Repozytorium : 1.1.X i.myapple.pl / 2.X [dostępny w repozytoriach Cydii]
Soft : 1.1.X / 2.X
Opis
Słownik polsko-angielski i angielsko-polski
Jest mi niezwykle miło poinformować że zbudowałem słowniki ang-pol i pol-ang, z których można korzystać w programie weDict.
Instalacja
1. weDict jest Instalerze w kategorii "Productivity". Pakiet jest dostępny ze źródła CITYnet Przekierowanie... - pewnie wszyscy już mają to źródło dodane.
2. Dzięki uprzejmości M4v3Ra słowniki ang-pol i pol-ang umieszczone są w tym samym źródle co m.in. polska autokorekta, czyli:
http://i.myapple.pl
3. Zarówno słowniki, jak i słownik autokorekty i polską lokalizację postanowiliśmy przenieść do kategorii "Polskie dodatki"
4. Po zainstalowaniu weDict oraz słowników uruchamiamy weDict, następnie klikamy w ikonkę "i" z prawej strony i powinno się wyświetlić "Angielsko-Polski" i "Polsko-Angielski". Zaznaczamy słownik który nas interesuje.
Słowniki są stworzone na podstawię dostępnej w internecie bazy na licencji GNU GPL v2 (http://www.gnu.org/copyleft/gpl.txt), zatem można go używać i modyfikować za darmo do dowolnych celów, jednak zabronione jest sprzedawanie słownika lub sposobu na jego instalację na allegro lub w inny sposób.
Podziękowania
- dla serwisu Slovnyk.org za stworzenie słownika
- dla M4v3Ra za udostępnienie swojego źródła dla installera
Uwagi
- jest do pierwsza wersja słownika, jeszcze nie do końca dopracowana, updaty będą się sukcesywnie pojawiać w instalerze, będę o nich również informował na tym forum
- w tej chwili weDict wyświetla tylko pierwsze tłumaczenie dla danego słowa, w następnej wersji słownika będą już wszystkie znaczenia
- jestem otwarty na wszelkie uwagi, dane kontaktowe dostępne w profilu
- jeśli podoba wam się pomysł poproszę o dodanie autorytetu

Jeśli chcesz wesprzeć finansowo autora i zmotywować go do dalszej pracy, wejdź na stronę: iPhone - Dotacja dla autora mGadu i słowników. Za każdą złotówkę będę szalenie wdzięczny.
Wątki o WeDict & WeDict Pro zostały połączone. plmax.