Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Time Capsule czy Airport Extreme

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 gier0

gier0
  • 69 postów
  • SkądWest Yorkshire, UK

Napisano 09 lipca 2008 - 13:46

Witam, planuję zakup jednego z powyższych urządzeń i waham się pomiędzy TC 500GB lub AE + dysk USB 500 GB. Urządzenie będzie stanowiło centralny punkt sieci, dlatego ważny jest dla mnie zasięg - czy jest różnica pomiędzy nimi? Drugie pytanie dotyczy hałasu - ponieważ ów centralny punkt będzie się znajdował w sypialni - czy TC hałasuje?? I wreszcie 3-cie pytanie - czy na AE + dysk USB będę bezproblemowo mógł wykonywać backup Time Machine? z góry dzięki za odpowiedź, pzdr

#2 reader

reader
  • 1 119 postów
  • Skąddokąd?

Napisano 09 lipca 2008 - 14:11

czy na AE + dysk USB będę bezproblemowo mógł wykonywać backup Time Machine

Nie mam TC. Ale AE+dysk USB bez najmniejszych problemów sprawdza się w pracy z Time Machine.

#3 gier0

gier0
  • 69 postów
  • SkądWest Yorkshire, UK

Napisano 09 lipca 2008 - 14:16

Czy instalowałeś jakieś specjalne oprogramowanie - czy jest to dostępne by the default? A jak to wygląda z zasięgiem? Mam też możliwość, by znajomy, który jedzie pod koniec lipca do stanów przywiózł mi to co wybiorę. Czy nie będzie problemów z podłączeniem tego w Polsce - chodzi mi o różnice w zasilaniu? Oraz jak wygląda kwestia gwarancji - czy by mieć międzynarodową honorowaną w Polsce trzeba to zaznaczyć sprzedawcy?

#4 andy76

andy76
  • 406 postów
  • SkądDołuje Mierzyn, Zachodniopomorskie, Poland, Poland

Napisano 09 lipca 2008 - 14:33

Mam TC ale 1TB. Na początku stał na szafie u córki w pokoju. Skarżyła się, że jej coś burczało w nocy. TC jest jak dla mnie jest głośny, zwłaszcza przy rozruchu dysku. W stanie spoczynku jest niesłyszalny.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych