Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Już jesteśmy MyApple v3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
292 odpowiedzi w tym temacie

#201 Maverick

Maverick
  • 141 postów
  • SkądGDA, PL

Napisano 12 lipca 2008 - 01:04

Ta opcja jest na samym dole, po lewej stronie. Kiedy juz sie przyzwyczaje to chyba nawet wygodniejsze to bedzie, podobnie z sybskrypcjami watkow. Ogolnie podoba mi sie design, chociaz do starego bylem przyzwyczajony i podobal mi sie. Jedyna wada, ktora mi naprawde przeszkadza jest to, ze to co naprawde warte uwagi zajmuje ledwo polowe strony - News'y. Rozumiem, ze reklamy sa wazne, pod reklama Touch Games i Gielda pasuje doskonale, ale na przyklad ankiety itp. na samym srodku tylko przeszkadzaja, chetnie widzialbym je gdzies dalej, a ich miejsce poswiecilbym na rzecz ww. News'ow. Wyrazy uznania za wklad pracy, efekt jest swietny. Pewnie jeszcze troche sie tutaj zmieni, jednak juz teraz strona wyglada okazale.

#202 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 01:37

Drobna prośba, jeśli coś Wam się rozjeżdża na głównej moglibyście podawać z jakiego systemu oraz przeglądarki korzystacie? Z góry dziękujemy.

#203 ArturM

ArturM
  • 317 postów
  • SkądDublin, IE

Napisano 12 lipca 2008 - 06:16

super, teraz MyApple to w pełni profesjonalny portal - inni ludzie z innych portali będą zazdrośni :P

#204 Sokar

Sokar
  • 26 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 12 lipca 2008 - 08:00

Bardzo, bardzo Chciałbym podziękować za włożony trud, bo to w końcu dla nas wszystkich

#205 saymoon

saymoon
  • 48 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 lipca 2008 - 08:26

Łoł jestem pod wrażeniem!!! Pełen prof;)! powodzenia i pozdrawiam

#206 redziol

redziol
  • 192 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 08:48

Zmieniony lay jest całkiem wporzo. Może faktycznie nie jest innowacyjny, ale przynajmniej trzyma styl Apple. Mam tylko taką uwagę - ze strony głównej nie da się przejść od razu do komentarzy newsa, a szkoda. Nad tytulem jest wyswietlona liczba komentarzy - spokojnie mógłby to być link właśnie do commentów.

#207 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 lipca 2008 - 09:02

dobra robota panowie mi sie calkiem podoba :)

#208 woocash182

woocash182
  • 37 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 lipca 2008 - 09:24

Myślałem, że wszedłem na nową polską stronę apple. Naprawdę pełen profesjonalizm, panowie, to na pewno była tytaniczna praca! Dołączę się do prośby o wersję strony w pełni kompatybilną z iphonem.

#209 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 lipca 2008 - 09:43

Jest fajnie, lepiej niż poprzednio ale, aleeeeeee...... ;) Główna strona mnie przeraża bo nie mogę się skupić dosłownie na niczym, tak dużo jest wszystkiego i tak szybko się zmienia. Za dużo za krótkich tekstów. Poprzednie rozwiązanie z dużymi newsami na środku strony było zdecydowanie lepsze i moim zdaniem powinniście jakoś to tak rozmieścić wszystko właśnie dookoła newsów i żeby newsy nie zmieniały się tak szybko (albo w ogóle nie zmieniały się automatycznie, tylko za pomocą jakiegoś guzika). Wygląd jest super tylko takie to wszystko roztrzepane właśnie jest :]

#210 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 10:08

ze strony głównej nie da się przejść od razu do komentarzy newsa, a szkoda. Nad tytulem jest wyswietlona liczba komentarzy - spokojnie mógłby to być*link właśnie do commentów.

Po kliknięciu w "wypowiedz się" przenosi Cię automatycznie na forum.

Główna strona mnie przeraża bo nie mogę się skupić dosłownie na niczym, tak dużo jest wszystkiego i tak szybko się zmienia. Za dużo za krótkich tekstów.

Mnie osobiście wydaje się że to kwestia przyzwyczajenia. Serio - za dwa dni nie będziesz o tym pamiętał ;) Ja też jak pierwszy raz ją zobaczyłem to nie wiedziałem co gdzie jest :D ale potem jakoś wszystko mi spasowało ;)

#211 Malcolm_x

Malcolm_x
  • 165 postów
  • SkądOstrów Wlkp/Poznań

Napisano 12 lipca 2008 - 10:27

moze ja 3 grosze. Przedewszystkim glowna strona, Dla mnie niepotrzebne ankiety. Sa to rzeczy ktore ktos raz kliknie, a jest skazany przez caly czas na ogladanie..... Dalbym szersze NEWSY. Ja wchodze wlasnie na glowna zawsze dla Newsow tylko. A sa tak male i nie czytelne ze chyba bede wchodzic juz tylko przez forum. Newsy na MyApple to WASZ GLOWNY ATUT! Wiec dlaczego takie male! Oprocz tego bardzo ladnie ;) moze tylko na forum troche wiecej szarosci, bo jednak na dluzsza mete oczy sie mecza.

#212 karolek

karolek
  • 171 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 lipca 2008 - 10:37

Jak dla mnie rewelacja. Strona zrobiona w applowym stylu, fajnei wymyślony start:D tylko jak ktoś wcześniej pisał nie działało do końca o północy, ale to można wybaczyć:D Gratulacje jeszcze raz:D

#213 hwojtek

hwojtek
  • 1 273 postów
  • SkądGrzebienisko - Warszawa - cała Europa

Napisano 12 lipca 2008 - 11:01

Noo, brawo. Piękne. Jeden z najlepszych projektów jaki widziałem w działaniu.

#214 marcinosss

marcinosss
  • 21 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 lipca 2008 - 11:07

ładny czytelny layout.....oby tak dalej...;)

#215 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 12 lipca 2008 - 11:17

ogolnie spoko :) mnie sie podoba ... tylko ze za duzo jest na stronie glownej ... tyle odemnie

#216 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 11:44

Główna strona mnie przeraża bo nie mogę się skupić dosłownie na niczym, tak dużo jest
wszystkiego i tak szybko się zmienia.

Poprosimy Cortland o inną kreację ich reklamy :)
Reszta będzie w dość znacznym stopniu konfigurowalna - każdy dostosuje sobie stronę do własnych wymagań.

i żeby newsy nie zmieniały się tak szybko (albo w ogóle nie zmieniały się automatycznie, tylko za pomocą jakiegoś guzika).

Newsy rotujące mają w prawym dolnym rogu takie trzy kropeczki.
Wystarczy kliknąć na jedną z nich (każda odpowiada innemu newsowi) aby rotacja się zatrzymała i wtedy już sami możemy ręcznie te newsy przełączać.

#217 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 lipca 2008 - 11:58

code lepiej by było gdyby sie zmienialy ale troszeczke wolniej a najezdzajac na newsa on by sie zatrzymywał.

#218 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 12 lipca 2008 - 13:17

po dniu użytkowania mam pewne spostrzeżenia. 1. info w boksie po lewej stronie zmienia się jak dla mnie za szybko, nie można się skupić 2. boksy które sami możemy przesuwać w górę lub w dół, jak się najedzie na jakieś info to wiadomo ono się rozsuwa ale wg mnie tych opcji jest za dużo jak się przejedzie myszka po stronie głównej wszystko zaczyna się ruszać, rozjeżdżać, trochę to męczące graficznie jest przepięknie, ale pewnie parę rzeczy wyjdzie w praniu :) tak czy tak wieki respekt za całość i mam nadzieje że moje spostrzeżenia się przydadzą pozdr

#219 Pabllo

Pabllo
  • 19 postów
Napisano 12 lipca 2008 - 13:39

A nie możecie zrobić prostej ankiety komu podoba się ta strona a komu nie. Wedy nie będzie włażenie w d... tylko suche fakty. Ja dalej utrzymuję że poprzednia była o niebo lepsza od tej nowej. Ktoś tam napisał że wchodząc na myapple.pl myślał że wszedł na apple.pl. To porównanie powaliło mnie na kolana. Korporacyjna strona Apple jest ideałem, ta jak na chwilę obecną zlepem latających i migających treści.

#220 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 13:44

Nie interesuje nas ilu osobom się podoba a ilu nie. Interesuje nas Wasza opinia co się podoba a co nie, co powinniśmy zmienić a z czym trafiliśmy w Wasze gusta. Ten temat ma na celu pomóc nam udoskonalić MyApple.

#221 iEryk

iEryk
  • 25 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 13:55

Czy tylko mi nie działa opcja "Przejdź do ostatniego postu"?
Działa w podforach, ale na http://myapple.pl/index.php już nie.
Przenosi do pierwszego postu w temacie.

#222 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 12 lipca 2008 - 14:33

Jedynym elementem z Apple.com jest górna belka i to wszystko, reszta to oryginalny projekt osoby która odpowiedzialna jest za stworzenie szaty graficznej.

Stary, błagam, koń jaki jest, każdy widzi.

#223 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 14:35

Zostały dodane ikonki dla nowych postów dla iPod oraz iPhone.

#224 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 12 lipca 2008 - 14:42

Chcecie konkretów, proszę bardzo: szanujcie, proszę oczy forumowiczów i przyciemnijcie lekko to białe tło, przynajmniej na forum, gdzie najwięcej się czyta.

#225 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 12 lipca 2008 - 14:43

Zostały dodane ikonki dla nowych postów dla iPod oraz iPhone.

Dziękujemy ;) Bardzo użyteczne! Naprawde ;)
Mam nadzieje, że z czasem dojdą też ikonki ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych