Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.0.x 3G] Automapa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

#51 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 września 2008 - 10:53

dokladnie, tu masz rację - "wyrzucono niektóre funkcje...aby potem zarobić"..To dokładnie tak samo z radiem do iPoda. Jest, ale po zakupie :) Nagrywanie dźwięku - jest, ale po zakupie mikrofonu :) Creative przeskoczył na łeb pazerność Apple w tym zakresie - w Zenach upakowano wszystko i działa... Nie pojmuję dlaczego nie ma dotąd map - w 2 miesiące po wypuszczeniu 3G. Sprzedawałoby się to jak ciepłe bułeczki ( może Apple obawia się thepiratebay ??:) ) Teraz GPS stał się tylko sloganem, ludzie kombinują z mapami offline, kupują coraz tańsze samochodowe odbiorniki GPS, nawet w Gazecie Wyborczej rusza akcja zbierania kuponów na GPS za 199 zl. Niech to będzie nawet Manta czy najprostsze Mio..Z jakąkolwiek ale zawsze mapą nawigacyjną, a nie tym ersatzem w postaci Google Maps po necie. ps - dla TomToma znalazłem kiedyś zestaw bardzo fajnych komunikatów głosowych. Po angielsku, co prawda .Prowadził m. in... John Cleese, to możecie wyobrazić sobie nawigację w stylu Monty Pythona :) I chyba to powodowalo, że obok AM trzymam nadal TT

#52 nib187

nib187
  • 90 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 września 2008 - 09:59

Witam, śledzę to wszystko pobieżnie, dlatego zapytam dla pewności - nie ma map na "czy ge"? Śmieszne... A będą w ogóle? Czy ów gie pe es jest tylko po to bym mógł sobie fajno popatrzeć na niebieską kropkę na google maps i się na nią napalać, jak wjeżdża na budynki, gdy jestem w lesie? I jeszcze jedno - mapy google nie są zapisane na iPhonie? To jak nie ma połączenia z netem (powiedzmy, że się go wyłączy) to używając GPS nawet się mapa nie wczyta? Zaraz pewnie po buzi dostanę..

#53 pidipius

pidipius

iOS Developer

• 571 postów
  • SkądKatowice

Napisano 12 września 2008 - 10:22

Niestety na marketingu się kończy. Nie zapomnę też obiecanek, że będzie obsługa plików MSOffice... Ale jeśli ludzie to kupują - to czemu tego nie sprzedawać :)

#54 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 12 września 2008 - 12:20

A ja przerzuciłem sporo nawigacji- miałem/używałem m.in. mapek Automapy, TT, iGo i Navigona na PDA i PNA. Moim zdaniem - jeśli Polska to Automapa (pomimo że 60-tys. miasta potrafią nie mieć numeracji). Jeśli zachód Europy- TT, czy Navigon. Jeśli Polska i Europa to tylko iGo :)

#55 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 września 2008 - 13:32

Taaa. AM kończy się na Odrze, Nysie i Bugu :)

#56 fryta1979

fryta1979
  • 148 postów

Napisano 18 września 2008 - 12:15

I z tego co tu czytam ... wychodzi ze Apple to banda ćwoków niewiele lepsza niz Microsoft ... a najgorsze jest to ze dzwoniąc do operatora poprosiłem o telefon z nawigacja i dali mi iPhone ... debile ]:) a ja debil ze go wziolem ]:)

#57 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 września 2008 - 14:05

debil debil !! :):):)

#58 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 23 września 2008 - 11:03

ciagle cisza z jakas konkretna aplikacja do nawigacji? Zauwazylem, ze w google maps iphonowych mozna przegladac trase, niestety nie "live". Dlaczego nie moze tego robic podczas jazdy? Juz nawet nie potrzebuje tego glosu....

#59 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 września 2008 - 11:08

podczas jazdy też działa. Już w wakacje userzy prezentowali nam przecież swoje amatorskie filmy z tą pseudonawigacją. Ale działającą - fakt. Nie am natomiast ustawiania trasy..Bo to tylko GM, a nie mapy nawigacyjne.

#60 Wencek

Wencek
  • 117 postów
  • SkądOchota, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 23 września 2008 - 11:09

ja przesiadłem się na 3g z n95, i jedyne czego żałuje to nawigacja... Tam miałem garmina, i to było mistrzostwo...

@edit

szkoda, że to tylko do rozmów ;(
Garmin: Bluetooth� Phone Compatibility
za garmina na iphone oddałbym normalnie życie...

#61 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 września 2008 - 17:26

Witajcie. Autonawigacji brakuje fakt.

A tu wygooglalem troche leciwy ale news... TomTom says navigation app already runs on iPhone | Reuters
Wynika z niego ze dziala ale nadal nie jest w sprzedazy. Hmmm na co wiec czekaja?
Oby sie nie okazalo, ze nic z tego nie wyjdzie z powodu jakies umowy Apple z google.

#62 MonsterSale

MonsterSale
  • 217 postów

Napisano 23 września 2008 - 17:44

Ale ten artykuł to odgrzewany stary kotlet: wypowiedz z 9. czerwca, a wiec nawet sprzed oficjalnego rozpoczecia sprzedazy iP3G. Gdyby mialo sie cos szybko pojawic, to na pewno by sie pojawilo... Oj, poczekamy sobie jeszcze...

#63 Wencek

Wencek
  • 117 postów

Napisano 23 września 2008 - 23:44

wiecie co... myślę, że będziemy się z tego jeszcze śmiać co tu piszemy :P... Pamiętam jak ostatnio znalazłem dyskusję na temat "jaki będzie 3g" " -a jak 3g będzie miał GPS to... sratytaty -a skąd wiesz, że będzie miał GPS?! szansa jest prawie zerowa :P " Więc możliwe, że będziemy się z tego śmiać akurat jak nam się przypomni ta dyskusja w czasie słuchania wspaniałego głosu rozlegającego się z iP mówiącego "wjedź na rondo. zjedź trzecim zjazdem", i widząc Garmina, tom tom, automapę albo cokolwiek innego :) Pozdro :)

#64 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 września 2008 - 09:11

albo drzewniany głos syntezatora z Google Maps...:):):)

#65 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 24 września 2008 - 09:17

kurde, mi cos nie pisze podczas jazdy, jak wcisne "poczatek" to z kolei nie wskazuje pozycji tylko moge strzalkami przegladac przebieg trasy :|

#66 Wencek

Wencek
  • 117 postów

Napisano 24 września 2008 - 22:58

albo drzewniany głos syntezatora z Google Maps...:):):)

Myślisz, że podczepią "Ivonę"? :D
Albo "Jacka"? :D:D:D:D

#67 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 25 września 2008 - 08:36

No dobra ale jak ustawić by podczas jazdy były napisy? Jak nacisnę początek to przestaje mnie śledzić :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych