Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kłopoty z GeForce 8400/8600M

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
317 odpowiedzi w tym temacie

#76 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 lipca 2008 - 13:14

żałuje że nie zrobiłem zdjęcia, ale się spieszyłem rano :/

A to jest czynnik do reklamacji czy z tym trzeba żyć:confused:

#77 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 22 lipca 2008 - 13:15

ale nie zamierzam tego zostawić tak jak jest, zorientuje sie co i jak i dam znać. Może jak by ten komputer kosztował 3-4 tys ale nie 9!!! Nie mam pojęcia, ale ja nie mam zamiaru "z tym żyć"...

#78 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 lipca 2008 - 13:19

ale nie zamierzam tego zostawić tak jak jest, zorientuje sie co i jak i dam znać. Może jak by ten komputer kosztował 3-4 tys ale nie 9!!!

Nie mam pojęcia, ale ja nie mam zamiaru "z tym żyć"...

To powodzenia i czekam z niecierpliwością na relacje z twoich poczynań będę wdzięczny za info.

#79 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 22 lipca 2008 - 13:24

ok, postaram sie coś dowiedzieć, wiem że jest bardzo obeznany z przepisami sprzedawca w iSpocie ale nie wiem kiedy pracuje :/ Spróbuje jakoś go dorwać w pracy i z nim porozmawiam co można zrobić, bo ostatnio mówił mi coś o tym że jeżeli kupiło sie niesprawny komputer to można go zwrócić w ciągu 6 miesięcy od zakupu, ale nie jestem pewny, bo dokładnie nie pamiętam...

A skoro Nvidia przyznała sie że niektóre karty są nie sprawne to teoretycznie może uda sie coś z tym zrobić. Ale muszę zgłębić temat bo nie jestem tego pewny i może być to kompletną bzdurą.

#80 Relentless

Relentless
  • 269 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 14:05

4 tygodnie temu zakupiłem własnego MB PRO (upgrade z MB) i jak do tej pory żadnych problemów. Co do obciążania- to komputera używam głównie do obróbki zdjęc w CS3 i takie tam. Trzymam kciuki za wszystkich bez awarii i życzę powodzenia pechowcom

#81 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 22 lipca 2008 - 14:24

dziś znów go zostawię na noc żeby sprawdzić czy problem sie powtórzy. U mnie grafika wykrzacza się chyba gdy samemu sie zgasi monitor ale komputer dalej działa, a potem po kilku godzinach sam przejdzie w stan uśpienia i tak pozostanie do rana.

#82 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 lipca 2008 - 14:53

dziś znów go zostawię na noc żeby sprawdzić czy problem sie powtórzy. U mnie grafika wykrzacza się chyba gdy samemu sie zgasi monitor ale komputer dalej działa, a potem po kilku godzinach sam przejdzie w stan uśpienia i tak pozostanie do rana.

Ja nawet nie próbuje - nie chce wiedzieć;)

#83 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 22 lipca 2008 - 15:00

może lepiej teraz niż jak gwarancja sie skończy...

#84 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 lipca 2008 - 15:02

może lepiej teraz niż jak gwarancja sie skończy...

jeszce 8 miesięcy + ewentualne przedłużenie- przynajmniej spie spokojnie" narazie" ;)

#85 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 22 lipca 2008 - 20:05

zaczyna mnie to wkurzać, eh wydałem 9 tys zł żeby mieć święty spokój, z systemem mam ale teraz zaczęły sie problemy z hardwarem:/ ale w sumie Apple obwiniać nie można, to Nvidia dała dupy...

---- Dodano 22-07-2008 o godzinie 21:08 ----

4 tygodnie temu zakupiłem własnego MB PRO (upgrade z MB) i jak do tej pory żadnych problemów. Co do obciążania- to komputera używam głównie do obróbki zdjęc w CS3 i takie tam.
Trzymam kciuki za wszystkich bez awarii i życzę powodzenia pechowcom

ja coraz bardzie jestem przekonany że to rzeczywiście z każdą karta jest problem tyle że niektórym jeszcze nie udało sie wywołać tego błędu. Poza tym wszystkim grzeje sie jednakowo bez wyjatku :/

#86 Relentless

Relentless
  • 269 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 21:33

ja coraz bardzie jestem przekonany że to rzeczywiście z każdą karta jest problem tyle że niektórym jeszcze nie udało sie wywołać tego błędu. Poza tym wszystkim grzeje sie jednakowo bez wyjatku :/

Co powinno być zaskakujące. Obecne Macbooki w teori są solidnie dopracowane, wyleczone z 'chorób wieku dziecięcego'. Z racji, ża lada dzień wchodzą nowe modele można rzec, że obecna generacja 'nauczyła się na swoich błedach'.

A tu bęc.

Moim skromnym zdaniem największa porażka, zaraz po tym całym cyrku oszukanymi panelami LCD (wielka ujma dla Apple...)

Jak pisałem, na razie wszystko w porządku. Niech tak zostanie. Choc nie dalem za swojego 9 tysiecy (usa) to tak samo wymagam:P

#87 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 lipca 2008 - 21:45

Obecne Macbooki w teori są solidnie dopracowane, wyleczone z 'chorób wieku dziecięcego'.

Dokładnie tak jest mój pierwszy Macbook na SR chodził jak żyleta to zachciało mi się upgrejdów;)

#88 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 22 lipca 2008 - 23:12

rzeczywiście z tym dopracowaniem jest marnie, co prawda wadliwe karty graficzne to juz nie wina apple, chociaż poprzednie wersje tez miały chyba z nimi problemy... Ale takie rzeczy jak kiepskie chłodzenie, beznadziejny napęd, elektryzowanie sie obudowy już powinny być poprawione. No ale jak nie Apple to co? Windowsa nie dotknę... Linux nie ma oprogramowania które jest mi potrzebne (cały pakiet adobe itp), więc specjalnie nie ma alternatywy. Ja też w sumie nie dałem 9 tys bo na firmę, nie mniej jednak tyle kosztował.

#89 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 23 lipca 2008 - 07:38

Dzisiaj po wybudzeniu ekran sie nie wlaczyl od razu-tzn byl czarny. Zamknalem klapke i po jakiejs chwili dopiero sie ekran rozswietlil. Ale gorsze zauwazylem wczoraj. Mainowicie po kilku godzinach pracy w dosc cieplych warunkach ekran "wysycil sie" niebieskim kolorem. Mam czarna tapete w blyskawicami (ta co jest w standardzie w Leo) i obraz stal sie bardziej niebieski niz czarny.Dzisiaj rano to samo dopiero ponowne uruchomienie naprawilo to. Wie ktos o czym to moze swiadczyc?? Pozdrawiam

#90 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 23 lipca 2008 - 14:09

standardowy problem... Trudno powiedzieć czy to wina wadliwego układu graficznego czy tez sterowników, wiadomo jednak ze problem jest znany, już parę razy rzuciły mi sie w oczy posty z podobnymi problemami, nawet w tym wątku pare osób o tym pisało.

#91 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 23 lipca 2008 - 15:21

W takim razie trza bedzie sie kogos madrego zapytac:) Chyba Laserman o ile sie nie myle zajmuje sie serwisem wiec chyba trza bedzie do niego na priwa zapytanko wyslac:)

#92 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 23 lipca 2008 - 17:02

jak dostaniesz odpowiedz, to ją tu zamieść jak możesz, przyda sie innym. BTW, co robicie z tym faktem (niesprawnej karty)? Ktoś sie pokusił o oddanie do serwisu albo przynajmniej zgłębił temat co można zrobić czy olewacie to? Bo ja się właśnie zastanawiam co robić...

#93 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 23 lipca 2008 - 17:05

W sumie i tak Ci nie wymienią na nową bo dobrych nie ma... że to tylko kilka modeli nie chce się wierzyć... a na kolejne mogą ci wymieniać w nieskończoność... chyba by trzeba poczekać na jakąś oficjalna wypowiedź apple albo nV...

#94 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 23 lipca 2008 - 17:07

teoretycznie można żądać wymiany na nowy bądź naprawy a gdy to jest niemożliwe zwrotu pieniędzy... Ale z drugiej strony to co mi po tym że mi dadzą nowy, naprawia czy oddadzą kasę, tak jak mówiłeś nie ma dobrych a nawet jak by mi zwrócili kasę to co innego mógłbym kupić?

#95 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 23 lipca 2008 - 17:14

No właśnie to jest sytuacja bez wyjścia... jedyne wyjście to sprzedać maca i kupić PC... Ja tam swojego i tak chcę bo nie jest to jakiś ogromny problem, zresztą nie powiedziane że pojawi się za każdym razem, a jak pojawi się opcja wymiany/naprawy to się skorzysta wtedy

#96 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 23 lipca 2008 - 17:20

nie po to kupiłem maka po 10 latach używania PC żeby teraz do niego wracać :P Chyba rozwarze opcję wymiany, albo to oleje i tyle.

#97 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 23 lipca 2008 - 17:26

......zwrotu pieniędzy...

Zwrot teraz był by wskazany;) zobaczcie ile teraz MacBooki Pro kosztują (np: C....... reklama u góry strony;) ) masakra jak to przez te 3-4 miechy spadło.

---- Dodano 23-07-2008 o godzinie 18:30 ----

nie po to kupiłem maka po 10 latach używania PC żeby teraz do niego wracać :P

No właśnie ja teraz cały czas się zastanawiam czy dobrze zrobiłem :( bo przed zakupem zastanawiałem się mocno nad x300 :( (a jak widziałem w ubiegłym miesiącu jak Vista na tym śmiga to zgupiałem:()

#98 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 23 lipca 2008 - 17:36

ja sie ogólnie z maczka ciesze ale ostatnio coś za dużo z nim problemów... dla porównania mam dwa inne laptopy, HP i IBM, hp ma ze 2 lata a IBM z 5 i z żadnym NIGDY nie było żadnych problemów. Mam nawet toshibe z początku lat 90 i do tej pory działa (poza bateria) :P

#99 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 23 lipca 2008 - 17:45

Ja też się cieszę ale nie tak to miało być, nie liczyłem na sprzęt i system bez wad ale ........może za dużo oczekiwałem wydająć te 7k

#100 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 23 lipca 2008 - 17:51

u mnie śmigał staary asus - ze starości leży w szafie ale jak co działa kolejny FS Amilo ma 3 latka i działa bez żadnych problemów mój FS lifebook umarł, ale wcześniej zero problemów... mainboard poszedł... no i teraz się okaże jak z makiem... wydaje misie, że za cene 8k można wymagać nieawaryjnego sprzętu... i to bardzo nieawaryjneo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych