Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Już jesteśmy MyApple v3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
292 odpowiedzi w tym temacie

#151 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lipca 2008 - 17:49

w końcu udało mi się wejść, cały czas prosiło mnie o hasło. Na szczęście teraz już problemów nie mam. Ogólne wrażenie: WOW!! :D oby tak dalej

#152 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 11 lipca 2008 - 18:10

Powiem tylko tyle: Kawał dobrej roboty! :) Serdeczne gratulacje! :D

#153 Daniel

Daniel
  • 925 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 lipca 2008 - 18:30

Jestem pod wrażeniem, gratulacje!

#154 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 11 lipca 2008 - 18:43

nice

#155 patryk.bialek

patryk.bialek
  • 6 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 18:52

Witam, tak, nowa odsłona jest ok... teraz czas na jakies 'ok' logo, hehe. Pat

#156 quest

quest
  • 248 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 11 lipca 2008 - 19:02

Musze sie przyznac iz layout glownej strony zmusil mnie do uzycia wtyczki No Script pod FF, wycialem sobie ta migajaca reklame z prawego gornego rogu.. ja dla mnei za mocno migala i nie moglem sie skupic na czytaniu tresci... teraz jest OK. chociaz z drugiej strony jest strasznie 'naćpane' na glownych stronach (serwis myapple i dzial iphone) jakby autor chcial umiescic cala tresc tych dzialow na front boardzie.. za duzo tych danych i umieszczone dosc w nieuporzadkowany sposob... chociaz sa duze szanse iz sie przyzwyczaje :) Jak dla mnie zmiana layoutu na PLUS... teraz tylko kwestia doszlifowania wygladu.

#157 apokryf

apokryf
  • 116 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 19:06

Jest bomba :)

#158 _Seth

_Seth
  • 69 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 19:09

Pierwsze wrazenie: Rewelacja! Naprawde jestem bardzo milo zaskoczony widzac tak profesjonalnie przygotowana strone :) Swietna robota. P.S. Czy w boksie na glownej - tym co rotuje newsy - nie dalo by sie wydluzyc czasu widocznosci newsa oraz dodac zatrzymanie rotacji po najechaniu na tresc?

#159 mokopl

mokopl
  • 4 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 19:15

Co do serwisu to lepiej niz bylo przedtem ale w sumie to mam kilka uwag: 1.Jak to ma byc wersja produkcyjna to sory ale to nawet BETA nie jest... 2.Kolejny klon apple.com, wnerwiajaca rzecz... 3.Czemu gotowy silnik z masa chlamu w sobie, a nie mozna bylo samemu cos skrobnac, to nie jest az takie trudne... Podsumowujac jest lepiej ale nie przesadzajmy zero innwocji, zbyt wczesne udostepnienie, jako w sumie jedyn tego typu wortal temtyczny w polsce mozna bylo oczekiwac czegos wiecej... Mysle ze w niedlugim czasi ktos nie popelni waszych bledow...

#160 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 19:16

Szlifujemy szlifujemy ;)
Jeszcze nie dokończyliśmy wszystkich opcji personalizacyjnych strony głównej.

---- Dodano 11-07-2008 o godzinie 20:21 ----

Co do serwisu to lepiej niz bylo przedtem ale w sumie to mam kilka uwag:
1.Jak to ma byc wersja produkcyjna to sory ale to nawet BETA nie jest...

OK :)

2.Kolejny klon apple.com, wnerwiajaca rzecz...

Wydaje Ci się, ale dziękujemy za opinię.

3.Czemu gotowy silnik z masa chlamu w sobie, a nie mozna bylo samemu cos skrobnac, to nie jest az takie trudne...

Silnik forum pozostaje bez zmian bo jest świetny.
Silnik strony głównej i podstron jest napisany od podstaw.

#161 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 lipca 2008 - 19:22

szlifujcie,szlifujcie ;) dla mnie dobra zmiana ale prosilbym oto co przedmowca _Seth i ikonke iphona na forum, plis to jest bardzo przydatne. swoja droga fajnie by bylo gdyby w menu na forum byly ikonki do newsow z trzech filarów apple mianowicie: iphone,ipod,mac ;) bylo by to naprawde super!!!

#162 eazyone

eazyone
  • 447 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 19:22

Pomecze jeszcze codea zeby zrobil cos z tymi reklamami bo rzeczywiscie jest to porazka. Zalezy mi zey SG byla jak najwygodniejsza do ogladania dla userow.Najbardziej mnie wkurza ze to jeszcze wciaz beta - usilnie rpacujemy zeby wszystko dotrzec na blysk..

Miło, że czytacie co ludzie piszą... :)

Parę uwag:

1. Moim zdaniem powinno być widać najważniejsze rzeczy na stronie zaraz po załadowaniu.
2. Górna belka powinna być dużo węższa. Zabiera dużo powierzchni bez potrzeby.
3. Newsy w lewym górnym rogu trochę niższe, szerokość ok.
4. Ramka "Redakcja MyApple" można zrobić na jakiejś podstronie, wiem że fajnie zobaczyć tam swoją ksywkę ale dla większości ludzi nie jest to tak ważne żeby oglądać to na głównej stronie.
5. Ostatnie wątki na forum może trochę wyżej umieścić.

Na razie to wszystko, potem się poprzyczepiam jeszcze... :)

#163 mokopl

mokopl
  • 4 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 19:40

Wydaje Ci się, ale dziękujemy za opinię

Nie no wiesz chodzi o to ze mogliscie zerwc z tym ze wszystkie serwisy traktujace a apple sa zrobione w tych samych kolorach bo to sie nudne zaczyna robic.

Silnik forum pozostaje bez zmian bo jest świetny.
Silnik strony głównej i podstron jest napisany od podstaw.

A faktycznie nie zawazalym wczesniej czytaj.php:), w sumie moglisce zrobic maskowanie url costam,212,233.html np., mysle ze wiesz o co chodzi. A co do forum po co placic za cos co mozna samemu zrobic, pozatym gotowe rozwiazania maja to do siebie ze chocby nie wiem jak byly swietne to zawsze pozostana gotwymi rozwiazaniami, co da o sobie znac przy wiekszym obciazeniu serwisu. Czyli wiesz vbuletin moze i jest swietny narazie a co bedzie dalej... ale nie pwoiem fajniej sie tu zrobilo...

#164 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 11 lipca 2008 - 19:42

tonymontana: nawiązujecie bardziej do wp.pl i gram.pl niż do Apple.com =P (hehehe... musiałem) Tak myślałem na tym forum i część bolą oczy, a część popada w zachwyt, więc uważam, że stworzenie alternatywnego skinu było by rozwiązaniem wręcz idealnym! =D

#165 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 19:47

A faktycznie nie zawazalym wczesniej czytaj.php:), w sumie moglisce zrobic maskowanie url costam,212,233.html np., mysle ze wiesz o co chodzi.

Od tej chwili portal żyje własnym życiem a forum własnym.
Jedyne powiązanie jest takie, że nie musimy się oddzielnie logować oraz newsy komentujemy na forum.
Pracujemy nad pełniejszą personalizacją portalu, tak aby każdy mógł strony portalowe dostosować do własnych potrzeb.

A co do forum po co placic za cos co mozna samemu zrobic, pozatym gotowe rozwiazania maja to do siebie ze chocby nie wiem jak byly swietne to zawsze pozostana gotwymi rozwiazaniami, co da o sobie znac przy wiekszym obciazeniu serwisu. Czyli wiesz vbuletin moze i jest swietny narazie a co bedzie dalej... ale nie pwoiem fajniej sie tu zrobilo...

Jeśli nie zapłacilibyśmy za vB to musielibyśmy zapłacić za zrobienie systemu autorskiego (co trwało by znacznie dłużej a gdy przechodziliśmy na vB z phpBB nie było czasu)

#166 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 11 lipca 2008 - 19:51

tonymontana: nawiązujecie bardziej do wp.pl i gram.pl niż do Apple.com =P

(hehehe... musiałem)

Tak myślałem na tym forum i część bolą oczy, a część popada w zachwyt, więc uważam, że stworzenie alternatywnego skinu było by rozwiązaniem wręcz idealnym! =D

Nie da się zaspokoić wszystkich, jest to po prostu nie możliwe. Większości się podoba, a ty jesteś w zdecydowanej mniejszości :) Nie możemy zmienić laya dla 5% osób, które sobie tego życzą :( w tym przypadku liczy się głos pozostałych 95%

Jedynym elementem z Apple.com jest górna belka i to wszystko, reszta to oryginalny projekt osoby która odpowiedzialna jest za stworzenie szaty graficznej.

#167 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 19:52

OK wystarczy dyskusji bo nam najważniejsze (czyli Wasze opinie) zginą w natłoku zbędnych postów. Od TEGO momentu proszę o zgłaszanie błędów i niedociągnięć oraz opinii, które będą wzięte pod uwagę podczas szlifowania projektu. Dziękuję.

#168 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 11 lipca 2008 - 19:55

Nie chodzi o zmianę, tylko o utworzenie alternatywnego wyglądu forum. Był by on dostępny do wyboru, a ten aktualny został by jako domyślny. Jeśli chodzi o jego utworzenie mogę co nie co pomóc, ale doświadczenie mam tylko ze skinami do IPB.

#169 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 20:01

Nie chodzi o zmianę, tylko o utworzenie alternatywnego wyglądu forum.
Był by on dostępny do wyboru, a ten aktualny został by jako domyślny.

Jeśli chodzi o jego utworzenie mogę co nie co pomóc, ale doświadczenie mam tylko ze skinami do IPB.

Nie wchodzi w grę utworzenie alternatywnego stylu.
Z pewnością dopuszczamy możliwość pewnych modyfikacji obecnego (ale nie stanie się to dziś, projekt musi dojrzeć i w perspektywie dłuższego czasu głównie ze względu na nowe funkcjonalności na pewno będzie ewoluował)

#170 michalniusz

michalniusz
  • 293 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 lipca 2008 - 20:03

Gratuluje, bardzo przyjemne dla oka! Profesjonaliści w każdym calu... podoba mi się :)

#171 mokopl

mokopl
  • 4 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 20:07

Jeśli nie zapłacilibyśmy za vB to musielibyśmy zapłacić za zrobienie systemu autorskiego (co trwało by znacznie dłużej a gdy przechodziliśmy na vB z phpBB nie było czasu)

Aha rozumiem, nie jak sie tylko chce to mozna zrobic to samemu. A co do braku czasu to, to najlepiej kazdy projekt tak rozplanowac aby byc przygotowanym na blyskawiczyny rozwoj( chodzi mi o to ze chocby nie wiem jak maly byl to projekt to tzreba zalozyc sobie od samego poczatku wszystkie mozliwe scenariusze, zeby nie skonczyc jak nasza-klasa:)), jaki na kleske. Swietnym przykladem bylo przejscie apple na intela. dobra ja mykam, ale naprawde szacuneczek, fajny serwis.

#172 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 11 lipca 2008 - 20:09

Dobra, nie będę dociekał, ale podejrzewam, że ma to związek z ujednoliceniem grafik forum i portalu. Co do szlifów... Teraz tak patrze, to jak się uporacie ze wszystkim ważnymi poprawkami mogli byście przetłumaczyć kilkanaście brakujących stringów w różnych modułach i częściach forum, stworzyć brakujące buttony w formie obrazków (na wzór "Odpowiedz"), a także zrobić jakieś ciekawsze ikonki dla edytora WYSIWYG, bo te teraz prezentują się prymitywnie przy całym designie.

#173 kakadu

kakadu
  • 117 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 lipca 2008 - 20:09

Powiem wam tak: -Reklamy są tak wkurzające, że je sobie zablokowałem, czego zwykle na forach i blogach nie robię. -Przydało by się trochę bardziej ciemniejsze tło, ale tak odrobinkę. Najlepiej wchodzące w szare, tylko i wyłącznie w ramkach na posty i awatar użytkownika(tam jeszcze bardziej ciemne, ale nie za bardzo).

#174 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 lipca 2008 - 20:11

a oco ci biega z nasza-klasa ?

#175 bartel

bartel
  • 1 050 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 20:23

Niech ktoś z szanownych panów adminów spróbuje odpalić nowe myapple pod iPhone'm/iTouch'em. Działa ciężko, a design lekko się kaszani (połowa strony pusta?!). Pozdrawiam ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych