Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Już jesteśmy MyApple v3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
292 odpowiedzi w tym temacie

#251 frycu

frycu
  • 242 postów
  • SkądKrosno/Kraków

Napisano 13 lipca 2008 - 11:05

hehe wszystkim i tak nie dogodzi :) a dobrze jest jak jest zmiany sa potrzebne :) Ci co nie sa przekonani pewno za tydzien dwa nawet juz nie beda pamietac jak stare MA wygladalo....

#252 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lipca 2008 - 11:11

WTF, znowu czarne. Zróbmy głosowanie! :D Ja jestem całym sobą za tymi szarymi belkami. :)

#253 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 11:20

Cały czas pracujemy. Pamiętajcie - to jeszcze beta. Oczywiście nadal prosimy o opinie (ale bez zbędnych dyskusji bo to nam utrudnia wyłapywanie konkretów)

#254 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 13 lipca 2008 - 11:26

To ja sie powtórzę, bo pisałem to już w odpowiednim dziale, ale nikt raczej się mną nie zainteresował ;) Włączcie możliwość ignorowania iPhonów, bo po reorganizacji tego działu jest to niemożliwe.

#255 bbbborys

bbbborys
  • 539 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 lipca 2008 - 11:42

U mnie sie pojawia cos takiego w RSS (NetNewsWIre) - da sie to naprawic (inne subskrypcje dobrze wyswietlaja grafike)?

#256 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 11:45

Nie ma możliwości powrotu do starej wersji - jak już powiedział Code: chcemy to tak zrobić żeby Wam pasowało, chcemy dopracować nową wersję a nie wracać do starej. Dlatego prosimy o pomoc i konkrety: co się podoba, a co nie.

#257 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 12:06

To ja sie powtórzę, bo pisałem to już w odpowiednim dziale, ale nikt raczej się mną nie zainteresował ;)

Włączcie możliwość ignorowania iPhonów, bo po reorganizacji tego działu jest to niemożliwe.

Zainteresował, zainteresował ale jest nas kilku a poprawek kilkadziesiąt ;)

Zrobione.

U mnie sie pojawia cos takiego w RSS (NetNewsWIre) - da sie to naprawic (inne subskrypcje dobrze wyswietlaja grafike)?

Pracujemy nad rozwiązaniem.

#258 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 12:26

Prosimy o cierpliwosc. Nowa odslona MA to jeden z wiekszych projektow non profit w polskim internecie i tworzy go zaledwie kilka osob. Oprocz tego jeszcze chodzimy do pracy itd. Zmiany beda wprowadzane stopniowo na stronie glownej jeszcze tez bedziemy dlubac..

#259 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 13 lipca 2008 - 13:04

Zainteresował, zainteresował ale jest nas kilku a poprawek kilkadziesiąt ;)

Zrobione.

Dzięki :)

#260 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 13 lipca 2008 - 13:36

Co do drobnych niedociągnięć na stronie głównej:
- większy odstęp od góry kolumny po prawej, niż środkowej i lewej
- niepodlinkowane odnośniki w stopce strony

Do poprawy na forum:
- zdecydowane wydłużenie obrazka używanego jako tło pod buttony, gdyż przy dłuższej nazwie użytkownika w jego profilu buttony te nie wyglądają ciekawie (np. MyApple.pl - Zobacz profil: #poerkdownload lub http://www.myapple.p...i-cooper-s.html)

Moje sugestie:
- najważniejsze to możliwość usunięcia niektórych content boxów i umożliwienie używania layoutu dwukolumnowego (z ustaloną odgórnie szerokością kolumn)
- tytuły newsów i słowo "Komentarzy:" są z zbyt duże; tytuły newsów zmniejszyłbym do 2.5em, a informacje o komentarzach do 2.2em
- "Redakcję" umieścił bym w stałym poziomym pasku tuż nad stopką na całą szerokość strony bądź na dwie kolumny od prawej

Na razie to by było na tyle...

#261 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 13:42

"Redakcję" umieścił bym w stałym poziomym pasku tuż nad stopką na całą szerokość strony bądź na dwie kolumny od prawej

Redakcję w ogóle zamienimy na coś innego, bardziej pożytecznego dla Was ;)

#262 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 13 lipca 2008 - 13:45

Hmmm... Jakiś Alert/Kontakt Center? ^^

#263 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 13 lipca 2008 - 14:18

Siedzę na forum kilka godzin dziennie i oczy mnie w ogóle nie bolą. Może masz za duży kontrast ustawiony na monitorze?

Może dla tego że już nosisz okulary. Kontrast mam ustawiony tak jak wskazywał sprzętowy kalibrator, więc są raczej małe szanse że jest za duży.

#264 Max915

Max915
  • 121 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 14:21

Wszedłem na stronkę po jakiejś przerwie i myślałem że pomyliłem strony, zmiany oczywiście pozytywne:D

#265 apfelman

apfelman
  • 19 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 16:22

Ja potwierdzam, że dzisiaj mi się RSS rozszalał, jak widzę nie tylko u mnie. Poza tym forum zaliczyło bardzo pozytywną zmianę :)

#266 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 13 lipca 2008 - 16:27

Bardzo mi się nowa wersja podoba. Gratuluję.

#267 gajos

gajos
  • 427 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 23:14

A ja jednak zerkne kontrolnie za jakis miesiac - newsow poszukam po prostu na konkurencyjnym (jesli tak mozna powiedziec) serwisie. Za duzo pierdolek, kolorkow, obrazeczkow, przyciskow, przelacznikow, okienek... Tresc merytoryczna zastopiona zostala graficzka. Nie tego szukalem :-( Szkoda. Korzystac dalej bede z forum, ktorego zmiany sa mi w sumie obojetne i jak dla mnie niezauwazalne. Acha - przyciski iPhone/iPod? Luuuudzie, toz to forum nie poswiecone tylko tym dwom produktom. Wywalic to i koniec. Ja mam MBP i jak zagladam na forum to glownie zeby w tej sprawie poczytac posty. A kolega ma Mace Pro. Wiec nam po guziku na gorze. Takie faworyzowanie moze tylko zaszkodzic - moze sie myle, "ale"...

#268 grzegorz.k

grzegorz.k
  • 8 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 23:19

Ok. Nie wiem czy ktos zwrocil na to uwage w poprzednich 26 stronach tego posta :-) ale: - Przy rejestracji otrzymalem standardowy blad funkcji fopen, nie mogacej otworzyc gniazdka (btw: zastanawia mnie po co jest tam wogole uzyta?) - Email z aktywacja jest wysylany w formacie plain/text gdy zawiera elementy HTML'a - W w/w wiadomosci jest < / br >, a zeby bylo poprawnie powinno byc < BR / > (dodalem spacje pomiedzy nawiasami bo forum je strippowalo.)

#269 castor

castor
  • 23 postów

Napisano 14 lipca 2008 - 12:34

witam,

niby grafika i kolorystyka ladna, ale mi sie nie podoba :(

Strona jest poprostu przeladowana!

Layout na dwoch kolumnach bylby bardziej czytelny. Srodkowa waska kolumne (artykuly, ankieta, ankieta, redakcja) moznaby sobie podarowac.

#270 radek-wawa

radek-wawa
  • 183 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 14 lipca 2008 - 14:10

w końcu MyApple wygląda jak rasowy serwis internetowy i tym wyglądem nawiązuje do stylu stron firmowych i produktowych Apple Ktoś tam pisał wcześniej, że grafika zasłubiła informację... - a moim zdaniem to nieuzasadniona opinia - dlatego że strona w tej chwili spełnia wszystkie wymogi "informacyjności", podaje na peirwszy rzut oka o wiele więcej informacji niż porpzednia, a malkotentów jak widać nigdy za wiele ;) Niestety wciąż widać charektery starej biurwy co jak jej się wysłużone biurko w urzędowym gabinecie zmieni na nowy mebel o wiele bardziej funkcjonalny, to będzie się darła, że nie ma w tym nowym takiej listwy forniru co się odrywała w starym od blatu... a ona do tej listwy sobie przypinała spinacze do papieru, a teraz musi sięgać o 30 cm dalej do pudełka... Serwis wygląda rzetelnie i mi się bardzo podoba - jasny i przejrzysty i o to chodzi. wiele rzeczy jest widocznych już na pierwszym scrollu - bez konieczności przewijania - o wiele więcej widocznych niż w starej wersji, poza tym wszystko wygląda eleancko. Logo tylko teraz trochę się wydaje nieco wiekowe i raczej mało pasujące do całości :) może autor poprzedniego zrobi jakiś apgrejd graficzny ;) bo z całym szacunkiem dla prac Pawła Jońcy ale znaczek MyApple w takiej wersji wygląda na lekko niedopracowany - szczególnie po zmianach wprowadzonych w grafice strony :D

#271 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lipca 2008 - 14:54

no dobrze - przyzwyczaiłem się i ..... bardzo mi się podoba:)

#272 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 14 lipca 2008 - 23:20

no dobrze - przyzwyczaiłem się i ..... bardzo mi się podoba:)

A nie mówiłem, a nie mówiłem? ;) :D

#273 present_day

present_day
  • 975 postów

Napisano 15 lipca 2008 - 00:15

Rewelka Panie i Panowie. Rewelka. Aż się nie chce zamykać okna. Bardzo mi się podoba nowy wystrój!

#274 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 15 lipca 2008 - 00:36

rozwazcie zrobienie 2 a nie 3 kolumn na glownej

#275 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 15 lipca 2008 - 00:38

Rozważamy kilka opcji. Szukamy tej optymalnej i dla Was (czytelników) i dla nas (redaktorów) nie zapominając o tym co pozwala nam istnieć w takiej a nie innej formie - bloki reklamowe ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych