Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Poradnik gracza Makowego

• Please log in to reply
130 replies to this topic

#26 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 August 2008 - 08:35

Warcraft III, Warcraft II, Diablo II, Diablo I wszystkie te gry kupilem w EMPiK-u niedawno kazda jest hybrydowa a Diablo II mial napisane PC-CDROM only z tym ze Warcrafta II nie puscisz na niczym innym niz Mac OS 9 a na intelu to bedzie ciezko

#27 iPaweł

iPaweł
  • 811 posts
  • SkądПри́п'ять

Posted 13 August 2008 - 15:45

Ja kupiłem Diablo II w zeszłym roku (platynowa kolekcja) i nie jest hybrydowa chyba bo nic nie jest napisane apropos mac

#28 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 19 October 2008 - 13:59

Przepraszam że odświeżam temat z przed paru miesięcy i może że gdzieś już to było, ale mam zamiar za niedługo kupić imac 17 cali i mam serie gier legacy of kain BO2 BO1 BO Defiance i SR2 oczywiście na PC i chciałbym się zapytać czy te gry pujdą pod mac os x leopard czy wykluczone nawet przy użyciu emulatora.

#29 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 posts
  • SkądSiemianowice Śląskie

Posted 19 October 2008 - 22:56

Tak jak pisał Biskup bez problemu BG, IW odpala na cross over games, wliczając w to diablo 2. Generalnie całkiem fajnie ten emulator działa, nawet nowsze produkcje dość ładnie emuluje (np. trackmania nations forever).

#30 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 20 October 2008 - 03:42

I mam rozumieć że zaczną działać na tym emulatorze wraz z płytą,bo niestety bez niej ich nie odpalę.

---- Dodano 20-10-2008 o godzinie 04:45 ----
Aha i ten cross over jest płatny to jak ja go kupię, jeśli to nie nawet w złotówkach jest.

#31 lukasz1156

lukasz1156
  • 1 posts

Posted 28 December 2009 - 11:06

Witam! Z góry przepraszam za laickie pytanie, ale jestem świezym użytkownikiem Maca. Otóż, mój system operacyjny to Leopard i nie mam Windowsa. Chicałbym jednak zagrać w Broken Sworda przez Scummvm. Gra jest u mnie na dysku, ale nie moge zazczac jej instalowac, bo to wersja na pc i moj system nie obsluguje plikow typu setup.exe. Czy jest na to jakies remedium? Czy w ogole jest mozliwosc emulacji takiej wersji gry (z pc) na maca?

#32 quaint

quaint
  • 250 posts
  • SkądKoszalin

Posted 05 February 2010 - 10:56

sprobuj dac katalog z wersja instalacyjna scummowi. jezeli nic nie znajdzie musisz gre zainstalowac pod windowsem albo pod crossover i dopiero dac scummowi katalog z zainstalowana gra.

#33 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 February 2010 - 20:49

sprobuj uruchomic setup przez wine

#34 techno1r

techno1r
  • 3 posts
  • SkądPoznań

Posted 31 March 2010 - 16:27

Witam! Mam pytanie. Dawno temu kupiłem Diablo II oraz Warcraft III na PC. Po długiej przerwie mam ochotę ponownie pograć w te gierki. Niestety jest mały problem. Kilka miesięcy temu zmieniłem platformę na iMac. Czy jest możliwość ściągnięcia wersji D2 i W3 pod Maca i wpisania serialu z pudełek od wersji PC? Czy wszystko będzie działało normalnie? Posiadam program parallel desktop, który umożliwia instalację Windy, jest też opcja zakupienia tych gier Mac/Pc. Szczerze mówiąc nie odpowiada mi opcja instalacji syfnego Windowsa, a kupno nowych wersji tym razem pod Mac też mija się z celem. Pozdrawiam i czekam na rispotę

#35 radek.wlod

radek.wlod
  • 20 posts

Posted 01 April 2010 - 09:03

Witam!
.....
Czy jest możliwość ściągnięcia wersji D2 i W3 pod Maca i wpisania serialu z pudełek od wersji PC? Czy wszystko będzie działało normalnie?

....

Wydaje mi się, że jeśli zarejestrujesz się na battle.net wpiszesz tam klucze z pudełkowych wersji PC to będziesz mógł pobrać downloader który ściągnie instalki.
Instalki które w ten sposób pobrałem wydaje mi się "nie mam pewności bo było to pół roku temu" były PC/MAC. Czy próbowałeś włożyć orginalne płytki z D2 do maca?

#36 wojo96

wojo96
  • 33 posts

Posted 28 January 2011 - 17:54

witam nie wiedziałęm gdzie to dać ale chyba jest dobrze. Za nie długo będę posiadaczem maca "27" na systemie 10.6 i mam pytanie czy na maca są jakieś specjalne gry?czy gry z windowsa mogę zainstalować na macu? P.S. Z grami chodziło mi np zainstalowanie shift lub world, i sry za odkop nie zauważyłem daty

#37 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 28 January 2011 - 21:59

A wysiliłeś się, żeby odrobinę poszukać? Na Macu nie odpalisz gry z Windowsa. Wychodzi coraz więcej gier na Maki, są też zarówno wersje Makowe jak i Windowsowe niektórych gier. Poszukaj. Wiem, że jest taki klawisz jak 'shift' i nie trzeba go osobno instalować, a świata (world) nie da się zainstalować na komputerze niestety. No chyba, że chodziło Ci o dostęp do sieci. Sam już nie wiem.

#38 Meridius

Meridius
  • 111 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 May 2011 - 20:18

Istnieje możliwość zminimalizowania gry opalonej w pełnym oknie za pomocą jakiegoś skrótu?

#39 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 20 May 2011 - 20:24

Owszem jednak nie zawsze to działa. W przypadku niektórych gier po ustawieniu w Expose np. w lewym dolnym rogu POKAZYWANIE BIURKA przy użyciu kursowa lub skrót ALT+TAB.

#40 pomidor

pomidor
  • 1 posts
  • SkądWarszawa, Mokotów

Posted 29 August 2011 - 13:22

A jak jest z Lineage2 ktoś probował?

#41 koyoot

koyoot
  • 2235 posts
  • SkądKoło, PL

Posted 04 September 2011 - 23:02

witam nie wiedziałęm gdzie to dać ale chyba jest dobrze.
Za nie długo będę posiadaczem maca "27" na systemie 10.6 i mam pytanie czy na maca są jakieś specjalne gry?czy gry z windowsa mogę zainstalować na macu?

P.S. Z grami chodziło mi np zainstalowanie shift lub world, i sry za odkop nie zauważyłem daty

Jesli chodzi ci o Need for Speed: Shift oraz Need for Speed: World, najprosciej by bylo gdybys poszperal na stronie producenta czy sa wersje na te platforme. Jesli nie - pozostaje bootcamp i Windows, albo wine/crossover.

#42 speedlife

speedlife
  • 33 posts

Posted 15 September 2011 - 21:00

Witam serdecznie, mam zamiar pod koniec miesiąca zakupić MBA 13", z ciekawości chciał bym wiedzieć czy pociągnie on grę taką jak np. EVE lub GTA4? Czy gry również można pobierać na MBA z appstore tak jak np. na iPada? Stawiam takie pytania ponieważ to będzie mój pierwszy Mac. Pozdrawiam.

#43 Razle

Razle
  • 184 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 September 2011 - 11:09

Witam serdecznie,
mam zamiar pod koniec miesiąca zakupić MBA 13", z ciekawości chciał bym wiedzieć czy pociągnie on grę taką jak np. EVE lub GTA4?
Czy gry również można pobierać na MBA z appstore tak jak np. na iPada?
Stawiam takie pytania ponieważ to będzie mój pierwszy Mac.

Pozdrawiam.

1. Z tego co widziałem na youtube to GTA IV działa płynnie na makach z grafiką 320M i C2D, więc na i5 tym bardziej powinno działać. Gry jednak nie uruchomisz na Mac OS, tylko będziesz musiał zainstalować bootcamp Windowsa i dopiero na windowsie grę. Mam jednak wątpliwości co do tego, czy MBA się nie usmaży przy takim wysiłku ;)

2. Tak, dzięki Mac App Store na OS X jest coraz więcej gier. Część gier to odpowiedniki wersji iPadowych, ale coraz więcej gier to odpowiedniki wersji pecetowych.

Do tego masz Steama, na którym też się ukazują gry na Maci i battle.net, czyli sklep Blizzarda.

#44 Apple_fan

Apple_fan
  • 62 posts
  • SkądBydgoszcz, PL

Posted 18 September 2011 - 11:23

Witam ;) Ja mam pytanie odnośnie Portala 2 i Civilization V. Mam MacBook'a Pro z procesorem i5 i kartą Intel HD 3000. Wie ktoś jak mój komputer sobie z nimi poradzi?

#45 szymonspo

szymonspo
  • 68 posts
  • SkądNadarzyn

Posted 18 September 2011 - 11:34

GTA IV na windows przez bootcamp? Po co? W Mac AppStore jest

#46 Razle

Razle
  • 184 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 September 2011 - 12:02

Witam ;)
Ja mam pytanie odnośnie Portala 2 i Civilization V.
Mam MacBook'a Pro z procesorem i5 i kartą Intel HD 3000. Wie ktoś jak mój komputer sobie z nimi poradzi?

Na pewno sobie poradzi i będzie płynnie (filmiki na YT). Nie wiem jednak, w jakich ustawieniach.

GTA IV na windows przez bootcamp? Po co? W Mac AppStore jest

W MAS jest trylogia GTAIII, VC i SA. GTA IV nie ma.

#47 lexnulla

lexnulla
  • 1 posts

Posted 28 October 2011 - 18:35

hej, czy ktoś mógłby mi pomóc w kwestii konfiguracji klawiszy, dot. gry quake 3 arena, mam problem w trakcie gry, nie mogę używać równocześnie czterech klawiszy na raz ( klawiatura plus myszka),problem brzmi głupio jednak uniemożliwia zabawę tzn. strzałki jako klawisze kierunkowe alt- jump , lewa mysz fire, prawa grapp, podczas gry mogę jednocześnie używać tylko kombinacji trzech klawiszy, na windzie nie było tego problemu. Z góry dziekuje za odpowiedź!!!

#48 ones

ones
  • 213 posts

Posted 03 November 2011 - 21:24

Szukam gry rage na maca.. Jest taka? Według gram.pl niby jest.. Ale nie mogę tego znaleźć. Nie wiem jak jest na steam.. ciężko to określić. Dostaję info, że nie jest to dostępne w moim regionie.. Boot camp odpada, rozwalony cd-rom, nie wiem jak zainstalować inaczej.

---------- Wpis dodano o 21:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:20 ----------

Oczywiście mogę zakupić oryginał.. Tylko czy gdzieś się da?

#49 asiekbb

asiekbb
  • 3 posts

Posted 26 December 2011 - 17:56

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na fatalną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać. Poniżej kilka przydatnych linków do zasad pisowni i interpunkcji:
Interpunkcja: [url]http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629736[/url]
Wielkie litery: [url]http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629371[/url]
Pisownia łączna lub rozdzielna: [url]http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629454[/url]

EDIT: Dobra, to Ty miałaś problemy z klawiaturą. Niech tak będzie, może ktoś rozszyfruje:

witam cķcialabym zagrac w sniper na macu o s x 10.6.8czy da rade? jak moge go zainsat lowac krok po kroku bo jestem dziewczyna i� �nie bardzo sie na tym znam

#50 Misza3G

Misza3G
  • 81 posts
  • SkądRybnik

Posted 23 June 2012 - 20:03

Chcę prosić o poradę ponieważ pobrałem sobie na swojego Macbooka 13 ( Intel 2,13 / 2GB / 160/9400m ) grę Counter Strike Source i tu zaczynają się schody : Gra się normalnie zainstalowała lecz po kliknięciu na jej ikonkę robi ona jeden podskok i nic się nie dzieje ;) Mam nadzieję , że dowiem się co zrobiłem źle lub co jest nie tak :)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users