po sądach do woli az dostaniesz co zamówiłeś. Jest tylko mały problem - musisz być strasznie zdesperowany gdyż niestety prokuratura nie ściąga od sprzedawców należności ani towaru, którego nie wydali - ma takiego klienta po prostu złapać i skazać za oszustwo - sprawa dotycząca wydania sprzętu to sprawa CYWILNA zakładana przez oszukanego. Do rzeczy - kupiłeś i nie dostaniesz iPhone'a - pójdziesz na policję i to zgłosisz - policja zgłosi to do prokuratury po rozpatrzeniu, które potrwa rok - prokuratura (zakładamy prosty scenariusz) wyda nakaz aresztowania, policja złapie kolesia i sąd go wsadzi do paki. Koniec
Niestety kolego jeśli będziesz chciał dostać od niego iPhone'a jak wspomniany allegrowic Jeep'a - będziesz musiał najpierw zainwestować sporą kasą w adwokata i koszty procesu i po kilku latach może sąd nakaże wydanie ci tego telefonu za 599zł ale wtedy będziesz o kilka tysiakó biedniejszy a sam iPhone będzie mniej wart na wolnym rynku.
Czasem jak czytam to forum to zdaje mi się że są tu ludzie żyjący w jakimś Matrixie - dzieciaki, które naoglądają się filmów i rzucają hasłami: policja, prokuratura, sądy, umowy, kodeksy i paragrafy jakby mieli pojęcie jak to wszystko w rzeczywistości działa (zapomniałem o najlepszym texcie - pozew zbiorowy

Podobał mi się też text jednego z userów, że forumowicze z myapple kupują na aukcji Teleszyński_Auto iPhony po 599zł wiedząc że to fake po to żeby wszystkie jak najszybciej zeszły i jakiś niedoświadczony forumowicz nie dał się oszukać... buahahaha.
Pisałem to już wiele razy i napisze jeszcze raz - każdy towarna świecie ma swoją cenę i można go kupić pewnie i bez stresu, ale chyba tylko w Polsce rynek jest idealny dla spekulantów i naciągaczy - wystarczy powiedzieć że się sprzeda za pół normalnej ceny i w ciągu godziny 300 osób kupuje i mało co nie wpłaca kasy bo "jest szansa" a realnie wygląda to tak, żę MAMY JEDNE Z NAJWYżSZYCH CEN W EUROPIE na elektronikę użytkową i żaden Teleszyński, techmarket czy telekom24 tego nie zmieni.
Pozdrawiam wszystkich!
Posted 27 July 2008 - 10:31
każdy towarna świecie ma swoją cenę i można go kupić pewnie i bez stresu, ale chyba tylko w Polsce rynek jest idealny dla spekulantów i naciągaczy
Poza tym zdaniem zgadzam się ze wszystkim i popieram.
Posted 27 July 2008 - 10:38
Posted 27 July 2008 - 12:02
Posted 27 July 2008 - 13:42
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users