Witam,
planuję zakup jednego z powyższych urządzeń i waham się pomiędzy TC 500GB lub AE + dysk USB 500 GB. Urządzenie będzie stanowiło centralny punkt sieci, dlatego ważny jest dla mnie zasięg - czy jest różnica pomiędzy nimi? Drugie pytanie dotyczy hałasu - ponieważ ów centralny punkt będzie się znajdował w sypialni - czy TC hałasuje?? I wreszcie 3-cie pytanie - czy na AE + dysk USB będę bezproblemowo mógł wykonywać backup Time Machine?
z góry dzięki za odpowiedź, pzdr
Time Capsule czy Airport Extreme
Rozpoczęty przez
gier0
, 09 lip 2008 13:46
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 lipca 2008 - 13:46
Napisano 09 lipca 2008 - 14:11
czy na AE + dysk USB będę bezproblemowo mógł wykonywać backup Time Machine
Nie mam TC. Ale AE+dysk USB bez najmniejszych problemów sprawdza się w pracy z Time Machine.
Napisano 09 lipca 2008 - 14:16
Czy instalowałeś jakieś specjalne oprogramowanie - czy jest to dostępne by the default?
A jak to wygląda z zasięgiem?
Mam też możliwość, by znajomy, który jedzie pod koniec lipca do stanów przywiózł mi to co wybiorę. Czy nie będzie problemów z podłączeniem tego w Polsce - chodzi mi o różnice w zasilaniu? Oraz jak wygląda kwestia gwarancji - czy by mieć międzynarodową honorowaną w Polsce trzeba to zaznaczyć sprzedawcy?
Napisano 09 lipca 2008 - 14:33
Mam TC ale 1TB. Na początku stał na szafie u córki w pokoju. Skarżyła się, że jej coś burczało w nocy. TC jest jak dla mnie jest głośny, zwłaszcza przy rozruchu dysku. W stanie spoczynku jest niesłyszalny.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych